Inspirace na dárky ke dni matek pro maminky
Dobrý večer,
blíží se den maminek a já tak trochu hledám inspiraci. Co Vaším maminkám dáváte?
Hezký večer 🍀
Letos se vsichni sourozenci slozime na kytici s venovanim, kterou ji doruci dorucovaci sluzba. Jinak jsou to vzdycky nejake drobnosti "do 200,-"
Každý rok jsem mé mamince dávala dárek ke dni matek, prostě odjakživa jsem ho brala za důležitý tento svatek, od různých mých dětských kreseb, po tvoření ze školy...
Pak jsem začala kupovat to, co má ráda a poslední dobou nejčastěji kupuju kytku, bonbonieru a víno 😉
Vezmu ji do kina - da ji spolecny cas. ale ja jsem to tak delala vzdy, vzala jsem ji na vecu, na kafe, dala nejaky drobny darek. Letos kino a asi kytka do noveho bytu.
@bara88 někde píšu, že jsem malé dítě? Píšu, že mi přijde pěkné, když malé dítě spontánně něco mámě nakreslí nebo natrhá kytičku. Objednávat nějaké dary z netu mi přijde mimo. Myslím, že kdo má s mamkou hezký vztah, i v dospělosti ví, čím ji potěšit a kdo ne a musí se na to ptát na internetu, je to celé na sílu a akorát toho zneužívají firmy jako marketingového tahu. 🤷♀️ Že se svátek matek slavil už odedávna samozřejmě víme všichni, ale že by bylo potřeba kvůli tomu speciálně objednávat nějaké dary, to teda slyším poprvé.
@prejeta_zaba
taky mi prijde,ze by za ty roky mela uz vedet co ma jeji mamka rada.Cizi clovek ji tezko poradi.Stejne je to s dotazy "co partnerovi k narozeninam"? Jak to sakra mame vedet kdyz danou osobu vubec nezname?
@prejeta_zaba a nevidím že by paní psala že potřebuje objednat něco z netu, ty to někde vidíš?
@levandule_k
@mollyweasley
😍 Slaveni dne deti s dospelymi detmi? O tom jsem jeste neslysela, ale moc se mi to libi 🙂
@malytlustyhroch Proč nevyužít příležitost k tomu se sejít. I když bydlíme všichni blízko, je fajn udělat si čas jenom pro nás, bez partnerů a dětí.
Dávám jen drobnost - zelený čaj, kytku v květináči nebo balíček lepší kávy, jednou květináč na bonsaje (mamka je pěstuje), nůžky na květiny apod. Snažím se každý rok něco jiného. Ale fakt jen jednu věc.
@katule1990 ahoj. Neprozradíš kód? Odhalili jsme na 28%, ale 40% zní líp 😀
@leilinka1234 Durza, ale ona se ta výše kódů mění, teď už za to je 30 %. Ještě vím o "Marv", to je za 35 % 🙂.
Většinou květinu, ale letos si mamka přeje vavřín, takže jí koupím bobkový list v květináči 😁
My jdeme s mamkou do kina a moc se těšíme. Předtím asi dáme kafe. 😍
My se s mamkou většinou vzájemně pozveme na nějaký dobrý papu ;)
Sehnala jsem matce takovou ozdobnou vypalovanou varecku, ale jako fakt hezká!:D proste drobnost a praktický - moje matka totiž nerada jiný než praktický věci a pro ni jedinou mám vážně problém vybrat dárek. Manžel dává svojí mamince vždycky nějaký kytky.)
@malytlustyhroch Asi vzniklo, když jsem byla na střední, tak mamka okolo toho data přijela za mnou a šly jsme po nákupech a pak na kafe. Jak člověk pracuje, tak je toho času méně, ne vždy se to kafe podaří, takže třeba dostanu malou pozornost. Nicméně mamka už říkala, že je to blbý mi dávat něco ke dni dětí, že jsem velká, ale já jsem jí říkala, že jí také dávám něco ke dni matek (že vztah matka dcera bude pořád bez ohledu na věk 🙂 a že je důležité si dělat průběžně radost 🙂. Tak souhlasila a tradici držíme dál.
Ono je důležité pečovat o svoje vnitřní dítě 🙂
Ale pokud se z toho pro tebe stane tradice, kdy přemýšlíte, co si navzájem dát, tak hezká tradice neslouží vám, ale vy sloužíte tradici.
Třeba Valentýn mi přijde komerční a nějak mě nebere, přijde mi tak okolo toho strašný marketingový tlak. To radši půjdu na večeři s partnerem týden před Valentýnem, nebo týden po a MDŽ mi přijde zprofanovaný komunisty, to nemám potřebu nějak slavit.
obvykle květinu - řezanou, v květináči, háčkovanou, event. nějakou bižu (mamka to dost nosí)

Moje mamka si vždycky nenápadně řekne, co chce. Někdy oznámí, že by ji potěšily oříšky, jindy že dochází kafe, tady zase že ji umřela jedna orchidej... pokud neoznámí nic, dostává to, co uznáme za vhodné, obvykle něco z výše uvedeného.
Na den dětí nás zase s bráchou zve někam na kafe, společně si popovídat. Ale samozřejmě ne přesně na den dětí, protože ten je pro vnoučata. My se sejdeme nejak kolem, v nám všem vyhovující době 😊