icon

Jaké jídlo na oběd na Štědrý den? Inspirace vítána

alice180
19. pro 2024

Potřebovala bych inspiraci. Doposud jsme jedli k obědu na Štědrý den klasický Kubu. Bohužel spíš ostatní z donuceni, jelikož já ho mám ráda. Partner ho nejí, dcera už taky nechce. Tak se chci zeptat, co děláte na oběd vy ? U nás v čele rodině se dělá právě Kuba jen ségra dělá čočku, ale tu já dělám na Nový rok. Díky.

Strana
z4
luciasek07
20. pro 2024

@alice180 my mame krupicovou kasi.... 🤣 Jeden s kakaem,druhy se skorici a chlap s vanilkovym cukrem ... Ja zpbu u priprav,takze mam snidani a pak az veceri

teate
20. pro 2024

@alice180 My si dáváme chlebíčky se salátem a kolem 15h si dáváme polívku, ať toho nemáme večer moc.

alice180
autor
20. pro 2024

Dost teda vás dela chlebíčky u nás teda vůbec ani v mojí rodině ani v partnerovo a tim myslím i babičky atd.

amazienka
20. pro 2024

Děti si letos odhlasovaly Pho bo a k večeři stolní gril. Loni jsme měli sushi.

suzanna123
20. pro 2024

my mivali kyselo, ted delam klasickou rybi polevku (tu jsme meli drive k veceri, ale ted jsem to rozdelila)

kupcatko
20. pro 2024

@cherie24 my taky.

ilona87
20. pro 2024

Na oběd chodíme každý rok k mamce. Vaří to,.co děti jí. 😉 Jelikož muž letos pracuje a dorazí kolem 19 h, tak děti budou okusovat i stůl se židlemi 🤣🤣🤣

sari2709
20. pro 2024

Zelnou polévku a večeříme kolem 17.hodiny.

ninive211
20. pro 2024

Ustálilo se to na hrachové polévce. Večer pak jen hlavní jídlo bez polévky. Chlebíčky nedělám ani to nikdy nebylo zvykem. Minichlebíčky dělá tchyně, ke které jdeme a skok na otočku popřát hezké svátky po obědě (závinka, aby děti vypadly ven a mohl Ježíšek přinést dárrky, v paneláku jinak nemáme jak nakládat natajňačku, takže nadílka je pod stromek už před večeří a obyvák zamčený a čeká se na zazvonění zvonečku

marses
20. pro 2024

Vinnou klobásu s br. kaší. Z okolí snad neznám nikoho, kdo by obědval něco jiného. Překvapuje mě, kolik je tady napsáno různých variant oběda.

wendulka
20. pro 2024

Děláme čočkovou polívku

urtica
20. pro 2024

Zkoušela jsem zavést zelňačku, která se vždycky dělala u nás doma, ale kvůli dětem jsme přešli na hráškovou.

alice180
autor
20. pro 2024

@ilona87 😂 dobře

marry94
20. pro 2024

@alice180 já teda dělám spíš stedroobedove jídlo (hrachobou polevku s krutonky) a pak na veceri mame rybu a salat ale jen z důvodu že máme male deti které nechci nechat cely den jen něco zobat jak nám odroste bude klasický večeře v 17hod.

mimisekk
20. pro 2024

Zelňačku jenom polévku navečer pak Řízky/kapr a br.salat 😀😀😀

aedoss
20. pro 2024

U našich bývaly zavináče s vařeným bramborem.

asutak
20. pro 2024

Zelnacku s chlebem

evelin1251
20. pro 2024

Na Štědrý den nic nejíme, jen snídaně, zobáváme cukroví a brzy večeříme cca v 16:30.
Když jsme ještě neměli děti, chlap jezdil na oběd k jeho rodičům, aby neumřel hlady 😅

1983martina
20. pro 2024

@alice180 Ahojky, my mame k snidani vanocku, na obed brambor a vinnou klobasu a rajcatovy salat, a behem dne cukrovi, vecere bramborovy salat rizky z kapra a lososa, a vecer delame chlebicky a oblozeny talir.

lvl16
20. pro 2024

Večeříme ve tři, takže nic :D

rajdamajda
Odpověď byla odstraněná
teryem
20. pro 2024

Jakože bych se vařila ještě s obědem? 😄 No nic, snídaně kdo co chce, většinou vánočka... přes den nějaký zobání, a až brzká večeře.. samozřejmě dětem se dá něco, ale většinou nechtějí a dospělí taky vydrží 😊 máme takový napůl zlatý prasátko😄😄

pavelkamat
20. pro 2024

K obědu máme česnečku a krupicovou kaši.

me_druhe_ja
20. pro 2024

@lvl16 ve tři? To je masakr. 😀 to si nedovedu představit. 😀 už tak přítel a vůbec Francouzi nechápou, že na Štědrý den jíme mezi 17-18h. 😀

me_druhe_ja
20. pro 2024

@amazienka můžu k vám na Štědrý den?😀

amazienka
20. pro 2024

@me_druhe_ja Jasan 😃 Jen si vemte židle 😃

honatko092
20. pro 2024

Snídáme vánočku s máslem a kakaem, svačíme gin s tonicem, na oběd bývá polévka (doma byla česneková, s manželem jíme hráškovou), pak se zobe cukroví a těšíme se na rybu s bramborovým salátem 👌Veselé Vánoce všem 🌲♥️

jaja01k
20. pro 2024

@honatko092 Ale to je dobrá svačina, to asi taky zavedu 😄

honatko092
20. pro 2024

@jaja01k Svačina je důležitá a pitný režim je potřeba dodržovat 👍🏻

corry21
20. pro 2024

Co to je hubnik?

Strana
z4