icon

Znamení nevěry: Jak poznáte, že vás partner podvádí?

3. říj 2024

Je mi hrozne... jel na nocni driv nez obvykle... nacancany... rano, kdyz prijel. auto bylo jinak... autosedacka vepredu... zatazene zavesy, napul zdelane, jeden jeste visel... mel to auto rozlozene... pozdravil se s detmi... v tom srumci vypravovani do skoly jsme se mijeli, pak se nejak nenapadne vyparil rovnou do sveho pokoje a sel chrapat. Ani se mnou neprohodil slovo, jen se vyparil... mam tu jeste miminko... jsem doma... mam sto chuti ho jit vzbudit a rict mu, ze je zmrd. Co mam delat? Tohle jsou neprime dukazy... muze mi klidne rict, ze tam o nocni spal (je hasic), ale to dlouho neudelal... maji tam svuj pohodlny pokojicek... jsme spolu 13 let. Znam ho moc dobre. Je i velmi dobry lhar... takze urcite si mi to vsechno logicky vysveztli (kolega mel chripku, nechtel se nakazit, a pod. kecy). Ale moje zenska intuice mi rika, ze tam mel proste zenskou... nejsem paranoidni ani extremne zarliva. Spis bych rekla ze temer vubec... ale... tohle...
dlouho jsme spolu nespali... proste ten zahul okolo deti... dlouhodobe me stve... kolikrat si rikam, ze by mi bez nej bylo lip. Ja vlastne nevim, co delat...😳

Strana
z5
hennrietta
5. říj 2024

Anonymní: Ve tvém případě by mi bylo úplně jedno, jestli mě podvedl nebo ne. Na co? Píšeš, že tvou důvěru v průběhu let ztratil několikrát. Několikrát tam byly náznaky... Fakt bych nepotřebovala přímý důkaz nějaké nevěry, když by mi chlap lhal, nevěřila bych mu a hádali bychom se. Radši bych byla spokojená a bez něj. 🤷‍♀️
On očividně o nápravu nemá zájem. Možná kdybys mu vše řekla v klidu, zkusili jste manželskou poradnu,
.. a pak by se vidělo, jestli mu na vašem vztahu záleží.

drep
5. říj 2024

Pohledem nezaujatého z dálky: takže kvůli staženým záclonkám (a kokosové vůni, kterou ze mě možná taky někdy muž cítil, ač kokos nesnáším, protože na záchrance jsem obvykle neměla svůj sprcháč a když jsem šla do sprchy po humus-výjezdu, tak jsem si prostě půjčila nějaký erár ve sprše - kokos, pánský, divně sladky, whatever) jsi na muže vyletěla a označila ho dost hustými výrazy. My doma si takhle neříkáme, řvát na mě tohle muž, tak asi balím dítě a jdu k rodičům. Já lidsky fakt rozumím tomu, jak moc je unavená nezájmem máma malých dětí, jak moc je uondaná kolotočem vaření-úklid-plíny, jak může mít pocit, že za nic nestojí, jak si může sama sebe nevážit a tak nějak to očekávat rovnou o od ostatních, jak může být nedoceněná, nedomazlená, nevyspalá a tím totálně bez chuti na sex. Ale tady by se asi hodilo říct, co chcete -být spolu? Jít od sebe? Zkusit to zachránit? Vzít to přes poradnu? Protože teď ses vykřičela a co? Je ti líp? Vyřešilo to něco? Asi ne, nemělo to vůbec potenciál pro řešení.

fyii
5. říj 2024

Devce, devce s tim kokosem.nemohl se v pracu osprchovat jakymkoliv cizim sprchacem?? my mame zrocna kokosovy a chlap bere prvni lahvicku co je nejbliz a je mu uolne jedno co v tom je... Zkuste znovu tu poradnu, me prijde ze na nej mas pifku at udela cokoliv, kdyz uklizi je podezrely, ze uklizi, kdyz neuklizi tak te stve, ze ti nepomaha... Chlap, kdyz chce podvest, tak si vzdycky cestu najde, ale predpokladam, ze jsi spis unavena a vysilena a z toho to prameni...

goldenova
5. říj 2024

@sahrazad1 Ježišmarja, kolik ti je? 90? Mluvíš jako moje prababička, i ta se teda zdála víc emancipovaná. Přesně jak tady několik inteligentnějších dam konstatovalo - většinou pokles sexuální aktivity má příčinu a většinou je to právě nedocenění, útlum společné komunikace, zážitků, respektu, ocenění.
P.S. Mně teda převážně vařili moji partneři a sex jsme měli skvělý. I bez lubrikantu;)

goldenova
5. říj 2024

Ale musím konstatovat, že vztah máte opravdu krásný, moc krásný příklad pro děti. Doufám, že je to jen vtip, nejapný žert nějakého 50.letého osamělého muže, který tady rozvíjí sci-fi příběh a baví se ženskými komentáři. Protože jinak se mi nechce věřit, že by tohle někdo dobrovolně žil.

ab3185
8. říj 2024

Jsem zdá se jediná, kdo v autorce vidí spisovatelku, která zkouší čtivost svého díla? Ten detailní popis hádky i s přímou a nepřímou řečí, včetně rozboru psychického rozpoložení...

autor
9. říj 2024

@ab3185 🙂 To je nahoda... jsem jen smutna zena...
Syn je v poradku, operace se zdarila, bude mit plnohodnotny zivot bez trvalych nasledku. Takze v tomhle smyslu jsem stastna 🙏🏻🥰
No a co se tyka manzela... to jsem psala, ze jsem na nej se svym podezrenim uderila...?
samozrejme mi to logicky vyvratil - kokosove stromecky, v praci tam prece spal,...
Hele ja vim, ze si o mne myslite, ze jsem blazen, ze chudaka manzela krive obvinuji z nevery, jsem na nej sprosta jak dlazdic, zatimco on je vzorny otec od deti a nikdy by ho nic takoveho nenapadlo...
Jenze tech nuanci je tolik, ze se to neda komplexne popsat do jednoho obycejneho komentare diskuze...
Ale jen vypichnu: napr. kdyz mi jednou ukazoval nejake fotky, tak tam mel fotku nake vyprsene holky v santaklausovske cepici, ktera na nej spulila rty a nylo tam napsane v bubline "Hmm?" Tak priznal, ze mu to posilala kolegyne z druheho pracoviste, ale ze o nic nejde... on se zenskym libi, vzdycky to byl takovy charismaticky a vesely chlap. Tehdy me sebevedomi bylo na bodu mrazu, tak jsem to presla jen nadzvednutym obocim a neresila...
Nebo paril se sousedkama do peti do rana, zatimco ja jsem doma hlidala nase deti....
Sousedka je vdana, ma deti, a tuhle mu poslala zpravu, jestli spolu daji sklenicku... videla jsem, jak mu to piplo na mobilu. On byl u toho, a rikal, ze si sousedka zrejme mysli na neco vic, ale ze by samozrejme do toho nesel...

Jinak k tem nadavkam... ano, nebylo to poprve, kdy jsem na nej sproste rvala... Delam to jen ve vyhrocenych situacich, kdy jsem strasne zklamana. Napr. kdyz si pred nedavnem koupil motorku za (nasich) sto tisic a vubec to se mnou nezkonzultoval... ja bych samozrejme nesouhlasila, protoze sto tisic bych dala, .kdyz uz, tak do neceho, co vyuzijeme vsichni cela rodina...
nebo kdyz tesne pred porodem mel neustale hladinu alkoholu a hrozilo, ze me nebude moct odvezt do potodnice, ze tesne pred porodem se v hodpode zlislkal jako prase a do porodnice me vezla (ta) sousedka... atd.
Je toho vic... daleko vic.
Ale mozna jsem jenom zoufalka, co hleda problem tam, kde neni...
no a proc tedy jsme porad spolu?
No protoze mame tri deti a nevim, kam bych sla, bez penez. Kdyz bych z rodicaku zaplatila sotva polovinu najmu... takze tak...

lencaa11
9. říj 2024

Nebyla bys te první ani poslední žena která odejde z manželství z dětma tahle fráze " zůstávám že nemám kam jít ,nemám peníze " je běžná fráze někoho kdo se tím snaží jen to vše zabalit buď chci odejít nebo nechci buď budou moje děti koukat na to jak ten vztah já 💩💩 nebo stim budu něco dělat v dnešní době je x moznosti a je jen na vás zda budete dál tak to žít nebo na tom něco změníte možná když to tak čtu tak se vašemu muži nedivím mít toto doma tak asi ví proč to dělá ...

autor
9. říj 2024

@lencaa11 na druhou stranu, je-li se mnou nestastny a je-li to se mnou tak strasne, tak proc ted se mnou je? Prilezitosti, kdy jsme se mohli rozejit mel kupu, nikdy se rozejit nechtel, chtel byt se mnou, ze jsem pro nej nejlepsi zena, jakou si kdy pral, ze me miluje, ze nebude tolik pit, ze nebude tolik utracet, ze bude doma vice pomahat, ze budeme na sebe vice hodni... ok, ja ho take miluji, ale je to sakra tezke. A jestli se mnou tedy chce opravudu zustat, tak pro neveru prece neni v tom vztahu misto...
Ja ho nenutim, aby byl se mnou. Ale pokud se mnou je, tak at nedela ze me za mymi zady blbce 🙏🏻😞

lencaa11
9. říj 2024

Ale přece že někdo voní po kokosu ještě není znamení že má sex jinde a zas když domu přijde a hned dostane sprchu dělá hasiče což je asi i psychicky náročná práce časově náročná jste spolu dlouho možná taky chce nějaký krok od vás ono je to jedno z druhým spojené na tohle jsou dva lidi tak ho prostě vzít ke stolu a říct hele máma problém a musi se řešit jinak zůstává třeba ze setrvačnosti nebo skrze děti jako vždy vše má dvě mince vztahu trochu i u sebe se musí začít ..

patypresdevaty
9. říj 2024

Víš co je potřeba? Přestat hrát hry na viníka a oběť, hledat důvody a záminky, vzájemně se obviňovat. Je potřeba si sednout, eventuálně v nějakém bezpečném prostředí (párový terapeut) a společně se zamyslet, jestli spolu vlastně chcete být, co vám ten vztah dává a bere, a co můžete oba společně udělat pro to, aby to fungovalo.
Máslo na hlavě máte oba, každý jiným způsobem. To, co máte, fakt není vztah, natož pěkný. A tím, co děláš, ho rozhodně nenapravíš.

autor
9. říj 2024

Holky, mate pravdu. Uvedomuji si, ze se na to divam hodne subjetivne, zastrene skrz ruzne krivdy.
Jsme oba unaveni, nemame prakticky zadne hlidani, lezeme si na nervy, ale pritom se vzajemne potrebujeme... parovy terapeut by byl super, myslim, ze by do toho sel. Ovsem mame zasadni problem - prachy, ale to by se nak dalo, a pak rocni decko, ktere nema kdo hlidat 😅
Budem si muset poradit sami 😌

patypresdevaty
9. říj 2024

Zkus pohledat. My jsme třeba chodili v Kladně do ZSI, kde terapeuty financuje kraj a přitom jsou kvalitní. I takové možnosti jsou
Jo a to "vzajemne se potrebujeme" je pro me taky trochu cervena kontrolka - zavani to nikoliv laskou a partnerstvim, ale zavislosti.
V souvislosti s tim me napada - zkus si poslechnout nejaky podcast, muzu doporucit treba Opravdovy vztah. U toho jsem mela hooodne AHA momentu, zejmena tech prvnich cca tricet dilu pro me bylo co dil, to perla... pak uz to jde trochu dolu

lencaa11
9. říj 2024

Jsme s manželem sami hlídání které bylo tak byla moje mamka ale ta náhle zemřela 4 roky to teď bylo a tři děti dcera je na inzulínu telefon 24/7 dní v kuse u sebe a vždy si čas najdeme jelikož chceme vždy si najdeme i půl hoďky na sebe a bylo to taky krušné když právě mi zemřela mamka nebo když dceři našli právě DM1 to byl kolotoč já to nechtěla vnitřně přijmout do toho 2 letý syn bylo to období kdy jsme byli oba unavený noční hlídání dcery pak nákupy které někdy byli i hodinu než jsem přečetla vše co je na obalu pak třeba COVID děti doma online škola školka zavřeno ale i tak právě jsme si řekli že tohle jsou situace kdy jsme to jako rodiče ,pár dali společně pak zas moje zdraví našli mi nález na čípku / konizace nakonec hysterektomie zase omezení na půl roku ale vše jsme společně tyhle kopance zvládli a to nám ukázalo že ten vztah nám za to stojí ...

hennrietta
9. říj 2024

Anonymko, ty jsi strašně naivní. Místo toho, abyste se sebou něco dělali, tak jste spolu jen ze zvyku a kvůli penězům... Nejsi šťastná, ale pořád hledáš způsoby a důvody, jak zůstat s někým, kdo ti lže a podvádí. To jsi sama řekla.
Buď půjdete od sebe nebo budete na vztahu po rozumné debatě pracovat společně (když je to jednostranné, tak je to o ničem) a nebo to budeš tolerovat a přestaneš pátrat a podezírat.

Je spousta páru, kdy chlap tvrdí manželce, jak ji miluje, na oko mají harmonický vztah a stejně souloží jinde. 🤷‍♀️ Upřímně nechápu, proč by odcházel. Doma má servis, postaráno o dítě a manželku, která mu na vše skočí. Nevidím z jeho strany důvod se rozvádět. Činy jsou víc než slova. 😉

vendulis
9. říj 2024

VY dva jste hodně psycho. Myslím že nejvíce si rozumíte vy dva navzájem.. .. Zkuste se domluvit a vydržet spolu jako kamarádi, nebo partneři, dokud nezvládnete finančně mimi, pak uvidíte.....

pavca1982
9. říj 2024

@lencaa11 ❤️

mlynkova85
9. říj 2024

Já před x lety sehnala přes nějakou charitu zdarma. Mluvila nejdřív s každým zvlášť takže by ten druhý mohl hlídat a pak teprve dohromady a to by se roční dítě dalo nějak zabavit.

autor
9. říj 2024

@hennrietta ten tvuj odstavec "Upřímně nechápu, proč by odcházel. Doma má servis, postaráno o dítě a manželku, která mu na vše skočí. Nevidím z jeho strany důvod se rozvádět. Činy jsou víc než slova. 😉", mi cely den rezonuje v hlave 😶
Vite co, ja mu chci verit a spolecne se pak zasmat, jak jsem mu udelala neopravnenou zarlivou scenu a chudaka podezirala z nevery. Ale proste intuice mi rika, ze to tak bohuzel neni. I kdyz oficialne jsme usmireni, bavime se a fungujeme normalne, ve skutecnosi se ve mne to podezreni hluboko zakorenilo... Bojim se, ze jednoho dne to praskne a ja budu ta totalniho idiota. Ze vsichni kolem me "to" vedeli, jen ja jsem jak trubka delala manzilkovi servis, zatimco si chodil s kazdou druhou na zalety. Bojim se, ze mi to nikdo nechce rict, protoze nam nechce rozbit rodinu. Protoze to je vec, do ktere se ostatni nemichaji. Protoze nechteji zradit kamarada. A tak obetuji me, protoze sladka lez prece neboli...
Ale ta nejistota, ta je daleko horsi 😔

hennrietta
9. říj 2024

Anonymní, pokud je někdo svědkem nevěry, tak je špatně, ať udělá cokoli. Když to řekne, tak mu kolikrát dotyčný nevěří, protože věří druhé polovičce a ta si to okecá. Když to neřekne, tak je to vlastně taky špatně...
Já bych se rozhodně nikdy do nevěry někoho nemíchala. Podváděnému bych taky nic neřekla a maximálně řekla tomu, co podvádí, co si myslím. Ale to je tak vše.
Je to na tobě. Ale žít ve strachu, kde je, co dělá a s kým bych osobně nedala...

autor
10. říj 2024

@hennrietta no jasne, v tomhle pripade je spatne vsechno - mlceni i praskacstvi...
Kdyz jsme si pred par dny "vse" vyrikali, tak jsem mu rikala:
"V tuhle chvili jsem ochotna prijmout neveru, pochopit ji a zacit opravovat nas vztah. Ted na to mam silu, i kdyz to nebude jednoduche, to vim. Ale muzu ti slibit, ze jsem ochotna a pripravena na tom intenzivne pracovat a odpustit. Ale musis mi rict pravdu. Jestli se pozdeji dozvim, ze jsi mi zahnul, tak to bude konecna. To uz bych nezvladla."
"Ja jsem ti nezahnul, muzes byt v tomhle uplne klidna, fakt. To se neboj."

Ok. Takze ted jedeme standartni rodinny model, jsme na sebe hodni, spime spolu, starame se spolecne o deti i domacnost... co vic si prat.
Aby to nebyla jen iluze.

patypresdevaty
10. říj 2024

My jsme taky jednu dobu byli v situaci, kdy jsem dost nedávala manželovu kolegyni - kamarádku. Hodně se vypisovali, celý jejich vztah byl takový dost podezřelý, takže bylo fakt těžké dávat to s klidem.
No ale nakonec jsem si došla (i s pomocí terapie a různých seberozvojových podcastů) k tomu, že stejně jako pro mě je psycho nevědět na čem jsem a podezírat, tak pro něj je psycho právě to moje věčné podezírání, vyptávání. A že pokud je to opravdu jen kamarádka, tak ten tlak na něj kvůli tomu je pro něj k nevydržení a tím spíš to jednou dospěje do bodu, kdy už to "jen kamarádka" nebude. Takže jsem se hodila do klidu a oběma se nám žije mnohem lépe.
ALE je potřeba si to opravdu zpracovat a opravdu to tak cítit, ne si sama sobě namluvit, že jsi/musíš být v pohodě a v hloubi to cítit jinak. To pak fungovat nebude.

autor
10. říj 2024

@patypresdevaty souhlasim, to opravdu nefunguje. Dekuji za sdileni tveho pribehu ❤️

trdelnik234
11. říj 2024

Ahoj, ty to nemas ale este uplne ze spracovane mi pride.
Ja som tvoj prispevok totiz citala 2x pozorne a zakazdym som prisla k tymto zaverom:
1.mate tzv.cyklicke obdobia vo vztahu: teraz to je v pohode ale o mesiac nemusi byt,lebo tie vase chronicke problemy vas dobehnu.
2. Mas doma chlapa,co vyhlada spolocnost a obdiv inych zien,s tym bohuzial vela nespravis. Tieto typy su velmi "narocne na udrzbu" a nie vsetky zeny s nimi dokazu fungovat (ja by som takeho chlapa nemohla mat,aj ked sa mi pacia taki ti charizmaticki zabavaci,doma toto nechcem ani za zlate 🐷).

Mozete si vsak nastavit hranice v tomto.

Obnovit manzelsky zivot je dobry krok.
Zvysok ukaze cas.
Ale dovolim si poradit ti jedno; bud pripravena,ze znovu nieco vyvedie a urob si plan,aby si nebola zaskocena.

autor
11. říj 2024

@trdelnik234 trdelnicku, ty mas naprostou pravdu. Je to tak. A ty periody, takhle to presne je. Libi se mi, jak jsi to terefne a vecne popsala. Ano 👍🏼

autor
11. říj 2024

@trdelnik234 jinak plan mam ten, ze si setrim na odchod... abych mela na najem, na kauci, na provizi RK, a neco do zacatku na zarizeni bytu...
mas nejake dalsi tipy? Jak to ustat, na co se pripadne pripravit...? Co deti atd...?

skororozvedena
11. říj 2024

Kdyby té zajímaly zkušenosti někoho, kdo odešel se 3 dětmi (nejmladší tehdy ještě nebyly 2 roky), tak napiš SZ. Rada posdilim... Za me - nebylo a není to jednoduché, ale mam se teď stokrát líp než s ním. Předtím jsem jen přežívala, připadala si jak kus hadru. Já pochopila v době porodu (kam to "nestihl" Resp vykašlal se na to), že to bez něj horší nebude, že se můžu spoléhat jen sama na sebe,. ( U nás tedy nešlo o nevěru,jen absolutni ignoranci a sobectví a ponižování. )Ale cesta k realizaci byla ještě dlouhá a měla jsem vlastně docela kliku. Držím palce!

trdelnik234
13. říj 2024

Jej,diky,ale radost z toho nemam.
Videla som to okolo seba tolkokrat..

trdelnik234
13. říj 2024

To co robis,je super,to je zaklad.
Bez penazi sa nepohnes,to si tu nebudeme klamat.
Dalsia vec je dlhodobo ho viac zapajat do cinnosti v domacnost,s detmi, aby si mala viac casu na seba.
Potrebujes pracovat (teda pride mi to tak),na sebe,n'a svojom sebavedomi, na tom ako pracovat s emociami, zvysit si kvalifikaciu,znovu najst radost zo zivota.
A este jedna vec: to,ze tvoj chlap hlada obdiv inych zien,nijako neznizuje tvoju hodnotu zeny.To si povedz zakazdym ked pride kriza a zase ti daco vyvediem (do rozchode teda).
Casom najdes radost zo zivota a lahkost bytia a bude ti krasne, s nim alebo bez neho.
Dolezite si ty,Ty musis byt v pohode.
Drzim ti palce.

trdelnik234
13. říj 2024

@skororozvedena
Ahoj, mas to niekto na blogu?
Kurnik si statocna!

Strana
z5