Kolik manžel přispívá na rodinný rozpočet?
@laxesis Pises; 'U plno žen tady vidím, že se spíš neustále s něčím smiřují a zůstávají ve vztahu, jen aby nějaký byl'. Mas pravdu. A vis, kde to zacina? Zacina to tim, ze je spousta mladych a svobodnych zenskych zoufala a nechteji zustat samy, tak berou prvniho vola, co se namane. Jen aby se konecne dockaly vytouzeneho statusu 'matky' a 'manzelky'. Taky jsem byvala mlada a naivni. A ted mam kolem sebe spoustu mladych holek, kterym biji na poplach biologicke hodiny a ony nekoukaji napravo, nalevo, jen az uz jsou 'pod cepcem' a maji deti. Kdyz vidim ty nymandy, ze kteryma si porizuji deti, tak si klepu na celo. Za par let bude spousta z nich v podobne situaci jako zakladatelka. Proste touha nebyt sam a byt matkou, idealne i manzelkou je u nich casto silnejsi nez volani selskeho rozumu. Protoze jinak by ty kreteny koply do zadnice a odkracely stredem. Misto toho si s kretenem poridi dite nebo dve, protoze si uz ve 30 casto pripadaji 'stare', tak aby jim nedejboze neujel vlak. No a pak to konci takhle. Lituju jenom ty deti, nemuzou za to, ze matka byla zoufalka a otec je kreten.
A jeste perlicka: bavila jsem se nedavno s jednim znamym, ktery dela taxikare. Je to chlap ve strednim veku. A rikal, ze vzdycky kouka jako puk, kdyz veze mlady par, kde chlap sedi vyvaleny na sedadle jak pasa a v cilove stanici plati ta holka. Rikal, ze takovych pripadu ma cim dal tim vic a ze za celou karieru nepamatuje, ze by tolika chlapum nebylo blby nechat holku platit za svezeni. V podstate potvrdil, co vidam kolem sebe; zoufaly holky ochotny udelat cokoliv, jen aby si chlapa udrzely. A panove tim ziskavaji dojem, ze se nemusi o nic snazit, kdyz v nich zenska pestuje pocit, ze chovat se jak sebestredny sobec je OK. Jsem docela prekvapena, se priznam. Protoze ja myslela, ze roky protlacovani feminismu a valky za zenska prava postavi zeny do lepsi pozice, nez je pozice zoufalky, ktera se treba postavi na hlavu, jen aby s ni ten jeji kreten mel dite a ona nezustala na ocet....
@anonym30 hele zkus tedy s těmi 8 000 jít bydlet sama a uvidíš jestli to bude lépe.ja si prostě myslím že těch 22 000 není málo a dá se s tím vyjít ale to není omluva za to jestli se on k tobě chová špatně samozřejmě .jako nevím kolik utratis za benzín ale taky bydlíme na vesnici a na nákup do velkého obchodu mi stačí jednou za týden.To jako zase není taková pálka za benzín. Nevím no ,jako on ti vlastně k rodicaku přispívá 14 000 to mi nepřijde úplně málo. Samozřejmě ho neobhaju, já popravdě vůbec nechápu jak takto můžete žít,my máme prostě vše společně ale ty si do takového vztahu šla a pořídili ste si děti
@zanett No, nevím, co by ten Tvůj kámoš taxikář říkal na nás - u nás platím vždy já. Jenže to je tím, že já držím kasu. Manžel má nějaké svoje peníze, ale vzhledem k tomu, že je schopný rozfofrovat cokoli, co mu nechám, tak jich nemá většinou tolik a pokud jdeme třeba na večeři, tak to platíme z rodinného rozpočtu.
@normalnimatka ne, čekáme, jde 5.5. 🙏 v noci skoro nespí, pořad ho to budí, chrape strasne nahlas, nemůže dýchat, smrkat, veliký problém s logopedii. Už aby to bylo.
@anonym30 mě by zajímalo co tedy platí on ? Ty platíš skoro vše a on hypo na SVUJ dům. A kdyby jste se někdy rozešli tak ty půjdeš s dětmi do pryč a on bude mít svůj domek na který ty nemáš žádný nárok vzhledem k tomu že to není SJM. Už i to je divné protože on si žije jakoby zadarmo co se týče jídla... tak ten je tedy vysmaty. Nemusí platit nic jiného než hypo svého domu. A ještě nechápu...máte.kazdy svůj účet,. Tvůj je na rodicak,jeho na jeho vyplatu a pak je třetí kam ty pošleš celý obnos že svého a on pár kaček... mimo to proč ti to rovnou neposle teda na ten tvůj "soukromý"? Promiň ale mě tohle přijde jako šílená buzerace ☹ že ti kontroluje co kupuješ.
@hanka_12345 14 000 je dle tebe pár kaček?
@bara88 V dnešní době je 14 tisíc pár kaček, jo když nemáš peníze, tak je 14 hodně, ale fakt to není v dnešní době velká suma. To jsou peníze na provoz domácnosti, jídlo, školku, drogérku, léky, oblečení, ne aby si platila wellness s kámoškou, divadlo a dětem kupovala plyšáky. Píše, že nemá ani na kadeřníka. To je podle mě minimum na co by žena měla dbát, aby nechodila jak nějaká cuchta.
Ona se chce dovzdělat, aby měla lepší pracovní ohodnocení a on jí to bojkotuje. Řekl, že si školu měla udělat předtím a nechce ji dát peníze na benzín. Mu vadí, že by měla jednou lepší příjem a nebyla na něm závislá. On má pravděpodobně šílenou potřebu ji ovládat skrz finance.
@levandule_k taky si myslím,že nemá sebevědomí, ví,že je chlap na baterky,tak si ho zvyšuje takhle. Že omezuje a kontroluje ji. Myslím,že kromě peněz na benzín mu i vadí,že jí škola zabere čas, a taky že hrozí,že bude muset hlídat své vlastní dítě.
my to treba mame tak ze mame kazdy svuj ucet ale mame to podvedome spolecne, zadne moje a tvoje. Kdo jde zrovna neco koupit ten plati a stejne vzdyt to jde ze spolecnych penez. Kdyz potrebuji neco pokoupit do baraku a nemam ale potrebuju to zrovna tak reknu manzelovi a on to jde koupit a naopak. Kdyz manzel rekne hele potrebuji v cashi (treba na remeslniky co nam chodi neco dodelavat), nestihl jsem vybrat, jdu do penezenky a dam mu to
Ahoj holky, hlásím se s mojí současnou situaci.......s tím pritelem zatím jsem, ale blizi se to pomalu asi k rozchodu....já nevím, když nejsou problémy je nám dobře, jenže život je hodně o starostech a on není ten typ co tyhle problémy umí řešit. Nejvíce se bojím budoucnosti s ním....víte jak jsem psala že mě vzali na školu on mi dokonce teď spočítal kolik ročně mi bude muset teda přispět na benzín..., mimochodem tento měsíc byl každý týden chlastat s kamarádama kromě jednoho dne o víkendu....teď je opět s kámošema a když jsem n u říkala proč radši není tady se mnou kdzy deti spi a můžeme být večer spolu on mi argumentuje že já jsem strávila odpoledne se svoji mamkou a detmi tak on jde s kamarady. Měří to stejným metrem, což mu říkám že to nejde a nebo mě roka že si mám taky někam chodit, jenže ja chci být spolu jako rodina a ne někam pořád chodit jako kdzy jsme nebyli ani spolu, už chci spíš budovat rodinný život....jooo někdy je super jít ale ne snad takhle casto kord kdzy máte už rodinu....
....co se týče tehc financí, teď se mu moc nedaří a chce ještě víc ubrat, dokonce mu hrozi ze za rok prijde o praci kterou ma, kde se fskt nepredre a misto toho aby se k tomu postavil jako chlap od oridny tak nic neresi, nechce moc prscovat.....jediný co jsem ho zkusila donutit je společný účet kde on bude mít veškeré svoje peníze a já také, ale je to uz přes týden a zatím kartu nemám a nic se neděje. Jeho představa o společném účtu je ale že pořád se bude dodržovat určitá hranice peněz, kterou nebudu moci překročit ( ještě min nez je ted) ok nechci zbytečně utrácet ale prostě když bude potřeba kupit dětem oblečení či zaplatit teď nově dětem pojistky tak to je jasný že to je další výdaj a nebo is prostectaky nekdy uz koencne udelam radost....pridje mi že on tohle pořád nechápe.....co si o tom myslíte? Myslíte se že tě ten člověk dokáže změnit? Já se fakt bojím do budoucnosti, nemůžu se na něj spolehnout a pořád se mnoz bojuje....jen se bojím o děti aby nedělal nějaké schválnosti......co si o tom myslíte?
Nedokáže, protože nechce. Není schopný být ani partnerem,ani rodičem, rodina a zodpovědný život mu nic neříká. Životní partnerky si neváží, rodiny taky ne, lenost a mládenecký život jsou mu přednější. Schválnosti možná dělat bude, záleží jak to pobere. Buď bude kopat kolem sebe, a dělat zle,jen z ublíženosti nebo to časem vzdá,protože minimum starosti a zodpovědnosti ho zláká víc.
Chceš se rozcházet a řešíš společný účet... Navíc co jsem jen tak přeletěla, tak je to prototyp totálního lepmla, ani kolo bych si o něj neoprela, na tož si sním pořizovala společný účet a už vůbec ne děti.
@alubif ten společný účet s ním resin už hooodne dlouhou dobu a až teď po tom co jsem mu řekla že přemýšlím nad odchodem teda řekl že ho dá udělat ale stále zatím nic, prej se ceka ns kartu, ale nevím no., mysli msi ze by mi tam nemel udavat zasny kimity kdzxto ma byt i spolecne.....víš co on byl dřív jiný nebo jsem to asi neviděla, nevím co ti na to mám říct, jsem z toho sama dost smutná blba hlavne ..jen se bojím abych neudělal nejakej další chybu....
@anonym30 tak jiný asi nebyl .. spis jste neměli děti .. ty si byla v praci a měli jste kazdej svůj píseček…a nebyl problém … my třeba společný účet nemáme … ale fungujem společně…pokud mate už děti, tak těžko dělit na moje a tvoje 🙁začneš byt mimo už ve chvíli kdy nastoupis na rodicak … a to se pak proste nedá ..: investice do rodiny jsou i jiný než finanční … a to některým pánům nedochází …
@janule0123 to máš asi pravdu, každý měl svoje peníze v tu chvíli mě to nějak nenapadlo a takového jaký je teď jsem neznala....pořád si ještě říkám že je mi 31 tak snad ještě není pozdě na nový život 😄jen udělat ten krok, který je nejtěžší...
Je to tak. Taky jsem byla slepá a naivní. Opravdovy život a rodičovství vztah neustál. V 31 jsem se rozváděla. V 35 podruhé vdávala, těhotná. Teď mi je 40 a manželství a život jsou úplně někde jinde, s jiným. Nejsou všichni chlapi stejní,fakt ne.
@anonym30 taky nemam spolecny ucet...ale jak vycerpam muj ,okamzite prebiram kartu k jeho ( uz me v pulce mesice ceka rano na stole 😀

@irmamala No přesně... já to viděla u našich, 20 let spolu - z pohledu dětí se máma trápila, byla furt doma, táta z ní dělal blbku s prominutím - to už jsme pak jako starší viděli taky. Doma každý den dusno. Co je tohle za život a za vzorec. Jako pro nás to byl dobrý odstrašující příklad toho, jak to být nemá a jak to nechceme. Ale já si třeba prvního chlapa našla jak přes kopírák tátu...naštěstí jsem měla dost dobře vyvinutý senzor na tady ty typy a poslala jsem ho k šipku. Nemyslím si že je člověk sobec, když chce mít život bez dramat a chce být spokojený. U plno žen tady vidím, že se spíš neustále s něčím smiřují a zůstávají ve vztahu, jen aby nějaký byl...je to smutné. A mnohdy za to může jen nedostatek sebedůvěry a psychika na dně kvůli nějakým ubožákům:/