icon

Je možné ušetřit na jídle se 100 Kč na den?

12. led 2022

Dobrý den, je reálné v dnešní době vyjít se 100kč na osobu/den na jídlo? 2 dospělí (+ roční dítě, ale na to mám 3000 Kč na měsíc). Víc bohužel nemám, partner neustále omýlá jak nemáme, že musíme šetřit. Už opravdu nevím co mám vařit a nakupovat abych vyšla. Mám 1500-1600 Kč pro dva na týden a raději nejím abych nešla do mínusu.

levandule_k
16. led 2022

@maxulekapcule Neměla bys nárok aspoň na přídavky na děti? Sice je to pár stovek, ale každá koruna dobrá. https://www.kurzy.cz/kalkulacka/pridavky-na-dite/

maxulekapcule
16. led 2022

@marcicek84 mam 60kilo 🤣 já si dám radej víc masa jak přílohy, a syn to má stejne 😃 ale jak jsem říkala, netrpime, mateřskou mam pěknou, takže zatím zadat nemůžu o nic. Nám to tak nějak staci 🤔 ale tak samo, ze to někdy presvihnu...

maxulekapcule
16. led 2022

@levandule_k nemela, mam na mateřskou hodně. Ale já si na prachy nestezovala, jen jsem psala, ze mam taky 3000,- a vycházíme. Stěžovat si budu za 3 měsíce, protože pokud mě nevezmou zpět do prace, tak se z toho nejspíš 💩🤣

levandule_k
16. led 2022

@maxulekapcule Ono se občas ty hranice mění, nahoře je odkaz na kalkulačku, tak si to můžeš orientačně zkusit.

Držím palce, ať ti vyjde práce.

konidana
16. led 2022

@maxulekapcule 1.4 kg chleba je cca z 1kg mouky. A to teda fakt za 20 kč nekoupis. Spis kolem 40 ci 50. A to nepocitam energie a pak teda ten cas....

maxulekapcule
16. led 2022

@konidana já kupuju mouku za 10korun. Čas, no, na mateřské je toho času hafol, a zas tolik toho času nezabere.

maxulekapcule
16. led 2022

@levandule_k děkuji ;)

somalicats
16. led 2022

@konidana kilo zitne mouky koupis v pohode kolem 25 kc. Kdyz delas kvaskovy chleba, nejcasteji psenicnozitny, tak ta mouka nestoji tolik. Cas to zas tolik nezere, vetsinu casu to kyne a u toho fakt asistovat nemusis.

jane46
16. led 2022

@zmrzlinka Presne. Vikend u nekoho na navsteve usetri nejvic...
Ale podle prispevku tady... U nas asi zereme jako fotbalovy tym 😆
Jako z jednoho kurete udelat pro 4 lidi rizky na jeden obed a dalsi den obliznout kridlo s ryzi. To je des. Muj chlap by umrel hlady. Kazde kure ma dve prsa... Nevim jak bych je musela zmucit, abych mela obed pro 4 lidi, kde je jednim dospely chlap a jeste (u nas) mit dve porce navic pro me i chlapa do prace.
Tady mozna tyhle deprese, neurozy a konflikty vznikaji... Lidi se kvalitne nenaji 😆
9.000,- pro dva dospele a jedno dite na UM... Autorko napis nam jeden tyden jidelnicek komplet pro oba i dite... To me fakt zajima.
Nenakupuj v mistnich obchodech, to se nedoplatis! A ani jednou jsi nezareagovala na doporucene online nakupy.
Pises porad dokola to same... Takze asi moc nechces konstruktivni pomoc, ale jen se vypsat z hladove deprese. Milujes sve dite? Hadam, ze na 100% ano... A vis co to dite potrebuje nejvic? Spokojenou vyrovnanou mamu, tak jestli na sobe nechces zapracovat ze sobeckych duvodu, udelej to pro to dite!

lv
17. led 2022

@jane46 to s tím kuretem, to ke přesný - aby nam 2 prsa stačili na obed, kupuju jeste veprovy pro me a muze, deti to neji. Jednou psala Žilková, že 1 kuře je na obed pro jeji roodinu, pred lety, kdy mela doma 5 deti, prý pro 8 lidí, nechapu.

marcicek84
17. led 2022

@lv ja nevim my z kurete mame 6 dospelackych porci a nekdy porci ani nedojim,moc masa,takze ta Zilkova az tak kecat nemusela,dite nesni tolik,ani treba polovicni porci masa...

loylii
17. led 2022

@marcicek84 my máme taky kuře pro 4 osoby a ještě většinou zbyde. Deti toho moc nesni, většinou jim 1/4 stačí dohromady, mají rádi i ty přílohy u toho, jako brambory nebo kaše a ještě k tomu dělám třeba brokolici, mrkev na másle atd. Naše babička i moje mama, dělali ke kuřeti často ze starých rohliku nadivku, který bylo hodně, tak se dala krom kurete i vedle do pekace. Pomašlovat maslem a mnam. Byl to obed na 2 dny.

journals
17. led 2022

Tak ono je kure a kure a samozrejme zalezi na tom, co se z nej dela. Z kurete se toho da udelat vic nez jen rizky 😉
Rizky by byly pro x lidi malo, ale kure na paprice, rizoto, kureci kousky se zeleninou v omacce nasyti rodiny klidne i dve.

jane46
17. led 2022

@marcicek84 No u nas vezmu kure, udelam ctvrtky... Stehna sni deti a prsa s kridlem my (ja tedy kus davam chlapovi, ale ten to hrave sni). A je po nem 😆 Normalni kure, ne nejakeho kulturistu 😅
Snazim se naucit deti, ze priloha neni to hlavni... Taky by nejradsi jedly jen samotnou kasi, samotne (nej suche) testoviny, jen knedliky atd. Ale v tom jsem vyrustala... Tady mas "kolecko sunky" a k tomu 3 rohliky, k obedu pet knedliku... To radsi udelam okurkovy salat z nekolika okurek, nakrajim zeleninu a prilohu uberu ci tak. Leze to do penez, ne ze ne. Na jidle se da setrit nejvic, ale vim, ze je to o zdravi.
Si dam bezne velke kureci prso a mam tak pulku bilkovin za den... Natoz muj dvoumetrovy chlap, ktery denne cvici.

marcicek84
17. led 2022

@jane46 no ale deti nez treba jim zachutna maso,tsk to treba trva,moje dcera treba dlouhou dobu preferovala zeleninu a prilohu s omackou a zadne maso,nebo jen trochu,proste to pro ni bylo tezko ztravitelne,za to ted si maso da,i kdyz porad nejvic ji zeleniny...nikdo ji v jezedni masa nikdy neomezoval...jinak kure tak 1,3 kg nam fakt vyjde na 6 dospelackych porci a manzel se z toho naji,on nikdy vic nesnedl nez normalni porci,je pravda ze je celkem hubeny...

shirilka
17. led 2022

@marcicek84 Jj přesně tak, jedno kuře na 6 osob úplně v klidu, dělávam i s nádivkou což to množství ještě "nabobtna" plus příloha. Oběd teda vždy počítám i s polévkou a často i kompotem...

eviicka
17. led 2022

Holky máte pravdu, že s tím jídlem to je relativní. Porovnám-li třeba švagra a tátu - oba podobný životní styl, výšku. Švagr by se z čtvrtky kuřete nenajedl, táta by ji měl (i před lety nejen teď ve stáří) na dvakrát. Vím jak se ségra vždycky nemohla dohodnout s mamkou když třeba plánovaly vaření na dovolenou (mamka zvyklá na tátu+2 dcery, ségra doma švagra+2 bezední synové 😀)

Každopádně pokud chce partner od zakladatelky šetřit na jídle, měl by dostat půlku stehna a být rád... 🙂

ninive211
17. led 2022

@marcicek84 U nas taky kure (prumerné až větší) vyjde tak na 6 porcí. Resp 4 dospelacke a dve detske(deti tomu masu moc nedaji, hlavne syn ne). A to kridla davam do vyvaru do polivky. Manzel stehno (ja ho nemusim), já na jednu porci snim tak 2/3 vetsiho prsa, celé velké to bych byla přežraná, no a jedno dítě sní zbytek z 1 prsa, druhé kousek z druhého a jeste nám s muzem zbyde na druhy den do práce

martiniquest
17. led 2022

@konidana Dva roky zpet jsme kupovali zitnou mouku v nejvyssi kvalite za 10 Kc/kilo, ve Verovanskem mlyne. Musis si tam dojet, ale tyto ceny tam byly. Pak jsem chleba péct prestala, tak aktualni cenu neznam.

konidana
17. led 2022

@martiniquest tak to možná ano, já mouku kupuju v běžném supermarketu a tam fakt za 10kč není ani ta nejlevnější v akci. Většinou kupuji různé mouky od 17kč do 30 kč/kg

martiniquest
17. led 2022

@konidana Ano, v supaci je cena nasobne vyssi. Proto jsem byla překvapená, kolik stoji primo od vyrobce. Navic manzel jezdi kolem autem, takze nas to nestalo navic ani korunu.

somalicats
17. led 2022

@konidana Koukám teď schválně na cenu mouky na rohlíku - pšeničná 12,90 Kč/kg, žitná celozrnná 19,90, žitná chlebová 26,90. Bio mouky jsou pochopitelně dražší, ale tohle na běžné pečení bohatě stačí.

jane46
17. led 2022

@marcicek84 Mého chlapa je lepší šatit než živit 😀 (ne vlastně ani to ne, s jeho výškou je i oblečení děs 😀). On toho sní fakt hodně oproti jiným, já vím. A to už má díkybohu jiné priority než dřív, cvičí míň a trénink tak 1x za týden. Ale stejně si k večeři chleba těžko namaže.
Děti zatím podprůměr, co se množství týče (ale díkybohu zase jedí právě i to maso, bez problémů oberou i kuřecí krk). Jestli syn bude jíst jako táta... budu je posílat pást se na louku, maso si můžou ulovit 😀

zmrzlinka
17. led 2022

@jane46 hezky si to napsala.Je to spíš smutný tema než téma jak ušetřit na jídle....Na tom by se podle mne úplně šetřit nemělo....A hlavne si myslím,že některé dotyčné tady kecaji...

martiniquest
17. led 2022

Dneska jsem byla nakupovat a premyslela, jak je mozne, ze zrejme projime o neco min nez ostatni. Sledovala jsem nakup jedne pani ve veku cca 45 let. Sahala po vecech bez rozmysleni, nepreferovala zbozi v akci. Tak mozna tady u nas bude zakopany pes. I kdyz me finance nemusi prilis trapit (diky Bohu), automaticky saham po veci v akci, paklize v danem sortimentu existuje takova moznost. Priklad. Potrebovala jsem koupit kecup. Kupujeme asi 3 znacky (vybrane na základě jejich chuti a složení), jedna z nich byla v akci, takze jsem ji koupila. A takto to delam se vsim. Je ve sleve ledovy salat, tak vezmu ten a neberu Little gem...a naopak. Zaroven mam pomerne dobre zmaknute ruzne cashbackove programy, ktere nam do penezenky vrací kolem 200 mesicne. Uznejte, to neni malo (dm, lidl, albert, HM...)

nikinelinaty
17. led 2022

mně by zajímalo, co by pan dělal, kdyby měl děti na bezlepkové dietě, a prostě jiná cesta nevede než mouka za 85 Kč!
A pečivo kjupované kus 19,90 chléb 95 Kč
to se časově nedá zvládat a ješě vařit obedy bez lepku a denně pro děti.
To by asi ty děti zabil.

bohužel někdo nemá štěstí, že může koupit cokoliv, my musíme coliv v jídle přebírat a kupovat co můžeme sníst.
Nyní jsme ve fázi už 3 rokem, copečeme domácí pečivo a hlídáme akce na bezlepkové na rohlik.cz, ale to pečivo je o proti mému naprostý humut toustový chleb pouze na tousty nic víc.
Bábovka bez chuti, ale když je v akci za 12 Kč tak mi to fatk ušetří čas.

marcicek84
17. led 2022

@martiniquest mame to naprosto stejne a fakt to tak delat nemusim,ale nevim proc to tak nedelat,kdyz nam to vlastne vyhovuje...zbyvaji tak penizky na neco jineho,na opravy na dome a tak...

ninive211
17. led 2022

@martiniquest Myslím, že začíná doba, kdy i lidé, kteří se dosud po akcích moc nedávali, tak na ně koukat budou. A o zboží v akci bude ještě větší rvačka, zatímco totéž zboží hned vedle za "normální" cenu (schválně v uvozovkách) bude ležet ladem. Ty ceny jsou teď opravdu strašné. Kór pokud má člověk srovnání s tím, jak může nakoupit za hranicemi (ceny pomalu o třetinu levnější)

martiniquest
17. led 2022

@marcicek84 Vidim to stejne. Radsi si koupim neco pekneho na sebe ci deti, neco pekneho do bytu atd. Kdyz jsem byla mala, pocitat jsme museli a naucila jsem se nakupovat tzv. dobry pomer cena-vykon. Nedela mi problem utratit vic, ale musí to byt opodstatnene. Kazdopadne, jestli koupim kecup hellmanns nebo otma je mi fakt jedno, kdyz maji oba dobre slozeni a mame je radi.

shirilka
17. led 2022

@nikinelinaty Známá jezdila pro bezlepkovou mouku do Polska, vycházelo to tam prý nesrovnatelně levněji...

Strana