icon

Tchyně nás stalkuje na dovolené

legelata
1. zář 2017

Ahoj holky, rodiče mého manžela byli vždy trochu jiné povahy než já, ale vycházeli jsme spolu v pořádku, mám je ráda. Tchyně má deprese a bere léky. V poslední době začíná být hodně neurotická až manická. Volá nonstop kvůli blbostem, dceři kupuje zbytečnosti i když nemají peníze apod, ale to jsou pořád malichernosti. Jenže teď jsme s manželem náhodou přes příbuznou zjistili, že si potají koupila dovolenou na stejné místo jako my. Manžel jí volal, že se zbláznila aona naříkala, že si snad zaslouží jet nastará kolena k moři (úplně iracionální, k moři jet může, ale nám za zadek?). Naštěstí nemá stejný hotel, je to asi 1 km daleko. Tchán jet odmítl a tak jede s kamarádkou. Zkoušeli jsme si dovolenou s mužem přebookovat, ale už to nejde, storno by bylo v plné výši. Co byste dělaly? My teď s ní nekomunikujeme a nechceme se tam vůbec potkat. Podotýkám, že jsem ji v životě neupírala vnučku vídat nebo tak, nechápu, proč to udělala. Manžel je z toho na prášky a bojíme se, že se nám úplně dovolená, na kterou jsme se těšili a šetřili na ní celý rok, zkazí. Nyní jsme s ní přerušili veškerou komunikaci, ač se o ní tchýně stále snaží. Jak byste se teď zachovaly? 😨

Strana
z2
denny27
1. zář 2017

Pokud jste po potratu a i ji jste oznámily, že potřebujete klid na nějaké návštěvy příbuzenstva a odjíždíte na dovolenou a ona si přesto objednala dovolenou do stejného města,tak to udělala naschvál..nebo má snad k tomu místu nějaky vztah?Byla tam už někdy?

pavla555
1. zář 2017

@journals @legelata
ono moc poviku pro nic?! On kdo nezažil, tak moc nepochopí. Ono je krásné jí využít na hlídaní, ale ještě je krásnější je MÍT ASPOŇ JEDEN TÝDEN V ROCE KLID 🙂. Asi si nebrala tchýni 🙂
Moje tchýně i tchán volají manželovi třeba i 3x za den, jsou zvědaví co se u nás děje, co je novýho, chtějí radit.... mně naštěstí volají jen když je to nutný (asi se mně trochu bojí 🙂 ), ale i tak mi to leze na nervy. Každý normální člověk potřebuje nějaký soukromí. Naštěstí mám chlapa, kterej stojí při mně. A brala jsem si ho né jeho rodiče. Co se týče syna, tak musím říct, že jsou na něj hodní, ale všeho musí být s mírou. A její tchýně, je už asi ,, úplně mimo,, . Možná ještě zkusit přes tchána ať jí domluví, jestli je rozumnej. Holt někdo pochopí, že už volat nemá a někdo ne. Já už tchánovi, taky řekla ať to omezí, ale pomůže to tak max na 14dnů ☹ 🙂

helen_h
1. zář 2017

A nemůže to být jen taková shoda nedorozumění bez nějakého šmírovacího úmyslu? Prostě jen - vy řeknete, že jedete k moři (ona si řekne, že si vlastně každý rok říká, že by taky někdy jela, tak to chce letos realizovat); vy řeknete zvolené místo (ona si řekne, že tam to asi bude pěkné, když jste to tak pečlivě vybrali); no a pak ji vlastně napadne, že když tam bude ve stejném termínu, že se tam třeba na nějaký večer potkáte či si půjčí vnučku či jí ukáže kamarádce (pochlubí se)... či to prostě bude "překvapení", že je tam taky...
Jestli to prostě moc nehrotíte do toho zlého úmyslu... (Pak samozřejmě vůbec nepochopí Váš nynější postoj k tomu "co udělala", urazí se či to mezi Vámi udělá jen dost zle.)
jen mě prostě napadl jiný pohled na věc.

legelata
autor
1. zář 2017

@pavla555 Tak to to máme podobné, vystihuješ mě. Nám také volá pořád, jak se máme atd. Nic ve zlém, ale mám práci, domácnost, dítě, nemám čas se pořád vykecávat a navíc mě to prostě nebaví. Naštěstí jsme to také překlopili, že volá víceméně hlavně manželovi. Na můj vkus prostě stačí třeba jednou za tři dny napsat sms nebo si jednou za týden zavolat a neznamená to, že druhého nemáš rád, holt někdo to má jinak. No ale teď jsme teda výslovně prosili o klid. My jsme s manželem jeden tým, takže v tom to je v pořádku, on tohle nabourávání do soukromí nese dokonce hůř, než já.

@helen_h Náhoda to není. Pochlubit vnučkou kamarádce se mohla kdykoliv, bydlí od sebe 500 metrů a já nikdy neměla problém jí nechat u ní i na více dní, když byl zájem 🙂 My jsme s manželem spolu už dlouho a ona tak zná dobře nejen jeho, ale i mě. Ví, že taková "překvapení" absolutně nesnášíme. Vše si v životě plánujeme a nejme povahy na spontánní akce.
@denny27 Vztah k místu nemá, prostě udělala takovouhle partyzánskou akci 🤐

lotosek
1. zář 2017

Já jsem třeba v těchto věcech velký introvert a netýkavka. Kdyby se na naší dovolené bez varování zjevila tchyně, tak bych to hodně rodýchávala a zkažená dovolená by to trochu byla, naštěstí moje tchyně by něco takového neudělala bez porady s námi. Vždyť na všem se dá domluvit, teda s normálním člověkem se dá domluvit. Je super, že obě strany jedou na dovolenou, ale nechápu, proč se to před vámi snažila snad i schválně zatajit, jestli jsem to dobře pochopila, nebo už si k tomu něco svého domýšlím? U nás se o dovolených normálně bavíme, a když jede někdo dokonce k moři, tak to je veliká událost a sláva. 🏖

pavla555
1. zář 2017

@legelata 🙂 stačí bohatě 1x týdně (poked se něco neděje). Můj tatínek bydlí 300km a stačí nám to. A dovolím si říct, že máme krásnej vztah. Prostě chápe, že máme svůj život a né jak tchýňaci, kteří si myslí, že ještě ve 40ti letech potřebujeme vodit za ručičku - co si pak asi počneme až tu nebudou 🙂 Tak držím pěstičky a přeju krásnou dovolenou! Nenech si jí zkazit ať jí má popř. zkaženou tchýně 🙂 pa

ditevbyte
1. zář 2017

my jsme jeli na dovolenou rovnou společně 🙂 Asi by mi přišlo zvláštní, kdyby se přidali takhle potají, ale tím, že máme opravdu hezký vztah, by mi to nejspíš nijak nevadilo. A pokud bych s tím měla problém, tak bych se jim snažila vysvětlit, proč mi to vadí. Chápu, když jsou ty vztahy nic moc, že je tchyně to poslední, co by člověk na dovolené chtěl, ale pokud to jinak funguje, tak bych se spíš snažila být smírná a zjišťovala, co ji k tomu vedlo. Nehledě na to, že možnost nechat si na dovolené dítě pohlídat a vyrazit večer ven je k nezaplacení

fallingstars
1. zář 2017

Já moc nerozumím tomu, proč s ní přestat komunikovat, není to prašivej pes 😕 Její chování je zvláštní s určitě bych si s ní promluvila, ale přerušit styky a ignorovat ji (byť jen na dovolené) mi úplně normální taky nepřipadá...prosili jste jino klid, ona ho objednáním dovolené do stejného místa nenarušila, tak bych zatím nekvětákovala, třeba neměla ani v plánu, být vám každodenně v patách...určitě bych jí řekla, že vás to zarazilo a chtěla bych vědět, proč to udělala / tajila, ale zmrazit kontakt za tohle, obzvláště pokud spolu jinak vycházíte dobře, jak říkáš, mi prostě přijde jako přemrštěná reakce a souhlasím se @journals 🤷🏽‍♀️

legelata
autor
1. zář 2017

@fallingstars Ptali jsme se proc tohle udelala a proc nam nic nerekla a rekla ze protoze vedela, ze bychom s tim nesouhlasili. Coz je pravda, ze bychom nyni nechteli, abychom jeli na dovolenou s ni.

prostejina
1. zář 2017

Kvůli tomu, ze jede na stejny místo, dělat rozbroje? S pribuznejma se nemluví, když vas okradou/urazí/podvedou...ne když tchyně jede s kamaradkou na dovolenou 🙄

journals
1. zář 2017

@prostejina a @fallingstars Taky zírám jakým způsobem někdo řeší problémy v rodině. Pak se nedivím, že naše společnost vypadá tak, jak vypadá...

legelata
autor
1. zář 2017

@prostejina @prostejina Ten problém není, že jede s kamarádkou na dovolenou, to at si jede opravdu kam chce a kdy chce, ale protože nám to tajila a dělala věci za našimi zády, abychom se to nedozvěděli.

tulikiss
1. zář 2017

@legelata nema smysl nekterym tady neco vysvetlovat. spolecnost vypada tak jak vypada hlavne proto ze lidem hodne chybi takt a slusnost. rict me syna a snacha, ze odjizdi na dovolenou, aby si odpocinuly a uzili si rodiny, protoze se potrebuji vyrovnat se ztratou miminka, tak je vrchol drzosti za jejich zady si objednat dovolenou na stejne misto a cas. navic moc dobre tchyne vedela ze vam to bude vadit a proto to tajila, takze to udelala natruc. tak jak s tchyni vychazim celkem normalne, tak za tohle bych ji po dobu dovolene totalne ignorovala i kdybych ji tam mela potkat. ona vedela ze chcete byt sami a mit klid a pokud tam i pres to jela tak at se zabavi sama a vas necha napokoji.

terinda
1. zář 2017

Tohle by mě nadzvedlo, a to dost.
Nečetla jsem celou diskusi. Není možné si pobyt přebookovat někam jinam? 🙄

fallingstars
1. zář 2017

@legelata No, tak možná se jí to místo prostě zalíbilo, objednala to s tím, že vám to třeba řekne později a uvidí se, jak to vyplyne...pořád mi ta reakce přijde přepísklá...

fallingstars
1. zář 2017

@tulikiss Ale to, že si to objednala přece ještě neznamená, že jim ten klid nedopřeje, ne? Neřeknu, kdyby příspěvek byl o tom, že si to objednala, dovolená proběhla a volala jim každou hodinu a čekala na ně u hotelu...takhle je to ano, zvláštní, a úplně bez sebe nadšením bych nebyla, ale ta teakce z méni pohledu je zvláštní úplně stejně...

michaela_2
1. zář 2017

@fallingstars prostě je to od tchýně dost trapný - asi tak 🙂 Ano, jsou horší věci v životě, to je jasný, ale tohle je dost zvláštní způsob jednání, z její strany.

To je jak kdyby šel manžel do hospody a já si schválně šla sednout s holkama do baru naproti, abych na ně viděla. Působí to na mě stejně.

Kdyby přišla a řekla - hele moc ráda bych se podívala k moři, pojedu s kámoškou a když bude potřeba, můžu pohlídat malou a vy si můžete zajít v klidu na procházku atd. Pak by to působilo úplně jinak.
Podotýkám, že já jsem ta, která nikdy nepodporuje nějaké urážení vůči tchýním - vše je o komunikaci, ale právě ta chyběla prvotně na straně tchýně, v tomto případě.
Pokud sama řekne, že jim o tom neřekla, protože ví, že by s tím nesouhlasili, je to dost směšné a trucovité.
Opačně - když vím, že tchýně něco nebude chtít, prostě to neudělám. 🙄

Měla bych docela strach do budoucna, až bude tímto stylem navádět dceru proti rodičům - ve stylu : mamince to radši nepovíme

fallingstars
1. zář 2017

@michaela_2 Však jsem psala, že zvláštní to je 😉
Ten příměr mi nepřijde úplně dobrý, chlapa si tam půjdeš ohlídat, kdežto tchýně tam asi těžko jede ze žárlivosti...
A ano, opakuju, tchýnin přístup je zvláštní a určitě to měla udělat jinak, ovšem zakladatelčin přístup je pro mě
úplně stejně nepochopitelný...nic víc, nic míň.
A malovat tady černé scénáře, jak co bude nebo nebude do budoucna, to už je podle mě úplnej a typicky ženskej květák 😉😄

michaela_2
1. zář 2017

@fallingstars pojem ženskej květák slyším poprvé, ale myslím si, že jakési odhady chování lidí do budoucna, jsou vcelku běžný 🙂).
Hele, asi takhle - žárlit dovedou i maminky na syny, takže to přirovnání úplně mimo být nemusí.
A nebo třeba úplně mimo je, těžko říct, osobně neznáme ani jednu stranu.

Já se neumím naštvat nebo urazit do té míry, abych s někým nemluvila, prostě mi to nejde a nehodnotím ani to, jak reaguje zadavatelka, jen jsem napsala názor na chování tchýně - je to prostě docela úlet, udělat tohle - a ještě když řekne ,,věděla jsem, že by se vám to nelíbilo" - s tou paní prostě asi nebude jednoduché fungovat na normální úrovni 😀

Souhlasím s tím, že to utnutí komunikace není nejlepší řešení, jenže na některé lidi neplatí vůbec nic, takže těžko říct, jestli by v tomto případě pomohlo nějaké vysvětlování.

@legelata jen ze zvědavosti - kam vlastně jedete? 🙂

mourovatakocka
1. zář 2017

My si na dovolené vždycky půjčíme nějaký dopravní prostředek a zmizíme z hotelu na celé dny, vracíme se jen na noc - tak to udělejte taky tak a zmizíte jí z dohledu :D

fallingstars
1. zář 2017

@michaela_2 S květákem ořišla kamarádka z nějakýho psycho školení. Že ženský mají tendenci každou myšlenku, věc, domýšlet do x detailů, scénářů, a na hlavě jim tak vyroste jakoby květák. Podle mě dost výstižný 😄

Já bohužel nemluvit umím, hlavně s chlapem, ale samotnou mě to štve, protože to věci akorát komplikuje....

Je to složitý a teď už nebude nic dobře, obe strany už jsou zasekaný 😕

Strana
z2