Jaké jídlo na oběd na Štědrý den? Inspirace vítána
Potřebovala bych inspiraci. Doposud jsme jedli k obědu na Štědrý den klasický Kubu. Bohužel spíš ostatní z donuceni, jelikož já ho mám ráda. Partner ho nejí, dcera už taky nechce. Tak se chci zeptat, co děláte na oběd vy ? U nás v čele rodině se dělá právě Kuba jen ségra dělá čočku, ale tu já dělám na Nový rok. Díky.
Dost teda vás dela chlebíčky u nás teda vůbec ani v mojí rodině ani v partnerovo a tim myslím i babičky atd.
Děti si letos odhlasovaly Pho bo a k večeři stolní gril. Loni jsme měli sushi.
my mivali kyselo, ted delam klasickou rybi polevku (tu jsme meli drive k veceri, ale ted jsem to rozdelila)
Na oběd chodíme každý rok k mamce. Vaří to,.co děti jí. 😉 Jelikož muž letos pracuje a dorazí kolem 19 h, tak děti budou okusovat i stůl se židlemi 🤣🤣🤣
Zelnou polévku a večeříme kolem 17.hodiny.
Ustálilo se to na hrachové polévce. Večer pak jen hlavní jídlo bez polévky. Chlebíčky nedělám ani to nikdy nebylo zvykem. Minichlebíčky dělá tchyně, ke které jdeme a skok na otočku popřát hezké svátky po obědě (závinka, aby děti vypadly ven a mohl Ježíšek přinést dárrky, v paneláku jinak nemáme jak nakládat natajňačku, takže nadílka je pod stromek už před večeří a obyvák zamčený a čeká se na zazvonění zvonečku
Vinnou klobásu s br. kaší. Z okolí snad neznám nikoho, kdo by obědval něco jiného. Překvapuje mě, kolik je tady napsáno různých variant oběda.
Děláme čočkovou polívku
Zkoušela jsem zavést zelňačku, která se vždycky dělala u nás doma, ale kvůli dětem jsme přešli na hráškovou.
Zelňačku jenom polévku navečer pak Řízky/kapr a br.salat 😀😀😀
U našich bývaly zavináče s vařeným bramborem.
Zelnacku s chlebem
Na Štědrý den nic nejíme, jen snídaně, zobáváme cukroví a brzy večeříme cca v 16:30.
Když jsme ještě neměli děti, chlap jezdil na oběd k jeho rodičům, aby neumřel hlady 😅
@alice180 Ahojky, my mame k snidani vanocku, na obed brambor a vinnou klobasu a rajcatovy salat, a behem dne cukrovi, vecere bramborovy salat rizky z kapra a lososa, a vecer delame chlebicky a oblozeny talir.
Večeříme ve tři, takže nic :D
Jakože bych se vařila ještě s obědem? 😄 No nic, snídaně kdo co chce, většinou vánočka... přes den nějaký zobání, a až brzká večeře.. samozřejmě dětem se dá něco, ale většinou nechtějí a dospělí taky vydrží 😊 máme takový napůl zlatý prasátko😄😄
K obědu máme česnečku a krupicovou kaši.
@lvl16 ve tři? To je masakr. 😀 to si nedovedu představit. 😀 už tak přítel a vůbec Francouzi nechápou, že na Štědrý den jíme mezi 17-18h. 😀
@amazienka můžu k vám na Štědrý den?😀
@me_druhe_ja Jasan 😃 Jen si vemte židle 😃
Snídáme vánočku s máslem a kakaem, svačíme gin s tonicem, na oběd bývá polévka (doma byla česneková, s manželem jíme hráškovou), pak se zobe cukroví a těšíme se na rybu s bramborovým salátem 👌Veselé Vánoce všem 🌲♥️
@honatko092 Ale to je dobrá svačina, to asi taky zavedu 😄
@jaja01k Svačina je důležitá a pitný režim je potřeba dodržovat 👍🏻
Co to je hubnik?

@alice180 my mame krupicovou kasi.... 🤣 Jeden s kakaem,druhy se skorici a chlap s vanilkovym cukrem ... Ja zpbu u priprav,takze mam snidani a pak az veceri