Kolik manžel přispívá na rodinný rozpočet?
@bara88 co je na tom divneho? My topime plynem a mame zalohy 5000kc, i kdyz mame stary barak ' sedesatky zdi a zatepleny, platova okna. 2500kc za elektrinu - klasicke spotrebice plus bojler.
Každý mame svůj účet hlavně z důvodu ze manzel pracuje v zahraničí. Penez mi dá tolik, kolik potrebuju.
Jsem na RD a z těch 6600kc toho moc nevycaruju.
Jinak mame teda dvě domácnosti, manzel byt v Německu kde platí nájem a pak dům, který je můj, ale manzel nemá problém do domu peníze investovat. Jednou bude našich deti
@kryany v jednom z prvních příspěvků jsem psala, že cca tuším. A zbytek docela hezky vystihla @somalicats.
Zbytek asi nemá cenu víc rozebírat. Nevidíš si dál, než na špičku nosu.
@blondynka400 napodobne,asi tusis,ale nikdy jste se o tom nebavili jsi tam psala,tak asi budes vedma,budiz ti prano a my ostatni smrtelnici logicky nebudeme pred sebou v ramci jedne domacnosti toto tajit
@kryany nemusím být vědma. Vím co dělá a kde dělá 😀. Tedy cca mám představu, jaké je jeho ohodnocení 😀.
@blondynka400 jasne 🤦🏻♀️ vsichni maji asi stejne hodnoceni na stejne pozici jak v komumismu,bez odmen atd.,vis co,mne je to vlastne jedno,ty jsi priklad toho,jak bych to teda vazne mit nechtela,pro je to priklad velke neduvery mezi partnery,podivnych tajnosti nad vecmi netajnymi.
@kryany mně je ale úplně jedno, jestli má o 30 tis víc a nebo méně 😀😀. Mně je taky jedno, jak to máš ty, pro mne jsi též příklad toho, jak bych myslet a žít nikdy nemohla. Ale zase se vracíme k tomu,co už jsem psala. Není nic dobře a špatně. Musí to vyhovovat oběma a to je to hlavní. A tohle odsuzovani lidí, jenom proto, že to mají jinak, je za mne prostě totálně špatně a něco to vypovídá o charakteru.
@blondynka400 vsak si to mej jak chces,mne jen vadi,ze to tady predstavujes jako neco extra,coz fakt neni,zadna vetsi duvera se u vas nekona,duvera a vztah i partnerstvi je prave o sdileni s nezatajovani si veci typu rodinne finance...To nejde o castky,ale o princip....
@kryany ne, já to představuju jako jednu z možností. Hlavně mne fakt baví ty tvé soudy, jak to doma máme😀😀
Tvl ty kdybys odešla do svého bytu, s podporou rodiny, celým rodičákem a alimentama, tak si budeš žít jako královna. Jako chlap, který ti kontroluje peníze, vyčítá ti kontakt s rodinou, nechá tě cpát prachy do svého domu, ze kterého ti nepatří ani klika, zakáže ti studovat a řekne ti, že v případě rozchodu bude na své vlastní děti platit úplné ho*no, to je prostě hovado. Jaký k němu máš ty vztah? Miluješ ho, můžeš s ním spát, když se k tobě tak chová? Mluvíte o rozchodu a on ti vyhrožuje prachama, místo aby se snažil získat zpět tvou lásku, nebo aby se alespoň pokusil o nějakou nápravu? Hodně bych si rozmyslela, jestli chci s někým takovým strávit nejlepší roky života.
@blondynka400 ja te ale nesoudim,jen rikam,ze tahle to mit nechci,mas problem s prijetim jineho nazoru na tvuj model
@irmamala hele jako královna by si asi nežila (teda podle výšky alimentů), ale jinak samozřejmě souhlas. Je v tom hodně věcí, které mohou situaci ovlivnit (třeba pomoc a vzdálenost od rodiny, vek dětí, dostupnost alimentů...).
Taky by mě zajímalo, jak chlap funguje jinak. Protože buď je jenom chorobě šetřivý, pak by se s tím dalo alespoň dočasně pracovat, anebo je to manipulátorské hovado a tam už moc jiných řešení než promyšlený odchod nebude.
@bara88
@eviicka Tak já jsem pochopila, že v bytě, do kterého by mohla jít, by platila max poplatky. Rodičák 7-10 tis, alimenty asi minimální taky nebudou, když chlap vydělává a s podporou rodiny, by asi úplně bídu s nouzí netřela. Ok, termín královna asi není nepřesnější, ale minimálně by o svých penězích mohla rozhodovat sama.
@bara88 rodicak mám 8000...který dávám do jakoby společného účtu, pritel doplni ten zbytek peněz aby to dalo 22k...jenže problém je v tom že my jsme se dříve domluvili na nějaké určitě částek kterou bude posílat a pak najednou začal ztrhavat ty peníze aniž by mi to řekl. Z toho společného účtu platím vše, jak jsem psala co je potřeba na chod domácnosti, dětí, plenky, mleko kojenecké, boty dětem, oblečení, kosmetiku, drogerii, skolku, psa - 1300 mes, na prášky, lékárna, penzijní, benzín- za něj je hodně velká položka ptz jak jsem psala bydlíme na vesnici, pritle zde má celou rodinu tkszr je v klidu. Já dojíždím za rodinou ci do mesta nebo na nakup atd...začal mi vyčítat proč jezdím a proč musím porsd jezditvatd....on kdyby ty peníze opravdu neměl tak ok, ale vydělá opravdu dost peněz. Vím že jemu zbyde na své potřeby dooooost peněz, které dává do baráku. Znovu píšu ze me přijali na školu, s kterou mi finance pomůžou rodiče, jeho by bohužel ani nenapadlo ose zeptat zda nechci s tím pomoc od něj, bere to jako normální ivex že mi má pomáhat moje rodina, protom on by měl by ta moje nejbližší rodina teď....ok na to jsem mu teda nic neřekla, ale poprosila ho jeslí mi může prostě aspoň na benzín na do školy, která je 1x tydne. To se mi nelíbí, žádná podpora tam není ani v tom že by jsme do budoucna poté mohlo mít hezké peníze....bohužel mi přijde že mě chce odtrhnout od své rodiny a chce mi mít opravdu pod kontrolou, a nejlépe abych ku vše říkala. Problém opravdu nejsou už jen finance ale i to že nejdřív vidí sebe a pak mě a děti. To mě dost mrzí.....kdybych odešla mám kam jít, moje rodina mi dost pomůže s tím že bxhc měla možnost jít do bytu kde byhc zatím nemusela platit ani nájem....až když budu pracovat,což je obrovska pomoc...a detmi žáky by nebyl problém kdbybc potřebovala pohlídat nebo tak.. .jen mě mrzí že se takhle člověk se kterým má dvě děti chová...on umí opravdu dobře očekávat a manipulovat s lidmi....což tohle si člověk uvědomí až když jde do tuhého ......jinak moje rodiče nám pomohli dost do začátku platili za naší ulku nájmu v bytě, teď v baráku zaplatili světla v hodnotě 50k, mycku - tu byhc jinak ani bez nuch jeste nemela...a já dala do toho všechny nasporene peníze aby jsme z toho vybudovala ,,domov"...a navíc je hodně pracovně pryč...přijíždí většinou okolo 8 hod.....o víkendu má volno jen jeden den, jezdí i na týden treba pracovně pryč, o prázdninách bude taky často pryč a já jsme s detmi sama. Ok může to mít tak dost lidí, ale aspoň si mysli MZe by se ten chlap měl postarat kord o jeho děti. ....takže asi tak to ještě shrnu
@irmamala a tím co píšeš souhlasím....laska se tím chováním vytrácí to jecjasny, ptz už se necítím moc dobře, když chci někam jet čekám zecseczase bude vyptávat a to je mi nepříjemný...to že mi řekl že kdzy vláken spolu nebudem, tak ať si uvědomím že budu mít jen 10k to jsem dlc koukala že na své děti by platit pouze 2000. Ještě jeho lastni děti, které má rád...tady mu jde opravdu už jen o peníze....kdzy jsem se změnila s tou školou, tak mi řekl předevčírem že so mám ještě najít brigádu abych měla na ten bezdin na dojizdeni za školou ( 1x tydne) ....tohle mě hrozně raní jal tohle vůbec může z pusy vypustit....když se starám o vše a máme ještě miminko
@anonym30 Co ti na to mám říct, za mě je to prostě krypl. Jak správně píšeš, tohle už není o penězích, ale o tvojí roli v té rodině a ta je teda hodně mizerná. Na tvém místě bych vypadla, když máš kam jít. I kdyby jen dočasně, abyste si promysleli, jak dál. Život je příliš krátký na to, aby ho člověk prožil, tak jak nechce, jen kvůli udržení obrazu kompletní rodiny.
@irmamala 👍
Prosím tě, je to akorát ubožák, který hledí na sebe. Já už bych měla sbaleno. Nesnáším takové voly...o tom ostatním už snad ani psát nebudu. To není chlap do života a pro rodinu - a ty s ním akorát ztrácíš čas. Máš kam jít, tak jdi. Jestli má být dobrým otcem, tak jím bude i vzdáleně. Pokud je to šmejd všemi směry, tak by společné soužití ničemu nepomohlo a byl by na prd táta i kdybys držela rodinu kvůli dětem.
@laxesis No to já bych taky už mávala kapesníkem na rozloučenou 🙂 Když tady čtu ty příběhy, tak mě neustále fascinuje, v jakých vztazích jsou ženy ochotné být. Jsem asi sobec, ale nejsme jen matky a nemyslím, že je správné se obětovat jen proto, aby děti měly mámu a tátu pod jednou střechou.

@bara88 jasně, tak já posílám celý rodicak ( nic mi nezbyde) on to rohová aby to bylo těch 22k a enerii právě ted platil 4000 s tím že 2000 odebral z toho rodinného účtu prave, místo tohovaby to spus zaplatil že svého, ptz on opravdu má krásný peníze. Hyppteku plati on to jecjasny ldyz je ten dum cely jeho....Kdyby bral třeba 20k neřeknu ani slovo ale to fakt nemá