icon

Mám nebo nemám šetřit rezervu na miminko?

adelkaaa
13. dub 2016

Rádi bychom s manželem začali pracovat na miminku, ale teď jsme si koupili nové auto ( nutné), a tím pádem jsme bez peněz. Je rozumnější počkat pár měsíců, něco našetřit a pak začít? Nebo začít a nešetřit? Jaká je Vaše zkušenost? Trochu se bojíme, že to také hned nepůjde a proto bychom neradi čekali dlouho... děkuji za vaše zkušenosti

Strana
z7
magdalenax
9. srp 2016

Tak to je tedy šílenost. Takovej byznys - myslím tu školku či jesle bych chtěla mít.

radka8888
9. srp 2016

@magdalenax muzete. Vlastni iniciative se meze nekladou. Zase tyhle skolky nabizeji dost nadstandartni sluby. Kazdopadne existuji a neni jich zas tak malo.

zaneta238
9. srp 2016

@magdalenax jaký blbosti? V centru Prahy nic nenormálního,tak se laskavě uklidni a bav se na úrovni ...

magdalenax
9. srp 2016

@zaneta238 Nemám se proč uklidňovat. Pokud si matka zvolí jesle za takové peníze, zřejmě ví, že si je může dovolit. Pokud ne, tak bude doma s dítětem. Jesle nejsou povinné, tak nevím proč se zde o nich vůbec hovoří.

hejsa
10. srp 2016

@magdalenax Faktem je,že téma příspěvku se dostalo úplně jinam...je fakt,že v Praze znám předškolní zařízení v různých cenových relacích.Bohužel,někdy nemůžeme dětem dopřát to nejlepší,co bychom chtěly....je ale jen dobře,že se o to snažíme.Nechci kázat,ale máme svobodnou vůli dělat to,co chceme jen my samy/ženy/ po poradě s manžely nebo i samy,pokud jsme samožky... 😕

magdalenax
10. srp 2016

@marketa11112 Mám známou, léta letoucí, ani se nestihla vyučit, má základní vzdělání. V osmnácti porodila, nebo otěhotněla, přesně to nevím, klukovi je nějakých pěta-šestadvacet. Dneska má druhého, ten už bude chodit do školy. Celé roky byla doma, ani před mateřstvím nesáhla na práci. Celé roky uměla jen od úsvitu slunce a jeho západu dřepět na lavičce a krafat o blbostech. V současné době tedy pracuje, cca tři roky zpátky, ale skuhrá, jak je to náročné. Uklízí, nevím kde a ještě si našla úklid nějakých bytů. Nicméně, celý roky pobírala dávky, pracujícího chlapa doma. ....

meta123456789
10. srp 2016

Za sebe můžu říct, že investice do výbavičky je nemalá, ale záleží, jak to má kdo nastavené - někdo je náročnější, někdo méně. Bohužel jsem neměla po kom dědit, tak jsem vše musela pořizovat - něco jsem kupovala nové, něco bazarové. Na druhou stranu, nějakou dobu může "výroba" trvat, pak 9 měsíců těhotenství, kačku ke kačce, dá se na výbavičku ušetřit. Pokud máte možnost podědit nebo si něco půjčit od kamarádek, náklady budou pochopitelně nižší. Já bych to nechala na přírodě, pracovala na miminku a přitom šetřila a bude to 🙂

zaneta238
10. srp 2016

@magdalenax proč,protože je samoživitelka a musela kvůli financím brzy do práce... A jelikož je na malou uplně sama,tak jí musí mít poblíž zaměstnání .

Strana
z7