Je možné vyžít se čtyři tisíci měsíčně na jídlo?
Ahoj všem,jen takový menší dotaz?Vyžily by jste se 4tisíci na měsíc?Jen potraviny.Dva dospělí a jedno dítě-5let.
Za 4000 na měsíc si dokážu představit vyžít v případě nouze (krátkodobě), pokud bych měla zásoby ve špajzu, v mrazáku. Že nakupuju 90 % potravin jen v akce, to už dělám normálně tak jako tak a teda dáme za jídlo (+drogerii) násobně víc. Jsme 2+2 a třeba DENNĚ jen za šunku dáme 45-50 Kč, jsme velkospotřebitelé šunky (a to ji kupuji u pultu, kde je levnější a ne vždy kupuji nejvyšší jakost, děti mají rády obyč kuřecí prsní, kdybych kupovala třeba v Abertu balené šunky jen nejvyšší jakosti, kde 100g je i za 45 Kč, tak se nedoplatím). Dělám více menších nákupů min. obden po práci. Jako jdu do obchodu nakoupím základ jako pečivo, šunky, sýr, jogurty, mléko, občas maso, ovozel, co je v akci...a min. 400 tam nechám vždy a to mám pocit, že jsem nenakoupila v podstatě NIC. Plus ještě nákupy dělá manžel, samozřejmě. A jednou za čas jedeme na větší nákup, kde se nechá vždy přes litr.
@misulka84 bohužel ne.
@monny3 jo, je to tak. Teď, když jsem těhotná, tak je to ještě horší. Úplně "v klidu" vypiju 3-4 láhve denně. Mám pořád žízeň (a cukrovku nemám)
@kakba to už mě taky napadlo, ale zas ty barely jsou pak zbytečně těžký.
@hkosakova1984 ty jo, to jste ale všichni extrémně žíznivý 🤭
@hkosakova1984 nejsou. Nechala by sis je dovazet a mela takovy ten pristroj do zasuvky. Ve vasem pripade nejlepsi a rozhodne levnejsi reseni.
@hkosakova1984 A co kvalitni filtracni konvice? Nebo primo filtr na kohoutek se da poridit. A pak test vody primo z toho...at vite jak se hodnoty zmeni.
@jane46 hodnoty jsou podle laboratoře ok, ale mě prostě ta voda přijde hnusná, jak kdyby s blátem, nebo takovou divnou hliněnou chutí... Nechala jsem studnu vyčistit, rozbory děláme 3x do roka, ale prostě... Napiju se, a obrátí se mi žaludek.
@hkosakova1984 To je skoda, ale nedivim se. My mame hnusnou vodu v praci, dobra na caj a kafe, jinak je to des...
ano omylem, v pěti máme rozpočet na jídlo okolo 20ti tis, ale hodně koukám na kvalitu, kupujeme na farmách atd

Jsme dva dospělí a dítě 5 let. Dělám nákup na týden a dávám za to cca 1500-1700, ale mám v tom teda i drobnou drogerii (kapesníky, nějaký přípravky, odpadkové pytle atd...), takže čistě jídlo tak 1200-1400. Nicméně kdybych z toho vyřadila pochutiny, dalo by se to určitě zredukovat na menší částku. Za sebe můžu říct, že kdyby byla velká nouze, dokázali bychom vyžít ze 4000 na jídlo za měsíc, ale muselo by to být hodně velké plánování, nakupování jen toho, co je vážně potřeba a v akci ideálně + plus samozřejmě vařit nízkorozpočtová jídla. 🤷🏼♀️