icon

Je možné ušetřit na jídle se 100 Kč na den?

12. led 2022

Dobrý den, je reálné v dnešní době vyjít se 100kč na osobu/den na jídlo? 2 dospělí (+ roční dítě, ale na to mám 3000 Kč na měsíc). Víc bohužel nemám, partner neustále omýlá jak nemáme, že musíme šetřit. Už opravdu nevím co mám vařit a nakupovat abych vyšla. Mám 1500-1600 Kč pro dva na týden a raději nejím abych nešla do mínusu.

jane46
14. led 2022

@somalicats Muzu se zeptat, v cem je kvalita nic moc? Ovoce a zelenina je primo ze skladu, takze zadne obouchane a znicene od lidi. Maso se mi nikdy nestalo, ze by nebylo dobre. Pecivo taky.
A za nahrady uz jsem kolikrat byla rada...kdyz pujdu do kramu a nebudou neco mit, taky vezmu podobne/jinou znacku.

ninive211
14. led 2022

Podle mě se to teda nedá za 3 000 na měsíc pro dva vyjít, pokud nemáte přísun domácích např. vajec, masa. Tento rozpočet by znamenal např. de facto úplně radikálně omezit maso, ovoce, zeleninu (teď přes sezonu je všechno fakt). Jako jen balík rýže stojí 45 Kč, nejlevnější těstoviny ve velké akci 20, to máš na tak dvě jídla. Co snídaně, svačiny... a na nákupy bych hezky posílala chlapa, půjde nakoupit dvakrát, třikrát, zjistí, že nenakoupil nic a nechal tam pětistovku a hned bude mít reálnou představu. Jako aspoň trochu kvalitní stravu (s dostatkem bílkovin, vitamínů) prostě podle mě není při současných cenách a při takovém rozpočtu zajistit. Jak píšou holky, krátkodobě se takový rozpočet udržet dá (že žiješ třeba ze zásob), ale půl roku a déle v kuse - ani omylem. a kdo tvrdí, že jo, tak to bych teda chtěla vidět, zda nežije ze vzduchu.

madbetka
14. led 2022

@marcicek84 Ale já ti to přece neberu, objednávej, kde chceš 🙂
Pečivo mají u nás na Rohlíku výborné, ale díky za starost. Maso ze Zachraň jídlo bylo lepší, než když jsem ho koupila jinde v supermarketu - to jídlo je v perfektním stavu, není to odpad. Nekupuju věci, protože jsou v akci, aniž bych zkoumala složení. Nakupuju tam úplně normálně, jako bych nakoupila kdekoli jinde.
Nejsi s tím spokojená a já ti to neberu, já jsem zase nebyla s Tescem, takže jsme příště vzali Rohlík a moc rádi u něj zůstaneme 🙂

somalicats
14. led 2022

@jane46 Maso mají na rohlíku stařené, takže měkké, není jak podešev (píšu o hovězím). Kuřecí z farem, nenapíchané vodou. Ovoce a zelenina pěkné, ale to většinou beru přímo z farmy. Co se náhrad týče, náhradu si chci vybrat sama, ne že mi dovezou něco, co bych si v obchodě nevybrala. Zkusila jsem itesco, neptali se, zda chci nahradit, dovezli něco jiného, co jsem nechtěla. Na rohlíku mám dopravu zdarma, slevy na dětské zboží, a nečekám týden, než mi nákup přivezou (expres jezdí do 90 minut).

somalicats
14. led 2022

@madbetka Tak oni mají maso kvalitní, to ze zachraň jídlo je ve slevě kvůli spotřebě, ale je dobré, taky využívám, když vím, že ho zpracuju včas.

felixfelicis
14. led 2022

@marcicek84 Když je v Rohlicku doprava zdarma, můžeš udělat častěji nákup za 500 a brát ze sekce Zachraň jídlo oběd na druhý den vpodstate furt. Já to moc nevyužívá, protože tam většinou není to, co běžné nakupuju, ale když je tam občas třeba losos, tak paráda! Žádný velký kiks se nám u nákupu nikdy nestal, ale vyhovuje mi, že můžu reklamovat položku jedním kliknutím, nikdo nic nezkouma a peníze v kreditech vracene.
Tesco jsem vyzkoušela jen jednou a nevyhovovalo mi, každopádně ušetřit s nákupy na internetu se dá dost už jen tím, že si všechno v klidu promyslím a naklikam jen jídlo podle jídelníčku. V krámu mám tendenci kupovat blbosti, protože to na mě z regálů smutne kouká a mě honí mlsna.

jane46
14. led 2022

@somalicats Ja nepisu, ze musim cekat tyden... Vecer v jedenact udelam nakup a rano v osm prijede. Psala jsem, ze nam staci jednou tydne.

zuzineckah
14. led 2022

@somalicats jj, Rohlík v mnoha ohledech nemá konkurenci. Mám Prémium a už bych jinak nechtěla. Tesco zaspalo dobu jak v sortimentu, tak v operativě. Ty jejich náhrady mě vysírali neskutečně. Na Rohlíku když se mi něco nelíbí (což je výjimečně), tak má okamžitě v kreditech zpátky dvojnásobek ceny bez jakéhokoliv vysvětlování...

odula
14. led 2022

@klokanka31 přesně. Myslim ze klic je udelat rozpis na tyden a varit větší mnozstvi. 200 na den je 1400 na tyden a s tim uz se da neco koupit. Nebude to asi úplně terno, e jak jsi psala - bolonsky špagety, bramborovej gulas, husty polivky - navarit na dva dny. A hlavne udelat si plán. Jo a - my se snažíme nekupovat pečivo. Koupit základní suroviny a pect treba doma. A ještě jedna věc - existujou ruzny "budget" kucharky na netu a prave treba i appky na nakupni plán - tak zkus mrknout .

mirin89
14. led 2022

Kolik peněz máš na měsíc? Já si nejsem úplně jistá. Všichni tu reagují na 3000 na mesic na 3 osoby. Ale já to z toho úvodního prispevku chapu, že máš 3000 na osobu na mesic, tudiz na jidlo pro vas 2 máš 6000 + komplet na dítě (pleny, mleko apod. máš další 3000, tudiz hospodaris s 9000 mesicne na jidlo + vse pro prcka, je to tak nebo to špatně chápu?

somalicats
14. led 2022

@zuzineckah Taky už jedu dva roky v Premium členství a je to paráda. A přesně, reklamace hned, dvojnásobek kreditů zpět, za ty roky se neskutečně vylepšili v logistice i sortimentu.

jane46
14. led 2022

@mirin89 Chapu to stejne... Ale jestli je v tom i drogerie, nenadale vydaje treba za leky, hygiena...
No ale i jen na kvalitni vareni je to podle me malo, na kratkou dobu se ale da zvladnout kdeco.

somalicats
14. led 2022

@jane46 Schválně jsem si otevřela itesco, mám tam účet. Dávám sem screen jak tesca, tak rohlíku - u rohlíku mám dopravu zdarma.
Dvouhodinové doručovací okno je pro mě nepružné, a pomíjím cenu dopravy. Plus to, co jsem psala výš, rychlost reklamací, když je s něčím problém (a většinou problém nebývá reklamuju v průměru 1x za 3-4 měsíce, a to udělám v průměru kolem 10-15 nákupů za měsíc.

marcicek84
14. led 2022

@somalicats jenze ta kvalita je o slozeni na etikete,to neni o rohliku nebo tescu,vsude se nakoupit kvalitni i nekvalitni potraviny...prijde mi,ze to zamenujes,ja taky z toho tesca nekoupim vsechno a predpokladam,ze ty z rohliku taky ne.
Jo a mmch jak jsem psala aby ses dostala na teco cenu nakupu musis opravdu vicemene zachranovat jidlo nebo resit veci hodne do zasoby,to ja vubec neresim a jsem za to rada...

zuzineckah
14. led 2022

@marcicek84 jde spíš o to, že Rohlík má mnohem větší nabídku. Mají farmářské produkty, Naše maso, Kantýnu a pod., prostě nabídku, ke které se Tesco ani z rychlíku nepřiblíží. Podobně zelenina a pod. Ta logistika a pro-zákaznícký přístup jsou pak už jen podružné věci, v těch se Rohlíku nevyrovná absolutně nikdo

somalicats
14. led 2022

@marcicek84 Pokud nakupuješ polotovary, tak ano, musíš hlídat složení - a ano, souhlasím, ani já nekoupím na rohlíku vše. Základní suroviny jsou základní suroviny (a tam mě zajímá spíš původ), maso je samostatná kapitola (a to posoudit fakt umím 😉 ), hlídám si mléčné výrobky - jenže tam už mám svoje oblíbené značky, a když zrovna není skladem, tak buď pak hledám, nebo radši nekoupím a počkám. V tescu za levno koupím většinou shit. Na rohlíku koupím za levno věci v akci - a fakt mě netočí, že to musím spotřebovat třeba do dvou dnů - maso do zásoby fakt nenakupuju, mražák mám narvanej ovocem 😀. To radši udělám víc menších nákupů, s dopravou zdarma mi to nevadí.

marcicek84
14. led 2022

@felixfelicis jenze ja nechci sedet u nakupu kazdy den a cekat co bude v zachran jidlo,ja delam jeden nakup na tyden a ta kto mi to vyhovuje,nicmene nikdy se mi nestalo,ze by mi privezli enco zniceneho nebo s brouky v pecivu,rohlik je za me prechvaleny a jako kdyz koupim na zkousku jednou a stane se takove fau paux,tak jiste i ty pochopis,ze to je tak negativni reklama,ze tam nekoupim uz nikdy nic ami kdyby to tam meli pozlacene

@zuzineckah vsak si tam klidne nakupuj pecivo s brouky dal,jinak co se tyce rohliku,ze ma vetsi nabidku,no mi prislo,ze ne, jsem tam poradne nemohla vybrat,ano maso za 3 nasobnou cenu z farmy,mozna ma vice specialit,ale asi se s klidem v dusi dale obejdu a je mi to jedno,uz ni ta diskuze rohlik vs.teaco prijde usmevna

@somalicats jak jsem psala vyse,ja u nakupu mechci sedet a klikat na to,abych zachranovala jidlo kazdy den,ten cas rada vyuziju jinak

somalicats
14. led 2022

@marcicek84 Já taky nenakupuju každý den. A ty brouky neomílej furt dokola. Rohlík to nepeče, takže jsi měla pečivo reklamovat, oni si už s dodavatelem pořádek udělají. To se Ti mimochodem může stát i v tom tescu 😉.
Jinak sorry, ale mám z Tebe pocit, že se prostě chceš jen hádat.

marcicek84
14. led 2022

@somalicats tak valite to me 3,ze rohlik rohlik,rohlik,pak kdo se chce hadat,ucelem bylo napsat,ze pres nakupy z netu se da dost usetrit...mmch pecivo jsem reklamovala,nicmene byl to hnus a takovy zazitek,ze jeste ted se mi kufr obraci,mne je jedno kdo to pece,ale pak nelze o tom tvrdit,ze tam maji kvalitni potraviny a jinde ne,jedine,ze by nekdo preferoval ty brouky v pecivu jako bonus 🤣

somalicats
14. led 2022

@marcicek84 No, takže Tys tam nakoupila jednou, ale hned víš, že tam mají brouky v pečivu jako normu. Já tam nakupuju 7 let, brouky v pečivu jsem tam nenašla ani jednou. Tak ti nevím... 😀 😀 😀. A jinak fakt je mi jedno, kde kdo nakupuje, Ty sis nicméně začala s tím, že na rohlíku se ušetřit nedá. Dá.

martiniquest
14. led 2022

@ninive211 Kdes prisla na 3tis pro dva na mesic? Píše, ze ma rozpocet 100 kc na osobu a den.

martiniquest
14. led 2022

@mirin89 Ano, chapu to stejne a 9 tis pro dva dospele a dite mi neprijde extremne malo. Nemam teda tucha, co stoji UM, neb jsem to nikdy nekoupila.

ninive211
14. led 2022

@martiniquest Jo to sem popletla, omlouvám se, pak jsem si to uvědomila. Ale i tak je to knop, při dnešních cenách bohužel. Všechno fakt šíleně podražilo.

autor
14. led 2022

@mirin89 3000 na měsíc pro prcka (pleny, jídlo, UM) a 8000 pro dva dospělé včetně drogerie... Na jídlo mi to vychází na osobu 100 Kč/osoba/den když si to spočítám od 15 v měsíci do 15.

michaela666
14. led 2022

@marcicek84 Jako člověk co dělal v Tescu na úseku pečiva bych ti mohla vyprávět co všechno v něm kolikrát z pekárny přišlo. 😃 Souhlasím, že nákup online hodně pomůže v plánování a neutratíš tolik za blbosti. Mám zkušenost s oběma. Jsem zvyklá číst etikety, připlatit si za kvalitnější věc a je pravdou, že u Rohlíku to nemusím dělat tolik - nakupovala jsem tam převážně od menších lokálních výrobců.

@martiniquest Dnes jsem objednávala UM na měsíc / měsíc a půl ( podle toho jak se slečna rozhodne, že bude jíst normální jídlo ) a Nutrilon ve výhodnějším balení vyjde na 1800 za 6 krabic. + pleny, ovoce, kvalitnější maso, drogerie, léky... S roční dcerou jsme v tom pravidelně přes 4000 jen to lítá. Oblečení a hračky nakupujeme výjimečně.

konidana
14. led 2022

To je 11 tis.za mesic na jidlo a drogerii. To se asi da... nevim kolik z toho dela um a pleny, ale ok. Chce to nakupo at s rozmyslem zakladni suroviny a zuzitkovat vsechno. Cele kure, upect, treba stehna a skelet nechat vyvar a kůže a zbytky pomlit , vypect a dat do rizota... super jsou kase z ovesnych ci jinych vlocek, ne instantni ale fakt jen vlocky ze zrni ( vecer namocis a rano stačí ohrat) , ochutit treba rozinkama nebo marmeladou, ...

martiniquest
14. led 2022

@michaela666 Vyhoda kojicich 🙂 Co penez jsem usetrila. Kurnik, to by bylo na luxusni dovolenou za tech 21+22 mesicu😁
A neni mi moc jasne, jakou drogerii kupujes miminu/batoleti. Ja koupila po porodu jeden sudokrem a mame ho doted. Dcera ma dva roky. Kosmetiku, vyjma samponu, ktery mame na rok pro dve deti, nekupuju zadnou.

autor
14. led 2022

@martiniquest Sudocrem mám ten velký na 2 měsíce. Šampony kupuji ty levnější. V drogerii pro nás počítám i čistící prostředky, prášky na praní (pro nás a pro prcka), tablety do myčky. UM kupuji po akcích, jeden měsíc je výdaj větší a druhý to musím škrtit když nakoupím více balení najednou. Nenadálé výdaje v lékárně.

autor
14. led 2022

@konidana Samozřejmě že kuře kupuji v celku v akci třeba 6 kusů a kromě kostí spotřebuji vše. Jídlo nevyhazujeme, maso koupím to co je levnější. Rýži ten velký pytel a máme jí na dlouho, ale na to abych koupila dostatek ovoce a zeleniny mi to prostě přijde málo 🤦🏻‍♀️

journals
14. led 2022

A odpovis konecne i na ty dalsi otazky ktere se tu toci porad dokola? Jak to ma s vyplatou tvuj muz?

Strana