Svatba se nekoná.

18. čer 2020

Zdravím holky, ani nevím proč to sem píšu nejspíš kvuli tomu aby mě někdo "politoval" nebo spíš abych se vypsala...
S přítelem jsme měli mít za měsíc svatbu vše je skoro hotovo. Žijeme spolu u tchánů a já jela na týden k našim s malinkou abych všem tu oznámila kde svatba bude a jak to bude s přespáváním. (mala sa konat cca 150km odtud)
No dnes mě přítel napsal že se svatba nekoná z důvodu že nikdo z jeho rodiny na svatbu nepřijde protože se jim nelíbí že nebude v kostele...
Vůbec nevím co mám teď dělat. "Domů" za přítelem mezi ty magori nechi jít. Když jsem mu řekla že se smalou už nechci vrátit tak bylo ticho a už se neozval. Možná moc přeháním ale já už té tupé pobožnosti v rodině mám dost. Myslela jsem že když se jedná o naši svatbu tak si ji můžeme udělat podle sebe.
Vůbec nevím co teď přítel dělá a co se mu odehrává v hlavě.
Ani nevím co mám říct celé rodině. Všichni se od nás těšili a vubec jim nevadilo že to nebude v kostele ani že pojedou přes 150km za náma a budou spat někde v prdelovicích kde to neznaj.
Omlouvám se za můj citovej výlev. 🙁

zizlikova1987
18. čer 2020

No očividně je přítel hodně nedospělej když si rodinou nechá kecat do toho kde bude mít svatbu.
A to doteď nikdo nevěděl? Měsíc do svatby je dost kratko, aby to nevěděli.
Možná bych hledala i jiný důvod, než jen to že nebude v kostele. 🤔

rnika
18. čer 2020

Ani nevíš jak ti rozumím... My máme mít svatbu také za měsíc ( a je to dost navážkách.... teda takhle svatba proběhne, jde o to s kým). Já teď hrozně pohádala s mojí mámou a dostala jsem ultimatum, kde mi vyhrožovala, že vůbec nepřijde. Tak to v sobě vstřebávám. Hrozně by mě být tebou zklamalo, že tvůj chlap nestojí za tebou ( za váma) v tomhle máme my jasno. Svatba bude a podle nás, kdo s tím má problém jeho smůla, ale trápí mě to moc... poslední týden tu průběžně furt brečím.

gracinka7
18. čer 2020

Řekla bych, že chce cuknout a jen hledá důvod. Být na tvém místě, tak se nevracím.

autor
18. čer 2020

@zizlikova1987 svatba měla být až v říjnu ale termín nám obsadili i když jsme tam měli rezervaci... Jediný termín co nám nabídnuli byl srpen 🙁

pavlina212
18. čer 2020

Potrebujete se trochu uklidnit a stravit nejaky cas jen ve trech. Pryc od jeho rodiny. On musi pochopit, ze buduje vlastni rodinu - on, ty a vase dite.
Nepodcenujte to. Ted se mi rozvadi kamaradi dva roky po svatbe s malinkym miminkem jen proto, ze toto nepochopili. Nedali prioritu tomu, ze se stali otcem/matkou a manzelem/manzelkou. Zustali hodnym synem/dcerou a rozestvali je jejich puvodni rodiny kvuli stavbe domu.

pasiba
18. čer 2020

To je zvláštní. To se seběhlo, když jsi zrovna pryč náhodou? To je divný. Ty asi nemůžeš stejně nic dělat. Ten kdo ji zrušil je on. Mě jednou tchyně řekla, že když nepokřtíme dítě, že od nich nic neuvidíme. Tak jsem jim řekla, že o takové náboženství nestojím a ať si vše strčí do prdele! A je klid. Pokud je problém jen v tomhle, tak si do toho nenech mluvit a nedoprošuj se. Musí oni chtít ustoupit. Bydlíš u nich. Pokud budeš dělat scény, tak by vám to v baráku stejně nefungovalo. Udělej si u rodičů prázdniny a počkej s čím vyrukujou

zizlikova1987
18. čer 2020

Na tom až tak nezáleží. Ale pokud couvne jen proto že rodina řekla, tak je to podle mě špatně.
Má stát za tebou ( vámi) jako rodinou. To jste teď ty,dítě a otec. A měli by jste být priorita. Jeho rodina asi nedokáže pojmout že už není jen jejich syn, a že už nad ním nemají asi kontrolu. A bohužel používám i citové vydírání. To je cesta do pekla.
A pokud si neuvědomí že že to nejdůležitější jste vy, tak to klapat nebude.

Moje babička to taky těžce nešla že svatba nebude v kostele. A vyslechla jsem si kvůli tomu hodně. Ale ani ve snu by ji nenapadlo vyhrožovat tim že nepřijde.

peleta
18. čer 2020

Tak svatbu neřešíte týden ne, to jako nikdo z rodiny nevěděl, kde bude? Obzvlášť když u nich bydlíte? Přijde mi to celý dost dětinský, on zruší svatbu kvůli rodičům a ty zůstaneš u rodičů, protože zrušil svatbu. Pokud Váš vztah jinak funguje normálně, tak nechápu, proč se nesejdete a normálně si o tom nepromluvíte. Pokud je to i pro něj důležité a je nábožensky založený, tak bych to pro něj udělala. Ale pokud mu to bylo jedno a jen se bojí rodičů, tak je to mrzák úplně nepoužitelný k životu.... BTW, proč jim tak vadí civilní svatba, když už beztak máte s prominutím "nemanželského parchanta"? 🙂

aklin
18. čer 2020

Když teda chcete mít svatbu, ale jeho rodiče prostestují, udělejte si to podle sebe. Vy a svědci na úřadě a pak všem oznámit, že jste se vzali. Jde o kompromis. A až se trochu uklidní situace, rodiče vstřebají tuto událost udělá se hostina.

autor
18. čer 2020

@peleta svatbu chtěli ode dne kdy jsme řekli ze jsme v tom. Domů se mě moc nechce jelikož bych je viděla každý den na očích a nenapadali by mě pro ně vhodne slova které by je neurazili. A pujčit jim malou to by už vůbec nehrozilo. Partner není nábožensky založený a taky ho štve jak to keho máma do posledního slova "žere" nápad mít svatbu v přírodě se mu líbil.

tulikiss
18. čer 2020

hele urcite to nahoda neni, ze odjedes a lup zrusi svatbu. ja bych se pres tohle asi neprenesla, protoze tvuj pritel ocividne stale nepochopil, ze jeho rodina jsi ted ty a vase miminko. nedokaze se od rodicu odstrihnout a tak asi vazne nema cenu delat svatbu, protoze stejne nikdy nebudete spokojena rodina, kdyz se neustale necha ovlivnovat rodici. ja bych zustala kde jsem a cekala co se bude dit. to on je ted "na tahu" aby veci vysvetlil.

atekram42
18. čer 2020

Souhlasím s názory výše, co mě ale ještě dost zaráží je to, že jste si o tom jen psali? Proč nezavolal a neprobrali jste tu situaci spolu? Mě tohle partner napsat, tak okamžitě volám a chci vysvětlení. Přijde mi, že u vás asi hodně vázne komunikace, pokud nejste schopní se o tom normálně pobavit. Jestli chápu tedy dobře, že on napsal, že svatba se ruší, tys odepsala, že se tedy nebudeš vracet a tím celá ta komunikace hasla? To mi opravdu hlava nebere...

kajalka
18. čer 2020

Nestačím zírat, to je hotové panoptikum 😳🤣

autor
18. čer 2020

@atekram42 je v práci stíhá napsat jen keď si odakočí na záchod

kajalka
18. čer 2020

Ano, takové věci se řeší v práci na wc 🤦🏻‍♀️

autor
18. čer 2020

@kajalka myslím že je jedno kde to řeší tak či tak nejsem doma nechápu co by se na tom všem změnil kdyby čekal než dojde dom a zavolá

raduushka
18. čer 2020

Pokud partner zruší svatbu kvůli tomu že jeho rodina odmítá přijít, pak bych uvažovala zda je to vůbec vhodný partner :-/ Měla by jsi být pro něj na prvním místě ty a vaše dítě a vaše nová společná rodina. My taky nebudeme mít na svatbě rodiče partnera a přijde jen jedna jeho sestra a taky je to z důvodu víry. Můj chlap má naštěstí svou hlavu, miluje mě a chce si mě vzít a když tam nechtějí být jeho rodiče, tak je to jejich mínus. Tady se obávám, jestli se partner trochu nezalekl, že je to moc na rychlo a tak a při první zámince to ruší. Myslím, že by jste si o tom měli sami v klidu promluvit.

kajalka
18. čer 2020

Pro mě by to jedno nebylo. Jsou věci, které se mají řešit face to face a mezi takové věci patří i svatba. Řešit to po telefonu a navíc smskou je známka nevyspělosti, srabáctví a toho, že si tě absolutně neváží.

kometkak
18. čer 2020

U nás taky všcihni chytří měli představu kde se má svatba konat a jak má vypadat.. když se jim něco nelíbilo, začali vyhrožovat, že nepřijedou atd.. včetně mojí matky. Takže jsem si to udělali podle sebe a hosté se buď přizpůsobili, nebo nepřijeli..( nepřijeli asi 4 osoby) Jejich problém. S námi byli lidi, co nás chtěli podpořit.

U tebe je to horší, pokud budoucí manžel s tebou netáhne za jeden provaz. Spíš bych si to vyřikala s ním.. pokud jste měli vy dva něco domluveno, ať stojí za svým slovem a nenechá se ovlivňovat jinými.. Co kdyby tvoje rodina řekla.. že do kostela nepáchne.. nevezmete se nikdy?
Nejpodstatnější je to, na čem jste se domluvili vy dva.. Ostatní jsou jen hosté..

bamak
18. čer 2020

Oba to prehanite. On si má stát za tím, na čem jste se spolu domluvili (svatba mimo kostel) a ty mu nemáš říkat, že se k němu nechces vrátit. Takže spolkni urazenou hrdats, zavolej mu a začneš spolu komunikovat jako dospělí a vysvětlete si to.

areh
18. čer 2020

Určitě bych se s partnerem co nejdříve sešla a vše si vklidu nechala vysvětlit. Někde na neutrální půdě. Určitě ne doma ani u vašich rodičů. Řekněte si, co od vztahu očekáváte, co je pro vás důležité a jak to vidíte do budoucna. Taky bych co nejdříve řešila jiné bydlení. Pokud jsou tchánovci schopni vymluvit svatbu, tak vám budou kecat do všeho!

veruuu_kubesovic
18. čer 2020

A to jako partner chyběl u toho, když jste řešili kde svatbu udělat? třeba v kostele, na radnici, venku 😉 tahle hádka mi příjde naprosto absurdní máte spolu dítě, máte spolu kolem svatby komunikovat, ne že ty víš, že jsou pobožní, tak schválně nechceš svatbu v kostele, partner tě v tom evidentně nepodpoří...
příjde mi to jako, že už předem děláš naschvály abys měla navrch a hold partnerova rodina to asi vidí stejně jako já...zkousni tu tvou uraženou ješitnost...co je na svatbě v kostele tolik špatného???
"tupá pobožnost" - pokud někdo věří v Boha, to jen tak jejjich víru ze dne na den nezměníš...

orisek56
18. čer 2020

No jako upřímně jsou teda zvláštně pobožnosti jestli si hrají na hodně věřící. Protože dle našich církevních pravidlem byste už ani správně svatbu v kostele mít nemeli, takže že to chcete mít jinde je přece spíš lepší. Samozřejmě záleží na knězi jak moc je osvícený a na co je ochotny přistoupit. Spíš co je horší je to jak se k tomu tvůj partner postavil. Správně ty by jsi měla být pro něho na prvním místě a měl by si bouchnout do stolu a říct, ne jen to nás život, naše svatba, uděláme si ji my podle sebe, buď přijďte nebo ne. Můj muž na svatbě rodiče taky, neměl, nepřišli ale u nás to bylo jinak, oni nezkousli hlavně mě. Ale rozhodně já mu jsem přednější, takže když nepřišli tak nepřišli. U vás je možná spíš problém ten, jestli nebude přítel tak trochu mamanek. Ono více generační bydlení je v drtivé většině průse.r znám to dobře na vlastní kůži. No cest výjimkám. Nechala bych to teď vytříbený ať přijde sám a pak si klidně ale důrazně promluvit víš, v životě totiž pak přijdou další, horší zkoušky, než je svatba a tak je potřeba vědět, jestli má smysl takového člověka vůbec pojmout za muze. Protože manželský, svazek je opravdu o tom, být bezpodmínečně oporou tomu druhému, vzdát se určitých věci a taky určitá oběť v některých věcech. Držím palce ať to dopadne pro tebe malou co nejlépe.

meronym
18. čer 2020

Takže vy řešíte zrušení svatby smskami ze záchodu? To mi skutečně nepřijde jako vztah dvou dospělých lidí, kteří už spolu mají dítě (!). Nenapíšu nic nového - je třeba začít komunikovat, jako opravdu poslouchat, co ten druhý říká, a zamakat na schopnosti dělat kompromisy. Samozřejmě to platí pro oba.

orisek56
18. čer 2020

Jinak to co od tebe pročítám. Prosím neurazej věřící, podle toho popisu tady nejsi o nic lepší. Jeho rodiče té můžou štvát sebevíc, ale máš k nim mít účtu jako k rodičům svého nastávajícího může. Navíc, začnete spolu komunikovat jako dospělí a ne jak dva pubosi co si asi náhodou někde nedopatřením upletli dítě.

teeerez
18. čer 2020

teda resit zruseni svatby po sms je silne kafe. Nevim problem v poboznosti, ale v priteli. A nevracela bych se, at zacne tim, ze prijede za tebou a zacnete veci resit jako dospeli lide....

elwe
18. čer 2020

@orisek56 proč by neměli mít svatbu v kostele? Protože spolu mají dítě? To není překážka.

madbetka
18. čer 2020

@orisek56 Svatbu v kostele nemůže mít ten, kdo už svatbu v kostele měl. Příp.pokud ani jeden není pokřtěný, tak to taky nejde. Jinak ji tam klidně mít samozřejmě můžou (v římskokatolickém tedy).

Promluvte si, jinak to nevyřešíte. Komunikace je základem každého vztahu před i po svatbě. Chápu, že jeho rodina na té svatbě v kostele trvá, ale je to vaše svatba a důležité je, jak se domluvíte vy dva. Ovšem musíte se domluvit 🤷

autor
18. čer 2020

@veruuu_kubesovic kde mam napsáno že přítel nevěděl kde se svatba chystá? Já dělám naschvál prosím a jaký? To moje rodina jede 150km daleko ne jeho... Na svatbě v kostele je asi vše špatné když nejsem věřící. Je to má svatba ne jeho matky. A lhát o tom že budu výchovat dítě ve víře a dalších blbostech nehodlám. Přitelovy ta její přehnaná pobožnost taky vadí.