icon

Jaké máte auto?

m_tina
7. kvě 2019

podělte se, co máte jako rodinné aut 🙂

vybíráme, co nového pořídit, ptž s druhým dítětem nám to naše začne být docela malé a když koukáme, co jde sehnat, tak sme trochu bezradní :(
chceme určitě nové, ne žádnou ojetinu! a ne, vymluvit si to nenecháme :D
nepotřebujeme ani tak velký kufr, jako prostor na zadních sedadlech, ptž máme protisměrné autosedačky a nechci se jich ještě zbavovat, kvůli bezpečnosti, ale jezdit na předních sedadlech s protisměrkou za zády se v našem autě moc nedá :(

díky za typy!

Strana
z9
matty61
9. kvě 2019

Passat b6 combi. Máme 2 děti a ještě se nám další pasažér vejde na zadní sedačku.

zuzineckah
9. kvě 2019

@m_tina operák je na rok (aspon ty naše), nadstandardní výbava, splátka kolem 10k vč. pojištění, cena modelu obvykle kolem 800k bez DPH. Za rok zaplatíme zlomek ceny. Poslouží nám vždycky nad míru ve vztahu k ceně. Vrácení bez problémů, jen jednou jsme doplaceli vyšší nájezd.

hansed
9. kvě 2019

@fifina86 pochopila jsem 😉 ale nesouhlasím s tebou. Jsou auta 10 let stará, která ze srazky s novym autem typu Dacia vyjdou jako vitezove. Znam z praxe... Kamarad automechanik a tata a par znamych u prof.hasicu...

zmrz_lina
Autor odpověď smazal
zmrz_lina
9. kvě 2019

Sto lidí, sto chutí (názorů). Já bych zas nechtěla Mercedesa, známému se u ani ne půl roku starého auta vykvajzla elektronika a zablokovalo se mu kompletně řízení, brzdy apod. Naštěstí jel pomalu (po náměstí), tak to "jen" načuřil do stojícího auta 😃 Se servisem se dohadoval skoro 4 měsíce a až pohrození soudem po konzultaci s právníkem - vada se projevila do 6 měsíců od koupě, tj. se bere že tam byla již při koupi a zákazník má právo vybrat si způsob řešení reklamace (a s dopisem s hlavičkou advokátní kanceláře v ruce) je přimělo k řešení situace (dostal nové auto).

dandaa
9. kvě 2019

Ojetý auto jedině Mercedes jinak jen nové. Jsem fakt vylečená z ojetých aut a hlavně těch dovezených. Kdy pověřená audi pár dní po velkém servisu nám klekla v zahraničí, teď se tomu směju, ale byl to sakra průšvih. Máme teď cca 9m peugeot 5008, najeto přes 21tis a jediné co tak nemá úplně pohodlné sedačky. Druhé jsme měli Octavii ta šla do světa a byla skvělá. Příští rok chci nového superba nebo passata. Vzhledem k odpočtu DPH kupujeme nová auta. Přeci jen každý má jiné nároky, někdo vozí jen děti pár km do školky a někdo jezdí stovky km týdně. V servisech dnes opraví každé auto a ani ty autorizované už nejsou drahé jako dřív, stačí si hlídat jejich akce. Navíc se auto se servisní knížkou lépe prodává.

m_tina
autor
9. kvě 2019

@orchidis nn, ani starší...já se musím přiznat, že mám i trošku vlastní "problém" s řidiči mercedesů, bmw a audin a nějak k nim nechci patřit :D předsudek, vím, ale prostě je to tak...
@biedronka10 ona ta dacia má své pro a proti, je to prostě "jednoduché" auto, takové to auto z před 20lety, kde si kde co člověk opraví doma sám na koleni, není to žádná super úžasná technika a výstřelek moderní doby...nesedne to každému

m_tina
autor
9. kvě 2019

@zuzineckah asi máte štěstí na dobrej operák, manžel na to několikrát koukal a nenašel nic, co by naznal, že má cenu a vyplatí se...já nepotřebuju každý rok nové auto, naopak, mě nějakou dobu trvá, než si na auto zvyknu...navíc fakt mám "problém" s "půjčenými" věcmi, že k nim mám respekt a nechci jim nic udělat, takže bych se fakt bála, že to někde odřu, umažu, že mi to dítě poblije atd a to 100x víc, než když je to auto moje a to se bojím i o to svoje...ale ani nemám potřebu to tu obhajovat, prostě to někomu vyhovuje, my sme prostě jednoznačně rozhodnutí, že si koupíme vlastní nové auto a hotovo...fakt si neumím představit, že by někdo našel argument, který by mě nebo manžela přesvědčil o něčem jiném 🙂 ale věřím, že je plno lidí, co je pro ně řešení operák nebo ojetina, kdyby to tak nebylo, nebude tu fungovat trh tak, jak funguje 🙂 někdo prostě musí koupit to nové, aby si ho pak někdo mohl koupit jako ojetinu, někdo musí mít operák, aby si to auto pak někdo koupil jako ojetinu (nebo jak to tam přesně funguje) atd 🙂

barinkas
9. kvě 2019

za me superb. Mame ho kupovany novy, diesel, je mu asi 6 let, najeto pres 330 000 km, drzak. muz ho mel jako sluzebni, pak jsme ho odkoupili, proto tolik najezdil, fakt super auto. Vzadu luxus mista pro nohy. Rozhodne ne oktavku, jak tu nekdo radil,vzadu to je male. kufr velky, komfort, krasne sedi na silnici. meli jsme vice aut, pres nekolik oktavek, passaty kombi i limuzina. Superb top.

odula
9. kvě 2019

@fifina86 aha tagle ;) to mi uniklo

odula
9. kvě 2019

@biedronka10 mas srovnání? Me by prave zajimalo jestli a jakej je to rozdil oproti automobilkam právě rumunským nebo... francouzským 😃 a co bys doporučila? Japonce? Koreu? Ameriku?

brunetka11
9. kvě 2019

@zmrz_lina Dobrý známý takhle pár měsíců čekal na nový Mercedes. Do měsíce mu upadla palubní deska 😂 Doteď si z něj za to utahujeme 🙂

fifina86
9. kvě 2019

@hansed nebudu se dohadovat kdo ma pravdu a od koho ji ma ;) Mam take svoje zdroje a chovame se doma podle toho ;)

77moona
9. kvě 2019

@odula Máme, za mě je taky nej!

odula
9. kvě 2019

@77moona Co máte? Já už jsem se trochu ztratila v tom vlaknu. Pardon ;)

miba10
9. kvě 2019

@zuzineckah proč? Buď je to tvoje nebo ne. Buď to máš jen pronajaté nebo to vlastnis.

misakri
9. kvě 2019

Mám oktávku v kombíku a nestěžuju si.. 3 děti, pes, kočár, milion tašek, když jedeme na chatu a vejdeme se v pohodě.. ročně najezdím kolem 100tis 😉

zuzineckah
9. kvě 2019

@m_tina vždyť jo, samozřejmě 🙂 a ano, měli jsme možnost dostat se k výhodným operákům, to také určitě sehrálo svou roli👍 Já nerozporuji to, že někdo prostě pro svůj klid chce auto do majetku, vlastnit ho. Jen jsem objasňovala, proč to není vždycky nevyhnutné a že jsou i jiné možnosti a že už vůbec se to nedá srovnávat s vlastnictvím třeba bytu, jak tady padlo...

@miba10 zrovna auto není věc, kterou potřebuji vlastnit x let. Na rozdíl od nemovitosti na hodnotě ztrácí (pokud si nekoupíš veterána, nebo limitovanou edici) a nikdy se ti investice do něj nevrátí. Spíš naopak, bude tě stát čím dál, tím víc peněz. A nevyděláš je zpátky ani jednorázovým prodejem (na rozdíl od té nemovitosti).

kos_atka
9. kvě 2019

Peugeot 3008 a nemůžu vynachválit Uvažovala jsem nad s-maxem,ale Peugeot vycházel cenově lépe

m_tina
autor
10. kvě 2019

@zuzineckah jasny, me jen prpste prijde kazdy operak nevyhodny, nemuzu si pomoct... abych platila rocne 100tis i vic za to, ze muzu jezdit autem, mi proste prijde moc, kdyz si vezmu, ze nase auto mame 6let, tak nas rocne 100tis proste nestalo a kdybych ho ted prodala, tak ho nedam zadarmo, takze proste proti operaku jsem fakt v plusu, takze nevidim porad ten benefit...
@kos_atka dekuji, na peugeot sme taky koukali, ale tyhle nizsi rady vzadu moc mista taky nemaji :(

orchidis
10. kvě 2019

@m_tina Naprosto chápu, já mám stejnej problém, ale jen s BMW a Audi - ne nevzala bych je ani zdarma - ale v Mercedesech mám zafixované slušné lidi na úrovni. V životě s mercedesem žádnej problém a nalítám teda stovky km týdně.

m_tina
autor
10. kvě 2019

@orchidis jj, ty mercedesy se jeste daji 🙂

zuzineckah
10. kvě 2019

@m_tina je to spíš o komfortu. Máš prostě nové spolehlivé auto bez starostí v ceně, za kterou běžně pořídíš leasing. Za rok, nebo dva ho vrátíš a šmitec. Pokud podnikáš, tak si ještě odečteš DPH ( tedy pokud si plátce), nebo ho dáš do nákladů. Jediné, co tady "chybí" je ten pocit vlastnictví...

m_tina
autor
10. kvě 2019

@zuzineckah jasne, pokud podnikas, tak je to neco jineho... ja mam taky auto bez starosti, takze jedine co, tak mi jako benefit vychazi to, ze mam co 2 nebo 3 roky nove auto, ale to nepotrebuju a prijde mi to zbytecne konzumni reseni a i kdyby, da se tohle udelat i s vlastnim autem a nejsem nikde upsana, co s tim autem muzu a co ne... ale nebere ti, ze tobe to vyhovuje

lusynkova
10. kvě 2019

Máme Volvo xc60 a vyhovuje 🙂

ha_ja
10. kvě 2019

Máme VW Passat B6 z roku 2010 a loňské BMW 118i. BMW je moje, takže mi menší prostor nevadí, obě děti mají protisměrné sedačky. Jinak na delší výlety je Passat. Obě auta super, po VW budeme kupovat BMW X4.

Jinak BMW je kvalitní a bezpečné auto, jde jen o to, kdo ho řídí.

odula
10. kvě 2019

@ha_ja to neni uplne jisty.... 😨 .....😀

dandaa
10. kvě 2019

@ha_ja většinou ty auta haní ten kdo ho nikdy nevlastnil. Vše je vždy o řidičích. U nás jezdí jak idiot v Dacii a druhý ve Volvu.

kos_atka
10. kvě 2019

@m_tina no nevím Vejdou se tam i tři sedačky vedle sebe a místa tam je dle mého dost,ale chapu pokud nevyhovuje Nebrala bych jen 2008,ten je malý

odula
10. kvě 2019

@dandaa ja temer vylucne potkavam debily v VW Polo :D

Strana
z9