Kolik manžel přispívá na rodinný rozpočet?
@kryany To už je jen Tvoje dojmologie, ona svého muže zná na rozdíl od Tebe. Myslet si o tom můžeš co chceš, faktem je, že správný model je pouze takový, který vyhovuje konkrétnímu páru.
@somalicats psala to tam jasne,staci si to precist,vubec nevim proc to za nekoho resis,vsak jak jsem psala, tohle bych doma nechtela ani nahodou a klidne at si to omaslickuje a nazve vzletnymi vyrazy jak chce...na svuj nazor mam tez pravo a ten ani v tomto pripade nezmenim, neni vsak treba o tom neustale debatovat...
@anonym30 Hlavně než si s přítelem promluviš tak když tak měj už vše okolo odchodu připravené ať to neresis na rychlo. A hlavně se připrav i psychicky, že to nemusí proběhnout úplně hladce. Podle toho co jsi psala mi přijde přítel jako manipulátor a pokud někdo takového člověka zažene do kouta, tak začne kopat kolem sebe. Doufám, že se pletu , ale může se stát, že se tě pokusí psychicky zlomit aby jsi s ním zůstala , ale musíš být silná. Bez něj vám bude určitě lépe.
@martt ....to jsi napsala presne....taky jsem si rikala že nejdřív si musím vše zjistit atd, ptz uz teď mi je jasný že mi bude asi dělat naschvály a nepříjemnosti....sám si myslí že kdyz odejdu tak budu mít prej jen 10k ( tzn jen 1000 na jedno dite by dal) což vím ze i to už je asi blbost... hlavně teda ok, kdyby se vykašlal na mě dejme tomu, ale že svým vlastním dětem by dal jako 1000 to je hodne smutný. Bohužel on je dost na peníze, jectak asi vychovaný ptzvto vidím u jeho rodiny...ale takhle hodně se to vyhrotilo až když jsme se nastěhovali do baráku. Jiní by byli šťastní za to co jakoby máme, ( on má teda), dost peněz, zdravé deti....jenže on jak já na prachy totálně, žádná opora a myslism si že mě chce mít fakt pod kontrolou. Byl by nejradsi kdybych byla jen zavřená na baráku.
No nechám ho v tom ať si mysli ze da jen 2000 na dve deti.... a já si zatím už zjišťuji informace co a jak.... a moc děkuji
@anonym30 Prolez tady starší diskuzní fóra, někde se řešili taky odchody, svěření dětí do péče, OSPOD. Já v tomhle úplně neumím chodit, ale někteří partneři si navzájem zatápěli OSPODEM a kdo byl první na OSPODU, tak měl to jednodušší, ten druhý pak musel více dokazovat, že to tak není....teda to byl můj dojem, nechci tady psát nesmysly.
Pokud je OSVČ a nemá vše na fakturu, tak jeho ofiko příjem budu o dost menší než reálný a alimenty pak budou nic moc.
@anonym30 Jestli jsi už poslala rodičak na společný účet tak zatím dělej jako by se nic nedělo a počkej do dalšího rodicaku a ten už na společný účet neposilej. Takovýhle člověk je schopný to vybrat a nedat ti ani korunu, aby ti ukázal jak jsi na něm závisla. Moc držím palce aby to proběhlo v pořádku. A časem dej vědět jak to u vás dopadlo.
no tak to úplně dobře nevypadá tohleto... jak tu někdo psal, uhoď na něj, že takhle teda ne. kdybys od něj odešla, tak si vypočti, kolik peněz by musel dávat jako alimenty + dorovnání životního standardu, a řekni mu to. předpokládám, že to bude míň, než ti dává teď.
asi prober s rodinou/kamarádkou/terapeutem ten vztah jako celek. zajímavej fakt by moh bejt i takovej, proč nejste vzatý. nějaká řeč o svatbě někdy nebyla? pokud ji nechce, je to další dílek do skládačky.
kde není důvěra, nemůže to fungovat. tady z toho popisu fakt necejtim rovnocennej vztah důvěry a přirozený láskyplný vůle, aby se ten druhej měl dobře. natož děti.
aha, tak vy už jste o tom dokonce mluvili, jo? že kdybyste byli od sebe, tak ti pošle 2 tisíce..? :D no to je drsný...tak to vypadá na slušnýho magora:( na netu jsou alimentový kalkulačky, tak mrkni
@veronicka89 máme to úplně stejně
@petrasipkova1 ahoj, jsi nějak zazdila ty mandle..už je to dobrý?
@anonym30 Tvuj partner se chova jako psychopat, ktery potrebuje mit nad tebou kontrolu, ale tebe nic kontrolovat nenecha. Jak to vim? Protoze presne s jednim takovym jsem kdysi byla. A stejne jako ty jsem ja krava dala vlastni penize do JEHO baraku (nabytek, koberce atd) a kdyz me vykopl, odesla jsem s igelitkou (resp. s kufrem svych osobnich veci). Ja krava mu financovala zarizeni jeho baraku z vlasnich penez a kdyz mel zarizeno, tak mi dal vale (hypoteka byla na jeho jmeno, protoze to byl jeho dum prece). Zdalo ze mi to tenkrat divne, ale ve sve naivite jsem doufala, ze se jednou vezmeme a dum bude z poloviny i muj. Odesla jsem s holym zadkem. A samozrejme neslo prokazat, ze ty prachy, co jsem narvala do jeho baraku byly moje. Jak? Kdyz jdes koupit koberec, nebo barvu na vymalovani pokoju, tak dostanes v obchode uctenku, kde ale logicky neni uvedeno, kdo platil. Takze schovavat si uctenky, abys jednou prokazala, ze jsi neco do baraku koupila, je nesmysl. Leda byste meli u pravnika sepsano, co jsi do baraku koupila a ty a na co mas v pripade rozchodu narok. Coz asi nemate, protoze to neni bezna praxe. Ja bych dneska do ciziho baraku nekoupila ani rezavej hrebik. Neni to moje nemovitost? Tim padem to neni moje starost a nikdo odemne neuvidi ani vindru!
Ale cert vem penize. S chlapem, ktery manipuluje a kontroluje a chova se k tobe jak k podrztasce, bych uz nikdy byt nemohla. Nema k tobe uctu a evidentne si libuje v tom, ze jsi 'podradna', zatimco on, pan tvorstva, ma vsechno pod kontrolou. Vari se ve mne krev, fakt tyhle vychcanky z duse nesnasim. A uprimne; nechapu ani ty zenske, ktere si s takovyma pitomcema poridi deti. Sice pises, ze jsi driv nevedela, ze takovy je, ale sorry, o tom pochybuju. Tyhle hnusny charakterovy vlastnosti a tu psychopatickou povahu, to clovek dlouhodobe neschova. Ale holt ted uz s nim deti mas, tak musis nejak jednat. Silne pochybuju, ze se milostpan zmeni, kor pokud ma tento vzor z rodiny. Byt tebou priravuju se na vyklizeni pole. A psychicky se pripravim na to, ze ti to ten psychopat do budoucna dost ztizi, protoze se mu logicky nebude libit, ze ztrati kontrolu nad svou obeti. Coz ty jsi, budme uprimni; jsi obet jeho nechutne manipulace. Hodne stesti, holka, at to dopadne co nejlip.
*teda chtěla jsem napsat, že předpokládám, že to nebude míň, než teď... ale je otázka, jak to vede, jestli nějako víc načerno, tak blbý.
@anonym30 jako první věc,když jsem se rozhodla k odchodu, jsem si zařídila nový účet a tam nechala posílat rp. U vás by bylo asi dobré, aby o alimentech rozhodl soud, když nevíš jaké má příjmy. Pokud je teda má přiznané. A pokud se nevzpamatuje a nenabídne dohodou víc ( a samozřejmě dohodu o alimentech nechat schválit soudně při jednání o svěření do péče. A nezapomeň,že do 2 let nejmladšího dítka máš nárok i na výživné na sebe.
@andelka ona svůj účet má, takže by stačilo změnit přihlašovací údaje, pin...? 🙂 ona do jeho účtu taky nemá přístup, tak proč by on na její almužnu, co má od státu, měl mít nárok?🙂
@normalnimatka Záleží, jestli mu dala svoje přihlašovací údaje, nebo mu zařídila náhled v bance, kdy on má svůj vlastní přístup k jejímu účtu.
Pokud mu udělila souhlas s využíváním účtu v bance, tak musí do banky a tam to zrušit.
Ale zatím platí si zjišťovat informace a potichu si chystat, co potřebuje. Od účtu ho odstřihnout až dá věci do pohybu.
@dyechampion mě taky ne
@zanett a jak jste to zvládla? Vy už jste měla ve vztahu deti nebo zatím ne? Jinak opravdu dřív jsme to tak sis ani neviděla...bysllei jsem ve městě, kde nebyl ani tolik v kontaktu on se svojí rodinou a bylo to takové lepší až kdzy jsme se přestěhovali sem ba vesnici, kde má i celou svoji rodinu, na kterou on dá snad ve všem co mu řeknou tak se to všechno začala zhoršovat. Původně jsem se domluvil na nějaké částce kterou bude posílat, ale teď si to mezi po svém a já samozřejmě dávám celý rodocak na společný účet. To co jsem do toho baráku dala, si prostě vezmu...uvidíme jak se on k tomu postaví, ale určitě se budu bránit. A to že jak s ním můžu mít děti...no jak říkám prostě takový nebyl a jak tady hodně lidí už napsalo umí dobře očekávat a manipulovat s lidmi. Teď jak jsme na vesnici mi právě začíná stále vyčítat ten benzín a na všechno se vyptava, což je mi dost nepříjemný a připadám si hlídání. Ano, nemá ke mě úctu a nevazi si uz ničeho co já udělám mě přijde, a podpora žádná jedině kdyby on v tom měl něco pro sebe asi.....perlička ještě byla kdzy mi řekl že když chci jezditvjeste 1x tycne do té školy, tak si mám najít brigádu....to prostě už jen čumím jak tohle může vypustit z huby, když se starám o domácnost, dětí s jsem často s nima sama
@anonym30 Bože... Zaprvé, školu si udělej. Protože to je něco co ti nikdo nevezme a budeš mít případně penízky pro sebe a deti až mu třeba dáš sbohem. Prostě to bude tvá jistota.
A jestli se chová takto jak píšeš... nevadila bych mu, nepřála, nic. A penízky co utrácís za jeho jídlo si schovejte na svůj benzín do školy.
Prostě si udělej svůj plán pro případ, že by nevyšel vážný rozhovor-ten bys s ním měla udělat jako první.
Hrozne je to co dělá, nechápu vůbec kde ti chlapi přišli k takovému chování...
@bara88 víš co jak jsem už psala...on takový nebyl nebo prostě se asi dobře pretvaroval sama tomu nerozumím....hlavne jsem mela svuj plat a tka nic se neresilo a vim uz tohle se melo resit davno, byla jsem blbá, vrátit čas se nedá. Ale spoje deti miluji nadevše a bez nich byhc už být nemohla
@anonym30 jinak ještě,tvůj chlap určitě k hypo platí energie,ty se teď hodně zvedly ,určitě nějakou pojistku na barák i sebe. Nechci říkat že toho platí jako hodně ale ona ta energie je třeba v rodinném domě fakt dost. Takže pokud ještě tobě pošle k rodicaku aby si měla těch 22 000,tak se to nezdá ale je to dost peněz. Ale samozřejmě nevím kolik vydělává ,takže nevím kolik mu zbyde
@anonym30 Jak jsem to zvladla? Musela jsem. Nastesti jsme nemeli deti. Vsechno, co jsem v jeho baraku zaplatila, mu zustalo. Ja z toho nevidela ani haler. Byla to tenkrat zivotni lekce, ale byla jsem holt mlada a naivni, ted jsem poucena do konce zivota. Uz nikdy nikomu nebudu financovat jeho bydleni, aniz bych z toho ja sama neco mela. Ani kdyby byl ten chlap zlatem tepanej.
Od zacatku vztahu ( po dvou tydnech jsme spolu zacali bydlet) dava do domacnosti celou vyplatu. Delal to tak i jako pritel, tak po dvou letech jako manzel. Od zacatku jsme meli finance spolecne, at jsem vydelavala vic nez on, byla na rodicaku, byla jako zena v domacnosti nez koruny, i ted kdyz mam polovicni vyplatu. Vzdy byly penize spolecne.

@kryany oni si jich nezatajují, jen to prostě neřeší.
On je velký rozdíl pokud mají oba partneři stejnou (a zřejmě i vyšší) životní úroveň. Nebo jestli to je jako u zakladatelky, kde jeden všechno táhne a druhý se veze a ještě má řeči.
@anonym30 držím palce