Je možné vyžít se čtyři tisíci měsíčně na jídlo?
Ahoj všem,jen takový menší dotaz?Vyžily by jste se 4tisíci na měsíc?Jen potraviny.Dva dospělí a jedno dítě-5let.
To byste museli být o pečivu a luštěninách, ani tak si 3 lidi za 1000kč na týden nedovedu představit. To není ani 50Kč na osobu a den, za mě nereální z dlouhodobého hlediska. Kdyby šlo o krizovku jednoho měsíce a měli jste ve špajzce alespoň něco málo, asi by to pro jednou zvládnout s absolutně nevyváženou stravou šlo.
Jen bych teda jeste dodala, ze jsi nam podala malo informaci. Varis kazdy den? Dite ma zrejme stravu ve skolce. Muz v praci. Podle toho se i castka muze menit.
Ne. A to mam svoje brambory, zavareniny. V létě máme naš ovozel. 4.000,- jsem měla pro sebe a dceru do roku 2021, když jsme žily samy, ale to byla taky dcera mladsi a méně toho snědla.
Teď máme na 3 dospělí cca 15.000,-. A to vařím cca obden obědy pro 2-3 lidi (podle toho, jestli ma dcera oběd ve škole) a večeře každý den. Logicky snídaně, plus svačiny, občas přijede nějaká návštěva v tom měsíci. Jednou týdně něco upecu. Máme hodně ovoce, zeleniny (vice druhů je doma), 1-2x tydne rybu, 3x do měsíce hovězí, pak luštěniny, mléčné vyrobky a ostatni druhy masa. Je fakt, že sice nakupuju především v akcích, ale neomezuju se, co a kdy koupím.
My máme na měsíc cca 5-6 tis.. Malej jí ve školce, vařim většinou na 3 dny. Někdy nám i pár peněz zbyde.
To je cca náš nákup na týden 2dospělí a 1 dítě. To se neomezujeme. Ale reálně, aby bylo týden za 1000,-, nepřijde mi reálné. Minimálně 1500,- a to ještě vařit jídla typu omáček, kde se to dá nastavit. A jelikož u nás moc nejíme omáčky, tak u nás třeba opravdu nereálné.
Ani nahodou... Zrovna ted jsem nadavala, ze uz se s nakupem za tyden nevejdu pod 4.000,- 2+2 (varime si do prace, deti ji ve skole, nic vlastniho).
Ale...jednorazove... Byl by to hodne nekvalitni nezdravy mesic a manzel by okousal pokojovky, ulovil z akvarka rybicky, uvaril zelvu a snedl kocku...ale dalo by se. Tydny o testovinach s lacinym kecupem a divnym eidamem, mozna pytel jablek, polivky, ryze s mrazenou zeleninou "rizoto", brambory na loupacku, chleba ve vajicku, cocka...a na MK oblibene "koupim kure a udelam z toho tri obedy" a jeste kazdy druhy vikend k nejake babicce. Jo, to by slo. Pak bych potrebovala tyden dovcu s plnou penzi 🤔
@anonym kdyz jsme za covidu byly 3 a to treti bylo malicky, tak stacilo.
Ted mam dva zrouty a varim mene nez driv, takze jsme na dvojnasobku.
Takze ano, da se, ale za urcitych podminek. Treba rajska na 2 dny, cocka, nastavovana kase, sunkafleky, livance, puding... a podobny jidla.
A nepocitat do toho stravu v praci a ve skolce. Jen snidane,večeře a vikendy.
Mám stridavou péči takže děti ca 20 dní doma. Věk 6 a 8 let kluci co mají obědy ve školách, já toho moc nesním a i tak to mám za 6-7tis vč drogerie a to kupuji vše v akci. V létě trochu ušetříme to mám vlastní zeleninu ze zahrádky. Jíme hodně ovoce a zeleniny, jogurty atd. Ja si davam dobrou kavu a kluci kvalitni caje a to je taky ranec😁Jako krátkodobě by to asi jít muselo ale z dlouhodobého hlediska to by byl můj konec🙈
Tobe urcite nechce chlap poslat vic penez a depta te debilnimi kecy, ze "normalni" zenska se ctyrmi tisici na mesic uplne v pohode vyzije, vid?
Vůbec! A to mám jidlo v praci, dite ve školce, dite ma jeste ode me z prace jídlo doma, někdy i manzel, kdyz to treba nejím (mam obědy v práci) a chlap si plati jídlo v práci. Stejne se musi koupit pečivo, jogurty, ovoce atd atd a proste ne. Nejmíň co dáme je nějakých 6/7 tisic a to je fakt pro me v kuchyni kouzleni.
@jane46 tohle taky nechápu, mně se v životě nepovedlo udělat z jednoho kuřete 3 obědy, jako z jednoho kuřete udělat jeden oběd pro 3 lidi zvládnu bravurně 😂😂😂. Jenže nás je 5 a my sezereme k obědu jedno kuře + 2 stehna, minimálně. Uznávám, jsme rozezrani a dopadli bychom jako u vas🙈.

Ne, a to mam sve maso, brambory, vajicka, pres leto ovozel. S timto vsim utratim mesicne okolo 6-7K. A v nicem se neomezujeme. 2+2