Jsem rozmazlená?
Ahoj, tak abych popsala můj problem, mám přítele, který vydělává nadstandardní příjmy, zástavá názor, ze bydlení a auto ne na hypotéku, ani leasing, ale vše hotove. Na tom by nebylo nic spatneho, ale všimla jsem si jedné věci, jakmile se ma něco koupit, přemýšlí, kde by se dalo ušetřit. Tím myslim, ze jakmile se ma něco koupit, přemýšlí, jestli nemá nějakého klienta, který by nám to mohl dat levneji. Viz prstýnky na svatbu, mám určitou představu, kde bych je chtěla vybrat a on hned, ze zajdeme do zlatnictví, které ma nějaký jeho známy. Nebo svatební cesta, hned ze se ozveme jeho známému, který nám da lepsi ceny. No když jsem videla ty nabídky na lepsi ceny a pak to srovnala s tim, co jsem si našla na internetu sama ne přes cestovku, tak to žádná sleva nebyla. Vím, ze je dobre šetřit a například koupě nového auta je v tomto případě super, když znáte někoho, kdo Vám dá slevu. Ale někdy mi přijde, ze bysme nemuseli pořad vyhledávat někoho, kde bysme to mohli mít levnější. Pak me zarazí jedna věc, o bývalé přítelkyni mluvil tak, ze s ni chodil do lepších podniku a me nikdy do takového nevzal. A dorazil me větou když řekl, ze na svatební cestu na maledivy se mnou nepoletí, protože na to ma špatně vzpomínky s bývalou přítelkyni. Jsem rozmazlena, když bych někdy chtěla si vybrat něco jinde, než kde ma známy a dostaneme na to slevu?
@sudylichozrout, vidíš a mi to tak třeba vůbec nevyznelo.
No podle me nejsi ani tak rozmazlena, jako blba.... Nezlob se na me, ale je to tak smesny, co tu resis. Jasne, taky nemam rada sockovani slevy od znamych, pokud mi to samy nenabidnou. Ale resit, ze te nevezme na Maledivy a do drahe restaurace na foru pro maminky s detmi, kde se casto resi fakt kurva vazne veci, to je na me opravdu moc. Kdyz uz jsi tady, projdi si par diskuzi a mozna pochopis, v jakych srackach taky lidi muzou zit a docvakne ti to. I kdyz holkam jako ty asi ne.
@kyticka2 Ja myslim, ze tvuj pritel ma dobry pristup. Ale brat si ho mas ty a pocitej s tim, ze lidi se nemeni a penize jsou jednim z nejcastejsich duvodu hadek. Tak si o tom vecne popovidejte, jak byste to chteli s rodinou nastavit, at pak nejsi prekvapena. A zkus to brat treba tak, ze penize, ktere takhle usetri, pak nemusi vydelavat a to znamena vic casu s tebou a pripadne detmi, a to je podle me to nejvic. Ja osobne rada nakupuju i veci z druhe ruky, i kdyz nemusime, prave kvuli tomu casu i z duvodu ekologie, nemusi se porad neco noveho vyrabet a pak vyhazovat, nechci nasim detem nechat uplne znicenou planetu. Mela jsem proto i svatebni saty z druhe ruky a byly nadherne. Ale to je muj pohled. Preju hodne stesti.
Ano, jsi rozmazlená, 90% žen tady řeší spíš existenční problémy, jestli si vůbec mohou dovolit tu dovolenou u moře (anebo vůbec nějakou dovolenou). Jestli za tu tisícovku, co jim zbývá do výplaty, mohou dovolit hovězí svíčkovou nebo bude jen špenát s bramborem a ty peníze se dají bokem dětem na boty, které jsou třeba koupit. Nechápu, na co si stěžuješ. Že nechce s tebou jet na místo, kde byl i s bývalkou, je logický, taky bych nechtěla(kór když je to místo vyloženě profláklé romantikou-vzpomínky a tak... mimochodem, proč MUSÍ být svatební cesta zrovna na Maledivy??? Vždyť už to ani není originální, jezdí tam dnes každej snob🤦♀️). Že tě nebere do luxusních restaurací-tohle je podle tebe měřítko kvality vztahu, kolikrát člověk chodí do podniku, kde je menu za litr? Že chce využít známosti na získání výhody někde mít něco levnějšího, taky nevidím jako problém (vzhledem k tomu, že je právník, tak to asi nebude tak, že by chodil za každou cenu "žebrat" u známých o slevy, ale spíš že třeba chce jen využít protislužby za něco, co on udělal pro svého známého dřív, nebo prostě se jen poptat na jiné možnosti-běžná praxe, dělají to tak všichni). Trochu pokory by to chtělo, to, že má snoubenec peněz jako želez neznamená, že je bude utrácet za tvoje rozmary ('a já chci na ty Maledivy a chci a chci a nikam jinam a je mi úplně jedno, že ty tam nechceš, protože jsi tam byl s ex') Projev vlastní iniciativu, ukaž mu ty nabídky na dovolené, co jsi našla a jsou výhodné a diskutujte. Chce to kompromis, nemělo by být vždy po jeho jen proto, že to jsou jeho peníze, stejně tak ale ty ho netlač do něčeho, co je mu proti srsti (viz Maledivy)
Asi pujdu proti proudu, ale z toho co popisujes mi neprijde, ze jsi rozmazlena, jen zijes v jinych kruzich a mate (tedy pritel) ma penize a jste lepe zabezpeceni. Ale osobne mne prijde, ze resis blbosti. Kazda chceme mit svatbu tu nejkrasnejsi, ale pokud jsi jak u navrharky, tak u zlatnika muzes porad vybrat, co se ti libi a jeste i to sama neplatis, tak bych to neresila. Pokud plati on a ma pocit, ze usetri nebo ma pocit, ze mu v tom obchode nekdo nabidne lepsi kvalitu, tak to mozna mysli pritel i dobre, aby vas neoklamali. Co se tyce svatebni cesty, tak pokud nechce na Maledivy, tak vyberte neco jineho. Je hodne hezkych mist, kde jste nebyl ani jeden.
Holky, necetla jsem uplne vsechno, ale prekvapilo mne, jak hodne tady reagujete na to, ze je rozmazlena. Prijde vam rozmazlenost to, kdyz na to ma a ma moznost volby, ze si opravdu vybere? Podle mne jen maji vice penez a ma moznost volby. ROzmazlena by byla podle mne pokud by porad trvala na svem a sve volbe a penize neresila. Ona se ale take snazi usetrit a jde o svatbu - ktera z vas nechtela mit svatbu nejhezci? Takovou, kterou si vzdy vysnila?
Nevím, jestli je to rozmazlenost, ale mě tahle vlastnost” na všem ušetřit” strašně rozčiluje. (Šetření jako takové, je samozřejmě v poradku) . Mě tohle přijde už trochu jako využívání druhých. Mám podobnou kamarádku. A leze mi to na nervy. Proč si půjčovat stan, když ho někdo jiný má a půjčí. Proč se nepripomenout kamarádovi, kterého jsem neviděla deset let, a teď potřebuji nový mobil a on dela u O2.
@janoma Já u tohoto vidím velký rozdíl, pokud ten známý sám nabídne "kdyby bylo potreba, klidně se na mě obraťte, tady je moje vizitka" (budování kontaktů, zejména v obchodním styku) a něco jiného je zneužívání známostí, kde ty jen bereš a druhý jen dává. Třeba zrovna s tím stanem, jak píšeš, mi to přijde logické si půjčit, pokud je to jednorázovka na vodu na 5 dní a vím, že pravděpodobně dalších 10, 15 let ten stan znovu nevuyžiju, tak proč kupovat nový, když soused má a zrovna nepotřebuje. To s tím telefonem, to už je zneužívání, pokud se někomu ozveš po X letech a hned něco po něm chceš, toto taky neuznávám a nemám ráda.
@linee ale tak snad ns výběr prstýnků má právo i ona ne,aby se ji líbil? A ne, že ji bude za každou cenu nutit prstýnek, který je levnější, ale ji se nebude líbit.😏😏 A to samé svatební šaty.
Ženský se tu kolikrát rozčiluji, že tchýně jim chce zorganizovat svatbu, menu, šaty s teď, když by měl kecat do šatů/prstýnků chlap, tak je to v pořádku, protože svatbu platí on?? To snad ne🙄🙄
@sudylichozrout no necetla ksem vsechno, ale me zarazi uz jen to, ze nejsou schopny spolu komunikovat, a vysvetlit si veci ohledne financi, je mezi nima nejaka vzduchova bublina a v tomhle se chteji mermomoci vzit. Asi jsem paranoidni, ale nemyslim si, ze takovy vztah vydrzi vecne. Pusobi na me hodne povrchne, ale usuzuju jen z toho, co tu bylo napsano
@ninive211
kdo kupuje hovezi svickovou tak nema existencni problemy :D
@denny27
ona ale nerika,ze by ji chlap nenechal ty prstynky s nim vybirat ale to,ze jsou od znameho a levnejsi
je rozmazlená jen proto, že nechce skákat jak její chlap píská? Když si chce vybrat prstýnky a někam letět na svatební cestu a on to chce jinak, to není rozmazlenost, ale spíše problém v jejich komunikaci.
A promiň, každý strůjce svého štěstí, takže pokud zde někdo řeší své finanční problémy, má hnout zadkem a něco dělat, ne si stěžovat na sociálních sítích, aby dotyčnou každý litoval jak je na tom chudinka špatně. Mi to osobně přijde úplně stejně ubohé a zbytečné jako tento příspěvek.
A v dnešní době bych neřekla, že na Maledivy jezdí jen snoby, v dnešní době je to normálně dostupná dovolená, jen chce přemýšlet nad tím, zda tam pojedu draze přes cestovní kancelář nebo se na letenky a ubytování podívám sám kde mě to vyjde na třetinovou cenu.
Jako některé názory jsou tady fakt zajímavé, když chlap vydělá víc peněz, tak může rozhodovat o všem a ženská má držet hubu a krok? S takovými názory se ani nedivím, kolik ženských tady na MK je ve sračkách, roky žijou s kreténem a nemají žádné sebevědomí a sebeúctu. A to že nemusí řešit existenční problémy, automaticky neznamená, že je rozmazlená, mají prostě jiné příjmy, vyšší životní standart. Navíc po svatbě to asi nebudou jen jeho peníze, ale společné. Z toho co psala mi nepřijde, že by jen chtěla rozhazovat prachy, psala přece, že sama hledá levnější nabídky a našla i lepší cenu, než “od známého”, podílela by se i víc finančně, akorát na to v začátku podnikání nemá (zlatokopka by se podle mě vykašlala na podnikání a chtěla by co nejdřív zůstat doma). Přijde mi, že ten chlap chce rozhodovat o všem, i to tlačení do svatby teď hned, když ona by ještě počkala. @kyticka2 pořešte to teď, ať dojdete k nějakému kompromisu, jinak se obávám že po svatbě to tak bude pořád (on ví co je nejlepší, on o všem rozhodne) a tebe to akorát bude štvát čím dál víc
@surikata131, vnímám to úplně stejně.
Spíš než prstýnky, šaty a svatební cestu bych řešila, jestli mě bere jako plnohodnotného partnera, nebo jako módní doplněk.
Pokud si myslíte, že o kvalitě vztahu vypovídá počet výletů na Maledivy a do luxusních restaurací, pak jste z mého pohledu naivní, hloupatá a nakonec asi i rozmachaná.
Váš partner mi přijde, že jedna s pozice alfa samce, kdy ví, že na peníze a moc, proto mu přísluší rozhodovat.
@vendes právě že to moc nevypadá, že by ji bral jako plnohodnotného partnera, což ženě, která je trochu samostatná, něco umí, buduje a nechce být jen vydržovaný modní doplněk asi moc vyhovovat nebude. Buď on sleví ze své dominance nebo se mu ona podřídí, jinak to podle mě nebude moc fungovat.
co tak vidim kolem sebe, tak bohati lide byvaji hodne opatrni na sve penize a nekdy jsou az skrti. ale asi je to i vlastnost, diky ktere jsou bohati 😉) myslim, ze tvuj chlap se chova normalne/ dobre.. jestli jsi rozmazlena si ani nemyslim.
taky jsou zvykli dostavat zbozi/ sluzby zadarmo nebo se slevou nebo prave vymenny obchod.
@dominikaromanova Ale já přece tam sama píšu, že to chce kompromisy z obou stran a hlavně bavit se o tom. A zapojit iniciativu, najít sama levnější/lepší variantu a umět ji vyargumentovat. A z toho úvodního příspěvku (následné diskuze jsem prolítla spíš tak jedním okem) mě "nadzvedlo ze židle", že se diví, že s ní přítel nechce na Maledivy, protože ex...a že s ní nebyl nikdy v luxus restauraci. jako by podle toho se hodnotila kvalita vztahu. Spíš si myslím, že tazatelka i vnitřně žárlí na jeho ex, není s ní smířená a pořád srovnává...tohle s ní dělal a se mnou najednou nechce...proč? Nejsem dost dobrá?
Ad Maledivy - já je prostě vnímám jako vrchol luxusu, tuhle jsem ze zvědavosti koukala na ceny a pod 60 000 za osobu to nešlo (pravda, dívala jsem se přes CK, já takhle daleko na vlastní pěst bych asi nevyrazila, jsem srab), tohle mi prostě snobské (resp. luxusní, bereš-li slovo snobské pejorativně) přijde.
@ninive211
s ceskou CK je nekdy luxus i Chorvatsko co se cenove hladiny tyce :D
@ninive211 Maledivy jsou známé a profláklé...Proto je většina lidí považuje za vrchol luxusu. Jak píšete na Maledivy se dá letět na vlastní pěst a když se seženou levně letenky, vaříte si, neutrácíte, tak dovolená vyjde na stejné peníze jako nějaký dražší hotel v Řecku.
Ono to pak moc snobské není, letíte s kufrem plným rýže, konzerv...bydlíte v starém apartmánu, ale jste na stejných plážích jako lidé, kteří za to dali desítky tisíc 😊
Za vrchol luxusu já osobně považuju Francouzskou Polynésii (jen letenky 60k+)
@bvl To asi máš pravdu, že už je to proflaklé, známé. No Řecko se stalo mou srdcovkou, a to jsem tam byla zatím jen 2x (jednou právě na svatební cestě), moře a příroda nádherné, že člověk nemusí ani nikam do Karibiku nebo na Maledivy (ne že by mým snem nebyla Dominikána...no třeba možná ke kulatinám nebo k desetiletému výročí muže přesvědčím, ale spíš počítám s tím, že zůstane u snu), aby se pokochal. Pravda ty ceny teda zejména poslední dobou jsou už fakt "luxusní", proto jsem vlastně i v mém prvním příspěvku psala, že spousta lidí řeší, zda si to moře i "jen" v Evropě vůbec můžou dovolit (a nemusí to být zrovna "socky", co pobírají dávky, ale normálně poctivě pracující lidi, ty ceny za hotely, pokud chceš mít dovču se vším všudy a neřešit právě vaření a to, zda si můžeš dovolit denně koupit zmrzku či koktejl, jsou někdy dost šílený).
@ninive211, a v tom je ten problém, z celého textu jsi si vypíchla jen něco a to Tě zvedlo ze židle, ale ten text se musí vnímat jako celek. Mimochodem, teď jsem se dívala a letenku na Maledivy seženeš již od 8658 za letenku, což mi zase tak příšerná cena nepřijde, když se podívám, kolik stojí dovolená přes cestovku třeba v Řecku, Španělsku nebo Chorvatsku, + ubytování a pronájem auta (lze sehnat za 3000,- ú týden).
@bvl, proč stará apartmán? Ubytování, které se tam dá sehnat může být velice pěkné a fakt nemusíš letět s kufrem narvaným žrádlem, mají tam stejné obchody jak zde i restaurace.
@ninive211 V Řecku jsem nikdy nebyla, ale také bych se tam chtěla podívat. S přítelem jsme toho názoru, že dokud nemáme děti a máme dostatek peněz na cestování, tak budeme létat dál a snažit se co nejvíce ušetřit na hotelech... Takže máme za sebou tímto stylem Dominikánu, Kubu, Srí Lanku, Thajsko, Malajsii, Singapore... Vždy jsme se snažili co nejvíce ušetřit na ubytování a za našetřené peníze si půjčit auto, koupit si výlet na lodi, přelety po daném státě, vyzkoušet co nejvíce streetfoodu.... Jsme mladí a nebaví nás sedět v hotelovém rezortu u pláže... U každého výše zmíněného jsme se vešli na osobu do 20k. Tento rok jsme byli na Seychellech-letenka, ubytování, auto na celý týden, přelet mezi ostrovy, plavby lodí, šnorchlování...vešli jsme se do 24k na osobu. Viděli a prožili jsme toho mnohem více než lidé, kteří si koupí týden v Hiltonu a zaplatí za to 100k 😀
Za 2 týdny nás čeká Vietnam s Čínou, tak uvidíme, jak se nám tam bude líbit...rozpočet je zase 20k na osobu 😊
Do Řecka, Maroka...se podíváme až s dětmi, vybereme nějaký hezký plážový hotel s bazénem a tobogány, děti se vyblbnou a mi si odpočineme. 😀 Protože si moc nedokážu představit, jak bychom lítali s malými dětmi třeba na Filipíny...
Tak si na Dominikánu každý měsíc dejte stranou pár peněz a určitě za pár let našetříte a svůj sen si splníte! 😊
@dominikaromanova byla jsi tam? Píšu starý apartmán, protože to porovnávám s těmi vilami na kůlech, kde noc stoji 20k+ 😀
Já osobně s takovým bydlením nemám problém, když jsem na dovolené, tak tam nejsem proto, abych ležela na pokoji, jdu se tam jen vyspat a rychle uvařit..
Asi člověk nemusí letět s kuframa plný rýže, nevím, Maledivy jsem zatím nenavštívila.. Seychelly jsou ale dle mě hodně podobná cennová kategorie a tam jsme byli skutečně rádi, že jsme si rýži a konzervy přivezli, všechno zboží až na ovoce a ryby(ktere ja nejim) se tam dováží a to se pak pěkně projeví na ceně... 😀
@bvl, ano byla, proto o tom píši. A když máš k dispozici auto, nemusíš nakupovat v drahých obchodech a restauracích kolem pláže, ale v klidu si nakoupíš kde místní a také nemusíš bydlet v domku na pláži nebo u pláže, ale dál. Navíc díky autu nejsi odkázaná jen na jednu pláž, ale můžeš si projet celý ostrov. Mimochodem, jsou mnohem krásnější ostrovy než profláknuté Maledivy.

@dominikaromanova nic takového jsem nenapsala.