icon

Zasahovat do výchovy přítelovy dcery a komunikace s matkou?

alenka1213
9. led 2023

Ahoj, chci se podělit o zkušenost a poprosit o radu. Mám syny 18 a 14 a přítel má dceru 7 let má jí jednou od soudu za 14dní a alimenty platí 5tis. měsíčně( při seznámení s přítelem byli dceři 4 roky.) vlastní dítě nemáme ani nechceme. Od mala neměla žádné návyky, špatně mluvila, hysterický pláč když si měla namočit vlasy, bále se vody, nejedla, neznala čaj, kakao, ovoce, zeleninu, neuměla se vysmrkat. Docela jsem se s jeho dcerou zžila i ona mě má ráda. Ale vadí mi určité věci už od začátku do dnes. Přijde mi, že matka se jí moc nevěnuje. Přítel je typ co nic neřeší, ale já jsem opak. Jeho bývalka si mě hned všude na sítích zablokovala což nechápu, neznáme se jen se pozdravíme a nic jsme si neudělaly. Mě to nedá a když mi něco vadí řeknu to přítelovi nebo jeho dceři.( dříve jsem vše dusila v sobě ale to se nedalo.) Já vše zařizuju, dárky pro ní na vánoce, narozeniny, oblečení pro ní, ovoce jí kupuju aby jedla, naučila jsem jí plavat, oblíkat se, vymýšlím výlety pro ní na mikuláše atd ..Matka na to jídlo jen řekne, no ona nejí a tečka místo aby pro to něco dělala. Další věc která mě irituje je , že ona jí veškeré oblečení kupuje jen z pepca nebo kiku dokonce i boty na sebe.(a to dostává alimenty 5tis měsíčně) V zimě jí předává v mínus 6ti jen v legínách, které jí dává skoro pořád ty stejné. Když jí přítel na můj popud řekl, proč jí nedá teplé věci tak řekla, že nemá. Je se jí nažila kupovat k nám něco hezkého z HMka aby jí to slušelo. To že jí její máma od 4 let lakuje nehty tomu akorát přidá na "kráse". Já jí jednou zastřihnula konečky vlasů (jsem kadeřnice) aby jí vlasy dobře rostly a ona nadávala at' jí nestříhám a pak jí nechala ostříhat na krátko s tím, že si vlasy nečeše. To že jí přítelovi nenechá ani do pondělí když jí chce odvézt do školy je další věc, nenechá ho ani psát úkoly s vlastní dcerou a radši je rychle udělá s ní než si pro ní má přijet. Dost se o tom hádáme, jelikož mu tohle vše vyčítám jestli mu to nevadí,(protože mě to vadí strašně) a on jen řekne, že co má dělat, že i když jí to řekne tak s tím nic neudělá. Nedávno mě jeho bývalá skrz něco vytočila a já už jsem jí chtěla tohle vše napsat, ale přítel se naštval a řekl at' to neřeším, že je to jejich věc a že on chce mít klid. Myslíte si to stejné, že je chyba jí psát? Já to myslela dobře aby si to aspon' trochu uvědomila. Ve finále já jsem ta špatná, která se stará...

Strana
z4
klokanka31
12. led 2023

@no_title Houby autismus, dneska jsou děti jen vyčůrané. Moje nevlastní neteř, taky u mých rodičů od mala předvádí jak neumí to a to, nejí to a to, nezná tohle a tamto, v šesti letech si neuměla sama ani otřít zadek (prý). A zjistilo se že umí všechno, ale jen si tímhle chováním vynucuje pozornost 🤷‍♀️

prejeta_zaba
12. led 2023

@klokanka31 @no_title Já bych taky řekla, že je to obyčejná dětská lenost. Ono na každém dítěti by šlo najít spoustu příznaků autismu... Ostatně, já neznám dítě, které by si s radostí mylo vlasy, jedlo úplně všechno a mělo návyky anglické královny... Samozřejmě nevidíme do matky holčičky, jestli na ni fakt nekašle. Ale usuzovat to z toho, že dítě nepije čaj nebo nechce smrkat, ani nelze. Spíš by bylo až divné, kdyby holčička v cizím prostředí hned dělala všechno stoprocentně. 🤷‍♀️

Strana
z4