Kolik utratíte měsíčně za jídlo?
Ahoj holka taková blbá otázka. Ale kolik tak utratíte za jídlo pro 4 členou rodinu? Tak aby to nějak dalo na celý měsíc. Přijde mi totiž že máme velký výdaje v tomhle.
@marketa11112 s tím trávením času to máme úplně stejně. Od dubna (teda letos to nevypadá) prakticky do konce září se náš rodinný život přesouvá na zahradu👍 S manželem tam i pracujeme 🙂 Z tohohle pohledu je pro mě zahrada naprosto nenahraditelná. Už když jsme barák kupovali, tak jsme věděli, že pozemek chceme na zábavu a relax, ne na práci, i když s tou zeleninou a ovocem máš samozřejmě pravdu, to je pecka. Nicméně i to jde, já sezónně beru jen od drobných lokálních pěstitelů. Stejně jako znám původ masa, které jíme, nebo mléčných výrobků. Vyjde mě to jistě mnohem dráž než tebe, ale finanční stránku naštěstí řešit nemusím. Pro mně (resp. nás) je ten čas a volnost k nezaplacení👍
@zuzineckah mě nebaví ležet na sluníčku. Mám prostě dobrý pocit z toho, že je za mnou něco vidět. Stále si to tu s mužem vylepšujeme. A to mě opravdu baví. Mátu házím tak do vody s citronem. 🙂.
@marketa11112 to je správně, každému jak je libo👍 My taky pořád něco vylepšujeme, loni jsme nechali postavit velkou pergolu, letos ji dotuníme, už se těším🙏 my s manželem jsme želvy. Když jedeme na dovolenou jen ve dvou tak jsme schopni 10 dní se válet na sluníčku a maximálně číst, nebo luštit sudoku🐧🙂 s dětmi to je jiná, samozřejmě🙈
@zuzineckah my stavíme sami. 😉. Naše děti jsou tak aktivní,že ležení nemá šanci.
@marketa11112 no to naše taky, proto píšu, ze se valíme jen když jedeme na dovolenou jen já a manžel 👍to provozujeme už léta - dovolená s dětmi i bez nich 😉
@zuzineckah to u nas fakt nehrozi . neni hlidani. a asi bych ani bez deti nejela.
Zajímavé pročítat jak to kdo má :D Jsme 4členná rodina + pes, kterému vařím. Nakupuji pravo potraviny, ne polotovary, hodně vařím, sama mám bezlepkovou a bezmléčnou dietou a u nás to vypadá takto:
5(leto)-7(Vanoce) tisíc jídlo + drogerie (drogerii ale většinou dostanu na vanoce+narozeniny a vyjimečně dokupuji)
2tis školka
cca 600korun - jídlo z jídelny, nechávám vozit pro muže, na večer totiž už dělávám lehká jídla a on býval hladový 😅
cca 2-3tis nafta do dvou aut 🙂
Cili cca sakum prdum 10tis jidlo+drogerie+nafta
Velkou výhodou je zahrada, strašně mě baví zavařovat a uchovávat ovoce/zeleninu, plná špajzka mi dělá radost :D
@tamarakralova to je fakt dobre, já jdu na malý nákup, ovoce, zelenina, ořechy, mléčné výrobky, ryze, těstoviny, maso, ryba, a hned se bližim ke 2000 Kč a to takhle chodím minimálně 5x na nákup do měsíce 😳 chtěla bych umět nakoupit ta 5000 Kč měsíčně, to bych byla strasne bohatá 😂🙈
@petrasipkova1 tak to my včera nakoupili za 1000 a mám pocit, že na týden vystarano, tak nevim teda :D
@jjasmina já šla před víkendem do reznictvi pro maso a bum 800, 🙈 nevím jak je to mozne 😂
@petrasipkova1 u nás je běžný týdenní nákup 2500-3000tis ,ale nechodíme nic dokupovat během týdne.
Nakupuji na rohliku a platim to kartou, kterou neplatim nic jineho (kreditka ulozena v jejich systemu), takze to vim presne. 4 clenna rodina za lockdownu 12tis za nakupy ciste potravin. Neni v tom donos z restauraci (cca 2-3tis), ani zadna drogerka, to nakupuji v Dm, cca dalsich 4-5tis (ale jsou v tom i pleny a UM). Plus cca 1000kc za pekarnu a cca 1000 za kafe a drobnosti co se koupi venku cestou nekde (zmrzliny, atd).
Mně se teď snížilo jídlo o něco, takže cca 5-6 tisíc za nás tři (já a dvě děti 4 a 6 let). Teď nastupuju zpět do práce, děti do školky, takže se bude platit jídlo v institucích a tak mě to potom vyjde do 4 tisíc komplet.
@jjasmina Co v tom nákupu mas, ze to vyjde takhle? Náš je víc, ale taky mám týdenní nákup průměrné za 2500. (Uz ale nekupujeme žádné drobnosti mimo).
@jjasmina nemáš účtenku? To by i mně zajímalo jak se dá na týden nakoupit za 1000,-
@jjasmina ale v tom nemůžeš mít maso, ovoce, zeleninu, ne?
Vaříš každý den?
Já teda nevím, kde všichni nakupují s tak malou utratou za měsíc. Ani nechápu, že někteří tvrdí, že nakupují lepší maso, ovoce a zeleninu nakupují hodně a utratí měsíčně za jídlo pár tisíc, to jsem četla už několikrát.🤷♀️
Příjde mi to zvláštní a nebo žiji v předražené části ČR.
Když vezmu, kolik nechám jen za ovoce a zeleninu týdně.... nedám dítěti jen jablko za den....
@sweet81 Navíc teď všechno docela zdrazilo, všimla jsem si toho u docela dost položek, které beru pravidelně. Rýže před covidem - 39, rýže po covidu - 54🤔. Trvanlivé věci nakupuju hodně v akci, ale stejně, ten rozdíl tam je znát.
@felixfelicis to máš pravdu, je vše zas dražší.
Já třeba dětem sušenky, nebo jiné dobroty koupím, ale určitě to není velká částka za měsíc, takže si myslím, že za blbosti moc neutrátime. Vařím každý den a dá se říct, že většinou maso. Jsme čtyři, ale oba klůci jí jak vrabec.
Klůci milují ovoce a zeleninu, hlavně starší syn, jeho nejoblíbenější jídlo je salát🙈 takže toho kupuji dostatek, ale zas nekupujeme bio.
V lété mám ovoce a zeleninu ze zahrádky, tak to je fajn😊
Nevím, ale my za jídlo necháme měsíčně dost🤷♀️
@sweet81 myslím, že každý, kdo nakupuje a vaří pravidelně ví, co stojí kvalitní potraviny taky ví, že na týden za 1000,- to nejde.
@zuzineckah ale čteš to tu každou chvilku, že utratí za měsíc pár tisíc a budou ti tvrdit, že kupují kvalitní potraviny, vaří každý den....
Já si o tom myslím své😉
@sweet81 tak ono vesměs jsou to pak vždycky jen dva výsledky - buď z toho vyleze, že maso, vejce, ovozel je vlastní (resp. rodinná) produkce, nebo že to kolem kvality ani neběželo... 😎
@zuzineckah nebo o množství masa, ovoce a zeleniny, mají jinou představu. Pro někoho může být, hrozen vína na týden hodně a podobně.
@zuzineckah další možnost je, jíme v závodce dotovaný oběd za 29 korun, dítě ve školce a pak nenakupujeme
@elencze to je pak hodně znát, když nemusí nakupovat na každý den potraviny na oběd. Ale většinou to tu píší maminky, které tvrdí, že vaří každý den. Když jsme s manželem neměli děti, chodila jsem do práce, oba jedli v práci, tak jsem domů toho tolik taky nenakoupila. Bylo to jen na večeři a na víkend. Ale zas člověk utratil za restaurace, kam chodil z práce na oběd.
@marketa11112 no, rada by som mala dom so zahradou, kde by sme aj nieco vypestovali, ale zatial nejak nemame 14 mega na kupu 😄 takze aj o tom to je

@marketa11112 tak je vidět, že tě to i baví, máš z toho radost, dokážeš to pojmout jako relax. Mě když děti spí (to už teď nehrozí, jsou velcí), tak jsem ráda hodila nohy na stůl a obličejem obráceným ke slunci jsem chlípala capuccino 😀 nebo jsem se prostě jen plácla k bazénu a slunila 😀 Jediné, co snesu jsou ovocné keříky, které děti v rámci blbnutí venku průběžně ohlodávají (maliny, rybíz, borůvky) a nemám s tím žádnou starost. Chvíli jsem měla nějaké pěstitelské ambice, ale po pár letech jsem to vzdala a jediné, čemu věnuji nezbytnou péči (= zaleju) je máta do mojita😂