Kolik Vám dává partner měsíčně?
Maminky jsem už zoufalá, kolik vám dává partner na měsíc, mi cca 10000, jakou má výplatu netuším, je OSVČ a má spoustu dluhu, co se týče financí je velice nezodpovědné, já mám výplatu kolem 25000, z toho 12000 nájem. Když všechno poplatim zůstává mi prd, nejsme schopni na nic nasetrit, více méně všechno musím pořídit já a on se jen veze, to nemluvím o tom, že péče o domácnost je výhradně na mě... Už jsem z toho unavená, jakakiliv diskuze nikam nevede, rozchod pro mě není řešení, máme spolu syna a je pro mě moc důležité, aby měl tátu, spíš bych potřebovala radu, jak jste to řešily?
@shaun40 hele, když muž začne do rodinného rozpočtu přispívat desítku, protože prostě víc nemůže, rozhodně ho kvůli tomu nepřestanu milovat a bude mi to buřt. Protože ho miluju pro spoustu jeho úžasných vlastností, ale holt nevydělává nijak převratně. Máme 11měsíční mimino, já na půl úvazku pracuju a můj příjem je takovej, že kdyby mužův vypadl, nebude to problém. Když teď chtěl dát výpověď a hrozilo, že bude brát o třetinu míň, podpořila jsem ho, naopak bych si připadala jako strašná kráva, kdybych ho kvůli prachům nutila zůstávat v práci, ve které je nešťastný.
@teruteru
Ono když je žena na RD a bere 7500 Kč, tak jaksi manžel vždycky bude mít víc. Pro mě třeba nebylo příjemné spadnout z 30 tisíc čistého na 10 tis. RD. Mně by třeba nevadilo, že manžel vydělává méně, ani to že přispívá méně, ale že vůbec nemám přehled, kolik vydělá, kolik utratí, kolik dluží, bohužel dluhy jsou společné, a že to nechce řešit.
Tady je opravdu kámen úrazu to, že zakladatelka neví, kolik její muž vydělává. A od toho bych se odrazila, chtěla bych po něm výplatní pásku s tím, že si pak společně sedneme, on mi řekne, kde a kolik splácí dluhy a zbytek peněz půjde do rodinného rozpočtu. Takhle to bude alespoň čisté. Možná mu po splacení dluhů opravdu zbývá jen těch deset tisíc, ale ona takhle bude alespoň vědět, že se na ní nepřiživuje, že opravdu víc nemůže. A pokud je takhle finančně negramotný, tak bych mu s tím refinancovanim atd. pomohla. Pokud by odporoval, tak bych mu vysvětlila, že tim neohrožuje jen sebe, ale i vás a že už nejede jen sám na sebe, ale má zodpovědnost za vás všechny a že jestli to nezačne řešit, tak že s ním nebudeš.
@shaun40 Promiň, ale nedá se mi nevyjádřit. Můj manžel sice vydělává méně než já, ale nemám pocit, že ho živím nebo že mi ujídá z mých peněz. Ano, pracuji těžce i teď v době, kdy bych měla být ještě na rodičovské, ale to neznamená, že on ne. Oba chodíme do zaměstnání a jen je prostě fakt, že já jsem si vybrala kariéru v jiném oboru, který je náhodou placený lépe než ten jeho obor. Kromě toho abych já se mohla věnovat práci, kterou mám ráda a která nám zajišťuje určitý komfort, tak on mi k tomu poskytuje zázemí například tím, že hlídá naše společné dítě, uklidí doma atp.
Nesnižovala bych tedy všechny rodiny, ve kterých muž "neživí" rodinu a zdánlivě je "živí" žena. Je to o tom, jak si to Ti lidé nastaví a co komu vyhovuje. Svého manžela miluji a zároveň obdivuji za to co dělá. Opustit někoho a být radši sama jen pro to, že do rodinného rozpočtu nepřispívá více než já, mi přijde zcestné.
@lovemusicsun děkuju, vyjádřilas to i za mě. Vidím to úplně stejně. O rodinu pečujeme oba, o domácnost pečujeme oba, pracujeme oba a opravdu by mě nikdy nenapadlo mít pocit, že muže živím, prostě můj obor je líp placený.
@misule55 To, že není nahlášený, vás může dostat ještě do většího průšvihu. To jen tak na okraj.
Asi tak - v minulosti jsem měla podobný vztah, kdy jsem dotovala partnera, naštěstí v tom nebyly děti. Když z jeho strany přišel nápad založit rodinu (jen si mne chtěl udržet), konečně jsem se po letech vzpamatovala a pustila jej k vodě.
I nyní jsem ta, která vydělává víc. Chápu, že tento fakt muži úplně nesedí, ale prostě to tak ve svém životě mám.
Takže odpověď na tvou původní otázku "kolik vám partner dává" - částku bohužel nesdělím, podobné informace na internet nepatří. Ale oba dáváme dohromady určité finance na společný provozní účet, přiměřené k našim příjmům. Oba máme část peněz pouze pro vlastní potřeby a ani jeden neřešíme, komu kolik zbude a na co peníze použije. Na větších výdajích se domlouváme, zásadně nekupujeme něco, s čím ten druhý nesouhlasí.
Takže rada - sedni si a sepiš náklady vaší domácnosti. K tomu přidej rezervu 20-30 %. Spočítej si to včetně různých pojištěních. Nedej se odbýt a rozeber to se svým partnerem (my tohle absolvovali v rozmezí několika týdnů tehdy na mateřské cca 3 krát - já tehdy měla pocit, že provoz dotuji, on totéž - nechápali jsme se vzájemně - v reálu to pak bylo tak, že oba jsme ve skutečnosti na sobě strašně šetřili, prostě bylo potřeba přenastavit provozní náklady). Potom jsme si zřídili společný účet a více viz výše - oba od něj máme karty. Když tam dochází předčasně finance, procházíme výdaje a minimálně víme, proč se to stalo a na co si dávat pozor. Prostě je potřeba fungovat jako team.
Projít si tím obdobím vyříkávání, odkrývání karet a získávání vzájemné důvěry. A o tom rodina je - že si můžeme věřit.
@drep No to já jsi umím sama taky vydělat jsem samoživitelka a živým sama byt i obě děti a chlapa na peníze rozhodne nepotřebuji.Ale kdybych byla z ex manželem a dal mi 10000 na bydlení a jídlo pro sebe a na výživu dítěte tak ho někam pošlu.A na peníze nejsem z dětmi žijeme skromně nejezdíme ani na dovolenou nemůžeme si ledacos dovolit ale kdybych měla chlapa tak bych nesnesla pocit že je ne soběstačný. Dnes není lehké najít chlapa je to samej zadluženej nebo chlasta ligu a nebo doma je jak zlatíčko vaří nakupuje uklízí a behá za ženskými a podvádí v práci mám nekolik takových.
Holky já jse divím že je v republice taková rozvodovost když ti muži mají tak skvěle, tolerantní a chápající manželky .Ti vaši muži jsou šťastný.
@misule55 O těch jeho dluzích a splácení si určitě něco zjisti. Aby ses opravdu nedočkala toho, že ti do bytu vlezou exekutoři a seberou ti televizi i s pračkou. Je jedno, jestli je u tebe na černo, společnou domácnost máte a exekutor by se tě neptal, co je a není tvoje. Ty bys pak musela dokazovat, co jsi koupila a co je tvoje vlastnictví ☹
Jinak teda já jsem byla při plánování společné domácnosti a rodiny upřímná a řekla jsem si o to, že když se profesně odrovnám a budu kvůli rodině míň vydělávat, že on musí počítat s tím, že mě bude dobře živit, abych nemusela počítat, jestli koupím 5 nebo 10 jogurtů 😉 A mám přehled o tom, kdo má kolik peněz, bavíme se o tom, kolik kdo bere a co většího nakupuje a platí.
@brunetka11 já ho nemám nikde na černo, jen v bytě nemá doručovací adresu, právě kvůli dluhům, majitel bytu o něm ví, ale tj vedlejší. Já bych si to strašně ráda vyeikala, ale prostě se o tom bavit nechce, nevím jak ho mám donutit, jasně rozchod by byla asi rozumná volba, ale prostě to synovi neudělám...
@shaun40 zato ty budes netolerantni hvezda a udelas s tim velkou diru do sveta.......gratuluji. Nezlob se na me, ale to tvy neustaly upozornovani na fakt, ze jsi sama a samozivitelka jen ukazuje, jak te to ve skutecnosti stve a jsi nespokojena. Jinak bys to tu porad nezduraznovala a nemlela do kolecka. Navic ten tvuj uzkoprsy pohled na chlapi, jak mas jasno jaci vsichni jsou....... Neni to pravda, nejsou vsichni chlapi zly chlastonove, devkari, vyzirkove atd. Jeste jsou dobri muzi, jenze to chce taky umet hledat a ne cumet jen na penezenku ze. To samy plati o zenskych, nebo ty si myslis, ze zensky jsou vzdy ty dobre a chlapi ti spatny... Ja mela cest kapnout v zivote na ultra super mrchy.
mě by tedy rozhodně nestačila jeho vzletná fráze, že mě svými dluhy "nechce zatěžovat". Je jedno, že nejste manželé, pokud máte rodinu, pro takové chování není prostě místo. Možná kdyby šel s pravdou ven, měla bych pro jeho "10.000 a nic víc" pochopení. Ovšem kdyby mě odbil jako tebe, tak ani omylem.
@misule55 Nemusíš přece odcházet. Můžeš začít "stávkovat". Prostě na něj vybal, že o něm chceš vědět všechno. Jste rodina, máte spolu dítě, společnou domácnost, sdílet dobré i zlé a nejde, aby měl před tebou tajemství. Můžeš přestat vařit, nakupovat mu jídlo, prát mu... tohle všechno ty totiž pro něj děláš dobrovolně zadarmo a dělat to nemusíš, můžeš to pro vás dělat on, když přijde z práce. A vybal na něj ty dluhy a exekutory s tím, že nechceš, aby sebrali něco tobě, že jsi v tom namočená s ním, takže pro nějaké "nechce zatěžovat" není prostor. A exekutory bych nepodceňovala v tom, že si neumí najít něčí přechodné bydliště, i když mu tam nemá poštu.
@biedronka10 Tak jak ti řeknu jaci jsou v pul druhé ráno jsem běžela bosá v zimě s dětmi v náručí celá od krve busíla kamošce na dveře pro to že by mě v tu noc ex zabil.7 let jsem byla mlácena tak že jsem skončila v nemocnici celkem tři krát s otřesem mozku a jednou jsem upadla do.bez vědomí když mi zasadil ránu a uhodila jsem se do.topení.Moje díte bylo ve dvou letech svedkem toho jak táta rozbíjí zařízení lustry holou rukou a mlátí mámu.A to že jsem samoživitelka píšu pro to aby si ženy uvědomili že to jde i bez chlapa že je někdy lepší být sama.A chlapi jaci jsou?no v mém okolí nic moc vidím to kolem sebe.Mám hodne dobrou kamarádku její manžel je ukázkový hlídá, vaří,do práce chodí je to múj mistr v práci .Ona na něj nedá dopustit. A přitom v práci má poměr z holkou.A ešte obšťastňuje naší společnou kamarádku a tá mi vypráví detaily.Když ta kámoška rodila tak ten její manžel z porodnice jel za tou nasi společnou kámoškou a byl tam do rána.A v práci nic dobrého od ženských neslyším jenom to jak im manžele chlastaj a vysedávají po hospodách.A koukala by si co chlap stihne počas noční směny. Já vůbec neříkám že jsou všichni špatný a ani jsem neřekla že jsou ženy stoprocentní ale žel mám otevřené oči a vydím to kolem sebe .A přítele mám ale žít s nim nechci a nikdy ze žádným chlapem .Je to moje rozhodnuti.
Stýkáme se občas .Mimochodem je to taky nevěřík podváděl manželku a tá se sním rozvedla.Hold nemám růžové brýle. A je mi lito že je svět takovej a že dětičky nevyrústaji z tátou přála jsem si rodinu ale hold nemám štěstí. A kdybych mela chlapa tak člověka který se o sebe umí postarat a né chlapa který je jako múj syn že mu musím přispívat na výživu .A někdy by jsi mela navštívit bily kruh bezpečí v Praze když je sezení a poslechnout si příběhy tech ženských jake meli chlapi.A kdybych ti vyprávěla múj příběh ta k veř že by si brečela.
@biedronka10 ešte informace. Nikdy to ty moji kamarádce neudělám a neřeknu ji jak má skvělého manžela ke kterému vzhlíží i když je mi z něho na zvracení. Nebudu im ničit iluze o skvělé rodině. Nechci ji ublížit mám ji ráda.
@shaun40 upřímně,nechápu jak jsi mohla dovolit aby tě chlap mlátil takovou dobu a zvlášť před dítětem.Všichni chlapi jaké vidíš ty nejsou.to,že to nevyšlo tobě a bohužel se chlap k tobě choval jak se choval nemusí nutně znamenat že to dělá tak celá republika.Někteří chlapi jsou s.vině, to ano, ale ne všichni.Já mám chlapa který po hospodách nechodí, jde ráno do práce,odpoledne z práce a zbytek dne je s dětmi,víkendy taky.Peníze domů nosí,když potřebuji tak mi peníze dá,větší investice,za byt,elektriku,nákupy apd. dává taky.
@veronikav31 Jsem ze Slovenska nemám tu žádnou rodinu a bála jsem se jak uživím děti asi pro to jsem to trpěla. Tátu nemám ten nás opustil když mi byl rok našel si milenku a už jsem ho od té doby neviděla.Máma je alkoholička.Nechtěla jsem zůstat v cizí krajine sama.Asi pro to jsem to trpéla.A on pořád sliboval že začneme od začátku že už to neudělá. Tak jsem doufala že se to změni.
@shaun40 tak stačí dobré kamarádky místo rodiny
V prvni rade je nutne zjistit, kolik vlastne vydela, kolik zaplati za dluhy a ostatni naklady a kolik mu tedy zustane. Bez toho se da tezko posoudit, jestli je zjeho strany 10k moc nebo malo. A jak ho k tomu primet nevim. Jedine me napada nuz na krk. Proste bud to spolu poresime a proberem nebo budem delit vse napul...Mam nejak pocit, ze tam bude jeste jiny duvod, proc o tom nechce mluvit, nez to, ze se stydi a nechce zatezovat...
@klea81 No to souhlasim.Myslím že je problém v tom že jsem nezažila model z dětství táta a máma pro to si třeba neumím najít chlapa.Ale opravdu v mém okolí neznám šťastný pár každý nadáva chlapi říkají že kdyby neměli hypotéky tak už tu svoji nakopou .A takové rúzne keci.A ja mám strach jít z někým bydlet.Jako tohle z témi peněži autorky příběhu.Mě kdyby dal tak málo a ja platila celeje plat tak se znám že bych ho vyhodila .Nevím jestli bych měla zájem to řešit.Já vím že nemám třeba dobry názor .Že v partnerství je potřeba tolerance pochopeni a nevím co ještě. Ale myslím si že nemám energii řešit nějaké partnerove těžkosti a problémy a nedej bože exekuce to by letel.
@nina004 My mame s partnerem takový model, zkus to. Jsme 2 dospělí, bez dluhu, bez dětí.
Každý máme svůj osobní učet, kam chodí výplata a + jeden náš společný.
Já vydělám 15 čistého, on okolo 23 tis.
Kazdy si necháme na svém osobním učtu 3 tis, na "naše" potřeby (já nehty,vlasy, kosmetika....) a všechen zbytek převedeme na náš společný. A z toho hospodaříme a platíme vše.
Byt, hypotéku,auto, energie, domácnost, nákupy, osa, kino - prostě VŠE.
Nidko není ochuzen, mame oba na svou utratu stejně, a zároven je vše uhrazeno a navíc nam zbyde na našetření bokem, pár tisíc.
Mého syna učitelka pronajímala byt a v září ji navštívili exekutoři s tímto že jedou vymoct pohledávku do jejího bytu .A v pronájmu mela pár se dvěma dětmi a tá nájemníce má dluhy ve výši 390000kč Oblepili vše v tom byte následne na to to odvezli a ona dodnes nemá nějake věci odvezli ze sklepa pilu sekačku kola spoustu věcí. Učitelka musela psát žalobu na ex.komoru že při výkonu zabavili její věci. Ty lidi tam neměli vůbec přihlášený pobyt a dodnes se neví jak se ten exekutor dozvěděl že tam bydlí. Tak autorka si musí dát pozor.
@shaun40 promiň,na jednu stranu tady píšeš jaký jsou chlapi s.vině, jak bys ho nakopala kdyby dělal to nebo ono a přitom ses nechala takových let týrat.ano,člověka taková zkušenost změní,ale ty sis nedokázala poradit se svým životem.ne všichni dokážou všechno řešit,ale partnerský život není jen o penězích,ale vzájemné důvěře a podpoře.my jsme si s chlapem prošli peklem kvůli zdravotním problémům-spoustu samovolných potratů z mé strany,ale nevykašlali jsme se jeden na druhého,i když to nebylo snadné,žádné obviňování nebylo,naopak nás to stmelilo a teď vychováváme skvělé 2 děti
@veronikav31 Ja jsem ji taky neradila ať se na něho vykašle nic takového jsem nepsala.Ona píse že s ním chce byt že ho má ráda.Já jsem ji psala ať po útrate osmi tisíc všechny nákupy děli na pul. A exekuce u partnera je boj na dlouhou trať a ona vůbec netuší kolik on dluži.Tak já jsem psala za sebe že bych s nim nebyla.Ale ji nic takového neradim.Ale podstupuje riziko že ji namočí do dluhů. Majetek povinného je tam kde se zdržuje a ne kde má trvalé bydliště. Tak si přečtěte diskuzi a ukažte kde jsem ji radila ze ho má opustit.Exekuce je horší než nemožnost počít díte.Zažila jste když jste neměla ani korunu poněvadž bankomat vám nic nedá.Zažila jste že nemáte na nájem proto že máte všechno zablokované?Ze dne na den se stanete bezdomovcem bez možnosti si koupit rohlík.Ano pokuď má exekuce na rok dva tak o.k ale jsou lidi který to nesplati nikdy nemají motivace k ničemu pro to že to co si vydělaji im vemou.Byla by jste s takovým chlapem?Láska není všemocna.Bývalý manžel si nasekal dluhy a díky němu jsem přišla o pul bytu.Vím co to je návštěva exekutora a to jsme byli tři roky po rozvodu když mě navštívili.Verte že v těchto těžkých chvílích na lasku kašlete.

@misule55 Vzala bych si od něj 10000kč dva tisíce odložila stranou ze svého účtu bych zaplatila nájem a z těch osmi tisíc bych hospodařila a fotila si na mobil účtenky .Když by mi došlo tech osum tisíc tak bych mu řekla že už nemám peníze a od toho dne bych dělila nákupy na púl a za oblečení a obuv pro díte bych chtěla polovinu proplatit.A on uvidí že potřebujete třeba 12 tisíc na chod domáctnosti tak doplatí a přispěje příští měsíc více a co si koupite pro sebe do toho ne počítat třeba oblečení kosmetiku to bych si hradila z tech 13000kč které mi zbyli na účtu. A kdyby nechtěl doplatit tak bych mu nedala jídlo.