icon

Sobecká tchyně, nabízí mému manželovi zájezd pro ně dva

ruzenkaaa
28. led 2016

Ahoj,
máme rok a půl starého chlapečka, žijeme v Praze. Matka manžela je babička kariéristka, která se o nás ani naše dítě nezajímá - nezavolá, nepřijde na návštěvu, dárky odbude maličkostí. Nijak s námi nekomunikuje a učí na Karlově Univerzitě, můj manžel i já jsme taky učitelé. Já už od roku a čtvrt věku dítěte pracuji na částečný úvazek - hlavně kvůli financím. Otec manžela je fajn. To jen pro vykreslení situace.
Včera manžel přišel s tím, že mu matka nabídka, aby spolu oni dva jeli v září na 10 dní do Izraele od fakulty, že mu to zaplatí! (Někdo, kdo nám nedal ani dudlík, když se kluk narodil...!) Opravdu si to nepřeju, jelikož bych tu byla na vše úplně sama, platila si draze hlídání, abych mohla chodit do práce a vše bylo na mě jen proto, že si matka vzpomněla, že se chce rekreovat! Navíc jsme rodina a přijde mi to fakt zvláštní otci od rodiny nabízet zájezd jen pro něho. Manželovi jsem už řekla, že s tím nesouhlasím - pohádali jsem se, ale přemýšlím, že to snad napíšu i tý tchyni. Co si o tom myslíte?

magdalenax
29. led 2016

Všechny zdravím a podotýkám, že jsem nečetla celou diskuzi.

Jsou tu dva "tábory". Některé souhlasí se zakladatelkou, jiné zase naopak nesouhlasí. Já si ovšem kladu otázku, proč zakladatelčina tchyně chce brát na dovolenou svého syna, když je ženat, proč nejede se svým mužem (ale k tomu může mít tchyně svůj důvod). Já to teď trošku otočím a vztáhnu na sebe, na rodinu, ve které žiji. Určitě si neumím představit a ani nemusím představovat, protože by k tomu nikdy nedošlo, aby za mnou přišel otec s tím, abych s ním jela na dovolenou a nechala rodinu doma. To by se u nás rozhodně nestalo. Já to prostě nechápu ze strany té tchyně, proč..., proč..., proč... . Pochopila bych, kdyby přišla a řekla, hele, chtěla jsem, abys se mnou jel na dovolenou, protože.., ale teď už to nejde, máš tady rodinu, já vám tady ty peníze, co bych investovala dávám, jeďte spolu někam tady v Čechách i s malým, někam, kde si odpočinete oba a všichni najdete nějaké vyžití po svém.

S dvouletým dítětem není snad dovolená v tuzemsku problém.

Ale já si myslím, nikomu nechci sahat do svědomí, ale že ten tchynin "nápad" má nějaký jiný důvod, nebo záměr

mollyweasley
29. led 2016

@trdelnik234 S naší kamarádkou. A ne, nebála jsem se. A ano, kamarádíme stále 🙂

evulinka27
29. led 2016

@somalicats
cituji: Já už od roku a čtvrt věku dítěte pracuji na částečný úvazek - hlavně kvůli financím.
já nemluvím o tom, že když bude doma, bude jí to stát peníze. mluvím o tom, že manžel veme rodinné peníze a za ty jede sám pryč.

somalicats
29. led 2016

@evulinka27 A já jsem psala jako reakci (a kdybys můj další příspěvek četla pořádně, tak bys věděla), že pokud jsou na tom finančně tak, že jim to udělá zásah do rozpočtu, tak musí spolu primárně řešit to, že na ten zájezd prostě nemají. Ale zakladatelka to tu podala jako podraz od tchýně, což mi nepřijde úplně fér. Jinak nevidím nic špatného na tom, že by manžel jel někam za společné peníze - pokud by ovšem pak mohla "na oplátku" vyrazit někam i manželka nebo pokud by zbylo dost na společnou dovolenou, kde bude manžel "na oplátku" manželku hýčkat jako odměnu za to, že si mohl dovolit odjet na 10 dnů bez rodiny. Ale zase - je to o tom, že tady můžem pouze spekulovat, jak jsou na tom finančně, jestli si to dovolit můžou nebo nemůžou, do rodinných financí jim nikdo z nás nevidí. Na mě dělají všechny zakladatelčiny příspěvky dojem, že problém je jinde - v tom, že tchýně dala manželovi zájezd a ji nepozvala.

izzybickerstaff
29. led 2016

@magdalenax a to zas ja bych s tatou klidne jela a divny by mi to neprislo, proste mame zajmy, ktery meho muze neberou. On byl taky po nasi svatebni ceste jeste tyden na panske jizde...Myslenka "odted jsme rodina a delame vsechno jenom spolu" by me dost dusila.

somalicats
29. led 2016

@evulinka27 Případně ještě trochu jinak: kdyby šlo zakladatelce primárně o to, že ten zájezd zasáhne do jejich rozpočtu a nezbude jim na společnou dovolenou, tak proč zakládala téma s názvem Sobecká tchýně nabízí mému manželovi zájezd pro ně dva, a pitvá v tom úvodním příspěvku hlavně to, jak se o ně tchýně nezajímá, nehlídá a jak nikdy nekoupila nic vnoučeti? A teprve potom postupně uvádí, že problémem můžou být finance? Nemůžu si pomoct, ale pokud bych byla v její situaci a měla potřebu tady tohle pitvat, tak budu na prvním místě psát o tom, že máme napjatý rozpočet, takže pokud manžel utratí na zájezdu víc, než určitou sumu, tak nezbude na naši společnou dovolenou. A nebudu řešit kvality či nekvality tchýně.

somalicats
29. led 2016

@magdalenax Tátu už nemám, ale taky jsem s ním ještě dokud žil byla 2x na dovolené - brali jsme tehdá do Rakouska na hory moji dceru, jela jsem bez manžela a mamka s námi taky nejela. A platil to tenkrát táta. Divné mi to nepřišlo. Můj manžel s tím souhlasil, byl rád, že bude týden sám doma, a že si naplánuje čas čistě podle sebe a odpočine si. A vůbec neřešil, že by jel taky nebo že by mu to mělo nějak vadit. Kdyby chtěl jet a táta by neplatil za všechny (což bych od něj ani nečekala), tak bychom podle aktuální finanční situace doplatili částku za muže z rodinného rozpočtu, nebo bychom se dohodli na jiném řešení. Ale rozhodně bychom si nedělali naschvály ve smyslu, že by mi muž zakazoval odjet a já bych na něj byla kvůli tomu hnusná.

michaela_2
29. led 2016

@magdalenax Tak to já musím říct, že naprosto běžně, jezdím na lyže nebo v létě na prodloužené víkendy s tatínkem ( a většinou tedy mýma skřítkama). Táta hodně cestuje, pořádá akce pro zákazníky nebo jej naopak někam zvou oni a já si udělám výlet moc ráda.
Manželovi rodiče jsou z úplně jiného těsta, ti na tohle nejsou, ale rozhodně by mi nevadilo, pokud by manžel někam vyrazil se svou maminkou. Takhle občas vyrazí na nějakou pánskou jízdu s kamarádama.
Manželství přeci neznamená, být k sobě přivázáni pupeční šňůrou!!!!!! proč by si občas nemohli udělat svůj program???

Ale jak už jsem psala, z příspěvku je zjevné, že zakladatelku štve pozvání od tchýně. Pokud by se manžel někam chystal s kamarádem, asi by to takový problém nebyl 🙂. To si potom musí vyřešit oni, mezi sebou.

popelasa
29. led 2016

Manžel jel taky na dovolenou sám se svým otcem, rybařit do Norska. Nejdřív jsem se taky děsila, jak to tu dám tři týdny sama, ale věděla jsem,že tohle je jeho velký sen, neměla jsem to srdce říct ne (navíc to tenkrát platil tchán, my bychom to nedali). Na společnou dovolenou jsme jeli na začátku července, kdy jsou svátky tím si manžel ušetřil tři dny dovolené. Neměli jsme moc peněz, já druhým rokem na rodičáku, tak se manžel musel trochu uskromnit a na kapesné si šetřil půl roku předem, po pár stovkách měsíčně. Když odjel domluvila jsem se s kamarádkou, která přijela k nám taky se synem a společně jsme výletovaly. Já si to děsně užila, protože kamarádka bydlí na druhém konci republiky a vídáme se málo, kluci se spolu vyblbli tak, že s nimi nebyla žádná práce. Navíc manžel byl hrozně vděčný a po návratu se nám extra věnoval. Tchán to taky ocenil a nakonec byla spokojenost na všech stranách.

magdalenax
29. led 2016

@izzybickerstaff NIc takového jsem nenapsala

magdalenax
29. led 2016

@michaela_2 Už jsi druhá, nic takového jsem nenapsala

magdalenax
29. led 2016

@popelasa Kapesné?

scai
29. led 2016

Já bych mu to přála a pustila ho.
Můj manžel jezdí běžně i bez nás na dovču (na hory, na skialpy, lízt), s dětmi bychom jet na tohle nemohli. A já ještě k tomu místo něho pak musím do práce a taky řeším hlídání dvou dětí! Teď už mají obě školku, takže tento rok to bude lepší.
No ale my pak zase jedeme třeba s kamarádkou na dovču k moři (ale bereme sebou děti). Tu mi on pak taky přeje a zaplatí 🙂 Je fakt, že pak je doma sám 10 dní a má taky tím pádem dovču 😀

lajla
29. led 2016

@magdalenax docela ulitle🙂
Popravdě Netuším proč by měla tchyně šetřit na dovolenou pro někoho jiného a doma sama sedět na zadku... Postavené na hlavu... Je to její syn a je úplně normální že k němu má takový vztah, že ho pozve na dovcu mi připadá jako skvělý nápad...proč..psala jsem výš...
Třeba kdyby zakladatelka nebyla tak před pojata vztah by mohl být jiný...třeba kdyby neměli dítě pozvala by oba... A třeba ne, třeba není milionář... Vůči pisatele nemá vůbec ale vůbec žádné povinnosti být je to manzelka

magdalenax
29. led 2016

@lajla Další..., nic takového jsem nenapsala

kami1984
29. led 2016

Nooo..jste matka,tak zvládnout 1dite snad problem nebude.manzelovi jsem nechala syna bez hlidani na 3tydny a jela do lazni.prijeli na 10dni celkem,ale ja na ne denne meka cas tak 3h a zbytek tahl sam.syn mel 2r a 3mes a tezce hyperaktvni. Ted jde manzel na operaci a tyden budu se 2detmi sama,je fakt,pracuji pres net,ale o to zase vic okradam svuj spanek.
Jde jen o to se domluvit.nic by mi nevadilo,krom strachu,zda by dar dovolene pak nebyk tchyni omlacovan o hlavu...

kami1984
29. led 2016

A jeste me napadlo,podle situace chci s mamkou do Holandska na 3-4dny. A manzel me podporuje,rika,ze mam jet,ze kluky zvladne..on pak zase jezdi na vikendy na burzu do Nemecka. Je to jen o vzajemne domluve a financne-neresime,kdo prinese kolik do domacnosti,je to nase.

kami1984
29. led 2016

@izzybickerstaff souhlasim..po domluve se i rodina muze rozdelit.proc ne...viz ted ja a mamka a tulipany.manzel by byl spise znudeny a ja si to s maminou uziju🙂

lajla
29. led 2016

@magdalenax a jak mame pochopit ten odstavec... pochopila bych, kdyby...
Asi nám to žádné správně nedošlo... Nebo nasetrit pro ne a co zbyde tak si nechat na vlastní dovcu?

kami1984
29. led 2016

@lajla presne nad tim ted premyslim a chapu to stejne..

lajla
29. led 2016

@kami1984 můj byl s malou skoro ve 3 taky na měsíc v lázních a to si liboval jak si odpočinul... A já se trema doma... Taky veget, o dva méně už je znát🙂))

kami1984
29. led 2016

@lajla chlap byl sice utahany,ale rikal,ze si syna tak uzil. Vsak taky po mem navratu to bylo jen tata,tata,mamu nechtel a hlavne vi,co to je byt na materske.nastesti to chapal i predtim,jen to tehda zkusil na vlastni kuzi;]

poupe
29. led 2016

Já myslím, že tady jde úplně o něco jiného, ale kdo nemá tchýni krávu,tak nepochopí. 😉

magdalenax
29. led 2016

@lajla Ani tak, ani tak..., prostě netahat syna od rodiny, tak bych to nazvala, nemusí synátorovi platit dovolenou, to není nutné a když má tu potřebu...., více můj příspěvek výše. Nebudu se pořád opakovat

kami1984
29. led 2016

Jednou budeme taky tchynemi....

somalicats
29. led 2016

@magdalenax Netahat syna od rodiny = pouze rodina spolu na dovolenou. Takže bych řekla, že to holky pochopily správně. Když pojede manžel někam s kamarády, tak je to taky tahání chlapa od rodiny, ne?

kika_21
29. led 2016

Tak dejme tomu, že pokud se máme rádi v rodině, dovedeme se vžít jeden do druhého. Také nechápu, proč musí jet maminka se synem. Asi s ní nikdo jiný nechce jet. Také si neubližujeme. Rádi trávíme spolu čas. Taky bych chtěla jet s mužem a moje tchyně by ráda jela s tím svým mužem, tedy kdyby ještě žil, jakože tady žije.Nedovedu si představit, že obejdu snachu a vnouče a jedu se synem,Trochu divné. 😕 Kdyby jeli všichni spolu, tak to chápu, ale tady mi něco nehraje... 🙂

lajla
29. led 2016

@magdalenax aha...děkuji za vysvětlení , to nahoře vyznělo úplně jinak..
Moc mu to preju ať jede, velkorysa matka, kolikrát se komu stane...že dostane takovou nabidku...na druhé straně už podle názvu tématu pomstychtiva a zavistiva zakladatelka...tady je mi líto syna s tchýní bohužel

lajla
29. led 2016

@kika_21 můj otec velmi velmi nerad cestuje. Oproti mě mamince... Tak ona jezdí se mnou či s námi a tatínek zůstává doma...je to špatně?

kika_21
29. led 2016

@lajla Ne. Můj tchán cestoval rád. 🙂

Strana