Zraňuje a kritizuje mě vlastní máma. Co dělat?

19. črc 2020

Holky co delat kdyz vas zranuje vlastni mama? Je mi z toho tak smutno, nevim proc je takova. Nikdy me neoceni, nepodpori, jenom urazi a kritizuje.

miba10
19. črc 2020

Můžu se zeptat kolik ti je let? Ono ne vždy je tak jak se zdá. Já jsem vždy měla pocit, že mi mamka dává všechno sežrat. Že je proti mě, že pro ni nejsem dost dobrá. Ale až když se mi prehoupla 30,tak jsem pochopila, že to tak vůbec není. Sice mohla občas volit jiná slova, protože mi to ublížilo, ale mela a má mě ráda....

zelenaesmolda
19. črc 2020

omezit kontakt

odula
19. črc 2020

@zelenaesmolda jestli ji je 15 tak to asi není úplně to nejlepší řešení

autor
19. črc 2020

@miba10 Je mi uz 30.

miba10
19. črc 2020

A mluvila si o tom s mámou? Můžeš být maličko konkrétnější ohledně toho jak tě nepodpoří, uráží a kritizuje?

autor
19. črc 2020

Je toho opravdu hodne, ona mi ublizuje slovne od detstvi. Ted mi psala, dala jsem novou foto na FB a prisla mi od ni zprava, cituji :"Priserna fotka, ty se nevidis? Hrozne veliky oci a o vyrazu nemluve"... Pak dalsi sms, cituji: "To veris tomu co ti chlapi pisou?" (psali mi hezke komentare)
...mozna trochu detinsky, ja chci jenom popsat jeji chovani. A takhle je se vsim. mimochodom, fotku jsem tam dala normalni.

autor
19. črc 2020

Je toho hodne, normalne me oslovuje krava, blbka a podobne.

klokanka31
19. črc 2020

Tak se jí postav a řekni že takhle se k tobě chovat nesmí

miba10
19. črc 2020

Souhlasím s @klokanka31. Postav se jí. Nebo pokud u ní ještě nebydlí, tak prostě nezvedej telefon, nechoď k ní a třeba ji to dotece

autor
19. črc 2020

@miba10 Ja uz s ni neziju nekolik let. Ale ona stejne ublizuje pres textovky.

krupka3
19. črc 2020

Omezit nebo ukoncit ten vztah, ony si mamy obcas mysli, ze maji pravo se ke svym detem chovat jako k detem cely zivot, a dokud neudelas nejaky radikalnejsi krok, tak ji nedojde, ze to tak asi neni.

zelenaesmolda
19. črc 2020

oznamit ji,ze takhle teda ne a ze pokud neprestane tak cislo zablokovat.

autor
19. črc 2020

Je jen nechapu jak mi tohle muze napsat. Nechapu to.

jjasmina
19. črc 2020

Pokud se ke mě neumí chovat, odstřihla bych ji ze svého života.

zelenaesmolda
19. črc 2020

psychopati tohle casto delaji,hlavne narcisove.oni sami maji tak nizke sebevedomi,ze si ho potrebuji zvysovat na ukor ostatnich.

michaela1990xx
19. črc 2020

Podle me ti zavidi, snaží se tě shazovat, protože sama si asi nevěří a snaží se aby ses tak citila i ty.

autor
19. črc 2020

@michaela1990xx Ale vzdyt jsem jeji dcera.

jednaholkaa
19. črc 2020

Hrozny, mrzi me to. Moje mama se chova taky hrozne..a to je mi 40. Nikdy se to nezmenilo a nezmeni.. nejlepsi je omezit kontakt. A ja se teda s ni silene hadam, branim se kazde urazce, ale stejne je to zbytecny. Opravdu smutne, souhlasim.

zelenaesmolda
19. črc 2020

To je uplne jedno,jestli ma treba narcisticke sklony tak temhle lidem je uplne jedno komu ublizi protoze nemaji k nikomu vlastne zadny vztah.

janinasm
19. črc 2020

Nikdy jsem nepochopila a nikdy nepochopím, jak rodič může ubližovat vlastnímu dítěti. Nikdy. Podle mě to musí být nemocný člověk, když to dělá.

loylii
19. črc 2020

Bych se s ni normálně nebavila. Rekla bych ji, ze mě její chování zraňuje a ať mě nechá byt. Casem by své chování prehodnotila.

odula
19. črc 2020

Tak v tomto případě souhlasím se @zelenaesmolda. Co popisujes je týrání. Možná se to změní - ve chvíli kdy se vůči ní začneš chovat sebevědomě. Obávám se že tento typ lidi si dovolí jen na ty u kterých cítí svoji vlastní převahu. Moc mě to mrzí - zažila jsem to od vzdálenějších příbuzných a bylo to hrozný. Nedovedu si představit jaký to musí být když ti to dělá vlastní matka. Musí to být docela trauma.... Neuvažovala jsi třeba o terapii? Možná by ti mohla pomoct se matce postavit, případně se od ní odpoutat (emocionálně)... Hodně sil. 🌹

zelenaesmolda
19. črc 2020

@odula
ano,terapie je na miste.jeste doporucim autorce stranky na fb narcissist unmasked a videa na youtube progress through process.nevim jestli se u autorcine matky jedna o narcise,na to je v prispevku prilis malo informaci ale nektere vlastnosti splnuje takze by ji to mohlo pomoct.jinak psychologove doporucuji uplne prerusit kontakt.

michaela1990xx
19. črc 2020

No prave, jsi její dcera a má te podporovat a nee shazovat.

miba10
19. črc 2020

Tak opravdu jedině bouchnout do stolu a říct, takhle se ke mě chovat nebudeš. Pokud ne, tak jak píší holky, omezit kontakt co to jde. Na SMS nereaguj a když bude opravdu nejhůř, zablokovat. Já to znám jen z pohledu dítěte, teď už co mám vlastní rodinu je to v pohodě. U nás to bylo, ale něčím jiným.
Držím ti palce 🌺

ariadna12
19. črc 2020

Bud se od ni oprosti nebo s ni jednej jako ona s Tebou. Je nekdo, kdo by ji vytrel zrak? Tim myslim, ze se za Tebe postavi, zastane se Te. Partner, kamaradka treba. Kdyz uvidi, ze mas zastani, da treba pokoj.

katkas75
19. črc 2020

Ahoj, znám to. Matka mě ignoruje už několik let - kvůli prkotine. Poštvala proti mě většinu rodiny. Vše začalo, když jsem se chtěla osamostatnit - žít svůj život, mít svůj názor, nenechat si sr... na hlavu. To se teprve odkryly karty a reálný stav věcí - oba manipulátor jako prase, já nulová sebeúcta a sebevědomí. Postavit se tomu pevně a s efektem nebylo snadné a trvalo to dlouho, než jsem to zvládla. Po kouskách, častých konfrontacich a u mě probrecenych nocí. Ale bylo to nutné! Až když zjistila, že si mě už nepodvolí, zavrhla mě. Jsem volná... Ale pochopit to nepochopím asi nikdy a bolet to nejspíš bude stále. Řekla jsem si tenkrát, že když se o můj život, moje štěstí a dobro vůbec nikdo nezajímá, ani vlastní matka, musím to udělat sama. Přeji hodně sil🍀

xxx3d
20. črc 2020

Nesnaž se to chápat, buď s tebou "soupeří", nebo si na tobě zvyšuje vlastní sebevědomí, ať tak, či onak, je to blbý, k pochopení na tom není nic. Vlastní zkušenost. Být mi míň, utnu kontakt.

autor
20. črc 2020

Ja ji uz rekla, ze mi ublizuje, take jsem ji rekla, jak mohla rict nektere veci, co kdysi rekla a ona se tomu vysmala a rekla, ze clovek preci rekne ve hnevu ruzne veci a pry ja jsem pitoma krava (vycetla jsem ji detstvi, kdyz rikala, ze sme se nemeli narodit a mela nas utopit jako kotata)...

autor
20. črc 2020

Vcera mi jeste poslala fotku sve kolegyne (krasna zrovna není) a komentar k jeji fotce, kde ji nejaky muz pise pekny komentar. Pry takhle nejak je to se mnou, ze u me to taky nemysli muzi vazne, kdyz napsali, ze jsem hezka, ze mi to slusi.