Samovolný potrat. Jak dlouho čekat se snažením?

margi23
12. lis 2020

Ahoj holky, chtela bych se poradit a taky tak trochu sverit. Loni v zari jsem v 17 tt potratila, doktorka nam rekla ze s novym snazenim mame pockat pul roku. Pockali jsme 5 mesicu a povedlo se nam to az za dalsiho trictvrte roku. Dnes jsem prodelala samovolny potrat v 6 tt s tim ze nebude nutna revize. Chci se zeptat, probiha po takovem potratu nejake sestinedeli, pripadne jak dlouho cekat nez se znovu pokusime o miminko... Prosim jake mate zkusenosti vy?

waisinka
12. lis 2020

@margi23 jestli je to samovolny bez revize a jeste tak na zacatku , tak muzete hned ☺️

rnika
12. lis 2020

Prodělala jsem dva samovolné potraty ( dokonce v pozdějším týdnu, revize nutná nebyla ...) bylo mi řečeno, že není nutné dodržovat šestinedělí, ale že bych měla nechat proběhnout jednu MS... ( třetí samovolný potrat jsem musela mít i revizi, tam by mělo být dodržené šestinedělí).

jjasmina
12. lis 2020

Můžete se snažit hned, já jsem loni v dubnu měla sp a v červnu zase pozitivní test, Držím palce 🙂

lusaju
14. lis 2020

@margi23 Po samovolném potratu můžete hned, jak se budeš cítit. Dokonce je velká šance, že otěhotníš hned. Do třetice to vyjde!
Já jsem pár dnů po revizi (ZT v 9.tt, v 11.tt revize) a fyzicky se cítím v kondici, ale psychicky je to hodně těžké. Už dvě děti mám, ale tohle se mi přihodilo poprvé.
Jak se se ztrátou srovnáváte vy, které si tím samým právě procházíte?

margi23
autor
14. lis 2020

@lusaju Ja jsem na tom ted lepe nez minule. To bylo horsi, musela jsem miminko porodit a absolvovat revizi, to bylo psychicky narocnejsi. Ted vypada, ze vse odejde samo. Rada bych do toho sla co nejdrive. Nejsem uz nejmladsi. Taky mam doma uz skoro ctyrleteho chlapecka. Drzim pesti i tobe 🙂

rnika
14. lis 2020

@lusaju Já mám 4 dět a stejně jsem z toho vždycky byla psychicky rozhozená... ( naposledy teď v Září).

bertik20
27. říj 2022

@lusaju měla jsem podobně (v 11 tt zjištěno zamlklé v 8 tt) a šla na revizi. Zítra to bude 7 tydnů od revize, vše by mělo být v pořádku. Pocity pořád na nic, ale to se srovná

ele_nka
27. říj 2022

@margi23 začali jsme se snažit hned a měsíc na to jsem byla znovu těhotná.