icon

Tatínkův úklid

vrabcak0007
25. kvě 2015

Dobré ráno, děvčata, mám trochu "zvláštního" muže...vypsat všechno, bylo by to na román. Těsně po tom, co jsme si přivezli malého z porodnice jakoby mu hráblo...3 měsíce nejhorší..a od té doby se to trošku rozmělnilo, ale stejně...tak jednou za 14dní má nějakej neuvěřitelnej sek a mě se to pak znovu všechno vrací a jsem z toho všeho znechucená a byla bych radši, kdyby chodil po hospodách nebo za ženskejma, protože by pro mě bylo daleko jednodušší za sebou zavřít dveře a jít s malým pryč. Takhle se vždcky nechám ukolébat relativní chvílí klidu, aby pak zase udeřil...asi každej chlap občas ulítne a má šílený nápady, ale mě n a tom nejvíc vadí, že když vykulím oči a divím se, co to zase vymyslel, tak ze mě začne dělat úplnou trotlici...a ještě se urazí, co zase jako vidím za problém...takže si o tom nemůžeme v klidu promluvit nebo aby se třeba chytil za hlavu a pak se zasmál tomu, že měl nápad na palici..nee..on se strašně žere...on kritizuje kdeco (já jsem nejblíž, takže samozřejmě mě nejvíc) zatímco on dělá všechno nejlíp...jako třeba včera..šla jsem synka umýt a převlíknout večer do pyžámka a že mezitím taťka sklidí hračky...a přijdu a tam jedna velká hromada všeho na sobě...akorát to ohradil velkýma autama, asi jako aby to mělo fazónu či co...a když jsem se ho ptala, co to je, tak mi odvětil, že přeci nemá cenu to uklízet, když to malej znova rozhrabe...řekla jsem mu na to, že bych byla ráda, aby to tu aspoň večer vypadalo jak u lidí a jak asi zjistí, jestli někde není nějaká rozbitá nebo chybějící hračka, aby byl přehled nebo aby malý nespapal něco nebezpečnýho...tak na mě koukal, jakože je všechno v nejlepším pořádku a že prý to říkala jeho máma (byla tu teď skoro měsíc - já musela chodit do práce a ona je zdaleka)..což mě skoro rozzuřilo, protože jí znám a ona je dost pintlich (to já rozhodně nejsem) na všechno..hlavně u ní doma...je to velká generálka a má ráda naklizeno..jsme mu řekla, že dost pochybuju, že by to TAKHLE řekla a že kdyby si oni jako malý neuklízeli hračky, tak by dostali na zadek (dost hoši dostávali, když byli malí)...no a teď jsem prostě zase ta špatná já..přikládám foto, abyste si udělali představu..jsem se nějak rozepsala po ránu, se omlouvám, asi to potřebovalo ven 😀 fakt přeháním a je chyba na mojí straně o čemž se mě snaží pan domácí neustále přesvědčovat? (jako když na naše první vánoce s malým se nechtěl převlíknout ke stolu, protože tepláky jsou pohodlný..doma by si to nedovolil..a divil se, proč by měl připravit foťák apod...a diví se, když mě tohle udivuje a pak uráží jeho následný reakce)

Tatínkův úklidTatínkův úklid
Strana
z2
sonjuletka
25. kvě 2015

ale jak to tu čtu s tím karibikem apod. - no to je tedy síla - doufám že ten můj to neudělá, volno a prachy by na to byly, jelikož u nás doma je to striktně "já vydělávám na vše - ty se staráš o provozní věci" (což mi vyhovuje) tak by to teoreticky udělat moh, ale já douáfm že svině není. Nečekám že bude v noci vstávat či mi nějak extra pomáhat, ani o to moc nestojím, ale čekám, a snad správně, že mě nebude kvůli tomu buzerovat (že není super extra čisto, že není navařeno super extra jídlo apod.), což mi přijde jako fér kompromis.

sonjuletka
25. kvě 2015

@blahova_andrea ale mě kolikrát přijde, že jak se lidi popisuj, si nemám nic dělat. někdo napíše "já uklízím denně, nesnesu špínu" - ale fakticky to u nich doma tak nevypadá. někdo napíše "já na ten úklid moc nejsem" - a mají doma krásně čisto, pořádek. A je to relativní, přijdu k někomu, řeknu si "jééé ti tu mají čisťounko" a přijde jinej a pomyslí si něco o chlívě - takže jsou to všechno subjektivní pocity 😀 ale nejdůležitější je vždy, jak to vyhovuje té konkrétní rodině, zbytek jim může být šumák (nemyslím tím extrémy)

blahova_andrea
25. kvě 2015

@sonjuletka amen 😉

ronyx
25. kvě 2015

Já teda zakladatelky chlapa neznám,ale podle popisu jeho chování bych řekla,že je to pěkný sobeček a blb a děkuju bohu za svého super tátu. Pravda,úklidy mu taky moc nejdou,ale tohle beru jako normální věc,je to chlap a spoustu věcí přehlídne.Takže co se týče téhle věci,bych moc nekritizovala.Na té fotce je to nahrábnuto alespoň na kraj u nás pokud tatínka nepoprosím,nebo to neudělám sama,tak ty hračky zůstanou rozbombené až do druhého dne a taky ho to netankuje 😀 To jsou maličkosti.Jde spíš o celkový přístup a ten popisovala zakladatelka docela hrůzostrašně.Já mám doma chlapa,který mi od prvního dne návratu z porodnice s malým pomáhal,sám od sebe neměl problém přebalit,bez donucení neměl problém udělat mlíčko nebo dokonce v noci vstanout k plačícímu synáčkovi.Pomoct mi,zeptat se,zda něco nepotřebuju byla naprosto normální věc.S malým si krásně hraje,věnuje se mu a je na něm vidět jak moc ho miluje a to je myslím to nejdůležitější.Čert vem úklid. 🙂 Klidně ho obstarám já.Ale tatínek v rodině zakladatelky,to je děs.Nepomůže,nestará se,totální a naprosto jasný sobeček,kterého evidentně pocity maminky vůbec nezajímají,kolem kterého se všechno musí točit.Je to smutné 😒 To člověk uvažuje,zda si vůbec do budoucna třeba pořídit s takovým chlapem další..Já čekám druhého raubíře a jsem moc šťastná za to a vážím si toho,že vím,že mám doma naprosto úžasného tátu,lepšího si kluci ani nemůžou přát.

betelgeuzz
25. kvě 2015

Já myslím, že tenhle úklid je spíš zástupný problém. tobě nevadí ten úklid, vadí ti v podstatě všechno, co dělá tvůj muž. Proč sis ho vlastně brala? Takový byl i před svatbou? nebo se najednou změnil?

vrabcak0007
autor
25. kvě 2015

@betelgeuzz 😀 kdyby aspoň něco dělal, to by bylo super, ale on nedělá nic a ještě má milion chytrejch řečí okolo..no dobrá, teď trošku přeháním..teď už jsme se dostali tam, že aspoň občas něco udělá..ale rozhodně to není sám od sebe a když už, dopadá totakhle...vážně byly časy, kdy nedělal nic..měsíc spadlá garnyž, když jsem se ptala, kdy to bude, tak na mě udiveně kouknul, jakože on jí přeci nestrhnul (byla jsem to já, ale pro to, že už jak dlouho držela na čestný slovo, tak to byla jen otázka času - o čemž taky věděl)...máme 4,5m vysoký stropy a praskala nám tu jedna žárovka za druhou (stačí zavolat správci o vysoký štafle a vyměnit), byly tu fotorámečky, nak terý jsem chtěla přidělat hřbíky, aby se pověsily...tohle všechno tu stálo cca měsíc..ano, jsou to věci, který bych si v pohodě zvládla udělat sama, ale to už bych ho opravdu nepotřebovala...což užj sem mu pak taky řekla...za celou dobu nevynesl jedinkrát sám od sebe koš...když ho připravím a dám před dveře, že dokud je odpo obutej, tak ho může hodit do popelnice, abych nemusela malýho dávat do ohrádky nebo brát sebou po celým baráku (teď už to i jde, je už "velkej"), tak si nevšimne...pak se ho zeptám a on se strašně diví...a i tohle by mi nevadilo..jsem dost samostatná...ale jak říkám, co mi vadí nejvíc jsou ty jeho řeči po tom, kdy si nic nepřipouští...a ještě kritizuje kde co...i jeho máma teď koukala, když tui byla měsíc...udělá si jahody - očistí je a všechno nechá na lince..když mu to připomenu, tak se urazí, že to nedělá schválně, prostě zapomněl..jenže on takhle zapomíná pořád...byl takhle v menší míře...po porodu se jen projevilo, že to prostě asi není chlap do "nepohody"..a já samozřejmě nemám tolik trpělivosti, kolik jsem mívala, protože jí vyplácám na malýho...prostě jsem čekala, že když jsme se rozhodli mít dítě, tak spolu..a ne že mi to bude pomalu ještě sabotovat...co znám jeho mámu a slyšela jsem o jeho dětsví, tak byl vychovanej ještě přísněji než já...ale asi co je sám, tak takhle zpohodlněl no..je ten typ, co bych chtěl co nejvíc a nejlepší za minimum námahy či za minimální výdaje..řšíme to řešíme furt, ale už pomalu nemůžu..zrovna nedávno jsem zase měli rozmluvu...a teď udělá tohle...ok, ale pak on nechápe, že se mi to nelíbí a jsem vlastně zase ta špatná já...přitom do teď to bylo v pohodě..navíc tahle činnost na něj "vyjde" 1x-2x do týdne..většinou uklízímjá s pomocí malého 🙂

budouci_maminka
26. kvě 2015

@vrabcak0007 vaše manželství mi hodně připomíná vztah mých rodičů.... máma to vydržela do naší dospělosti (nechtěla rozvracet rodinu) - a pak se rozvedli.. doteď všichni spolu normálně vycházíme a scházíme se jako rodina, oba mají nové partnery a jsou naprosto spokojení..
Manželství jí štvalo neskutečně, ale na druhou stranu si vlastně stěžovala na prkotiny, protože vysloveně nic špatně nebylo (žádné nevěry, lhaní, nedostek financí, násilí, závislosti).. štvalo jí takové to " 100x nic, co umořilo vola"...

Strana
z2