Tchyně nás stalkuje na dovolené

legelata
1. zář 2017

Ahoj holky, rodiče mého manžela byli vždy trochu jiné povahy než já, ale vycházeli jsme spolu v pořádku, mám je ráda. Tchyně má deprese a bere léky. V poslední době začíná být hodně neurotická až manická. Volá nonstop kvůli blbostem, dceři kupuje zbytečnosti i když nemají peníze apod, ale to jsou pořád malichernosti. Jenže teď jsme s manželem náhodou přes příbuznou zjistili, že si potají koupila dovolenou na stejné místo jako my. Manžel jí volal, že se zbláznila aona naříkala, že si snad zaslouží jet nastará kolena k moři (úplně iracionální, k moři jet může, ale nám za zadek?). Naštěstí nemá stejný hotel, je to asi 1 km daleko. Tchán jet odmítl a tak jede s kamarádkou. Zkoušeli jsme si dovolenou s mužem přebookovat, ale už to nejde, storno by bylo v plné výši. Co byste dělaly? My teď s ní nekomunikujeme a nechceme se tam vůbec potkat. Podotýkám, že jsem ji v životě neupírala vnučku vídat nebo tak, nechápu, proč to udělala. Manžel je z toho na prášky a bojíme se, že se nám úplně dovolená, na kterou jsme se těšili a šetřili na ní celý rok, zkazí. Nyní jsme s ní přerušili veškerou komunikaci, ač se o ní tchýně stále snaží. Jak byste se teď zachovaly? 😨

shine2015
1. zář 2017

@legelata já bych si tu dovolenou snažila max užit co to jde..... šetřili jste na ni cely rok a tak si ji nenechejte zkazit....

malinkaelinka
1. zář 2017

To je teda síla... pokud už dovolenou nemůžete prebookovat ani vy, ani tchyně, zařídila bych se na místě tak, aby se eliminovalo setkání, každý den na jinou pláž, vyrážet na výlety... prostě užít si to... její kamarádka jí snad taky zabaví a tchyně na vás nebude čekat denně v recepci.. po návratu bych zvolila důkladný rozhovor, aby se to už neopakovalo a vztahy se vrátily do normálu.

trdelnik234
1. zář 2017

Ahoj, to je podraz toto, mna by asi trafilo. Ak idete na nejaky ostrov, tak by chcelo ozaj striedat plaze, vyletovat a maximalne sa jej vyhybat. Ja by som nevahala ani prenajat auto kebyze to bola nejaka exotika s leteckou dopravou, ten pocit, ze ju neuvidim, by mi za tie peniaze stal.
Pozitivne je, ze nebudete v jednom hoteli.
Nenechajte si pokazit dovolenku, bola by to skoda.

vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
legelata
autor
1. zář 2017

Holky díky za povzbuzení. Ona nám ještě právě vypisovala (my nereagujeme), že se teda bude ze všech sil snažit nenarazit na nás, když nám to tak vadí. Proč si teda kupovala stejnou dovolenou 😖 Jinak se budu snažit na to nemyslet, máte pravdu, Je to těžké, pořád ve mě hlodá obava, že tam dojde k nějaké hádce a my si to zkazíme.

Naštěstí mám pocit že asi neví, jaký hotel přesně máme, to jsme jí neřekli.

@malinkaelinka Když jsme se to dozvěděli, tak manžel jí právě řiká jak jsi to mohla udělat takhle na tajno, to neni normální. A ona že je zlej, že jako nemá nárok jet k moři, vidět vnučku atd.? Úplná demagogie, vůbec nechápe podstatu toho proč jsme naštvaný (nebo nechce). Proto s ní teď nekomunikujeme protože máme pocit, že racionální debata je házením hrachu na zeď. Uvidíme do budoucna. 🙏

vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
luska__
1. zář 2017

@legelata nenechte si to tchýni zkazit!
Dovca na kterou se tak těšíte a setrite cely rok za to musi stát! Navíc vas nemusí vůbec potkat. By byla velká náhoda 🙂

legelata
autor
1. zář 2017

@luska__ Když se o to nebude snažit, tak se snad nepotkáme🙂
@vladimira_b_l Jo přesně, ona mluví o voze a my o koze. Bud to dělá nebo je psych. nemocná, nevím.

vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
miaellen
1. zář 2017

bude 1 km od vás, neřešila bych to, tím pádem.. bude tam mít kamarádku a ta ji snad bude trošku krotit.. ale to bych také nedělala, že s ní přerušíte veškerou komunikaci?? proč jako?? měla jsem také psych. nemocnou tchýni, to může potkat každého... to ji budete upírat vnučku? to mi příště trošku drsné !

journals
1. zář 2017

A není to trochu moc povyku pro nic? Vždyť z této situace můžete s manželem parádně vytěžit - vnučku pohlídá dvakrát tchýně - bude mít pocit, že je užitečná, užije si vnučku a vy s manželem budete mít čas jen sami na sebe.
Já nevím, ale zase bych z toho takovou tragédii nedělala. Chápu, divné to je, ale tak proč hned zpřetrhat vazby a snažit se mermomocí tchýni nepotkat? Uznávám, že tchýně mohla jet kamkoliv jinam, ale asi není zase takový problém jednou s ní zajít na večeři (máte splněno) a dvakrát jí dát vnučku pohlídat. Bude klid na všech frontách, ne? Pokud má tchýně deprese (jako že fakt deprese) tak třeba měla strach jet do cizího prostředí a to, že se jí budete teď vyhýbat a nemluvit s ní jí fakt moc nepomůže.
Jak říkám - chápu, ale snažila bych se situaci obrátit v náš prospěch. Na zbylé dny bych zařídila výlety do míst, kam se tchýně nebude chtít vydat - výlety do hor, túry atd.

lotosek
1. zář 2017

Znáte se s tou její kamarádkou? Třeba by s ní mohla být rozumná řeč, kdyby pochopila, co se přihodilo, a tchyni by mohla dobře na dovolené zabavit a trochu nakouknout, co se tchyni honí v hlavě.

vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
legelata
autor
1. zář 2017

@miaellen Vnučku jí určitě upírat nebudu. Jen se s jí já nechci bavit nad rámec tohoto.

@journals Pokud by se s námi dopředu domluvila, tak bych v tom neviděla žádný problém. Já bych s ní dokonce po domluvě byla ochotná na dovolenou jet, v tom to není. My jsme to zjistili jen náhodou, že to udělala, takže to mohlo být tak, že by nám po příjezdu zavolala, že tam je taky. Pokud přistoupíme na takové jednání, že za našimi zády dělá takové věci a že je to v pořádku, co udělá příště... Týden předtím jí muž vysvětloval, že teď potřebujeme být v klidu protože jsme po problematickém potratu a až se dáme do kupy tak zase přijedeme a ona si na to konto koupí tajně stejnou dovolenou.

legelata
autor
1. zář 2017

@lotosek Známe ji jen od vidění. Ona samozřejmě vůbec netuší, proč na tu dovolenou ve skutečnosti jede, myslí si, že jede na normální dovolenou s kamarádkou. Hlavně do toho nechceme zatahovat další lidi, už takhle je to hodně nepříjemné :(

journals
1. zář 2017

@legelata No, dělej samozřejmě jak uznáš za vhodné, ale mě vaše reakce přiměřená takovéto prkotině nepřijde. Ale tipuju, že u vás vztahy asi nebudou na tak dobré úrovni jak píšeš, jinak myslím, že není důvod se hned tak vztekat 😉
Nenechte se rozhodit, vždyť o nic nejde. Dějou se horší věci. Dovolenou si užijte a snažte se z této situace vytěžit vy s mužem - bude čas na rande ve dvou 😉

pavla555
1. zář 2017

Tak, když to tak čtu, tak nevím na co si já stěžuju 🙂. Já bych s ní asi mluvila a pokud bych narazila v komunikaci na dovolenou, tak jí prostě na rovinu řekněte, že jedete na vaši dovolenou a na dovči bych s ní vůbec nekomunikovala. Pokud by napsala např. sms, tak bych jí odpověděla, že jste na dovoléné a ať se nezlobí, ale že dovču nechcete strávit u tel. Pokud by vás vyhledala, tak ať se nezlobí, ale nemáte na ní teď čas. A nebudete vůbec nezdvořilá! Já se snažím taky tchýni i tchánovi vše říkat. Nenechte si zničit svůj život, rodinu a ani dobrou náladu 🙂 Držím pěsti 🙂

deene
1. zář 2017

@journals ja teda nevim,tchyni mam rada a vychazime spolu,ale udellat mi tohle,tak vylitnu z kůže a normální zdravě uvažující člověk,by to prostě neudělal

legelata
autor
1. zář 2017

@pavla555 Děkuji, to zní rozumně . Ano to s komunikací jsem myslela jen teď a na dovolené, po dovolené se chci snažit zas komunikovat, ale tohle téma bude prostě tabu. Já vůbec nevim, co bych na tohle totiž řekla normálního.

loafeer
1. zář 2017

Já nevím....jako mně to nepřijde tak dramatické. Ať si jede kam chce,ne? s vámi v hotelu nebude, vůbec se nemusíte potkávat a trávit s ní čas nebo naopak jí můžete malou svěřit a udělat si klídek s manželem?
Hlavně se tím nenech otrávit

michaela_2
1. zář 2017

@journals Upřímně - tragédie to není, ale normální mi to fakt nepřipadá. Něco jiného by bylo, kdyby tchýně přišla a řekla - hele chtěla bych jet na dovolenou s Vámi.
Ale potají !! koupit zájezd na stejné místo, aniž by jim o tom pověděla předem a vlastně to neříct ani pak - dozvěděli se to od někoho třetího, to mi připadá dost ujetý a dost to vypovídá o duševním rozpoložení dotyčné.
Mě by to taky nakrklo. A to sama sebe označuji za tolerantní snachu 😀, tchýni mám naštěstí zlatou.
Tohle je úplně dětinské vydupávání si ve stylu - já chci tohle a chci a chci!
Mít babičku na hlídání je na dovolené sice super - potvrzuji z vlastní zkušenosti, ale tak nějak je zvykem, že se na té dovolené domluví obě strany 😀

journals
1. zář 2017

@deene Neudělal, já neříkám že je to úplně ok, ale nebyl by to pro mě důvod, abych se na tchýni naštvala takovým způsobem ("vyletěla z kůže") a nekomunikovala s ní. Asi mám štěstí, ale mám s tchýní dobré vztahy a kdyby to udělala, tak bych sice radostí neskákala 3 m vysoko, ale nehroutila bych se z toho, naopak bych jí pěkně "využila" a obrátila to ve svůj prospěch 😉

vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
denny27
1. zář 2017

Třeba spolu do styku nepřijdete..jinak bych si udělala program podle svého a vůbec bych se na ní neohlížela, pokud by vas chtěla k něčemu lanařit(kdyby teda náhodou došlo k setkání)..

legelata
autor
1. zář 2017

@vladimira_b_l Také jsme s manželem solitéři a tchýně je opak. Každý jsme holt jiný, ale to nic nemění na tom se chovat tak, aby si lidi vyšli vstříc domluvou. My ji navštěvujeme pravidelně, takže to neni o tom, že by nás neměla možnost vidět jinak.

vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
journals
1. zář 2017

@vladimira_b_l Jasně, jak jsem psala - chápu to "nenadšení" z celé situace, rozumím tomu moc dobře, ale prostě bych zvážila, jestli následky, které způsobím svým rozhodnutím, že s tchýní přestanu komunikovat, mi stojí za to 😉 Teď už jde jen o to celou situaci přežít - oba zájezdy jsou objednané, tak se to už nezmění. Určitě bude fajn si s tchýní sednout a v klidu si promluvit o tom, co jí k tomu vedlo.
Chápu nepříjemnou situaci, ale nemyslím, že reakce kdy bych se svou tchýní přestala ze dne na den komunikovat, je přiměřená. Nic víc, nic míň.

vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
konidana
1. zář 2017

@legelata tak já bych asi neměla trpělivost a nervy na metodu, kterou doporučuje @pavla555 i když to je super varianta. My s manželem před dovolenou oběma rodinám oznámíme, že od do budeme na dovolený a 1x za týden se ozveme, že je vše v pořádku. A vesměs máme vypnutý mobily (a i všechna ostatní ostatní komunikační zařízení, pokud bysme je měli). Děláme to tak i každý víkend, když jedeme sami s dětma, takže si babičky už zvykly a ani nezkoušej volat. (Když je akce s nějakou z nich tak samozřejmě komunikujeme:D)