Jaké koledy máte rády(i)?

veverun
15. pro 2015

Pojďte se na chvilku zastavit a podělit se o své oblíbené koledy - jaké máte rádi vy, jako dospělí, a jaké zpíváte se svými dětmi? A případně, proč je máte rádi?
A já začnu - z těch klasických českých: Došli ´sme k vám na koledu; Byla cesta, byla ušlapaná; Adeste fideles; Co se této noci stalo; Co jsem se smutnej natěšil; Kuku (posledně jmenovaná se bude líbit hlavně dětem, je vtipná a taková jiná). Mám ráda i ostatní známé české koledy, poslechnu si i staré středověké melodie a texty, třeba Adama Michnu z Otradovic, ale tohle jsou mí favorité 🙂
A dále: Na Vánoce já chci domů (Hana Hegerová, i originál Stop The Calvary, Jona Lewie); Vždyť jsou Vánoce (třeba Walda Matuška); Prosincová (Ivan Hlas), Ta noc, Ten den (Hana a Petr Ulrychovi); Malý bubeník (česky od Pavla Bobka, snesu i moderní verzi od Lucie Bílé, ale nejvíc miluju originální orchestrální verzi The Little Drummer Boy); Driving Home For Christmas (můj zamilovaný Chris Rea); Lonely This Christmas (krásný rock´n´rollový ploužák, třeba Mud nebo Elvis Presley)...
Tyhle poslouchám a zpívám, u těchto se směju, dojímám a regulérně brečím. Tím vším a mnohým dalším "krmím" i své potomky, mladší dcera zatím nezpívá, ale věřím, že se přidá, až bude starší 🙂 a syn nechce pro jistotu zpívat nic (nejspíš jsa si vědom svého po otci zděděného hudebního hluchu 😀 ), ale oba s nadšením poslouchají jak reprodukci mou vlastní, tak z hudebních nosičů.
Těším se na vaše tipy a jdu poslouchat koledy 🙂

ava9
15. pro 2015
Uživatel ava9 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od ava9.

Já naprosto miluju písničku od Václava Neckaře - Půlnoční. Je to ta nejlepší vánoční písnička.

anina32
15. pro 2015

Miluju starou písničku Heleny Vondráčkový Nejštědřejší den. Radši než koledy mám vánoční písníčky, od šedesátých let do současnosti, momentálně pořád do kola pouštím vánoční cb od Matušky kupované nedávno v Lídlu.