Sex po 30. a dítěti je přežitek?
S manželem jsme spolu nějakých 5 let, máme v létě 3-letého syna, já 36, manžel o 3 roky mladší. V okolí máme podobné páry (1 dítě, věk přes 30). Při delších debatách, když se dostaneme na sex, tak postupně zjišťuji jeden zajímavý paradox. Ti, kteří se vyloženě intenzivně nesnaží o druhé dítě, se velmi často shodují v tom, že sex mají cca 1x do týdne, někteří třeba i 1x za měsíc, nebo méně.
Mám poměrně dost malý "vzorek" ke zkoumání, v čem je problém 🙂 Všichni mají bydlení, muž dobře vydělává, žena v domácnosti s dítětem. Všechny páry v okolí si žijí na dnešní dobu velmi dobrý život, bez dluhů, bez nějakých velikých problémů, chlapi nepijou, nejsou agresivní, ženské taky nejsou žádné hysterky, prostě normální páry.
Nevím, zda to není moc troufalé se ptát, ale jak často cca spíte se svým přítelem /mužem? 1x týdně, 2-3x, denně, nebo naopak míň? Jde mi hlavně o páry nad 30 s aspoň 1 dítětem....třeba najdeme nějakou souvislost 🙂
Já 30, manžel 40, tři děti, spolu jsme patnáct let. Jsou dny kdy je sex sprosté slovo, pak dny kdy pořád, když vezmu průměr tak to vychází cca 2-3x týdně, ale s tím že někdy měsíc nic a pak to doženeme během pár dní... Vždy záleží na situaci a náladě.
Já 32, manžel 35, jedno dítě, druhý na cestě, takže momentálně se na mě fakt "nesmí sáhnout" (vím, že manželovi to chybí, ale mě prostě vadí i pohlazení). Ale vyždycky jsme spolu spali tak 3-4x měsíčně nějak častěji nemám chuť.
10 let spolu, 35 a 31, 2 děti (4 a 2), sex minimálně dvakrát týdně.
Mimochodem je zajimave, jak malo zen by priznalo, ze maji malo sexu, protoze vic nechce partner! Je smutne, ze se za to zeny stydi.
Já 46 let, žena byla ode mě o 7 let mladší, bohužel v 38 letech zemřela. Jedno dítě - 3 roky. Sex jsme mívali zhruba dvakrát za týden.
@bayt Je pravda, že se setkávám s opačným "problémem". Muž chce, žena nechce. A když žena chce, tak muž je rád a nechá se svést snadno. Je to až takový zažitý stereotyp. Proto se moc nemluví o situaci, kdy žena chce a muž nechce. Možná to je celkovým pohledem ve společnosti, kdy muž, který měl hodně sexuálních partnerek, je borec. Zatímco žena, která měla víc partnerů je lehká děva.
@dura175 asi proto to tak vazne je. A jak tezke je pro chlapa priznat, ze je to on, kde se vymlouva. Me odmitl uz tolikrat...ale ja odmitnout "nemuzu" (ani nechci), prtz vim, ze bych se na dalsi prilezitost nacekala...hold on sam rekl, ze neni na kvantitu ale kvalitu a je spokojeny. Taky vecne unaveny...
@jitulka87 jako bych to psala já 🙂 máme to úplně stejně. Já bych brala aspoň jednou týdně, příteli stačí i jednou za měsíc. Normálně jsme vřdycky našli nějaký kompromis, ale ted co jsem tehotná mě to deptá.
Jinak mě je 29 příteli 30.Jsme spolu 5 let. Máme 2,5 letou dceru a druhé ma cestě.
@bayt Nenapsala jsem, že je to podprůměr, jen, že mě to překvapilo. Protože já průměr vidím v tom 2x týdně, 3x už je fajn, 4x až skoro dost 🙂 Protože ano, kdybych měla vše OK, tak milování 1x týdně je pro mě málo, pro mého muže je to na hranici žití, potřebuje to mnohem častěji. Kdybych za ním přišla, že se budeme milovat 1x za měsíc, tak se rozvádíme :D :D
Ahoj no my jak kdy, někdy třeba i 5X týdně někdy 1X za 14 dní...Já 32, muž 40 a čekáme 4. děťátko. Jsme spolu 8 let.
Mne by zajimala jina vec - my jsme teda tezce za “prumerem”, i dle odpovedi vas tady, ale obema nam to vyhovuje (ja 31, manzel 42, spolu 10 let, dite 2,5 r).
Ale - vy, ktere mate sex prumerne aspon jednou tydne - jak ten sex (nejcasteji) vypada? Jak dlouho cca trva, jsou to rychlovky nebo nekolikahodinovy seance, je to “rutina” nebo pokazdy neco vyjimecnyho?
Protoze u nas je to vzdycky takovy, ze si jsem schopna vybavit skoro kazdy takovy “setkani” temer do detailu.. A neumim si predstavit udrzet tu “krasu” a vzruseni a intimitu a vyjimecnost, kdybysme to delali deset let obden.. Jak tu nekdo psal, jsme zamereni na kvalitu, ne kvantitu, manzel mi i jednou sam rekl, ze by ho naprosto odradilo, kdyby zjistil, ze s nim spim jen proto, “ze bych mela” a ne proto, ze mam 100% chut, nedejboze kdybych neco predstirala (u me to samozrejme plati stejne).
Tak by me zajimalo, jak to vnimate vy?
Dvě děti, oba 33 let, jsme spolu 14 let a žádné další děti rozhodně nechceme a i přesto máme sex klidně 3-4x týdně. Intimita ve vztahu je pro mě strašně moc důležitá, jinak bych měla pocit, že jsem tu jen na vaření, uklízení a starání se o děti. Malý má půl roku a nijak zázračně nespí, ale i večer si chci najít na partnera čas, ony ty děti jednou odejdou a budeme tu zase jen my dva 😉
Už jsem tady jednou sdílela článek o tom, jak je důležité žít i s dětmi partnerský život, mrkněte: https://www.online-psycholog.com/l/proc-muze-s-...
S manželem jsme spolu skoro 6 let manželé. Máme dvě děti 4 a 1 rok. Jsme průměrná rodina zadlužená kvůli stavbě domečku 🙂 Sex máme tak 1x týdně 😉 Vyhovuje nám to a můžu říci, že sex je mnohem lepší než kdy dřív a už několikrát nám zachránil manželství 😃 😃 😃 Jo a je nám 34 oběma 🙂
Tohle tak brutálně individuální věc, že nic není dobře a nic není špatně. Hlavně to musí vyhovovat oběma parnterům. Pak je dobře cokoliv (1x za rok i 3x denně). 🙂 S ex manželem to bylo děsný - odmítal mě, nechtěl sex, "donutila" jsem ho tak jednou za 3 týdny až měsíc (a to byl mladej, už se to dělo v době, kdy neměl ani 30 let). S přítelem teď (43 let) je to prostě podle chuti obou - před mým otěhotněním to bylo tak 3-4x týdně. Někdy třeba tři dny po sobě, tak 5 dní nic - prostě podle chuti, rozhodně to nikam nezapisuje a nemilujem se jen proto, že "už" dva dny nic. 😀 Teď v začátku těhotenství jsem víc unavená a navíc mi praskl hematom a trochu jsem krvácela, tak mám teď trochu strach - ale mám ruce a pusu že. 😀 Přesto opatrně aspon jednou týdně - kvůli mě. 🙂 Ale snad to bude všechno OK a po prvním trimestru se to vrátí do normálu.
@jitulka87 S tím odmítáním to je u nás stejně. On mě párkrát odmítl, já jeho ještě nikdy, protože jsem věděla, že by to znamenalo ještě delší pauzu. To odmíntutí je dost bolestivé, člověk pořád přemýšlí, co dělá špatně, jestli je dost atraktivní a sebevědomí to zrovna neposílí.
@rencinka87 Já bych brala klidně i tu současnou frekvenci 1x týdně v pohodě, kdyby ta kvalita byla vyšší. Protože sice se mně to těžko přiznává, ale vlastně v našem vztahu pokulhává i ta kvalita, nejenom kvantita.
Oběma nám letos bude 35, spolu budeme 12 let, z toho jsme 5,5 manželé. 2 děti 4,5 roku a necelé dva roky - ten mladší spí s námi v posteli a stále je kojen. Sex tak 2x do měsíce max, manžel by chtěl i častěji, ale z mé strany moc chuť není, večer jsme utahaní, po ránu většinou nemyslitelné, když mladší se budí kolem 6. Ten je kazišuk spolehlivej.
Ale zcela otevřeně přiznám, že sex by i tak klidně mohl být častěji...kdyby měl manžel tak o 20, 25 kilo méně. Prostě mě už tolik nepřitahuje jako v období zamilovanosti. Nikdy teda nebyl štíhlý, co ho znám, ale "s dětmi" přibral hodně. Já paradoxně vše bez problémů shodila a snažím se i se 2 malými dětmi udržovat nějak v kondici, být pro něj pořád atraktivní, z jeho strany tu snahu vůbec nevidím, i když jsem mu to už snad milionkrát naznačila nebo i přímo řekla, že by mohl něco zhubnout (a když už ne kvůli mně, tak především kvůli sobě ze zdravotního hlediska do budoucna určitě). Má sedavé zaměstnání, přijde domů a opět sedí u PC. Pořád mluví o tom, jak bude chodit plavat...a akorát zůstává u toho mluvení, od nového roku byl 1x.
Děkuji Vám všem, jste úžasné 🙂 Z "výzkumu" tedy opravdu vyplynulo, že s malými dětmi je to prostě jiné, než když jsou dva spolu dýl, děti větší, takže se rodiče i pořádně vyspí a můžou se věnovat jeden druhému, aniž by v půlce usnuli :D

@dura175 zoufam si stejne s tebou. Dokonce si myslim,ze kdyby stradal chlap, hledal by si to jinde