Jsem rozmazlená?

kyticka2
14. srp 2019

Ahoj, tak abych popsala můj problem, mám přítele, který vydělává nadstandardní příjmy, zástavá názor, ze bydlení a auto ne na hypotéku, ani leasing, ale vše hotove. Na tom by nebylo nic spatneho, ale všimla jsem si jedné věci, jakmile se ma něco koupit, přemýšlí, kde by se dalo ušetřit. Tím myslim, ze jakmile se ma něco koupit, přemýšlí, jestli nemá nějakého klienta, který by nám to mohl dat levneji. Viz prstýnky na svatbu, mám určitou představu, kde bych je chtěla vybrat a on hned, ze zajdeme do zlatnictví, které ma nějaký jeho známy. Nebo svatební cesta, hned ze se ozveme jeho známému, který nám da lepsi ceny. No když jsem videla ty nabídky na lepsi ceny a pak to srovnala s tim, co jsem si našla na internetu sama ne přes cestovku, tak to žádná sleva nebyla. Vím, ze je dobre šetřit a například koupě nového auta je v tomto případě super, když znáte někoho, kdo Vám dá slevu. Ale někdy mi přijde, ze bysme nemuseli pořad vyhledávat někoho, kde bysme to mohli mít levnější. Pak me zarazí jedna věc, o bývalé přítelkyni mluvil tak, ze s ni chodil do lepších podniku a me nikdy do takového nevzal. A dorazil me větou když řekl, ze na svatební cestu na maledivy se mnou nepoletí, protože na to ma špatně vzpomínky s bývalou přítelkyni. Jsem rozmazlena, když bych někdy chtěla si vybrat něco jinde, než kde ma známy a dostaneme na to slevu?

emamaira
14. srp 2019

To co píšeš mi nepřijde jako nic hrozného, je prostě spořivej a to nemusí souviset s výší příjmu. Samozřejmě je všechno o dohodě, když se ti nebudou líbit prstynky od jeho známého, tak by tě do nich neměl nutit. A co se týká bývalé, vykašlala bych se na to, bere si přece tebe😉

eldrag
14. srp 2019

a co kdyz jeho byvalka proste hyrila a on se do toho stavu a vztahu nechce znova dostat? upřímně? ano jsi rozmazlena, važ si toho co mate, jsou na tom lidi mnohem hůř nemaji auto na svatebni cestu nejedou vubec a kdyz tak treba jen po čechach, plati-li přitel tak at si zvoli způsob a kamarada se slevou, platíš-li ty, nemusís se mu zodpovídat z ceny...

kittyy17
14. srp 2019

@kyticka2 tak mu ukaž, že jsi to našla levněji a hezčí... přistup na jeho způsob myšlení. Začni sama aktivně vyhledávat slevy a akce, dřív než osloví svého známého. Abyste měli představu o cenách, až s nim budete jednat 😉
Jako, asi bych taky nebyla nadšená z něčeho co se mi nelíbí, ale koupi se to protože je to levnější...
Vyber si jinou destinaci, podobnou. Můj muž má rád Filipíny 😉

kometkak
14. srp 2019

Případá mi jako starší partner 50+?, co už má zaběhlé určité stereotypy chování a nebude je měnit kvůli tobě.

kyticka2
autor
14. srp 2019

@kometkak priteli je 37 a žil teď poslední tři roky sám. Sice měl přítelkyni, ale nebydleli spolu.

nita1984
14. srp 2019

Ano, z mého pohledu jsi rozmazlená. Kolik z toho co píšeš si zaplatila ty ? Mohla bys ty prstynky nebo svatební cestu zaplatit ze svého? Pokud ne a vše platí přítel, rozhodně bych o tom nediskutovala

zelenaesmolda
14. srp 2019

@kyticka2
ja pritele chapu,pokud chce zaopatrit rodinu tak,aby se pritom nezadluzil tak nekde usetrit musi ne?A nediv se mu,ze nechce na Maledivy kdyz by mu to pripominalo jeho ex.Je spousta jinych destinaci.A jak pise
@nita1984 kolik z toho jsi zaplatila ty?

ah1234
14. srp 2019

Tak ja pojdem proti prudu a poviem, ze mi taketo chovanie lezie bytostne na nervy u ludi. Po prve, kde ma hrdost vsetkych znamych otravovat so zlavami? A po druhe, ja som rozmaznana, proste ked mam nieco, na com mi zalezi, napriklad svadobne saty, tak si nepoziciam nejake, co sa mi pacia menej len pretoze na ne mam zlavu. Na tom, na com mi nezalezi extremne, neriesim. Mohla by si to skusit aj ty tak - trvat si na svojom, ak drahsom, ked ti na tom "stoji svet" a na ostatne sa vyprdnut 🙂

Rozmaznanost ako slovo sa vyslovuje ako nadavka pomaly, ale preco? Kazdy je v niecom rozmaznany, niekto chce pozornost, niekto prstienok.. len si treba zrovnat priority, na com ti zalezi, nemozes mat vsetko 🙂

nafuka
14. srp 2019

Hlavně si svoje představy ujasněte před svatbou. Ano, jsi rozmazlená až na půdu. Podle těch diskusí tady, buď ráda za to, co máš. Chodí do hospody, podvádí tě nebo bije, utrácí v automatech? Řešíš blbosti.

zelenaesmolda
14. srp 2019

@ah1234
souhlasim s tim,ze kazdy ma nekde priority a ze pokud ti na necem opravdu zalezi tak je lepsi si priplatit nez pak byt otravena.Ale zase na druhou stranu kdyz ji na tom tak zalezi tak taky muze prilozit ruku k dilu a ten cenovy rozdil treba doplatit ze sveho ne?

ocetnicek
14. srp 2019

Můj manžel je taky extra spořivý a já zase rozhazovačná a začínám to vidět, že neušetřím ani korunu a ty peníze pak prostě chybí. Manžel to s penězi umí a když nám bouchne lednice nebo je potřeba něco rychle koupit, nemusíme sahat do rezervy. Mně jsou spořiví chlapi sympatičtí, nemám ráda hromadění věcí, naopak čím jsem starší, tím víc zastávám minimalismus. OPravdu není důležitý, kam pojedete, ale že pojedete spolu. Já zažila drahou dovolenou s člověkem, kde to skončilo katastrofou. Naopak kempování s manželem jsme si náramně užili a dodnes vzpomínám. Prstýnky máme taky se slevou a už 10 let dělají parádu. Fakt to není důležitý.

antoinet
14. srp 2019

Hodne lidi, co podnika, ma ve zvyku nakupovat vse u znamych, protoze oni pak zase zaplati za jejich zbozi/sluzby, neni tohle ten pripad? Ale neptej se nas, ale jeho🙂 Kazdy clovek pristupuje k penezum jinak, je dobre to sladit pred svatbou a do manzelstvi vstupovat spokojeni, nic negativniho nepotlacuj, ale v klidu to proberte. Muz uz ma ve strednim veku opravdu zazite nejake zpusoby, urcite i ty.
Treba ja bych ve zlate kleci zit nechtela (nic proti penezum, ale radsi min a rozhodovat o nich spolecne, nez drzet pusu a krok), manzelstvi je proste jeden spolecny pisecek.

zelenaesmolda
14. srp 2019

@antoinet
taky me napadlo,ze to je zpusob oplaceni sluzeb a budovani kontaktu

kristyn.g
14. srp 2019

A platíš to ty že ty? Jsou to tvoje peníze co si stezujes že nemůžeš hýřit?

malenka3
14. srp 2019

Jen z toho, jak to píšeš, ti řeknu, že jsi rozmazlená typická ženská, co chce hýřit partnerovy peníze. Nepíšeš ani slovo o tom, jakým způsobem přispíváš finančně ty. Pokud nesouhlasíš s jeho názory, přidej peněžně ruku k dílu, řekni, že chápeš jeho potřebu, ale že bys radši něco jiného a klidně si to zaplatíš. To, že má hodně peněz, neznamená, že nemůže spořit. Lepší takový, než ten, co vyhazuje peníze do luftu.
A co se týče dovolené, to mi přijde naprosto pochopitelné, že nechce být s tebou tam, kde má špatné vzpomínky na bývalou. Osobně mi přijde, že máš málo empatie k partnerovým potřebám - hodnotím jen z toho, co jsi tu napsala, neznám tě blíž, takže to víc nechci soudit.

sudylichozrout
14. srp 2019

@kyticka2 Pro mě jsi hodně rozmazlená. A víš proč? Až si tyhle peníze vyděláš sama, tak si je utrácej zač chceš. Pokud ale tvé rozmary má platit tvůj partner, má naprosto svaté právo říci, jak to bude, co platit bude a co ne. Ty by ses měla sesbírat a přestat se chovat jako zlatokopka. Jinak se může stát, že se k tobě jako ke zlatokopce začne chovat.

zelenaesmolda
14. srp 2019

@sudylichozrout
no nechtela jsem to psat tak tvrde o tom zlatokopectvi ale souhlasim,napadlo me uplne to stejne.

eva267
14. srp 2019

Já to vidím tak, že není důležité peníze "jen" vydělat, ale umět je i nerozházet. Takže mi je chování přítele v podstatě sympatické. To, že nechce na Maledivy, kde byl s bývalou, bych brala jako pozitivum. Taky bych nemusela nějak extra šetřit, ale když je možnost, za něco zaplatit méně, je hloupost to nevyužít.

janapetrvalska
14. srp 2019

tak prstynky nemusite mit co ma kazdy , ale pokud ma znameho zlatnika ktery Vam udela original ? no ja nevimme ro prijde jako dobry napad.. taky zijem si myslim dobre, a pokud je moznost vyuzijem zname a usetrene penize dame na neco co oba mooc chceme, a mame radost ze jsme aspon trosku usetrili. Co se tyce dovolene, je dovolena a DOVOLENA, myslim, ze pokud nekdo dela v nejake cestovce muze zajistit opravdu jine sluzby by tobe se zda ze je to za stejnou cenu, ale kdyz by sis ty zasla do cestovky a nahlasila co vsechno chces aby to melo zjistis ze je to drazsi nez uvadeji na nete kde je opravdu jen zaklad. Ato nemluvim o tom, ze ten dotycny muze dat echo delegatovi a ten zajisti treba lepsi pokoj sluzby nebo celkove se o vas postara jinak nez kdyz to neni nici znamy ...luxusnejsi restaurace - co je luxus.restaurace pro pritele ? co si predstavujes ty pod tim nazvem? treba co on bere za luxus ty beres za standart .. asi bych ro moc nehrotila, zrejme se vezes na fin.lince pritele, zkus se zapojit , treba nevidi vdecnost, kde by jsi byla kdyzby si ho nemela? jen k zamysleni .. kup za svoje penize dovcu jakou si predstavujes a mas klid a on uvidi ze to neni jen o jeho penezich .. a jak dlouho jste spolu kdyz “ted zil 3roky z byvalou” pokud jste spolu chcilku tak to bych radeji mlcela, a ani nedavala rady/doporuceni

ah1234
14. srp 2019

@zelenaesmolda tak ja som nejako nepochopila z priespevku, ze to plati cele on.. myslela som ze nejako financne prispieva aj slecna, co sa pyta..

zelenaesmolda
14. srp 2019

@ah1234
no o sobe nic nepise,vsechno co zminuje plati pritel 🙂

ladyhacek
14. srp 2019

V dnešní době je dobré mít známé l. Ne vždy to teda je s velkou slevou, ale vyplatí se to pak dlouhodobě. My taky když něco potřebuje nejdříve zkoušíme známé nebo známý známého.

dominikaromanova
14. srp 2019

@kyticka2, ne, nejsi rozmazlená a řekla bych, že to je naprosto normální nechtít vše jen od známých obzvlášť, když to jinde vyjde i levněji.
Otázkou spíše je, zda si takového člověka opravdu chceš vzít a strávit s ním zbytek života. On bude stále stejný a pokud Ti to vadí teď tak moc, že máš potřebu to řešit na sociálních sítích, co budeš dělat třeba za 10 let.

bvl
14. srp 2019

Osobně mám podobně smýšlejícího přítele jako ty a sama jsem také taková. Nevidím nic špatného na tom, že jakmile se má něco koupit, tak přemýšlí, kde by se dalo ušetřit.... Můj přítel také vydělává hodně nadstandartně a když jdeme spolu nakoupit, tak si nekoupí košili od Ganta za 5k, když ví, že si ji může koupit za pár měsíců v outletu za půlku. Koupí levnější máslo, skoro vždycky si kupuje Plzeň pouze ve slevě. Na něčem šetří až moc, ale pak si také koupí jeho vysněné hodinky za 200k nebo nové Porsche. Je naučený šetřit, umí hospodařit s penězmi a když něco opravdu chce, má to vysněné a našetří si na to, tak si udělá radost a koupí si to. Není tvůj přítel táké takový?

Chápu, že máš určitou představu o prstýnkách, ale co je zlé na tom, že tvůj přítel chce zajít za známým, který by vám je mohl sehnat podobné/stejné levněji. Proč to nezkusit? Třeba se ti zalíbí jiné zrovna od něj...

K té dovolené.. Maledivy, nikdy jsem tam nebyla, tak nemůžu moc posoudit, ale jak už tu píše @janapetrvalska , příbuzný v cestovce vám může zajistit mnoho výhod, tak proč toho nevyužít, když s tím nebude mít problém, rád to pro vás udělá a vy na tom třeba ušetříte...
Moc nechápu, co tě dorazilo na větě “na Maledivy s tebou na svatební cestu nepojedu, byl jsem tam s bývalou a mám na to špatné vzpomínky”. Osobně bych byla ráda, kdyby mi tohle přítel řekl, než abychom tam jeli a jemu se celé líbánky vracely vzpomínky na to, jak se támhle hádal s bývalou, támhle flirtovala s jiným... Myslím si, že svatební cestu byste si měli oba společně užít a na Maledivách by si to tvůj přítel evidentně asi moc neužil. Je i hezčí dovolená než na Maledivech... Zeptej se ho, kam by se chtěl podívat. Určitě najdete místo, kde si to spolu užijete a budete mít krásné vzpomínky. Za sebe můžu doporučit Seychelly, Bali, Filipíny... Přenádherná je Francouzská Polynésie, ale ta už je cenově opravdu někde jinde, než výše zmíněné. Santorini je také velice romantické. Holka vzpamatuj se a buď ráda, že tě chce na nějakou svatební cestu vůbec vzít!

Když se zamyslím nad tím vším, co jsi napsala, tak to na mě dělá dojem, že to jsou přítelovi peníze, z kterých se to vše bude platit. Jestli to tak skutečně je, byla bych mu především vděčná a pokud bych chtěla něco jinak, tak bych mu to v klidu řekla a popovídala si s ním o tom. Vždycky si ale vzpomeň, kdo to vše platí...

leymea
14. srp 2019

Co bych za to dala. Chlap kterej si nechce nikde pujcovat, ma plno znamych, ktery mu jeste poskytnou slevu. Evidentne ma penez dost a i tak setri. To je proste super. Muj chlap neresi nic a vse musim resit ja :D Pokud to vse plati sam tak o co Ti vlastne jde? Kdybyste sli pul na pul tak nereknu ani slovo. Ale pokud ty si vyberes prstynky tak v tom danem zlatnictvi je preci muzou vyrobit dle tveho prani. Pokud ty chces na Maledivy a on ne (kvuli ex) tak bys to snad mela respektovat ne? Proc ho tahat nekam kam on nechce. Myslis jen na sebe. A luxusni restaurace? Je to snad jeho povinnost? Takze ano, podle toho co pises tak jsi rozmazlena a musim souhlasit s @sudylichozrout .

babanci
14. srp 2019

Umí nakládat s penězi a proto je asi taky má. Takže, když něco kupuje, jde za známými - já na bráchu a brácha na mě. Nechce jet na stejnou dovolenou, co s bývalkou. No, to se mu nediv, to bych nechtěla ani já, být Tebou. Vyberte radši jiné místo. Ale co vidím trochu jako problém, je to, že pokud on má peníze a Ty se vezeš na jeho vlně, budeš muset držet pusu a krok. A to by se mi, osobně, moc nelíbilo. Takže, pokud nebudeš moci o ničem rozhodovat a kápo bude on, to bych asi vycouvala.

kyticka2
autor
14. srp 2019

@bvl přítel vi ze teď rozjizdim podnikání, takže plno penez jsem dala na to. Chtěla jsem se svatbou počkat trochu dyl, až se to rozjede a budu vydělávat víc, abych se i víc finance podílela, ale přítel čekat nechce.

kyticka2
autor
14. srp 2019

@kyticka2 takže samozřejmě pak bych klidně si i rada za některé věci připlatila, co se mi libi. Ale přítel čekat nechce, tak chapu, ze jsou to jeho vydělané peníze, ale zase i trosku by mohl přemýšlet o mým přání.

malanoha
14. srp 2019

Tak ja pujdu asi proti vetsinovym nazorum.. Kdybych mela obchazet se vsim zname a dozadovat se slevy (i jenom jako doprovod), tak bych se musela propadnout studem az do kanalu... A nemyslim, ze to ma neco společného s hyrenim. Kdyz chci za neco par korun usetrit, tak projizdim internet a hledám tu urcitou vec v ruznych obchodech, jestli treba neni nekde v akci. Ale někde se dozadovat slevy na vec, ktera normalne ve sleve neni? Hanba by me fackovala. Co se tyce konkretne svatby, prstynky za hubicku a dort jsme meli pres zname. Ale ne, proto, ze bysme na tom trvali, ale proto, ze nam to sami nabidli, kdyz jsme ohlásili svatbu. A taky bych nechtela konkretni saty, jenom proto, ze,, sleva", ale takove, ktere se libi. Howg.

denny27
14. srp 2019

Svatební šaty už máš vybrané? Nebo se snaží ti taky rozmluvit, že jsou určitě levnější??😅😂 Nebo že dokonce tchýně (jeho maminka) má šaty ve skříni... promiň... protože pokud by se ti snažil rozmluvit i tohle a kecat ti do šatů, tak se připrav na to, že pak už ti bude kecat po celý život do všeho 😃😃😃