icon

Kolik manžel přispívá na rodinný rozpočet?

anonym30
15. dub 2023
Strana
z7
anonym30
autor
3. čer 2023

@veronicka89 takhle kdyby to bylo u nás tak to je v pohodě, ale on mi jenom rkeen že si s tím mám nějak vystačit s nebo když mi Teda něco dal navic tak to zaúčtovaval na další měsíc a pak na základě tohodsl min peněz....a to vydělává peněz dost

veronicka89
3. čer 2023

@anonym30 mě to prostě od tvojeho chlapa přijde sprostě a ponižující ...

anonym30
autor
24. srp 2023

Ahoj holky, jistě si vzpomenete co jsem tady řešila za problém.....dopadlo to všechno tak že jsem od odešla
.. zatím jsem pryc měsíc s tím že jsem si řekli ze se o vztahu ještě pobavíme zda nám to pomohlo a vrátíme se k sobe a nebo ne......je to tak že když jsem odešla, měla jsem hrozne výčitky, chtěla jsem se k němu hned vrátit, brečela jsem....chyba byla v tom že jsem mu to pak napsala a on asi toho využil a kladl si podmínky co bude jinak ab,hc se vrátila.......každopádně teď je to tak že chce dávat ještě min penez, chce dávat už pouze 13tis a ja mam dat celou mateřskou s tím že si 1000 můžu nechat.....jenže 13tis pro 4 členkou rodinu s jídlem, školkou, psem, obleceni, kosmetika, drogerie atd...a vším co jsem psala předtím že je potřeba platit a vím že s tím se vyjít nedá....kord by jsme byli na té vesnici kde musím jezdit autem a to mi řekl že neví jak to bude s benzínem penezi ( mám pocit že ho to vueb nezajímá co ja a ze at me asi dotuje moje rodina) teď od září nastupuji do školy a tam mi na benzín přispět nechce nic prej nemá peníze. Jenže víte co, on co jsem teď pryc si nechal na míru udělat šatnu a ptz si půjčil opět od rodiny, bude jim ještě splácet 18 tisíc + pak ještě 5tis co is napijcoval u rodiny předtím. ( ale msm pocit že mi ien kecá ptz vím že kazdej měsíc jim to nesplacel, mě říkal že ano) Vůbec nevidí že to je kravina kdzy mi říká že ty peníze nemá.....jsem z toho smutna,on chce dát vztah dohromady, ale nechce mi dát víc peněz na to abych mohla i s detmi jezdit za kamarádkami, na kroužek atd ais by chtel abyhc jen byla zavrena na baraku .....a teď ta druhá věc co mě trápí. Starší dceři jsou 4 roky a teď kdzy psala u táta, tak mi pak večer place že ji tatínek chyby že chce k němu atd....trhá mi to srdce a říkám si že ji to musí trápit, kazdy den to ale neni, jen treba dca dny po tom co u nej byla......jenže co teď....mam se obětovat a zůstat ním kvůli dětem? 😔 co kdzy ji tímhle vším ubližuju na psychice......prosím měl to někdo podobné? Co jste dělali? Co by jste celkové dělali téhle situaci kterou s ním mám? Moc děkuji za nazor

veronicka89
24. srp 2023

Srdce ti to trha ted ...ale chces aby dcera videla utrapenou mamu ? Aby si myslela ze je to normalni ? Aby si myslela ze blbec si bude urcovat kolik ti da a pritom to jsou penize do vasi todiny pro tebe a jeho deti? Nee tohle je hovado co te ma na parku...

bara88
24. srp 2023

@anonym30 jako já Teda nevím co napsat .asi jen komu není rady ,tomu není pomoci

anonym30
autor
24. srp 2023

@bara88 když člověk v téhle situaci není, tak to je jiné a vmina to jinak než kdyby tohle prožíval....ale ano, asi jsem o blba a doufám v to že se to zlepší, nevím

brunetka11
24. srp 2023

@anonym30 A tak děti svého otce vídat mohou, ne?
Jen u toho jejich máma nemusí živořit…
Užij si svobody, zažádej o výživné a nadechni se…

bara88
24. srp 2023

@anonym30 takže ty si vlastně pořád stežuješ a neuděláš proto nic.

bara88
24. srp 2023

@anonym30 zazadej o svěření do své péče a on ať ti dává výživné .

anonym30
autor
24. srp 2023

Ano, samozřejmě kontakt zakazovat ani nechci, ale teď na mě vytáhnul právníka....on totiž chce mít deti stejně jako já (stridavka) jenže s jeho práci není možný aby se staral 24 hodin o mladší dceru, kterci jeste potrebuje ptz je malinka....a řekl mi ze si pres právníka zjistil že ji může dat třeba babičce, takže samozřejmě tohle mě hrozne naštvalo že místo toho aby byla s maminkou, kord kdzy jsem kvůli na na mateřské tak by mi dělal asi takovéhle schválnosti, ale ublížil by hlavně i dětem a to mu asi nedochází

bara88
24. srp 2023

@anonym30 a nějak nechápu to jídlo pro 4 členou rodinu když bydlíš jinde?

bara88
24. srp 2023

@anonym30 samozřejmě si kůže zažádat o stridavku a může ji hlídat i babička.i ty můžeš snad dát hlídat dítě babičce

anonym30
autor
24. srp 2023

@bara88 jakože kdybych se teď vrátila, tak by do rodiny dal 13tis já 7tis mateřskou. A z tohohle musím paltiti úplně všechno špatně i včetně benzinu a to vím že s tímhle nemůžu vyjít, skolka se bude zdrazovat a ještě bude kroužek navic

bara88
24. srp 2023

@anonym30 a kdo píše že se k němu máš vrátit?

anonym30
autor
24. srp 2023

@bara88 ale proč bych to dělala? Jsem na materske.....nepotrebuju dávat deti na hlídání na týden babičkam....on se kvůli práci nemůže starat celou dobu o tu mladsi a samozrejem pri ni by bylo lepsi kdzy by byla snad s mamou ze..., doufám že mě chápeš

anonym30
autor
24. srp 2023

Nechci se tady určitě hádat, zajímá mě váš názor vsech obecne, hlavně od těch kteří měli podobnou situaci treba

swan42
24. srp 2023

@anonym30
Pokud to tu jeste nezaznelo... penize, co on vydela jsou i tvoje penize. V podstate, (pokud nemate upraveny rezim SJM), tak nema co urcovat kolik ti posle, to proste neni vubec na jeho rozhodnuti...
A jeste neco. Nevracej se 🙈

§ 690
Uspokojování potřeb rodiny
Každý z manželů přispívá na potřeby života rodiny a potřeby rodinné domácnosti podle svých osobních a majetkových poměrů, schopností a možností tak, aby životní úroveň všech členů rodiny byla zásadně srovnatelná.

§ 697
Výživné mezi manžely
(1) Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost v rozsahu, který oběma zajišťuje zásadně stejnou hmotnou a kulturní úroveň.

§ 711
(2) Částky výdělku, platu, mzdy, zisku a jiných hodnot z pracovní a jiné výdělečné činnosti se stávají součástí společného jmění v okamžiku, kdy manžel, který se o jejich získání přičinil, nabyl možnost s nimi nakládat.

eviicka
24. srp 2023

@swan42 oni nejsou manželé

anonym30
autor
24. srp 2023

@swan42 mi právě manželé nejsme....takže v téhle situaci jde tohle asi mimo me😒

bara88
24. srp 2023

@swan42 těžko říct jestli jsou manželé, v nadpisu má manžel a v komentáři přítel. Paní mi přijde dost zmatená. Odstěhovala se a kupuje jídlo pro čtyřčlennou rodinu, nějak víc věcí nechápu

swan42
24. srp 2023

@anonym30 aha, vidim jen nadpis a aktualizacni komentar, 6 stranek fakt procitat nebudu 🙈
V tom pripade bych se tuplem nevracela

anonym30
autor
24. srp 2023

@bara88 vy to nechápete....já zmatená nejsem....tohle všechno jsem dnes psala jak by to vypadalo v pripade, kdybych se vrátila, už jsem to sem jednou psala. Řeším zda se vrátit nebo ne, pokud bych se vrátila tak by bylo to bylo tak, jak jsem dnes psala.

bara88
24. srp 2023

@anonym30 a proč by ses vracela?

anonym30
autor
24. srp 2023

@swan42 děkuji vam za nazor🙂

anonym30
autor
24. srp 2023

@bara88 hlavně kvůli detem

bara88
24. srp 2023

@anonym30 jako že dětem bude dobře když se budeš mít finančně špatně?nebo jaké plus to bude mít pro děti?

anonym30
autor
24. srp 2023

@bara88 že budou mít oba rodiče pohromadě v jedné domácnosti...oni nebudou vnímat jak to je co se týče financí atd nebo ne aspoň teď no....prostě mě to je na jednu stranu líto chápeš

bara88
24. srp 2023

@anonym30 opravdu si jako myslíš že nebudou vnímat finanční stránku?a to jak se k sobě chováte?to si doopravdy myslíš?

ilone
24. srp 2023

@anonym30 vnímat to budou a čím budou starší, tím víc. A převezmou ten samý model. Nevracej se.

bara88
24. srp 2023

@anonym30 ale klidně se vrat ale pak už je zbytečné se ptát jak to mají druzí a nechat se litovat

Strana
z7