icon

Stěhování z domu v 18 letech

nightmare09
6. říj 2018

Chci se zeptat, je mi 18, doma mám hrozné problémy, nerada chodím domů, sem chodím jen z nutnosti. Naštěstí hádky se za poslední týden dost uklidnili,ale před pár dny, co byl den to byla jedna hádka. Ze školy se nechci vracet domů, jsem na nich finančně pořád závislá kvůli tomu, jak studuji. Tento rok budu dělat maturitu. Ale nervově se na ni nedokážu připravit, nemám tady vůbec energii, kde energii mám a i chuť něco dělat, kam se vracím ráda, je u přítele. Nejsme spolu dlouho, to ano, ale cítím u něj domov a u sebe doma domov necítím. Jenže když bych přišla za rodiči, zda se mohu odstěhovat, tak mě klidně i přikurtují k posteli a nikam nepustí. Začnou nadávat, bohužel i do sprostých slov, už dávno vím, že jsem hlavně u mámy píča, magor, idiot, kurva, apod... Smutnější na tom je, že mi to řekne do očí. Nemohu si dovolit mít já nějaký problém, protože v tomto věku, přeci žádný problémy nejsou, je život bezstarostný apod. Nebo alespoň to říkají. Mám nervy, jako každý v určitém věku má nějaké nervy, já mám nervy ze školy, blíží se maturita, které se bojím, jako čert kříže, což je také špatně. Doma se bojím udělat chybu, každá chyba je něco příšerného, dozvuk mé chyby je hrozný. Je mi to vpalováno do obličeje i několik týdnů, rozchod s mým bývalým přítelem je mi předhazován do dnes. Jak byl úžasný apod. Nesmířili se s tím, že mám jiného. Chci odejít, ale nevím jak, říkají mi ať si sbalím a jdu. Ale pro mne je to hrozně nepředstavitelná situace. Prosím poraďte, nechci odejít za zle, protože vím, že já bych to nedokázala, nejraději bych odešla do Vánoc, nebo hned po Vánocích.. 😔😔 Cítím se doma jako na návštěvě, kde nemohu udělat chybu a nikdy se nikomu nezavděčím 😒

Strana
z6
nightmare09
autor
6. říj 2018

@marketa11112 Pěkná věta, budu si ji pamatovat 😍

zelenaesmolda
6. říj 2018

@nightmare09 ale v tom maji pravdu,samotny gympl je ti na nic

nightmare09
autor
6. říj 2018

@zelenaesmolda Vím, jen nevím co studovat dál... a já bych chtěla na vejšku, kdyby mě nenutili. Já jsem chtěla na veterinu, špatně. Chtěla jsem na kynologa, špatně. Okey, co není špatně? jít na učitelku. Na tu nechci, i kdyby to byla poslední práce na planetě

zelenaesmolda
6. říj 2018

@nightmare09 volba je na tobe,ne na nich

nightmare09
autor
6. říj 2018

@zelenaesmolda Nebýt učitelky na Zš, teď jsem na kadeřnici..

kristyn.g
6. říj 2018

@nightmare09 tak se na ně tak neohlížej, na vysokou si podávaš přihlášku sama...

nightmare09
autor
6. říj 2018

@kristyn.g oni řeknou, že ji platí... jako jo, říkala jsem si, že ty peníze na to dám a bude to jen moje rozhodnutí a asi to tak i udělám..

zelenaesmolda
6. říj 2018

@nightmare09 aha,takze to,ze ti financne vypomuzou jim dava pravo vybirat obor?ty by ses mela konecne vzeprit protoze oni po tobe slapou prave protoze ses nikdy nevzeprela

nightmare09
autor
6. říj 2018

@zelenaesmolda Ano přesně, nikdy jsem se nevzepřela a teď toho asi i začínám litovat.... mimochodem chcete vědět další perličku na kterou jsem si vzpomněla? Jednou v hádce v klidu řekli "Asi máš až moc velkou volnost.."

zelenaesmolda
6. říj 2018

@nightmare09 sbal se a zdrhej od tama,vasi ocividne nejsou normalni.dodelej si skolu,najdi si brigadu a jdi na vysku podle sveho vyberu.a hlavne si dej pozor abys tohle neprenasela na sve deti az jednou budes nejake mit

marketa11112
6. říj 2018

Tezke je pro kohokoli ti rict,co presne delat..nezne tebe,rodice,nevime,co se u vas deje....kazdopadne v 18 ma byt clovek free a stastny, ne? Ja toto prozivala jinak,diky sportu,ktery me bavil, dovoleny byl....ale nikdy, nikdy mi nasi nebyli na jedinem utkani,treninku..nic.....nevedeli na jakem postu hraji,zda jsem dobra a pod. Tata mel jen pocit,ze je o me ,,postarano,,....jo,kdyby jen tusil,jak to na zapasech vypadalo ve volnu 🙂)))....jsem se tak vyhnula vsem tem zakazum,prikazum a pod..ale desne me stvalo,ze to nemam komu rict,ze to u nas neni jako jinde....treba nikdy jsem nemohla vzit kamaradku domu.....jsem se zarekla,ze tohle bude u me,u nas doma jinak...me deti na tom budou lepe..
..

nightmare09
autor
6. říj 2018

@zelenaesmolda Jednou tohle udělám dětem a jdu skočit do lomu, protože to ... to bych si vyčítala do konce života, tohle nikdy nechci dělat... už přítel ví, že jestli se jednou budu chovat jako moje matka, tak má dovoleno mi dát přes hubu (samozřejmě z vtipu, on by mi nedal) ... prostě nechci, nikdy...

marketa11112
6. říj 2018

S tou skolou..to u nas bylo stejne..nemohla jsem si vybrat stredni...vejska byLa automaticky pokracovani stredni....najednou jsem ale vedela,ze to tak nechci a vzeprela se..kdybych to udelala driv......do vejsky si nenech mluvit..ty pak tu praci budes delat....tedy budes ji moci delat,pokud budes chtit...

nightmare09
autor
6. říj 2018

@marketa11112 já už .. zájmy nemám, nemám na ně čas i kvůli škole, nemám na ně energii a každý můj zájem zhatili. Mým zájmem jsou psy, miluji je a miluji práci s nimi, je to pro mě hrozně zajímavé, přínosné a obohacuje mě to. No jediný co řeknou tak to, že se neumím postarat o psa, co máme doma, tak jak bych mohla dělat jinou práci se psem... takže mě všechno přestalo bavit

nightmare09
autor
6. říj 2018

@marketa11112 Já jsem chtěla kynologa..vím je to neobvyklé a i špatná práce, pak jsem na to přišla sama... teď chci něco s bio.. jen se bojím uplatnění

zelenaesmolda
6. říj 2018

@nightmare09 a je to pravda?staras se o nej?poradis si s jeho vycvikem apod?
jinak pocitej s tim,ze tohle psychicke tyrani na tobe pravdepodobne necha nejake stopy a vubec se nestyd to resit treba s psychologem

zelenaesmolda
6. říj 2018

@nightmare09 proc by mel byt kynolog spatne uplatneni?vis kolik lidi nezvlada vycvik psa a potrebuje trenera?nebo venceni?hlidani psu?nebala bych se toho
muzes mi poslat odkaz na obor ktery jsi mela vyhlidnuty?taky by me tohle zajimalo...ja bych teda rada cvicila asistencni psy,to je moje prace snu 🙂

nightmare09
autor
6. říj 2018

Já ano, já vím co mám dělat, já vím co mu mám dát, já vím, jak ho to mám naučit... když chci ho něco naučit, třeba aby se odnaučil štěkat, alespoň trochu... oni mu na štěkání dají piškot. Kravina jako prase, proč budu dávat psovi pamlsek, když ho to chci odnaučit a věta "Alespoň takhle zavře hubu." .... Já mu chcí říct úplně všechno co mě napadne... a myslím, že ot na jedno sezení nebude... mě nejvíc mrzí postavení mé sestry a to že věří víc jim, vždycky jsem ji měla jako oporu a teď bohužel ne

nightmare09
autor
6. říj 2018

@zelenaesmolda Když už tak bych to chtěla dělat ve volnu, třeba jeden dva dny v týdnu, nebo na objednávku ... alespoň takhle se toho držet

denny27
6. říj 2018

Já bych to brala jako omezování osobní svobody teda...ale je fakt, že já jsem měla pomalu to samé... strašně přísne rodiče.. ale u nás toho bylo víc.. domácí násilí. Nepamatuju žádného vlídného slova, útěchu, podporu..musela bych se hodně rozepisovat..
Ještě bych chápala nějaké zákazy do 18ti let věku (teda dnes jako matka bych to chapala.. tenkrát jako puberťák sem nechapala, proč mě nemůžou v 16ti pustit přes ulici k mému tehdejšímu příteli oslavit narozeniny jeho kamaráda)😁
Ale pokud je Ti 18, tak bys přece už měla mít právo rozhodovat o svém životě...a pokud se chceš učit na maturitu u přítele, rodiče Ti to přece nemůžou zakázat.😏😏

zelenaesmolda
6. říj 2018

@nightmare09 a co se zmenilo,ze ti sestra najednou neveri?
muzes zacit si tim privydelavat,ziskas zkusenosti a pak se tim muzes zivit na plny uvazek

nightmare09
autor
6. říj 2018

@denny27 No podle nich mohou... a taky to dělají. Já vím, že něco vidím, jako puberťák, proto jsem se tu i ptala, zda je to normální a já to vidím blbě nebo to normální není. Já jsem nikdy neudělala nic proto aby mě nikam nemohli pouštět aby se o mě nebáli nebo abych je neztrapnila nebo abych neudělala průser...

nightmare09
autor
6. říj 2018

@zelenaesmolda Popravdě, já nevím. Od té doby co má dítě na svět pohlíží jako máma. Nebo alespoň na tuhle situaci. Byť si myslím, že bude jiná až ji vyroste syn...nebo alespoň snad...

nightmare09
autor
6. říj 2018

Víte, co mi teď bylo řečeno? Že se první musím naučit dávat a pak dostávat.. A když něco chci tak si to musím zasloužit. Dneska jsem byla kvůli nim doma, aby mohli do kina. Zítra můžu ven do půl osmé, protože jsem si déle být venku nezasloužila být. A že jsem sobec, že myslím jen na sebe...

apple_tree
7. říj 2018

@nightmare09 Holka, je mi te strasne lito. Vetsinou nikde moc nereaguju, ale ted musim. Jsi plnoleta a opravdu se nemusis nikoho ptat, jestli muzes jit ven a byt zpatky do vecerky. Jsi dospela, sama zodpovedna za sve ciny, muzes volit, muzes byt trestne stihana, muzes naprosto cokoliv, ale nemuzes si ani zavrit dvere od sveho pokoje a musis byt v sedm vecer doma a v deset v posteli? Pokud opravdu mas neco nasetreno a mas pritele, kteremu veris, na nic necekej a utec. Nikomu nic nerikej, odejdi, kdyz vasi nebudou doma a jen jim nechej vzkaz a ani jim nerikej, kde budes. Neboj se, ze te odvlecou ze skoly, na to nemaji pravo. Uz nemaji pravo jakkoliv zasahovat do tveho zivota, jen tolik, kolik jim sama dovolis. Zmen si ucet v bance, preved vsechny penize jinam, klidne si zmen i telefonni cislo, pokud by vyvijeli natlak pres sms a neustale volani, urcite si zajdi k psychologovi, pomuze ti. Vasi te psychicky tyraji a omezuji na svobode. Nenech si to dal libit, prece te nemuzou doma veznit do triceti. Opravdu tohle neni normalni. Moc ti drzim palce, aby si nasla silu odejit a to co nejdriv!

nightmare09
autor
7. říj 2018

@apple_tree děkuji! Je to strašně krásně napsané... Chci najít sílu hned po tom, co přijdu od psychologa, snad mě i on podrží 😞

evee24
7. říj 2018

@nightmare09 tak ja školu kynologa mam. Mam teda jen střední. Klidne se doptej, ale jaksi je mi k ničemu. Teda většině z nás. Jinak znám něco podobnyho a pomohlo odejít.

kristyn.g
7. říj 2018

@nightmare09 když není soukromá tak nic neplatí. Být tebou odstěhuju se a jdu na školu která mě zajímá. Já tomu moc nerozumím proč jsi tak na krátko, zdáš se rozumná holka. Já si mohla podle sebe vybrat střední školu, o vysoké jsem se rozhodovala sama, sama jsem si obstarávala i přípravky atd... když tě ta škola nebude zajímat a bavit tak tam stejně nevydržíš a nedovedu si představit jak jsi ve 24 třeba doma a dostáváš zaracha jak čtrnáctiletý smrad.. Manžela přihlásila na učiliště jeho máma... dodnes jí to neodpustil že mu vybrala obchodníka, který je uplně k ničemu když chtěl jít dělat automechanika nebo zámečníka, takže mu to vlastně ovlivnilo negativně celý život ☹ jdi do toho a rozmysli se sama jakou budoucnost pro sebe chceš 😉 držím ti palce

kristyn.g
7. říj 2018

@nightmare09 jinak mám souseda také vystudoval kynologa ale uplatnění nenašel... já bych si vybrala něco podle čeho najdu uplatnění. Tedy záleží na střední, vystudovala jsem voš personalistiku a je mi to k prdu... mám obchodku střední tak ta mi stačí - dělám kancelářskou práci

terka2018
7. říj 2018

@nightmare09 ahoj s pritelem bydlim od 17 let. Po skole sem chodila na brigadu, finančně to spise tahl on. Meli sme pronajaty 1+1. Ted je mi 23 letx mame pul rocniho chlapecka, mame 3+1 a bylo to me nejlepsi rozhodnuti v zivote. Kdybych zustala domaa, ani bych nedostudovala

Strana
z6