Kolik utrácí tříčlenná rodina měsíčně za stravu?
Zajima me, kolik zhruba utracite mesicne na stravu? U nas, tri clenne rodiny je to odhade asi 5000 Kc, je to akorat? :D niekdy je to o neco vic.
Jsme dva + dvě děti ( 7 a 3 )
Moc to nepočítám ,ale do těch 7000 se vejdeme za jidlo doma . Ale k tomu 700 obědy dcera ve škole , přítel obědvá sem tam v práci -to jest do 50 korun denně 😊
Ale nemusíme kupovat vajíčka a maso - občas jen kuřecí 🙂
My jsme 2+2 a počítám, že utratime cca 20t. Myslím, že jime dost vyváženě, maso, ovo-zel. Rádi si ale dáme nějakou dobrotu, většinou si k jedné svačině přidáme Lindt kuličku, ty milujeme všichni. Do restaurace chodíme málo, tak 1x měsíčně většinou někde na výletě. Vlastního nemáme nic.
@llluckaaa Kdyz ja na ni mela chut uz tak pul roku, u nas jede spis cocka ci fazole. A tak jsem hledala i nejake VIP vylepseni, at nechutna jako z jidelny a ta smetana byl fakt vyborny napad 😁 I parky me stvou, clovek je detem dopreje jednou za cas, ale za kvalitnich par nozicek da vlastne docela dost a jeste se pidily po pridani, kasi moc nedaly. U nas je tahoun chlap, sni s klidem kilovy obed 🤷 Lepsi ho satit nez zivit 😂
@kvetyjsoubarevny tak nás je pět a pod 20000 se nedostanu ani náhodou. Ale je pravda,že dost peněz utratím za ovoce a zeleninu,na tomhle u dětí moc nešetřím. Ale klidně koupím i sladkost, brambůrky atd. Navíc jídlo má jen syn ve školce,zbytku rodiny téměř každý den vařím
@ninive211 já mám s dcerou bez lepku a je to masakr. Chleba za 90 korun, balíček těstovin 80. Mouku objednávám z grizzly ve větším množství, když je v akci, jinak bych se nedoplatila. A obě děti do 2 let alergie na mléko, obě kojené, takže dieta děti i já. To byla taky pecka. Ptala jsem se na pravděpodobnost alergie u třetího a prý s tím máme počítat skoro jistě i do třetice. 😆 Nejhorší je, že máme 300 metrů od nás jídelnu, ale využít to nelze. Když starší obědvá ve školce a muž v práci, pro mě i pro mladší by stačil jeden oběd dohromady za 80 korun. To by se šetřilo. 🥲
My jsme doma čtyři a kočka, za jídlo, drogerii a kočku i s obědy ve škole jsme na 20 tis., 2 dospěli s 2 děti 13 a 7 let, do práce si bereme jídlo z domova, školní obědy pro dvě děti měsíčně 1.500Kc započítáno v částce 20 tis., kočka nás měsíčně vyjde na 1000Kc, také započítáno, drogerie běžná nas měsíčně vyjde do 1200Kc i s práškem na praní, také započítáno v celkové částce 20 tis, do restaurací nechodíme.
Je nas 6 a utratime za jidlo cca 25 tis +- . Je pravda,ze mame radi vyrobky od farmaru a kvalitni veci , uprimne za 5 tisic se neda snad jist ani kvalitne....
@kvetyjsoubarevny nás je 5, dva žravý pubertaci a jedno hodně žravý pětiletý dítě. Jen když dělám svačiny do školy a nám do práce mazu 8 rohlíku + 30 dkg šunky a je to málo. Téměř denně vařím teplé večeře a zelenina a ovoce u nás jede na kila. Měsícne necháme za jídlo okolo 20 000.

@jane46 tyjo, hrachová kaše za 300,- me zaujala. Ja ji považuji za své nejlevnější jídlo s vyváženým poměrem živin. Z čeho ji děláš? Kdyz uvazuji gramáže na 4 porce: hrach mam 0,5 kg za 16,90, olivový olej tak 2 lžíce za řekněme 20.-, každý 100 g uzeného nebo párku řekněme celkem za 120,- Jsem lehce přes 150,- Ja teda misto uzeného mam pečenou zeleninu (hlavně cibule, mrkev, řepa, ktere bývají levné), někdy vajíčko k tomu. Porce max 30,-