icon

Jsem rozmazlená?

kyticka2
14. srp 2019

Ahoj, tak abych popsala můj problem, mám přítele, který vydělává nadstandardní příjmy, zástavá názor, ze bydlení a auto ne na hypotéku, ani leasing, ale vše hotove. Na tom by nebylo nic spatneho, ale všimla jsem si jedné věci, jakmile se ma něco koupit, přemýšlí, kde by se dalo ušetřit. Tím myslim, ze jakmile se ma něco koupit, přemýšlí, jestli nemá nějakého klienta, který by nám to mohl dat levneji. Viz prstýnky na svatbu, mám určitou představu, kde bych je chtěla vybrat a on hned, ze zajdeme do zlatnictví, které ma nějaký jeho známy. Nebo svatební cesta, hned ze se ozveme jeho známému, který nám da lepsi ceny. No když jsem videla ty nabídky na lepsi ceny a pak to srovnala s tim, co jsem si našla na internetu sama ne přes cestovku, tak to žádná sleva nebyla. Vím, ze je dobre šetřit a například koupě nového auta je v tomto případě super, když znáte někoho, kdo Vám dá slevu. Ale někdy mi přijde, ze bysme nemuseli pořad vyhledávat někoho, kde bysme to mohli mít levnější. Pak me zarazí jedna věc, o bývalé přítelkyni mluvil tak, ze s ni chodil do lepších podniku a me nikdy do takového nevzal. A dorazil me větou když řekl, ze na svatební cestu na maledivy se mnou nepoletí, protože na to ma špatně vzpomínky s bývalou přítelkyni. Jsem rozmazlena, když bych někdy chtěla si vybrat něco jinde, než kde ma známy a dostaneme na to slevu?

Strana
z5
babanci
15. srp 2019

@dominikaromanova No, jéje. Třeba Zanzibar.

bvl
15. srp 2019

@dominikaromanova Tak to pak jo, my měli na Seychellech take auto a bez něho bychom byli nahraní. I tak ale byly ceny v obchodech strašné...
Až se budeme chystat na Maledivy, tak tedy bez jídla 😀
Určitě jsou mnohem hezčí... Jak jsem psala, můj sen..Francouzská Polynésie 😍

darinka84
15. srp 2019

@bvl mohu poprosit o tipy kde kupujete letenky a ubytování? Máte nějaký oblíbený a ověřený web nebo cestovku? Moc děkuji... Takové cestování je totiž super..

bvl
15. srp 2019

@darinka84
Jezdime zasadne bez cestovek.
letenky: momondo, je dobre zkusit anglicke, nemecke..., hodi vam to jine ceny. Kupujeme tedy nejcasteji od letusky-šetřime na letenkach s dlouhymi přestupy, jsou o par tisic levnejsi, přitel ma vstupy do VIP lounge na letistich po celem svete, tak dlouhe (5+hod) prestupy travime tam... ted jsme diky tomu usetrili na ketenkach do Číny 5k 😊
Ubytovani: airbnb, booking

https://www.cestujlevne.com/?utm_source=redirec... vyborna stranka na slevy!

linee
15. srp 2019

@denny27 ja to tak nechapu. Vzdyt ji nenuti koupit si nejlevnejsi prstynek, pouze navrnul,ze ji vezme do zlatnictvi, kde pracuje jeho znamy. Mozna to bere tak, ze usetri a zaroven mu poradi nekdo, na koho se muze spolehnout a poradi mu dobre. Necetla jsem diskuzi celou, ale nemam pocit, ze by ji vybiral pouze jeden typ prstynku nebo saty a zadne jine si oblect nemuze. Vzdyt ji dava volbu jak na prstynky, tak na saty, tak na dovolenou, pouze vyjadril sve prani, ze nechce, aby to byly Maledivy. Nic vic....

vladienka
15. srp 2019

@ninive211 na druhu stranu, su ludia co len cakaju co im kto pozicia, da... ale niekto to predsa musel kupit a zaplatit, a ked na to maju peniaze preco by na vsetko mali vyuzivat znamosti a zlavy? To mi je hrozne nesympaticke..

vladienka
15. srp 2019

@surikata131 suhlasim so vsetkym

vladienka
15. srp 2019

@ninive211 my sme sa rozhodovali medzi Mauriciusom a Maledivami, vysli zhruba narovnako, a fakt to neni snobske ani vrchol luxusu..

ninive211
15. srp 2019

@vladienka Taky se říká "hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere". Předpokládám, že advokát má známostí, kterým nějak pomohl, dost a dost a prostě ti lidé jsou mu za nějakou službu vděční, běžně se lidé mezi sebou říkají, "kdybyste něco potřeboval, že se na ně můžete obrátit"...tak teď se obrátí. Taky jedna věc je zeptat se známého na možnosti a pak se teprve nějak rozhodnout, to neznamená, že když se obrátí s něčím na známého, že má hned všechno za polovic nebo dokonce zadarmo. Ale ten dotyčný může třeba dobře poradit, pomoct, zařídit nějakou nadstandardní službu... Silně pochybuji, že by dobře placený advokát "žebral o slevičky za každou cenu", fakt předpokládám, že jde spíš o využití protislužby z dřívějška.. .že je třeba pomohl vysekat z fakt děsnýho průseru.
Známosti byly, jsou a budou...kdo to nemá (někdo víc, někdo míň)? Vždyť i na vesnici jeden soused pomůže druhému, že mu něco opraví a ten druhý mu za to nabídne třeba zas něco jiného. Tcháni mají z chaty brambory od místního zemědělce přímo z pole za pakatel oproti tomu, co se prodává v obchodech...a jak jsme rádi, že je tchán společenskej a má všude známosti. Pokud je to "něco za něco", tak na využívání známých nevidím nic špatného (neberu ten případ, co tu psala janoma, že její kámoška jen všechny využívá, tohle taky nemám ráda, zneužívat ostatní, ale nic za to).

vineta
15. srp 2019

Asi jsem divná, ale nikdy mě před svatbou- i když jsme už chvíli žili spolu- nenapadlo brát jako samozřejmost, aby za mě teď již manžel platil nějaký radovánky. Společná kasa a tudíž stejnej podíl na příjmech přišel až tak nějak se svatbou a SJM. Asi by mi bylo i vyloženě blbý, aby mi platil dovolenou nebo tak, vždycky jsme jeli napůl, někdy teda jako dárek koupil třeba letenky, já zas jemu něco drahého... ale vždy tak nějak rovnoměrně. Je tedy pravda, že jsme na tom byli srovnatelně.
Svatba pak jela podle domluvy, když jsem na něčem nechtěla šetřit, domluvila jsem se s ním a vždycky to fungovalo, platili jsme to víceméně napůl.

Takže jo, přijde mi, že se vyloženě spoléháš na to, že přítel to jakožto ten s vyšším příjmem potáhne, což by samo o sobě jistě problém nebyl, kdyby se mu chtělo- což se mu podle všeho nechce. A tady máte kámen úrazu, který je ideální před svatbou vyřešit. Vsadím se, že bude chtít oddělený jmění, že? A máš tu problém navždy. Takže jo, Maledivy a drahý restaurace by mě asi zrovna netočily, v tom rozmazlená jsi (tipuju, že sama na to nemáš), ale štval by mě ten princip, že mě chlap nebere jako rovnocennýho partnera a jede si podle sebe.

dominikaromanova
15. srp 2019

@vineta, četla jsi všechny příspěvky autorky nebo jen ten úvodní? Já jen, že ona sama píše, že velkou část svých peněz teď investovala do začínajícího podnikání a proto chtěla se svatbou počkat, aby i ona byla nějak finančně zajištěná, přítel však čekat nechce, tudíž nevím kde bereš pocit toho, že se mu nechce platit. Jen z toho, že nechce na dovolenou na stejné místo kde byl s bývalou přítelkyní nebo podle zmínky o drahých restaurací? Dle mého názoru je zde dost málo informací, jasně, může za to autorka, ale nedivím se jí, že sem již nic nepíše, když ji zde každá druhá aniž by si vše přečetla označí za rozmazlenou a některé ještě naznačí, že by měla držet hubu a krok.

knuffel
15. srp 2019

Já osobně tenhle styl ráda nemám, když potřebuju něco koupit nebo zařídit, abych šla přes známé, kolikrát my se už touhle cestou spálili... Dám příklad: kamarádi dohodí známého zedníka, ten odvede mizernou práci a nám je hloupé s ním vyběhnout, když je to známý kamarádů. Taky bych pochybovala o tom, jak jsou vděční klienti advokáta ("kdybyste něco potřeboval..." = ve většině případů jde stejně jen o kšeft - známý zlatník dá slevu, ale stejně na tom vydělá, pro advokátovy modré oči to fakt nedělá - no a tak je to se vším).
Jiná věc je ta otázka rozmazlenosti, ta je mi tak nějak fuk, já se chtěla vyjádřit k těm "známým".

vineta
15. srp 2019

@dominikaromanova Tak když tak zní název diskuze, tak není divu. Jinak vždycky jsem měla za to, že svatba je o konsenzu dvou lidí 🤷🏻‍♀️. Jasně, že informace jsou dost kusý, ale stejně musím mít stále stejný názor, že rozmazlená je, a to nejen pro Maledivy (jasně, svatební cesta je jen jedna, ale společných dovolených ještě bude, důležitý je snad se na lokalitě shodnout, aby si to užili oba), ale i ty luxusní podniky, to je něco, co k domlouvání svatby nepatří, zato to patří k životnímu stylu 🤷🏻‍♀️. Buď na to mám sama, nebo mě tam partner chce zvát. Pokud mě tam sám zvát nechce a ani tam sám nechodí, tak jako proč se toho dožadovat 🤷🏻‍♀️- jen proto, že bývalka toho dosáhla? A to jako je jistý, že si to třeba neplatila sama?

Nicméně zásadní je to, že se na přístupu k financím moc neshodujou, což teda pro vstup do manželství není ideál.

Jinak btw která z vás by chtěla jet na líbánky někam, kde byl partner s předchozí partnerkou? Já bych se do toho sama nehrnula, natož ho do toho nějak nutila...

caverina
15. srp 2019

@dominikaromanova takze tady muze psat jen ten kdo je uspesny a ma penez dost? A ten kdo to tak nema ma drzet hubu a krok?🙂 diskuze typu..holky kouknete jakou jsem si koupila kabelku a kde jsme vcera byli jsou ok? A zeptat se treba na to kde se da koupit aktovka pod 1000 kc ,protoze na drazsi nemam je uboha? Mam dost🙂

dominikaromanova
15. srp 2019

@caverina, přečti si to znovu a lépe, napsala jsem, ze mi ubohé připadá obojí. Navíc se jednalo o finanční problémy ne o to, zda se dá koupit aktovka pod 1000,- Kč. A já mám zase dost z toho, ze lidé si vypichuji z celkového textu jen to co chtějí.

caverina
15. srp 2019

@dominikaromanova cetla jsem to..neboj a vyznelo mi to tak jak jsem napsala vyse...a pokud by jsi i ty cetla lepe tak by jsi pochopila,ze kdyz nekdo napise ze na drazsi nema tak to znamena,ze asi financni potize mit bude...

dominikaromanova
15. srp 2019

@caverina, to sice ano, ale narážka na finanční problémy byla trosku jiná, ale to je jedno.

miaelle90
15. srp 2019

@caverina já mám zase opačný pocit, že zde může psát jen ten, kdo je skromnej, sporivej a nejlépe ani nikam nejezdí... slečna tu zmínila Maledivy a dějí se divy 🙂, nevím, proč by si měla nechat vše diktovat a být ještě za všechno vděčná, je svoboda, člověk se má právo sám rozhodovat.

caverina
15. srp 2019

@miaelle90 tak tady se nenosi asi oboji🙂

linee
15. srp 2019

@dominikaromanova mne prijde, ze se diskuze ubrala uz nekde uplne jinde a malinko zacinam mit pocit, ze holky zakladatelce prisuzuji rozmazlenost jen na zaklade toho, ze se ma dobre, ma financne zabezpeceneho pritele a vybera si svatebni cestu na Maledivy. A vetsina zapomina na to, ze jako bezdetne pred svatbou take resili, jak mit co nejhezci svatbu a presto aby to nestalo majlant. Jinak receno, oproti x let vdanym s x detma jsme jako bezdetne resily jine veci a casto malicherne. Ale trochu mi z reakci prijde (ted doufam, ze se nikdo neurazi), ze pokud jsem se nepodivala dale, nez do Bulharska a slecna tu bez deti resi penize a svatebni castu na Maledivy, tak je snobska a tudiz rozmazlena🙈

miaelle90
15. srp 2019

@linee naprosto souhlasím

dominikaromanova
15. srp 2019

@linee, mám stejný pocit, ale s tím se na sociálních sítích musí počítat. V dnešní době bude každý litovat lidi co nemají peníze, protože mají dluhy, ale proč třeba ty dluhy mají již nikdo neřeší. Pokud se však někomu nelíbí, ze partner co má peníze o všem rozhoduje sám, už je označen za rozmazleneho člověka, který si neváží toho co má.

somalicats
15. srp 2019

@kyticka2 Nebrala bych to jako rozmazlenost, ale spíš si myslím, že máte problém - Ty jsi momentálně peníze investovala do podnikání, takže svoje v tuhle chvíli nemáš, aby sis zaplatila, co chceš, a partner zas (a celkem logicky) odůvodňuje to, proč koupit nebo zaplatit tohle a ne něco jiného... Ty si hlavně musíš uvědomit, že tohle nebude jediné období, kdy budeš závislá na penězích partnera/manžela, až budete mít děti, tak taky nebudeš vydělávat moc a bude vás všechny živit manžel - jsi připravená na to se zase "doprošovat" o peníze? Měli byste tyhle záležitosti týkající se financí spolu dobře probrat dřív, než se vezmete.

bamak
15. srp 2019

@kyticka2 ano, jsi rozmazlena. Jakou finanční částkou se ty podílí na těchto výdajích? Tím nechce říct, že by ses neměla podílet na vybírání, ale pokud má přítel důvod, proč něco nechce, měla bys to respektovat. Navíc mi přijde divné, že bys chtěla jen na svatební cestu někam, kde byl s bejvalkou a myslel by tam na ni. Ať už v dobrém, nebo ve zlém.

bamak
15. srp 2019

@kyticka2 a ještě jedna poznámka. Úspěšní a bohatí lidé dost často bývají na svoje finance opatrnější než lidé s běžným příjmem. I to je důvod, že mají víc financí, než ostatni. Měla bys to respektovat a vážit si toho.

bamak
15. srp 2019

@linee kdyby napsala přítel s vysokými prijmy mě přemlouva abychom koupili prstýnky/šaty.... které se mi nelíbí, protože jsou levnější....To bych jako rozmazlenost neviděla. Ale to, že nechce jít ke zlatnikovi, módní návrhářce proto, že je to "známá" to jako rozmazlenost beru. A to, že trvá na Maledivach kde má partner nepříjemné vzpomínky na bejvalku je úplně divné.

denny27
15. srp 2019

@linee promiň, já tě asi špatně označila a tvoje jméno jsem si spojila s jiným názorem ☺️

zelenaesmolda
18. srp 2019

@kyticka2
mluvila si s nim o tom?

linee
18. srp 2019

@bamak ja jsem z prispevku ale nepochopila, ze ona na Maledivach trva. Stejne jako to, ze nechce prstynka a navrharku, protoze je to "znama". Aspon z prispevku jsem pochopila, ze ona ma svoji predstavu a ma strach, ze kdyz pujdou ke znamym, tak tu predstavu nenaplni. Ale mozna je to jenom jina interpretace.

bamak
19. srp 2019

@linee a teď babo raď 🙂. Možná máš pravdu ty a na mě to jen zbytečně negativně zapůsobilo a možná já 😉. Na jednu stranu bych ocenila sebereflexe, že vůbec uvažuje o tom, že by mohla být chyba i u ní. Na druhou stranu je lidskou přirozenosti svůj "podíl viny" spíše zmensovat. Ať je to jak chce, pokud už teď ji vadí, že partner tlačí všechno po vlastní ose (a to chápu, mě by to taky štvalo, ale je to asi daň za to, že zite s politicky aktivním chlapem) jestli neprehodnotit společnou budoucnost.

Strana
z5