Dostanu hypotéku na dům při příjmu 18 tisíc?
Maminky, prosím poraďte.
Chci si pořídit vlastní dům na hypotéku, našetřeno mám cca 500 tis. v hotovosti. Dům by byl menší, před rekonstrukcí za 1,2 mil. Dá mi banka hypotéku? Příjem je cca 18 tis. měsíčně čistého.
Nevím, zda se dají do příjmu počítat i alimenty?
Děkuji za názory.
Zrovna tady na tom odkaze … prodavaji pouze 1/3 domu
@veroniquecz a to zas proc?
Ja teda nejsem takovy ranar ani vesnicky typ, bala bych se, ale chapu zakladatelku. Je to prilezitost, roztomile a bylo by to moje 🙂. Co nechapu je, jak ji tady pulka lidi misto vecnych pripominek nadava jak malemu harantovi. Nestacim se divit.
tady sice 1,2mil ale pouze prodej 1/3domu.
Rozhodnuta jsi, nezbyva nez poprat hodne stesti🍀🍀
@veroniquecz pozor.. těch 74 je včetně domu.. takže volný pozemek.. je jen ta predzahradka ..
@eviicka
Člověk nemusí být rozmazlený, nepotřebuji mít ihned po příchodu z práce doma 30 st., když se dokážeš chvilku uskrovnit, můžeš mít i vlastní dům a... jenom pro sebe 😊
Lepší než sedět na prdeli v paneláku a čumět na ordinaci.
Ano, píšu už ironicky, protože tu je jen samé, jak to nepůjde a že to není nikdy možné a že chci ublížit i dítěti 🙄
Tak já mu dám velký, prostorný pokoj a možnost jít kdykoliv na zahradu, ale jsem krkavec matka?
Dítě má vše, nouzí netrpí ani hladem, dle mudr. je naprosto normální, zdravý dítě...
A to nekupuju blbosti za tisíce...
Ono jde o to, kolik kdo utratí...
Řeči některých o tom, že by nevyšly...ale viděly jste, jak např. Marcela vypadá? Má těžkou nadváhu a je jí to jedno.
Kupuje evidentně nesmysly a přejídá se..
Pak tu pláče, že s penězmi nevyjde, jak to nechápe, že někomu stačí tak málo...Ano, to se nedivím, že to nechápe.
Také musí mít vše naprosto moderní, což se mi ani nelíbí...ty baráky jsou příliš chladný, nemají takové to " útulno" .
Stojí to moc peněz, ale připadáš si tam jak v nemocnici...
Ale, jak se komu líbí, já to chápu, každý jsme jiný.
@marge_s
Také se nestačím divit 😔
Nejlepší je asi nedělat nic.
Nic nezkoušet.
Stejně to nemá cenu 😂
Ale, to není můj styl.
Mám sen a pro ten jsem rozhodnutá.
Zvládnout se dá všechno, když člověk není náročný.
Jdi do banky a řeš to tam, tady ti nikdo neřekne, jestli ano, nebo ne, k tomu je potřeba mít konkrétní údaje. Tam ti řeknou, kolik bude splátka a jestli ti pak zbyde dost, aby ti jí mohli dát a podle toho počítej. Hlavně přemýšlej, jestli máš jistotu té práce na celou dobu hypotéky a rezervu na to, když příjem vypadne.
@hojda
Mám rodinu, která mi vždy( v nouzi) pomůže.
Jistota práce je jasná ( doba neurčitá) a případně si práci vždy najdu...😊
Dítě bude zase větší, tak třeba i jinou a lépe placenou.
Teď trávím spíš čas s dítětem, než v práci.
I proto ta výplata vypadá tak, jak vypadá...
Ale když to dám dohromady tak 30 tis. mám, na splacení hypotéky, okolo 5 tis měs. To není taková katastrofa, kor když jídlo téměř nekupujeme...
Myslím, že to bude reálné, ale snad to bude bance stačit...😏
uvidíš, problém je, že oni počítají s průměrnými obvyklými náklady na domácnost, to jim vyplivne tabulka, nikoho nezajímá, že jídlo nekupuješ, oni ho do rozpočtu zahrnou a stejně nějaké průměrné náklady na provoz. Rodina ti tedy finančně vypomoci nemůže? Lepší varianta než půjčka z banky je půjčka od rodiny.
Pořád srovnáváš extrémy a dost hnusně. Já v něčem podobném bydlela 1 měsíc v listopadu, po návratu z práce 9-14 stupňů, mimo kuchyň kolem 1 stupně. Fakt to nebylo o 30 stupních.
Normálně bych ti fandila, ale za ty urážky???
Ty vypovídají hodně o tvém charakteru a to teď žiju život hodně podobný tvému vysněnému, takže žádná potrefená husa.
Třeba zálohy na elektřinu ti nastaví taky dle tabulek, dokud nemají tvou reálnou spotřebu, takže za začátku budeš platit třeba mnohem více.
Já ti teda fandím. Ale urážky tipu, jak kdo vypadá, nebo dle toho jak vypadá, soudit, jak se stravuje... to se pouštíš na dost tenký led a je to fakt zbytečný...
@marge_s co proč?
A nikdo jí nenadává, myslím si, ze ve velké většině je tady hlavně zkušenost holek z domu, ono člověk z bytu si někdy neuvědomi kolik má dům nákladů.
nenapadlo te ze “ta “Marcela kterou zde urazis a zbytecne treba nemuze za nadvahu o ktere tady pises?
Tohle bylo opravdu hnusny a zbytecny
Z tohoto mi je uprimne dost smutno😢 proc ta zloba🤷🏼♀️
@janule0123 jj pravda.
Ja bych chtela mit takovy zivot... Vse mi zaridi kamaradi zdarma, v praci "ofiko" brat jidlo, mit rodinku, ktera se bude nejblizsich x let trast, ze bude muset vytahnout uspory... Takhle se plni sny. Musime to dat vedet tem chudakum v bytech, co jen koukaji na TV a nudi se v prazdnych zivotech, ze preci je to snadne. Hypoteku na 30 let a vsichni kolem se snazte, at mam na splaceni. Nema autorka povinnost informovat otce, ze jeho deset tisic pujde do domu a ne do ditete? Coz viditelne nejde ani doted, ale na sporeni. Dite si da zbytky z jidelny nebo odkud, protoze jestli si pani nosi domu jidlo, ktere by melo byt teoreticky u nekoho na taliri, vyhodila bych ji na miste.
Obývák a menší kuchyňský kout a 16 m2 zahrady, to je super garsonka. Takže topit jen v té jedné místnosti, když víc jich není... sice všechno daleko, ale do hospody kousek... tam by se dětem líbilo.
Počkej, ten větší je ale za tu cenu podíl 1/3 domu, ne celý...
Takže ti přeju, aby ti ti kamarádi zůstali a nadále zadarmo pomáhali, protože tohle je jedna z věcí na kterou se nemůžeš spolehnout 🤣🤣🤣
A že máš jídlo zdarma díky práci? To ho tam kradeš? Tuhle práci mít nemusíš na 10, 20 let, s tím taky počítáš?
V paneláku jsem žila a rozhodně jsem se nenudila, taky bylo furt co opravovat a renovovat (byt byl v původním, byť udržovaném stavu). Dítě se taky nenudilo, plno vyžití, hřiště, kroužky blízko… Ale nutné opravy a údržba bytu byla rozhodně levnější a jednodušší, než je teď na domě.
Mám tady kousek známou, co má pár let nový dům, 2 děti a žije sama. Strhaná vynervovaná holka, protože když na jednom konci skončí, může začít na druhém. To nemáš jen barák, ale i údržbu zahrady a plno věcí kolem, co si nejspíš neumíš ani nechceš představit. Takže přijdeš z práce, uděláš si běžné věci doma a jdeš makat kolem baráku… co 2 týdny sekat trávu, podle velikosti zahrady 1-3 celé odpoledne. Sbírat a zpracovávat ovoce, zeleninu, hrabat listí, stříhat stromy, keře,… V zimě, když se v noci, když je venku -15, vypne topení, máme v zatepleném baráku s novými okny ráno 18 stupňů, musíš navozit dřevo, protože musí být někde uskladněno, taky musí někde vyschnout, jinak si zničís kotel/komín, nebude to hořet. Rozbije se čerpadlo na vodu ze studny, nové 15-30 tis. Umíš si ho sama zapojit a naprogramovat nebo to necháš radši na kámošovi, kterému se to zrovna nehodí a nepřijde na každé tvoje písknutí, protože má taky rodinu a svůj život a svůj barák a má čas tak za 2 týdny.
A navážet se do Marcely? Radši s nadváhou a život zvládat s grácií a humorem! U jejích příspěvků pláču, někdy smíchy, někdy z lítosti, co se zas v životě pos 💩. Má můj obdiv….
Pro někoho nakupování blbostí, pro někoho je to vytváření tepla domova, zvyšování komfortu života a plnění dětských přání.
@snahnah líp bych to nenapsala 👏👏👍👍
Ted bydlis sama v byte? Nebo v dome s rodinou? Hradis vsechny naklady komplet sama, nebo se delite s rodinou,protoze to je taky jina situace.
@veroniquecz Počkej, tam žádný pozemek 74m2 není, nebo tedy je, ale stojí na tom ten dům, takže volný prostor je 74-58, tedy krásných 16m2, to je oooobrovská zahrada 👍
Tady není, co řešit. Zakladatelka to položila jako otázku, ale je rozhodnutá to udělat. Takže hodně štěstí a pojďme od toho.
@michaela666 Má to číslo popisné, ale tedy proti tomuhle zlatý byt, k čemu pokus o dům, který má vnitřní plochu tak max. 40m2, protože těch 58, co se píše v inzerátu je plocha té parcely, na které to stojí, takže odečíst to zápražíčko a stěny...
jestli mas zajem, napis mi SZ, neco ti k hypo reknu.
Juj a ten druhý, no to je ještě větší terno, každý spolumajitel bude mít jeden pokoj a kuchyň a koupelnu budete používat společně, tos nám autorko opravdku ukázala, jak se dá dům v zachovalém stavu koupit

Na to, že Marcelku urazis, jsi ty sama ještě nic nedokazala. Ona má dvě děti, postavila dva domy, finančně sebe i děti dokáže zabezpečit tak, aby nestradaly a nemusely řešit, jestli maji doma po prichodu teplo nebo budou sedět půl dne v kožichu. Ona má realne zkusenosti, ne jako ty "hlavu v oblacích!
@ilone
Já ji neurážím, píšu pravdu, ona to moc dobře ví. Ale nelíbí se mi, že se vysmívá tomu, že někdo je schopný šetřit a nakupovat s rozmyslem, nepřejídat se. Pak opravdu stačí i 1000 Kč měs., když nekupuješ zbytečnosti. Přišla se sem vysmát, to je hezký ?!
A špatná a nejhorší jsem jenom já...
Přemýšlej prosím...🙏
Ty fakt reálně vyžiješ s 1.000,- pro dva měsíčně? To je cca 16,- pro jednoho na den. To jsou 4 rohlíky 🤷🏻♀️

Tahle cena je ale za 1/3 domu, nikoliv za celý dům.