Jaký nástupní plat pro matky po rodičovské dovolené?
Po delší rodičovské řeším nyní pracovní nabídky. Malý průzkum, s jakou mzdou byste se maminky v dnešní realitě spokojily? Pro představu, mám VŠ, deset let praxe v účetnictví, do kterého ale po tak dlouhé době nemůžu naskočit v plném výkonu.Dekuji
@te_reza 26 pri HPP, takze zkrácený pomernou částí,coz uz je almužna,ale zase tretinovy uvazek😀
Jo tak, já to pochopila za zkrácený. Ale mě to nepřekvapuje, pro mě jsou 30+ v hrubém sci-fi 🤷
@te_reza a v jakem oboru, regionu jsi?
Liberecký kraj. I když účetní jsem tu našla za 40, což mě až na místní poměry překvapilo 🤣
@okapia třídní syna v páté třídě - do školy chodí na sedmou, každý den učí do 12:15, ze školy odchází nejdéle ve 14hod, doma určitě nic neopravuje, protože známky dává do systému každý den kolem 13.hodiny, přípravu dle mého zvládne taky ve škole (učila i dceru a třeba testy jsou skoro stejné). Ale tím vůbec neříkám, že bych si to s ní vyměnila, já bych učit děti nezvládla, zatímco ona má u dětí respekt a zároveň je oblíbená a dokáže děti naučit.
Anonym - počkej, těch 26 000 nabízí za PLNÝ úvazek???? Účetní? Se pos*li v kině, ne...já taky myslela, že to je výše za třeba 6h zkrácený úvazek
@kupi taky si nemyslím, že všichni učitelé každý den tráví k hodin přípravami, zvlášť v některých předmětech (matika, fyzika...no vlastně skoro všechny předměty na 2.stupni) se roky učí furt to samé, max. občas s drobnými obměnami. Více příprav asi dělají učitelky u prvňáčků, druháčků, pokud připravují třeba různéhry apod, jako to dělala ta naše. Ale naši mají známou učitelku češtiny na SŠ , už je před důchodem a když se jí zeptali, jak je o teda s těma přípravama, tak se jim pomalu vysmála, jaké přípravy, že si nic připravovat nemusí, tak max. 10 minut, vždyť učí furt to samé...
Zase třeba do výchov nebo jazyků ty přípravy jsou asi náročnější, celkově asi ten první stupeň nebo třeba školka...
@kakba jasně, všichni VŠ mají 60+...takže 90 % úředníků, učitelů, většina zdravotníků...to všichni jsou vysokoškolsky vzdělaní lidi a 60 teda nemají ani náhodou...spadněte občas z těch obláčků, jak každej vysokoškolák se válí v prachách, že neví, co s nima...realita je úplně někde jinde.
@ninive211 ja uplne nesouhlasim,když vidím holky matikarky na druhém stupni u nás, neustále se školí, webináře atd., připravují rozcvičky, zavádějí nové pomůcky a aktivní činnosti do výuky, chystají úlohy pro děti s SVP a to musí každý rok trochu jinak, protože složení tříd je prostě různé, navíc máme tandemy, takže + čas nachystat si toto
26 hrubého za HPP mi teda přijde hodně slabé. Vyvažují to aspoň jiné podmínky, ze nebudeš vázána termíny a nebudou dělat ofuky při OCR? Nebo aspoň budeš moci dělat z domu, když budeš chtít?
@swan42 26 bylo za full urvite mysleno
@ninive211 nene, opravdu je to tak..160 na hodinu... určitě se najdou i pozice za 30-40,ale uz musis jet v plnem tempu a byt v obraze
@ninive211 souhlasím, když to vidím,mohla jsem jit radsi do Lidlu misto nejake VŠ 😀
@kakba To není jen o tom, ale především právě o zvoleném oboru!!! Celkově třeba ve státním sektoru je to bída (nechápu, jak lidi můžou vždycky v diskuzích komentovat skutečnost, že průměr platů ve státní sféře je vyšší jak v soukromé a jak že je to možné, vždyť "my je paltíme ze svých daní" - no protože ve státní je mnohem vyšší podíl vzdělaných a taky vše je čisté dle smlouvy, nejsou mzdy na černo, na ruku, které opticky snižují výši mezd v soukromém sktoru - (nejen) celé pohostinství a cestovní ruch je založen na tom, že ofiko máš minimum a bokem třeba 2x tolik...do statistiky jde ale jen ta ofiko část).
Pokud máš 60+, tak super, přeju ti to, ale nepiš, že když švadlena bere 30, tak že jako VŠ máš automaticky očekávat 60 a víc...tak to prostě fakt nefunguje. Jsou obory, kde se o tebe můžou přetrhnout a i jako absolventovi bez praxe ti nabídnou nástupní mzdu 50, 60K (strojárna, IT)...a jinde se na tyto sumy i jako VŠ dostaneš možná tak před důchodem nebo vůbec.
No takže svým komentem chceš naštvat všechny zdravotníky, učitele, úředníky a milion dalších, co poctivě pracují a dělají, co mohou, ale prostě na 60 tis. opravdu nedosáhnou, když jim vlastně píšeš v druhé části věty, že "kdyby neseděli na zadku a nečekali s nataženou rukou, tak ty prachy maj". Aha...takže teda všichni nemáme teda čekat s nataženou rukou, ale hromadně tedy dáme a výpověď v práci a půjdeme "někam" za lepším...hm, tak tak proto to tu tak taky vypadá...nejsou sestry, nejsou učitelé, nejsou lidi ana pracáku, sociálce, finančácích....protože všem je samozřejmě pod úroveň pracovat za tabulkovej plat a chtěli by všichni taky těch 60+, co má tuhle Kikina v Praze...
@kakba tak vydělat se peníze samozřejmě dají, ale častokrát je to na úkor rodiny a hlavně času. Obojí prostě nejde. A raději budu více s dětmi za méně peněz na půl úvazek než si pak rvát vlasy, ze jsem prosvihla jejich dětství…..
@ninive211 souhlasím 👍👍
@llluckaaa to zatim uplne nevim,jak to bude fungovat..ono za dva dny v týdnu se toho moc nestihne. Člověk si hlavně rika,za ho muze takova mzda vůbec motivovat😀
Ségra si dělala srandu, že pokud nic po rodičáku nenajde slušnýho, tak snad i do toho Lidlu půjde 😀 VŠ ekonomka s červeným diplomem z Mendelu. Je z Boskovic a dost chytala depky, v okolí vůbec žádný inzeráty vhodné pro ženský...nakonec haluzově získala místo na městským úřadě jako personalista. Takže tabulkovej plat, ale naštěstí se ukázala jako schopná a má dost slušný osobko (na to, jak krátkou dobu tam je, tak fakt nadstandardní), ale průměrné mzdě se přesto ani neblíží, natož aby brala 60. Ale v okolí byl fakt pak akorát ten Lidl...
@ninive211 myslim,ze zustat s VŠ na menších městech nebo vesnicich je fakt oběť a je štěstí,pokud neco kloudneho najdeš...pokud nedelas sam na sebe,. Všichni nechteji zit zrovna v Praze😀
Anonym-no ona nakonec dělá fakt to, co ji baví a co vždy chtěla dělat a je spokojená, prý kdybych měla aspoň ten lehce nadprůměrnej plat, tak bych byla happy úplně 🙂 Ale tak člověk nemůže mít všechno, no 🙂
Hele já si po RD rekla o 40+, šla bych 30+ a dostala jsem 35 daleko od Prahy, k tomu hlavně skvele podmínky, kdy jsem se mohla se 3 dětmi pomaleji rozjet. Časem se mi povedlo vyprofilovat na širší a zadanejsi zaměření (puvodni práce v účetní kontrole, teď jsem spis účetní metodik a zpracovávám data), ze už jsem s výplatou dost nad průměrem. Porad ale beru min než lidi v Praze.

Teda to jsem se fakt rozesmála nad volnými odpolední, večery, víkendy 😄😃😂. Učím na malé škole, asi šest předmětů na druhém stupni v různých ročnících a teď zrovna děláme nový ŠVP... Jinak do těch tří, než musím odejít vyzvedávat děti ze školek, sotva umyju všechny kádinky a spol., vytisknu, co potřebuju na zítra a domluvím se s asistentkami, co od nich budu potřebovat 😊. A radši nemyslím na to, když člověk chytne dozor na obědě, máme jídelnu něco přes kilometr od školy. A stejně si nedovedu představit dělat cokoli jiného.