icon

Tchýně mi má hlídat syna a přijde i s dalším vnukem

lenkalenka666
22. říj 2016

Ahoj, jen mě zajímá jestli Vám to přijde normální nebo ne. Potřebuji hlídat jeden den v týdnu prcka a má hlídat tchýně s tchánem, ale dnes mi přítel oznámil, že mu rodiče mezi řečí oznámili, že přijdou,ale že sebou vezmou ještě svého vnuka, který měl být ve školce, ale nedají ho tam, protože tam brečí.
Ani se nikdo nezeptal, jestli to vadí nebo ne, což mi přijde hodně divné, prostě sem přijdou všichni tři a hotovo. Jak se na to díváte vy?

Strana
z3
krtikkrtovaty
23. říj 2016

@drzticka81 Úplně chápu, u nás je to teď tak, že budeme mít v rodině 3 prcky během jednoho měsíce (i když až příští rok - já, švagrová a manželova sestřenice) a ač jsem prvně měla pocit, že prcek nebude středem pozornosti, tak docela začínám chápat ty výhody, že si budou moc spolu hrát, s maminama budeme moct chodit na prochajdy, "kafíčkovat" apod. Už jsme domlouvali, že každý na zahradě vymyslíme něco "jiného" jedni pískoviště, druzí třeba skluzavku (bydlíme a budeme relativně blízko 🙂)
No a pak třeba i to hlídání, když budou větší nebude až takový problém, třeba se s maminama nějak "vystřídáme"... A budeme mít doma mateřskou školku... 😀

kika_21
23. říj 2016

@lenkalenka666 6e bude větší legrace. A bacha, nebo Ti příště radši nic neřekne-nešil z prkotiny.

panickatlamicka
23. říj 2016

Podle me se te nezeptali nikoli z neucty k tobe, ale proste proto, ze nepredpokladali, ze by ti dite navic, a jeste z rodiny, melo vadit. A pokud s nimi mluvil pritel, tak jejich „mezi reci" mohlo byt vlastne takove jejich pojeti „dovoleni se".

kvakuska
23. říj 2016

@lenkalenka666 kdyby se objevili ve vašich dveřích i s druhým vnukem, bylo by to trošku něco jiného, ale takhle? ... sice se vás nezeptali, ale řekli vám to předem ... pořád ještě máš šanci jim říct, že s tím nesouhlasíš ... jim to třeba příjde normální, tobě to normální nepříjde, takže si to musíte ujasnit ... a nejlíp ještě před prvním hlídáním ... tady na diskuzi to nevyřešíš, co rodina, to jiné zvyklosti a jinak nastavená komunikace 😉

janagm
23. říj 2016

Úplně souhlasím s @kvakuska. U každého to funguje jinak a my nevidíme, jaké vztahy v rodině máte. Já třeba nechápu, proč by se měli na takovou věc ptát nebo se dovolovat. Je to druhé vnouče,dítě,bratranec,tak přece o nic nejde. Já bych byla ráda, že mám hlídání a hotovo.

handous
23. říj 2016

Místo abys byla ráda, že ti syna pohlidaji, tak resis kraviny 😏 Příště vy se taky mohli vyprdnout.

panickatlamicka
23. říj 2016

Holky, ale zas neshazujte pocity zakladatelky. To se treba nelibi mne, kdyz nekdo zacne: to nic neni, resis hlouposti...Ano, v nadich ocich to treba blbost je, ale zakladatelky se zkratka chovani tchanovcu dotklo. Ja se kolikrat nedivim, ze se v realu boji kdokoli ozvat, kdyz se mu neco nelibi..... Urcite resim kraviny, nebudu tim radsi prudit a srazim paty a pretrpim to.

rousse
23. říj 2016

Já bych byla ráda, že si děcka spolu vyhrajou🙂 Často se mi stává, že má mamka na hlídaní naši malou a třeba má na návštěvě jiné děcka.... pokud nejsou zasoplení, tak mi to nevadí, naopak to vítám - malá má kontakt s dalšíma děckama, pohrajou si a většinou po takovém hlídání spí jak belina, protože je vylítaná a utahaná jako kotě🙂

etinka
23. říj 2016

Zeptat se fakt mohli,ale jinak podle mě byste měla být ráda,že vám budou hlídat.U nás fungují jen naši,bydlíme v jednom domě,tchýně nám hlídala tak 3xkrát a to už jsou děti velké a to jsme museli pro ní dojet a zase jí pak odvézt,nemají auto.V dnešní době je hlídací babička a nebo i děda vzácností......

nininka23
23. říj 2016

Nečetla jsem odpovědi, ale byla bych šťastná, kdyby nám rodiče někdy pohlídali a klidně by si k tomu mohli vzít třeba deset dalších vnoučat 😀

kika_21
23. říj 2016

@nininka23 Ale ne zavšivených-jako naše babička-teď lítá sama do lékárny-má dlouhé vlasy!!! 😀

nininka23
23. říj 2016

@kika_21 já už jsem někdy tak vyšťavená, že bych přivřela oko i nad těma "všima" 😀

hojda
23. říj 2016

Taky nějak nechápu v čem je problém...

nininka23
23. říj 2016

@kika_21 veš bez vši, vešma že 🙂 Nějak mi to nešlo poskloňovat 😀

panickatlamicka
23. říj 2016

@nininka23 se všimi 😀

nininka23
23. říj 2016

@panickatlamicka vešmi 😀

carmilla
23. říj 2016

Tohle mi přijde úplně v pořádku. Nechápu, co ti vadí.

panickatlamicka
23. říj 2016

@carmilla vadi ji, ze nerekli tu prostou vetu: „Jo a my s sebou na to hlidani vemem Petrika, neva? " 😉

lamarika
23. říj 2016

@lenkalenka666 mně přijde, že bereš jako samozřejmost, že ti hlídají. Osobně bych viděla jako "hororovou" situaci kdyby ti řekli, že hlídat nebudou, protože budou hlídat druhého vnuka. Což se může klidně stát díky tvému postoji. Řekli to tvému partnerovi, info si snad doma předáte ne? Pokud ti to tak míč vadí, tak zvedni telefon a zavolej jim.

rainbow_x
23. říj 2016

Tak já jsem asi divná, ale nepřijde mi na tom nic nenormálního. Já bych naopak byla ráda, že malého zabaví i někdo jinej než tchán s tchýní a bude o něj dobře postaráno. Jen by mě tedy zajímalo, jestli by Ti to vadilo, když by takhle měla přijít Tvá matka s dítětem od Tvé sestry či bratra?? Nebo Ti to vadí jen proto, že to je prostě tchýně.

mandala
23. říj 2016

Tak však se asi domlouvali s manželem a ten zřejmě neměl nic proti, přece se nemusí ptát ještě extra tebe. Ty potřebuješ pohlídat dítě, tvoje švagrová taky, rozkrájet se asi nemůžou... Pokud není nemocný, nechápu, co ti vadí. 😉

konik_mischel
23. říj 2016

@lenkalenka666 Ahoj,jestli jsem to pochopila správně, hlídají ti prarodiče dítko takto pravidelně každý týden. Příteli to rodiče řekli, já nevím jak, nebyla jsem u toho, ty také ne... Pokud mu řekli, hele vezmeme sebou ještě toho staršího protože ve školce pláče, tak na tom fakt nevidím nic divného, pokud v tom vidíte vy s přítelem problém, měl reagovat hned on nebo říct, že ti o tom řekne, jestli ti to nevadí. Mě by vadilo, kdyby to ani mě, ani partnerovi neřekli a došli s dalším dítětem, ale takto v tom nevidím problém, když to řekli dopředu a měli jste možnost říct, jestli ano nebo ne... Já bych na jejich místě asi také předpokládala, že si doma s partnerem informace předáváte a předpokládala bych na místě prarodičů, že když to řeknou jednomu, že si to doma řeknete, případně se k tomu nějak postavíte.

panickatlamicka
23. říj 2016

@konik_mischel ja to pochopila tak, ze by zakladatelka ani neuvazovala o tom, ze by pritomnost druheho ditka vadila. Ale vadi ji, ze ji "vynechali". Jasne, zeptali se partnera ( u nas manzel a ja jedno jsme), ale ona to prosts nekousla. Prijde mi, ze nektere maminky zde razi nazor: bud ticho, kdyz chces hlidat, tak nemas pravo na to, aby se ti neco nelibilo. ☹

frufrunka
23. říj 2016

Mě by to nevadilo, byla bych ráda, že pohlídají! 🙂

fallingstars
23. říj 2016

Já jsem asi divná, ale mně by asi nevadilo, ani polud by to dopředu neřekli 😬 Jako kdyby si placená chůva dotáhla cizí dítě, pak ano, ale rodina? Kdy je teda jedinej nežádanej element jiný dítě (protože s přítomností prarodičů se počítalo)? Tak nějak nevím, co to je za problém...že mu tam dají jídlo? Fakt tomu nerozumím...

marcicek84
23. říj 2016

tohle je diskuze, kde se dělá z komára velbloud, ano neptali se, jen ti řekli, že pohlídají klidně dva a jedno nebude tvoje no a co??? Tak je nechej taky trochu žít, kdyby si na to netroufali, tak to nenavrhnou, dítě 2 roky a dítě 5 let je celkem v klidu, už 🙂

etinka
23. říj 2016

Hodně maminek tady na koníkovi by dalo nevím co,kdyby nějaké hlídání mělo a ten,kdo ho má,to bere většinou automaticky.....tak to bohužel v životě je a nejen s těmi hlídacími babičkami 😔

konik_mischel
23. říj 2016

@panickatlamicka já to chápu, ale upřímně bych se pak nezlobila na prarodiče, pokud partnerovi to jeho rodiče řekli, on s tím souhlasil, tak prarodiče nejsou telepati, aby věděli, že si mladí doma nepředávají info. A upřímně, já když řeším něco se svými rodiči - např, že se u nich stavím, zavolám mamce, řeknu , že přijedu nebo cokoli potřebuji a nikdy mě nenapadlo to sólo volat tátovi, aby se necítil ukřivděný, že jsem nezavolala i jemu- to už je přece trochu mimo ne? Prarodiče o tom rodiče informovali, že hlídat mohou, ale vezmou sebou druhé vnouče, očividně jim to partner zakladatelky odkýval nebo na to nic neřekl, tak z čeho měli oni usoudit, že je problém? Navíc problém natolik zásadní, aby ho se snachou řešilo x lidí na MK? ... Nezastávám názor, chceš hlídat, tak drž hubu a krok, ale na druhou stranu je tu spousta maminek, které řeší fakt úplné blbosti, pomalu by na hlídací babičky/dědečky,/tetičky namířili skrytou kameru a napsali knihu pokynů, jak se dohled má při hlídání chovat, ale hlídat chtějí. On si pak zmíněný dohled přijde jako nesvéprávný debil - což zrovna k dobrým vztahům v rodině nepřispívá. Je to jen o rovnováze toho, co si já jako rodič přeji a na čem trvám a kde už je to o tom, že se pokud chci někým dítě hlídat, musím spolehnout na to, že babička/dědeček/tetička atd... nejsou úplní blbci a nejen já jako matka mám patent na rozum.

suzanna123
23. říj 2016

nevím, jestli je to sport na MK, ale souhlasím, že spousta lidí si takhle sama dělá v rodině špatné vztahy. Místo, aby byli rádi, že tchyně s tchánem jsou ochotni hlídat a nemusí se bát jim dítě svěřit, soustředí se na prkotiny. Vůbec by mě nenapadlose nad tím ani pozastavit, i kdyby to vůbec nezmínili a já to zjistila až dodatečně (samozřejmě, pokud bych neměla nějaké reálné výhrady, které tu některé zmiňovaly). Zkus to spíš brát tak, že by ti dítě vůbec hlídat nemuseli - třeba proto, že už mají na krku druhého vnuka

carmilla
23. říj 2016

@panickatlamicka Tak kdyby to byl Petřík od sousedů, pak to chápu...Ale vždyť je to přece bratranec jejího dítěte, ne? A zakladatelka se o něm vyjadřuje stylem - tchyně si s sebou přivede její další vnouče...to mi přijde trošičku zvláštní...proč neřekne: "přivede synovce"? Nevím...u nás bylo vždycky tak nějak normální, že babička hlídá víc bratranců/sestřenic pohromadě, že se vzájemně navštěvujeme, tu spí jeden bratranec u druhého, tu naopak...Jasně, měla by fungovat nějaká základní domluva, ale stejně mi to přijde přehnané, aby se musela babička "dovolovat", jestli si s sebou může přivést další vnouče...Bych se na místě prarodičů na nějaké hlídání příště vykvákla...

Strana
z3