icon

Svatba plná výčitek. Jak zvládnout rodinnou kritiku?

davee62d
12. únor 2026

Ahoj omlouvám se jestli to sem nepatří ale bylo my sděleno že takovýhle věci se tady řeší.
Chtěl bych vědět názor i jiných lidí protože oni si stále myslí že to byla naše nepřipravenost a naše neschopnost.Před osmi lety jsem jel bráchovi nejstaršímu já jsem nejmladší na svatbu. My čtyřměsíční miminko a ještě tříletého syna který mu zrovna nebylo dobře průjem a pocit zvracení. Já byl po noční a měl jsem dorazit hnedka k nim ,je to cirka 60 km k rodičům a odtamtud jsme jeli s dodávkou potom na to Slovensko společně .No a první věc hnedka byla že mi bylo vyčítáno že jsem si šel po noční lehnout alespoň na tři hodiny a to mě přemluvila moje žena, rodiče že prý se pak v dodávce prospím. Takže přes hodinu cesta k rodičům a s dodávkou jsme jeli cirka dalších 6,5 hodiny . Cestou nám bylo vyčítáno že moc často zastavujeme kvůli našemu synovi že nestihneme oběd. Protože můj brácha tam měl připravený oběd pro nás až dorazíme. A přijeli jsme později samozřejmě, to nám bylo řečeno že nedostaneme jídlo protože nic nezbylo. Jinak btw mikrovlnka na ohřátí jídla tam byla takže kdyby nám to schovali ten oběd a pak jsme si ho přihřáli. No takže jsme si zajeli do obchodu pro něco aby jsme se mohli najíst po té cestě. A táta si žádal jeden zákusek ke kafi ještě ten večer a též nedostal že je to na zítra. Tak já nevím o čem ta svatba potom teda je.
Další den kdy jsme jeli do kostela , samozřejmě tomu nejmenšímu jsme dali najíst před kostelem a ještě jednu dávku jsme si vzali na cestu. Takže na tu půl hodinu to mělo v klidu stačit jenomže nestačilo jako naschvál, malý prostě brečel. Tak jsme si půjčili mléko od bráchy nejstaršího co se ženil který měl ještě mladšího syna než my .No a nepřišla hnedka výčitka za to že jsme nepřipravený přímo od mého bráchy který si před chvilkou řekl své ano. Bylo to při obřadu malý brečel, tak jsme šli ven a jedna z tet z jejích strany nám dala tu jednu dávku mléka od nich. To byla asi jediný lidský člověk z jejich strany. No to nám byla vyčtena ještě jedna blbá plína. A už jeli bomby v tom že jsme nepřipravený. Když jsme potom šli na oběd a seděli jsme u stolu, a jsme potřebovali jít přebalit nejmenšího a ten větší měl průjem takže jsme šli s ním na záchod. Nám samozřejmě bylo též vyčítáno že jsme si dovolili odejít od stolu. Potom tam na nás byly uraženy večer že jsme nedali svoje děti nějaký cizí chůvě od nich kterou jsme ani nepoznali aby jsme si prý užívali jejich svatbu. Druhý den jsme nepřijali pozvání na polévku k nim to nám bylo též vyčítáno, že jsme si šli radši do města. A moji rodiče stáli při nich.
Když si moje žena postěžovala svojí mámě když už jsme byli doma, tak ji bylo sděleno že to mělo zůstat jenom mezi námi, proč do toho tahá svojí rodinu.
Potom jsme teda to celé mléko koupili jako náhradu za to že nám museli dát tu jednu dávku, a s klidem si ho vzali.

Vážně je takový problém dát mléko miminku , vážně tohle chování v pořádku? Co na to říkáte, stalo se vám něco podobného?
A u nás když přijeli na návštěvu moje žena vždycky navařila koupila zákusky, neměli nouzi o pohostinství že by nám to jako vraceli.
Děkuji za případné reakce.

ee.liska
12. únor 2026

Milé Bravíčko 😁😁😁 A nově založený profil. A ne, v pořádku nejsi 😉

betelgeuzz
12. únor 2026

A ty kvůli tomu 8 let nespíš a rozhodl ses to vyřešit s ženskýma na koníkovi?

davee62d
autor
12. únor 2026
@ee.liska

Milé Bravíčko 😁😁😁 A nově založený profil. A ne, v pořádku nejsi 😉

@ee.liska díky za reakce dalších toxických, je vidět kolik jich na světě je 😉

lv
13. únor 2026

Blbě všechno- s miminkem a batoletem s nevolností bych na svatbu nešla. Ad mléko - vy jste měli mít svoje, a reakci jejich na to nechápu.

1pomnenka
13. únor 2026

Promiň, ale z vaší strany je vše špatně. Zamysli se nad sebou. S nemocným dítětem jedete na svatbu, no vaše věc, vše jste si měli sbalit s sebou a ne otravovat svatebčany. Než se vydám na Slovensko na svatbu, tak o tom přemýšlím. Nechápu, proč to sem píšeš a jestli si myslíš, že se tu někomu stalo něco podobného, tak nestalo.

jancazao
13. únor 2026

Že si někdo dá práci sepsat takovou slohovku o ničem…

zuzkasim
13. únor 2026

Promiň, nedá mi to, protože je to šílený text. Formou i obsahem. Čárky nám oddělují věty, jinak je to těžko srozumitelné, to nemluvím o i/y, špatných tvarech slov. Opravdu se to čte špatně. Obsah ti už holky napsaly. Pokud mám kojence, je to človíček závislý na mléku a musím ho mít kdykoliv připravené. S nemocným dítětem se na oslavy nechodí...

klokanka31
13. únor 2026

S nemocnými dětmi nechápu proč jste nezůstali doma. A promiň ale s miminem musíš mít vždycky v zásobě pleny i mléko.

betelgeuzz
13. únor 2026
@klokanka31

S nemocnými dětmi nechápu proč jste nezůstali doma. A promiň ale s miminem musíš mít vždycky v zásobě pleny i mléko.

@1pomnenka @zuzkasim @klokanka31 vy si myslíte, že to píše reálná osoba? za mě další výplod AI. Poslední dobou je tu skoro každý den podobná diskuze.

zuzkasim
13. únor 2026
@betelgeuzz

@1pomnenka @zuzkasim @klokanka31 vy si myslíte, že to píše reálná osoba? za mě další výplod AI. Poslední dobou je tu skoro každý den podobná diskuze.

@betelgeuzz Tohle ne, AI nepíše s těmi chybami.

betelgeuzz
13. únor 2026
@zuzkasim

@betelgeuzz Tohle ne, AI nepíše s těmi chybami.

@zuzkasim Tak i tu chybovost můžeš dát do zadání. Já bych chtěla vidět člověka, co smolí takový článek o tom, co se mu stalo před 8 lety.

malytlustyhroch
13. únor 2026

@davee62d zkus linku duvery nebo https://linkapsychickepomoci.cz/
Modry konik, jak vidis, neni uplne idelani misto na reseni takovych slozitych vztahovych situaci.

izz76
13. únor 2026

Proc řešíš teď 8 let starý problem? Mate divné vztahy v rodině,ale neuděláš s tím asi nic.

anonym_47b184
13. únor 2026

Buďte rádi, že od nich žijete tak daleko. Někdy se rodinné vztahy přeceňují. Stýkejte se s lidmi, se kterými vám je dobře a ty ostatní berte s nadhledem. Vyprdla bych se na ně a žila dál svůj fajn život🙂