Tchýně.

lucifux
24. únor 2020

Ahoj holky, vím že už to tady bylo asi 100 krát. Ale já už si prostě nevím rady. Bydlíme s tchánovcema v jednom baráku, třígenerační, každý máme svou domácnost. Jenže když je manžel doma, tak si tady u nás z toho dělá průchoďák. Kdyby jenom to, tak se to dá přežít, ale ona mi sem chodí diktovat, co mám vařit synovi. Syn od pùl roku baští kupované masozeleninové příkrmy. Když jsem mu zkusila asi 3 krát uvařit domácí stravu, tak mi to prostě nechtěl. Starší syn to měl obráceně jedl domácí a kupované nechtěl. Před chvilkou mi sem přišla, že to jsou blafy, co mu dávám, a že jsem pohodlná mu uvařit domácí. To samé kojení, podle ní, mu mám strčit flašku a sunar, protože MM už je pro něj nedostačujicí.

Už jsem z toho na palici, pořád mi něco diktuje, snažím se mít zavřeno, když je manžel v práci, to si sem jen tak netroufne vlézt, ale když je doma, tak prostě jede.

klokanka31
24. únor 2020

@lucifux Bude muset zakročit tvůj manžel, a vyjasnit si že vy jste rodiče a budete si dělat věci po svém. Já to mám možná horší, já musím bojovat se svými rodiči, a to jsem teprv těhotná 👿

katkapavlik
24. únor 2020

@lucifux Ahoj už jen to společné bydlení není asi nic moc. ( Já bych nepřežila vlastní mámu) Zkus jí to před manželem nejdřív v klidu vysvětlit jak se věci mají, že vařené jídlo nechce, a kojení je to nejlepší co mu můžeš dát. A pak ať nastoupí manžel. ( Tak bych to řešila já) držím palce a pevné nervy. 👍

hojda
24. únor 2020

Na starší generaci platí autorita lékař, tak bych řekla, že to máš nakázané od dětské lékařky a konec diskuze🙂.

journals
24. únor 2020

Tak se odstehujte do sveho? Na to snad ani zadna jina rada neni 🤷🏻‍♀️

jjasmina
24. únor 2020

Tohle je přesně duvod, že sme se vydali jinou cestou, to jest bydlet sami i za vyšší cenu, ale prostě máme klid a děláme si věci po svém.

sudylichozrout
24. únor 2020

@lucifux Resenim je, abyste si nasli vlastni bydleni.

baruniceslepice
24. únor 2020

Rict manzelovi, at si je zkroti, nebo kdyz prijde, tak se sebrat a odejit. My bydlime taky v 3 generacnim a je to hrozny. A manzel se odmita odstehovat. Takze te chapu. U nas to graduje uz xlet.

amazonkajanik
24. únor 2020

Jo,jak píše @hojda ,doktora na ní. Vzít sebou,ať zkusí gdáknout o tom,že MM nedostačuje a že kupované příkrmy jsou blafy. Ale že je v sunaru podelany palmovy tuk,to jí nevadí (syn ho pije 😂,u mě kojení bohužel skončilo brzy). Ceduli na dveře " zákaz vstupu blbým kecům "

mariegroth
25. únor 2020

Rekni tchyni, ze mu muze tedy prikrmy sama varit. A u toho MM...ona je generace, kdy se verilo, ze UM je lepsi nez MM. Bohuzel za tu dobu si nenasla nove zdroje, ktere to vyvraci. Pokud je alespon trochu rozumna, tak ji to proste vysvetli. Jako celkove si myslim, ze nejlepsi ji bude rict, ze si zaslouzis trochu respektu jako mama.

pavlinar
25. únor 2020

Tak ja bych ji tam hlavne furt nepoustela. I kdyz je manzel doma, tak tam nema co delat v takove mire. Takze za prve poresit s manzelem. A pak rict tchyni svoje. Ona to delala nejak pred 30 lety, ty to budes delat podle sebe. Kdyz budes potrebovat radu, zeptas se.
Tchyne i mama taky mely reci, co me dokazaly vytocit. Jednalo se o navstevy, bydlet s nima bych nedala... kdyz mate oddelenou domacnost, zacla bych se proste zamykat, po domluve s manzelem

knuffel
25. únor 2020

Když teda přijde a začne blbnout, okamžitě je potřeba jít pryč: jé, já zapomněla koupit brambory, jé, já jsem se domluvila s kamarádkou, jé, potřebuju se jít projít, ... Asi to i blbého pak napadne. Když ne, tak zamknout nebo se odstěhovat.

katinka24
26. únor 2020

@lucifux je tro tvoje domácnost. Ty přece nejlépe víš, co je pro tvého syna nejlepší a co mu chutná a co ne. I kdyby to bylo tak, jak říká ona, porad si jeho máma ty, tudíž ona by to měla respektovat!