Snoubenec chce, abych šla na potrat. Odmítám

demetritis
20. črc 2016

mám dvě děti z předchozího stahu ze kterého sem odešla protože me partner i tehotnou mlátil , za tech 14měsícu co jsme spolu se o miminku bavíme dlouho byl i u porodu mé dcerky měli jsme 3 biochemické ted sem cca v 6tt vše více men probýha dobře i přes počateční špinení a to že byly klasicka ms ale na testu byla včera dalnice jak do německa , napsala sem mu dopis jakože od miminka a přiložila testík to vše dala pod talířek na tálíři dobre jidlo dolela si ho chvalil vychlazené pivo i půllitr . no když sem odnesla talíř a on si to přečetl zeptal sem ne jak dlouho to vím když sem řekla od ran tak řelk že mi nevěří že se příliž hlídam a že sem to musela vedět dýl a že malé nechce že až budem finančne stabilní a bude po koupi domečku atd ale já přeci nemužu za to že první domeček se posral že finanční poradce nebýl finanční poradce ale podvodník , on tvrdíl jací nejsou kamarádi a není ma vyna že nás to stalo 90tisíc a asi ješte neco stát bude ani to že ho prace začala štvat , nepůjdu na potrat jen proto že se mu mimi nehodí do planu a odpověd že až budem v jiné fin situaci tak klidne dve těhotná sem ted ne potom až se mu to bude hodit a vůbec po nekolika samovolných potratech a předčasném porodu a pak po tom co se vše podělalo mam jako jit na potrat už tak mám rizikové utroš a askorutin , nechápe jak hrozně i tým ubližuje a když mu řeknu že prostě na potrat nejdu tak mi řekne že jemi jeho názor ukradenej a že on se muže pretrhnout ale já si udělam po svém , a vubec raději sedí v hospodě než aby byl snámi doma nebo mi z nečím pomohl jo jednou za týden umije nádoby a proto sem já neschopná paráda

andreaandrejka
20. črc 2016

Nechápu. Přítel snad věděl, že se o dítě snažíte, že se nechráníte, tudíž musel počítat s tím, že otěhotnět můžeš. Nebo o tom nevěděl?

urtica
20. črc 2016

Ahoj. Z dotazu jsem úplně nepochopila, zda bylo miminko plánované...? Nicméně píšeš, že jste měli tři biochemická těhotenství, takže předpokládám, že ano..???

Rozhodnutí, zda si miminko necháš, je ve finále a tobě - partner Tě za vlasy na potrat nepotáhne.
Nicméně - z toho, jak je dotaz formulován a z toho, jak popisuješ Váš vztah myslím, že je tu celkem velká pravděpodobnost, že na ně budeš nakonec sama. Tedy nejen na miminko, ale na všechny tři děti. Váš vztah mi nepřipadá stabilní, Tvůj partner na mě nepůsobí příliš spolehlivě. Pokud na to přijde, zvládneš se sama postarat o tři děti?

demetritis
autor
20. črc 2016

no mi jsme se po unorovém biochemickém už nesnažili ale ela sem rozhazenej cyklus tyden ms pak 10dni a zas ms pak 54dnu nic pak behem esice ms 3x a tak na gynde b kvetnu vše ok a tak se to moc neřešilo on mel na konci ledna mrtvici takže sex temer není do doho děti lumpačí takže proste když k něčemu dojde je to pomalu zahrak, nečakal sem že otehotním vzvlašt když od 8června už sem to měla 3 a podle testua a když si dám tehu příznaky do hromady tak to odpovýdá cca na 6tt na gyndu jde 3.8 na utz

andryyysssek
20. črc 2016

Podle mě je sobec tvůj přítel.Snad jste se o miminku bavili,a jen proto,že se mu to zrovna teď nehodí,tě pošle na potrat?Já bych poslala jeho do háje,a možná si to uvědomí.

soyevita
20. črc 2016

@demetritis Mě se ten člověk ,o kterém píšeš že je Tvůj snoubenec,absolutně nelíbí ☹
Jaký má vztah k Tvým dvěma dětem,věnuje se jim???Má je rád????Pomáhá Ti s péčí o ně??
Asi moc ne,když raději sedí v hospodě ☹
Bude to tak,jak píše @urtica ,nakonec zůstaneš se 3dětmi sama.
Dítě často nezapadá do plánu .
Pokud jsi si jistá,že zvládneš tři děti,tak do toho jdi .Jinak bych začala zvažovat jinou možnost.
Hlavně si nestav vzdušné zámky !!!!!!!

gepe
20. črc 2016

@demetritis o moznostech ochrany a antikoncepce jste mluvili a resili? Ci o dalsich moznych detech? Promin, ale i z projevu mi prijde, ze ani s Tebou to nebude moc jednoduche. Urcite jsi vedela jak jste na tom financne, na dite jsou potreba dva kdo ho vyrobi. Chapu jeho zduvodneni ohl. financi atd. Jinak mit nasazen utrogestan a ascorutin je nejednou spis prevence nez zachrana a rizikove tehotenstvi.
Co vlastne chces za radu? Nebo jen jsi si prisla postezovat ci vypovidat 😅

demetritis
autor
20. črc 2016

@gepe postežovat rada se nenajde to je mi jasné , jen nevim jak mu říct že to tak prostě bude aby to nejak vzal

kika_21
20. črc 2016

@demetritis No normálně, jelikož i kdyby to nevzal, nebude žádná škoda.

andreaandrejka
20. črc 2016

@demetritis Já ho na jednu stranu chápu. Sama bych nepřivedla dítě do nestabilní finanční situace rodiny. Ale to musíš vědět ty, jak jste na tom.
Co mu chceš říkat jak to bude? To je snad jasné,ne? Jsi těhotná, partner s tím nesouhlasí, takže musíš počkat, jak se k tomu postaví. Nic jiného ti nezbývá..

urtica
20. črc 2016

@andreaandrejka Nejen finančně nestabilní situace, ale i partnersky nestabilní...jsou spolu 14 měsíců + partner, alespoň dle slov autorky, nejraději sedí v hospodě...otázka je, proč v takové situaci vůbec zakládat rodinu....pozdě bycha honit, chápu.

Jinak souhlas s druhým odstavcem...

andreaandrejka
20. črc 2016

@urtica Tak to samozřejmě, o tom ani nemluvím. Chtěla jsem napsat i něco v tom smyslu, ale pak jsem to nechala být.

urtica
20. črc 2016

@andreaandrejka Jasně no, chápu, že tyhle zpětné rady nepomůžou...

odula
20. črc 2016

teď jde o to, jak je na tom mentálně chlap, kterej pošle ženskou mírnix tyrnix na potrat, s tím, že ho její názor nezajímá.... 😖 😠 😠 kvítko.... 😠 😠 😠 😠

demetritis
autor
20. črc 2016

holky nevým jak je na tom moje polvička mentalne ale to že bych těd mela jit na potrat a třeba za 4 měsíce až se zastabylizujeme se mam začít pokoušet otehotnět jak si to představuje on je promě nemyslitelné

bachovy_esence_poradna
20. črc 2016

@demetritis těžko radit ex post... přítel se nezdá jako moc vyzrálá osobnost, která ví co chce, těžko se pak na něj spolehnout (nejen s dítětem, ale také s domem nebo případným sňatkem apod.)

každopádně v tuhle chvíli může být v šoku, doporučovala bych zachovat chladnou hlavu a možná se to usadí, otázka spíš je, aby to byl stabilní vztah do budoucna....

pajuska252
20. črc 2016

No z toho co píšeš mi teda nepřijde, že máte vztah, který by byl "hoden" svatby a společného bydlení, pokud se nechceš znovu trápit, možná Tě nemlátí, ale nevypadá to moc perspektivně, z mého pohledu teda.... Jestli místo s Tebou a dětma tráví čas v hospodě a s ničím Ti nepomůže, už o něčem vypodívá, myslíš že se to po dalším dítěti změní, já nevím, nemyslím si... Sobec je on, ne Ty. Konečné rozhodnutí o dítěti je na Tobě, ale myslím si, že by sis měla promyslet i to jestli chceš v tom vztahu vůbec pokračovat, jestli on se nechce změnit, bude to s takovým chlapem a třema dětma hodně těžké...

demetritis
autor
20. črc 2016

holky o vztahu nevim nevým jestli to ma cenu ale na potrat nepujdu není to o co bych vnímala jako zpravné jak moralne tak srdečne tak prostě celkove mi to nepříjde zpravne , možná bude rozumější zustat z dětmi sama ale pořád se snážim mu dat šanci naposled když sem chtěla odejit a tak zkončil z mrtvici

andreaandrejka
20. črc 2016

@demetritis Tak já se spíš divím, že když víš, že ten vztah není dobrý, že si i tak do toho pořídíš dítě.
Ono by to taky chtělo vyjádření druhé strany. No, přeji hodně štěstí.

demetritis
autor
20. črc 2016

nejak neumím odejít od odce děcek sem odešla v 7mesici po tom co sem skoncila s modřinouna bříše
jinak bych mu to asi tolerovala do ted

svetlanalana
20. črc 2016

@demetritis neda se to číst a kvůli tomu nejde poradit

kacca11
20. črc 2016

Ja dokazu rozlustit tak asi polovinu prispevku, takze asi nemam uceleny obrazek o situaci, ale sama za sebe bych neprivadela dalsi dite do takoveho vztahu a prostredi.

odula
20. črc 2016

@kacca11 super. Takže když uz děcko je, tak je tedy lepší ho potratit, jestli tomu dobře rozumím?? Zbavit se takto nepohodlntch konsekvenci vlastního jednání je vyzralejsi a zodpovednejsi přístup konkrétně v čem ?

kacca11
20. črc 2016

@odula decko zatim neni. Zatim je dalece na zacatku tehotenstvi, ocividne utopena v nefunkcnim vztahu a s financnimi problemy. V cem je zodpovedne privest do jejich situace dalsi dite? To by zajimalo me.

la_amanita
20. črc 2016

@kacca11
Souhlasím. Navíc, ač to zní tvrdě a netaktně, nemyslím, že by zakladatelka byla schopná svou životní situaci řešit ke spokojenosti aspoň někoho, naopak si myslím, že další dítě by všechny, včetně těch dětí už narozených, vrhlo do ještě horší situace, než ve které jsou.

Navrhuju psychologa a tvrdou práci na sobě. Pro zakladatelku.

odula
20. črc 2016

@kacca11 decko zatím není? Tomu nerozumím. Myslela jsem ze je těhotná. Kdy konkrétně vzniká tedy "decko"? Máš nějakou hranici?

odula
20. črc 2016

@la_amanita jasný. A tak tedy potrat, protože pak bude aspoň nevyzraly přítel spokojený. Nádhera.

odula
20. črc 2016

@kacca11 a ještě jednou - v čem je zodpovednejsi a vyzralejsi jit na potrat? Když uz je jednou pisatelka těhotná?

monikzbt
20. črc 2016

@demetritis vim ze tuto diskuzi nemusim cist a tudíž ani komentovat, ale neda mi to. Myslím, ze byste se mela zamyslet hlavne nad tím, co bude pro ty děti nejlepší... A dříve než bych psala někam mezi lidi, zakoupila bych si pravidla českého pravopisu.

odula
20. črc 2016

@monikzbt ted jde o to jestli pro vsechny deti, nebo pro ty uz narozene.

la_amanita
20. črc 2016

@odula
Přítel je tady menší problém. Podle mě vše začíná u zakladatelky - proč opakovaně vytváří nefunkční vztahy. Je chycená ve spirále, ze které jí nepomůže další dítě, případně další dítě s jiným podobným chlapem atd. atd.