icon

Babička má úvěr, nezbývá jí na léky, jídlo

stekkna
13. dub 2016

Už tu psala o babičce....potřebovala bych poradit
Máá uvěr od Home Creditu, měsíčně platí bez pát kaček 2500,- a má to na další min 7 let... ted je v situaci kdy si sama nedojde ani na wc, nenapije se..nic
Nezbývá jí na léky, na jídlo... Nevíte někdo jak to řešit?

Strana
z2
mogwaika
14. dub 2016

@konik_mischel zakladatelky právě psala už v jedné diskuzi, že je půjčka na 10 let, za 2500 měsíčně, takže celkem 300k a chybí doplatit cca 200k :-/

kvakuska
14. dub 2016

@nita1984 pochopila jsem to tak, že babička žije v jejím bytě, ale ne s ní v bytě ... píše že babičce svůj byt pronajímá za symbolickou 1 Korunu 😉

konik_mischel
14. dub 2016

@stekkna tak to ale mění situaci, když nebydlí s vámi. Každopádně dobře bych to zvážila a propočítala. Ideálně se obraťte na nějakou občanskou poradnu v okolí, mají bezplatnéí právníky, kteří dluhy řeší, takže by vám mohli být schopni říct, co a jak. Ale znovu píšu - pokud je babička hospitalizovaná, vyřídila bych na ni příspěvek na péči a dokud je v nemocnici či v jiném zařízení, platila bych co nejvíce peněz na ten dluh jako mimořádné splátky. Nemá babička třeba spoření nebo jiný majetek, který by se dal prodat? To vše zvažte a uvidíte.

stekkna
autor
14. dub 2016

@mogwaika To byl omyl, včera jsem to počítala a má to na necelých 8 let. Je to totiž kreditka a má tam šílené úroky

stekkna
autor
14. dub 2016

@kvakuska Ano, s manželem vlastníme více nemovitostí. Babička bydlí v našem bytě ale ne s námi. Dali jsme jí tam smlouvu za symbolickou korunu a je ve smlouvě vypsáno co vše má v bytě od nás půjčené

berenika39
14. dub 2016

@stekkna Určitě 8 let 2500,- ? ZA Vysavač? Není v tom ještě něco jiného? S plnou mocí (notář dojde i do léčebny) zkusit jednat s tou společností, od které vysavač je. Splátkový kalendář změnit, třeba nějaké možnosti jsou.
Vždyt je to čtvrt milionu☹. I dluhy se dědí, takže na to pozor.
Držím palce. Ale moc to nechápu, kdo ji do takové koupě uvrtal? Ta společnost? Šmejdi.

stekkna
autor
14. dub 2016

@konik_mischel příspěvek na pěči můžeme vyřídit až nebude v nemocnici, jinak to nelze. Majetek nemá opravdu žádny, jen oblečení

ruzenkas
14. dub 2016

@stekkna Psala jsem zprávu.

konik_mischel
14. dub 2016

@stekkna pak mě ještě napadla možnost - ne ideální, ale tady ideální řešení neexistuje, vzít si úvěr ( babička) od nějaké banky, zaplatit home credit a v klidu splácet bance. Upřímně - není to myšleno zle, záleží také , jak moc špatně na tom babička zdravotně je... 😒

stekkna
autor
14. dub 2016

@berenika39 8let ještě zbývá. Tři roky to už platí!!! Je to kreditka, vyděla jsem doma výpis, zprvu vlastně platila kolem 1100,- to platila jen uroky takze vlastne nesnizovala vubec nic. Ten vysavač jí stál 118.000,- !!! tak jí to pak navýšili. Věděla jsem že u ní byli s nabídkou tak jsem tam šla a vymluvila jí ho a oni za ní přijeli ještě druhý den a ona ho koupila. Protože pak jsem k ní jednou šla, že jí uklidím a ona že ne a ne a pak jsem viděla ten vysavač a došlo mi proč mě tam nechtěla pustit. Sralo me to protože už v té době jsem za ní platila vodné a stočné a upozornuju že ona stočili vody jako moje rodina v době kdy jsme byli jen tři....

stekkna
autor
14. dub 2016

@konik_mischel to mě taky napadlo. Ovšem jí nikdo uver nedá, je jí skoro 80let

berenika39
14. dub 2016

@stekkna To je šílenost. Já bych to zkusila cestou té plné moci za babičku, a jednat v té společnosti.

ruzenkas
14. dub 2016

@stekkna Zkus s tou právničkou probrat i napadnutí smlouvy - neplatnost, cena vysavače, věk paní... atd.

janca84
14. dub 2016

Nejvhodnějším řešením bude zřejmě podat návrh u Okresního soudu dle jejího bydliště na ustanovení opatrovníka, např. Vás. Budete poté moci přebírat její důchod, poštu, jednat před úřady. Doporučuji obrátit se na právní poradnu v okolí bydliště, kontakt naleznete na internetu.

stekkna
autor
14. dub 2016

Děkuji moc všem. Konečně jsem se dovolala na HC nějaké hodné paní a ta mi pomohla. Mám napsat dopis, ve kterém vysvětlím situaci a navrhnout řešení. Že tam zadá individuální řešení 🙂

mogwaika
14. dub 2016

@stekkna tak ať najdete co nejschůdnější řešení 🙂

Strana
z2