Je možné vyžít se čtyři tisíci měsíčně na jídlo?
Ahoj všem,jen takový menší dotaz?Vyžily by jste se 4tisíci na měsíc?Jen potraviny.Dva dospělí a jedno dítě-5let.
Ne
Ne, to je tak na týden u nás. 🤷🏻♀️
🤣
Ne teď momentálně při cenách jaké jsou je to nereálné.
To byste museli být o pečivu a luštěninách, ani tak si 3 lidi za 1000kč na týden nedovedu představit. To není ani 50Kč na osobu a den, za mě nereální z dlouhodobého hlediska. Kdyby šlo o krizovku jednoho měsíce a měli jste ve špajzce alespoň něco málo, asi by to pro jednou zvládnout s absolutně nevyváženou stravou šlo.
Vubec, to mam tak na tyden ani ne
Jen bych teda jeste dodala, ze jsi nam podala malo informaci. Varis kazdy den? Dite ma zrejme stravu ve skolce. Muz v praci. Podle toho se i castka muze menit.
Ne. A to mam svoje brambory, zavareniny. V létě máme naš ovozel. 4.000,- jsem měla pro sebe a dceru do roku 2021, když jsme žily samy, ale to byla taky dcera mladsi a méně toho snědla.
Teď máme na 3 dospělí cca 15.000,-. A to vařím cca obden obědy pro 2-3 lidi (podle toho, jestli ma dcera oběd ve škole) a večeře každý den. Logicky snídaně, plus svačiny, občas přijede nějaká návštěva v tom měsíci. Jednou týdně něco upecu. Máme hodně ovoce, zeleniny (vice druhů je doma), 1-2x tydne rybu, 3x do měsíce hovězí, pak luštěniny, mléčné vyrobky a ostatni druhy masa. Je fakt, že sice nakupuju především v akcích, ale neomezuju se, co a kdy koupím.
Za tuhle čátku je to dost nereálné.
Ani náhodou, my máme na potraviny 15 měsíčně.
Ne, za mě minimálně 8000 - 10000 Kč při velkém šetření.
Ne, to je u nas cca na 4 dny
My máme na měsíc cca 5-6 tis.. Malej jí ve školce, vařim většinou na 3 dny. Někdy nám i pár peněz zbyde.
To je pro tři lidi jeden nákup na rohlíku😀
To je cca náš nákup na týden 2dospělí a 1 dítě. To se neomezujeme. Ale reálně, aby bylo týden za 1000,-, nepřijde mi reálné. Minimálně 1500,- a to ještě vařit jídla typu omáček, kde se to dá nastavit. A jelikož u nás moc nejíme omáčky, tak u nás třeba opravdu nereálné.
Ani nahodou... Zrovna ted jsem nadavala, ze uz se s nakupem za tyden nevejdu pod 4.000,- 2+2 (varime si do prace, deti ji ve skole, nic vlastniho).
Ale...jednorazove... Byl by to hodne nekvalitni nezdravy mesic a manzel by okousal pokojovky, ulovil z akvarka rybicky, uvaril zelvu a snedl kocku...ale dalo by se. Tydny o testovinach s lacinym kecupem a divnym eidamem, mozna pytel jablek, polivky, ryze s mrazenou zeleninou "rizoto", brambory na loupacku, chleba ve vajicku, cocka...a na MK oblibene "koupim kure a udelam z toho tri obedy" a jeste kazdy druhy vikend k nejake babicce. Jo, to by slo. Pak bych potrebovala tyden dovcu s plnou penzi 🤔
@anonym kdyz jsme za covidu byly 3 a to treti bylo malicky, tak stacilo.
Ted mam dva zrouty a varim mene nez driv, takze jsme na dvojnasobku.
Takze ano, da se, ale za urcitych podminek. Treba rajska na 2 dny, cocka, nastavovana kase, sunkafleky, livance, puding... a podobny jidla.
A nepocitat do toho stravu v praci a ve skolce. Jen snidane,večeře a vikendy.
Týden jo.
Mám stridavou péči takže děti ca 20 dní doma. Věk 6 a 8 let kluci co mají obědy ve školách, já toho moc nesním a i tak to mám za 6-7tis vč drogerie a to kupuji vše v akci. V létě trochu ušetříme to mám vlastní zeleninu ze zahrádky. Jíme hodně ovoce a zeleniny, jogurty atd. Ja si davam dobrou kavu a kluci kvalitni caje a to je taky ranec😁Jako krátkodobě by to asi jít muselo ale z dlouhodobého hlediska to by byl můj konec🙈
Tobe urcite nechce chlap poslat vic penez a depta te debilnimi kecy, ze "normalni" zenska se ctyrmi tisici na mesic uplne v pohode vyzije, vid?
Vůbec! A to mám jidlo v praci, dite ve školce, dite ma jeste ode me z prace jídlo doma, někdy i manzel, kdyz to treba nejím (mam obědy v práci) a chlap si plati jídlo v práci. Stejne se musi koupit pečivo, jogurty, ovoce atd atd a proste ne. Nejmíň co dáme je nějakých 6/7 tisic a to je fakt pro me v kuchyni kouzleni.
@exbordelar ano,tak nejak.Ale on sam,co vim,tak se neomezuje
@jane46 tohle taky nechápu, mně se v životě nepovedlo udělat z jednoho kuřete 3 obědy, jako z jednoho kuřete udělat jeden oběd pro 3 lidi zvládnu bravurně 😂😂😂. Jenže nás je 5 a my sezereme k obědu jedno kuře + 2 stehna, minimálně. Uznávám, jsme rozezrani a dopadli bychom jako u vas🙈.

Ne, a to mam sve maso, brambory, vajicka, pres leto ovozel. S timto vsim utratim mesicne okolo 6-7K. A v nicem se neomezujeme. 2+2