Dá se s 3 dětma vyžít s cca 17 000 Kč na měsíc?
ráda bych znala váš názor. tato otázka spíše směřuje na rodiny, kde jsou 3 děti. dá se v dnešní době vyžít s cca 17.000 kč na měsíc? - s tím, že tyto peníze jdou na jídlo, drogerii, benzín, oblečení - uvažujeme o třetím prckovi a mám strach, aby děti nestrádali. jinak zatím máme dvě holky 9 a 6 let, takže ta mladší dědí po té starší a oblečení na mimčo mám stále schované. prosím o vaše názory. moc děkuji
Tak abych si v hejnu nehonila ego, tak asi takhle,- máme bydlení v hodnotě minimálně dvou milionů bez hypotéky, máme dvě auta, nemáme žádné půjčky a nikdy jsme žádnou neměli a peníze nám nikdy nechyběli. Kdo mi nevěří?
@verunka1989 ano, myslim si, ze si to vsechno vymyslis.
Schopnym a uspesnym lidem, kteri to maji v hlave srovnany, jejich uspech ze srdce preju. Tady se do tebe kazdej oprel hlavne z toho duvodu, ze lidi s prumernym nebo i podprumernym platem povazujes za podradne jedince. Rozhodne to nebylo kvuli tomu,mze by ti nekdo neco zavidel. Neni totiz co. Porad si myslim, ze to jsou lzi a i kdyby nahodou to byla pravda, tak s tvym pristupem k zivotu a spatne nastavenym prioritam jednou poradne narazis. A to ti teda opravdu nezavidim.
@verunka1989 no jestli jsi úspěšná tak stejně jako úspěšně máš chyb v jednom textu, tak to opravdu úspěšná jsi 😀 😀 😀 😀 😀
@verunka1989 Ten názor, který jsi tu uvedla bys prezentovala i před svou dcerou?
nestačím se divit 😕
@verunka1989 jste spíš k politování, nechápu, co bysme vám měly závidět 😎
@zuny co, možná schopnosti virtuálně oblbovat
@magdalenax to se ji nepovedlo. Vudyt ji nikdo neveri.
@78marcela no, možná se někdo našel, to nevíme, ale víme, že ani Ty a ani já to nejsme...
Mne by třeba zajímalo, kdo nevěří či věří mému příspěvku, ve kterém jsem na ni reagovala
@magdalenax bydleni v hodnote dvoy mega bych ti verila.. pritel dostal byt od maminky.. i kdyz 1+1 je v dobre lokalite, hadni cena cca 1,8mil.. kdyby mel udelane nove jadro sla by cena o cca 300tis nahoru. Dve auta.. no proc ne... nikdo nerika ze jsou to audi a8.. a bez pujcek se da taky zit.. muj pritel je zivoucim dokladem. Nikdy nic nekoupil na splatky, nikdy nemel pujcku. Penez nazbyt nemame ale i tak vime ze to zvladneme. Takze ano tve "pohadce" se da verit, ale te od @verunka1989 ne.
A nejvic me na techto lidech mrzi,ze i kdyby to byla pravda, az jednoho dne narazi na dno bude ten naraz hodne tvrdy.
Ja osobne se nestydim za veci ze sekace,nestydim se ani za to,ze kdyz proste nemam dostatek penez tak usetrim na jidle. Nepotrebuju kazdy den jist pravou svickovou nebo biftek. S masem se spokojim i jednou za tyden a s velkou chuti si dam treba krupicovou kasi. 😉
@cattus Ta moje pohádka není pohádkou, ale realita. Je to tak, ale to jsme právě u toho. Já jsem ženská, která kdyby měla v kabelce sto tisíc a šla se projít do města, tak se vrátím s těmi sto tisíci. Mám opravdu velice dobré ekonomické myšlení, ale ekonomika musí růst. Nikdy nikomu nepomůže mít peníze, pokud je nějakým způsobem buď nerozmnožuje, nebo nešetří na různých místech - tím se vlastně také rozmnožují a od toho peníze jsou. Já bych byla schopná vyrábět snad i cukr. Prostě nejsem pohodlná. Takhle, jsem, přirozeně, ale na druhou stranu si dokážu spočítat, kde není nutné peníze zbytečně vyhazovat. Jo, abych zase ještě tu moji pohádku trošku zmírnila, tak jsme půjčku měli, - to byla to poslední, co dávali - novomanželská, na to jsem si vzpomněla teď. Jinak kupříkladu nákup lednice na splátky do toho nepovažuji, ty peníze tu leželi, jen jsem je nechala ležet do doby, než se lednička splatila, proč se vydávat z peněz, když za tu dobu splácení, co jsme dali navíc se mi rozhodně vyplatilo ty peníze mít v případě potřeby na něco jiného.
@cattus Jo, a znám paní, která je s dcerou sama, rozvedla se. Ona má příjem slušný, a exmanžel také a nešetří na dceři. Ta holka má všechno, i to co nepotřebuje. Je jí 10 let a už dneska odpoví na konstatnování - máš hezké tričko - to mi koupil táta a stálo 700, a takhle to jde za sebou. Neuvědomují si, že tohle není dobře. Nikdo neví, dne ani minuty, co se může stát a ta holka může být díky tomuto v budoucnu hodně nešťastná
@verunka1989 Přiznávám, cpu děti do obnošených hadrů.Nejstarší se nedá, druhá občas,třetímu je to jedno, čtvrtému též, pátý řve tak jako tak, prosím i v Nextu, nebo jiné nové! značce.Necpu je sádlem. Nejstarší žije zdravě, nejmladší kvůli průjmu. 🙂
@magdalenax neco podobneho mame v rodine. Muj bratranek je manager na vysoke pozici a vydelava kvanta ale opravdu kvanta penez. Jeho zena ma taky dobre placenou praci. Starsi dcera kdyz jede k babicce,me tete , na navstevu tak pokazde ofrnuje nos nad vsim co ji nabidnou. Domaci strudl neji protoze domu se kupuji zakusky, obycejne pantofle na doma jsou pod jeji uroven pokud se na nich neskvi aspon fajfka (rozumej Nike). Kdyz ji vzali s sebou na chalupu teta zjistila ze holka ma s sebou troje dziny ale zadne teplaky, boty na podpatku ale tenisky zadne. Kdyz ji vzala k vietnamcovi, aby ji nejake teplaky a boty koupila (sama moc penez nema) opet se dockala jen pohrdanim za to ze to nejsou znackove veci.
Pak si vzala vecer k ohni dziny a nejake super echt tricko.. no a stalo se co nemelo.. respektive melo.. jiskricky udelaly svr dilo velmi dobre a rafinovane. Jak najednou si rada na sebe vzala babiccin stary svetr a teplaky od vietnamce.
@cattus No a jsme u toho, tady nejde až tak o to, co má dneska, tady jde o to, jak se v budoucnu k životu a tomu všemu bude umět postavit, nebude-li si moci dovolit to, co rodiče
Co je důležité, je očím neviditelné, jak řekl už klasik a my, kteří vychováváme, bychom to též měli říkat.Zase jsem asi sto let za opicemi, ale nedá se nic dělat. 🙂
@verunka1989 jestli ti tady nahodou lide neveri spis KULI tomu, ze pises jak hotentot...gramaticky, stylisticky a obsahove.
@lajla Nene,to se opravdu nestydim 😂 klientelu? No tak to asi těžko,navíc já s mým ročním obratem opravdu nemám strach o zákazníky.a když se to vezme kolem a kolem,vlastně prodávame vzduch 😁 prodávané to,co jsme vymysleli a neustále to upravujeme potřebám zákazníka.
@nonnni tak na to že jsem yvstudovana učitelka,docela blby,co ? Teda jen střední,diplom mám z psychologie.Gramatický chyby nemám,a stylisticky a obsahově? Jak mám jako psát příspěvky do diskuze? Pisunjak mluvím,ty mluvis správně stylisticky ?? Nepisu přece článek 😂😂😂
@mravenecek_pvd a kde??? Ukaz
@magdalenax tak to já ti věřím, nevím proč nevěřit... Máme barák za několik milionů, dvě auta taky, peníze též.. Momentálně díky manželovi že🙂 já si užívám MD🙂 ale měla bych se něco naučit a to s penězi hospodařit... Strašně rada utracim🙂
@verunka1989 no je fakt že vzduch je neprůkazny🙂 dobry nápad jak se vykroutit🙂 ono kdyby ti nezáleželo co si ostatní myslí tak zde tak vehementně neprispivas a nesnazis se hájit.. Že by úbytek zákazníků?🙂
No nemá to cenu...obrázek už si každý udelal
@verunka1989 😂 střední učitelka a diplom z psychologie, no teď jsi pobavila mě. Promiň ty máš ale hodně smutný život. Neznáš kritéria hodnocení nadaného dítěte, přijetí na ZŠ a budeš tu plácat toto? Vždyť o tom nic nevíš.
@verunka1989 teda je videt že ti na tom záleží co si kdo myslí...špatně řečeno nahore
@kulatakosticka jestli ona nemyslí statnice z pedagogiky🙂 je tam zahrnuta i část psychologie...ale ten diplom z psychologie zní lip🙂)))))
@lajla já mám pocit, že ona vůbec neví, co myslí, ale hezky jí to zní 😂
to vite pani si plete psychologii s psychiatrii a taky to blbe napsala nechtela napsat ze to studovala ale ze tam byla studovana 😀 😀
@verunka1989 zpět k diskuzi - zajímalo by mě, dokázala byste vyjít s 10tis měsíčně po zaplacení všech povinných poplatků??
Toho si totiž daleko víc vážím, když někdo zvládne s touto částkou hospodařit a vlastně nestrádá (včetně mě 😉 ), vypracoval se sám, je pyšný na to, co dokázal, ale taky si dovede toho velmi vážit - než toho, který měl na startu velmi dobrou pozici, vše finančně zajištěno a nemusel se v podstatě o nic starat. Bohužel přílišné sebevědomí taky škodí, ale to je zas věc výchovy rodičů.
Je mi líto holčičky, která musí denně trávit 2 hodiny dojížděním v takhle malým věku, musí to být velmi únavné, to bych svým dětem neudělala, i kdyby byly kdovíjak geniální.
Mne by taky zajimalo, proc sla studovat ucitelstvi, kdyz ma takhle skvele od 16 let zavedenou firmu, proc ne treba management nebo ekonomii, kdyz je kazdymu jasny ze jako ucitelka mit tolik penez nikdy nebude..a o penize ji jde evidentne predevsim.

@verunka1989 stydis se za to co děláš? Třeba si taky objedname, a ziskas klientelu...pokud je to tak jak pises tak bys měla ukázat v čem jsi dobrá, jinak je to opravdu fejk jak dělány...jáke komentáře? Myslis že bychom se zachovaly jako ty? Podle me soudim tebe? přitom úplně nevinná prosba. Aspoň by se utly všechny dohady...ale o to asi nestojís co🙂