Po zaplacení kroužků nám nezbyde skoro nic
Prosím o radu tento měsíc musíme zapatit popeláky 1800kč, hudebku 600kč, mal plavání 1300kč, syn se učí s bičem, na který dlouho už čekáme než se uplete a zrovna tento měsíc je take 1500kč, kroužek counry 500kč...to jsou výdaje navíc, spoření máme, ale odešla lednička, tkže na něm skoro nic není ☹ co teď?zbyde nám kolem 3500kč n celý měsíc, n benzín, jídlo, drogerku...je možné z toho nějakým způsobem vyjít?Většinou máme n měíc necelých 10000kč.Můžeme si půjčit od rdičů ale rději bych to nějak zvládla, nebo nějaké typy jak co nejvíce ušetřit?Jsme dva dospělí sedmiletý prvňáček, a roční holčička, dva pejsci a králíček.Budu ráda za všechny rady
Začínám mít pocit, že ocet bude novým lékem na chudobu celého světa. No nic, až bude v akci, tak ho nakoupím. Nebo případně nám tu nějaká šikovná maminka poradí, jak ho vyrobit doma? Nejlépe třeba ze slupek, které vyhazuju na kompost a je mi to líto. 😀 😀 😀
souhlas s katerinap od placení kroužků po krémy to je veletoč, sice taky šetřím kde se dá, ale raději trávíme každý denně za volantem min. hodinu při dojíždění za prací a stresujem se zae jinak, tak už to chodí
Ženy mám to! A píšou, že je to i na pleť a na zuby, na vlasy, na hubnutí.....Zázrak!!! Zázrak!!!!
http://zeny.e15.cz/clanek/pro-zdravi/jablecny-o...
jen pro morgan, máte pravdu, že nemám čas pravidelně pročítat fora, jak a za kolik lidi žijí, to ze své praxe znám dost dobře a sem jsem zabloudila spíš taky pracovně na popíchnutí klientky, reagovala jsem jen věcně k tematu.
@hojda Šišmarjá, už to mělo náběh na domácí výrobu kondomů kdysi se vyráběli ze střívek tak proč nez buřtů že jo 😀
@achjonetusim Ty peru, ty šít nemusím, stačí jen jeden, promáchnout v octu a je to ok!
@kacca11 Avene je taky fajn. Já pak na to Vichy četla recenze (i odborné) a teda za mě nikdy víc. Dostávala jsem se z toho pak ještě několik měsíců. Nakonec jsem skončila u Baley (myslím) a naprosto vyhovuje. A to jsem dřív měla s pletí taky problémy. Nicméně když vidím, že má na mě stejný účinek krém za 500 Kč a za 50 Kč, tak proč bych měla platit víc za stejný výsledek.
achjo hojda netusim, ale aspoň se někdo dokáže povznést nad starosti a odlehčit téma před půlnocí, dobrou noc
Pardón. Není typ jako tip, nejsem jazykozpytec. Svým příspěvkem jsem jen chtěla říct, že jsou věci, které rodině a sobě neodepřu, jednou bych toho mohla litovat. Nerada bych, aby mi děti jednou vyčetly, že nebylo na kroužky, školní výlety..... já v tomto vyrostla, vím, jak hrozně mi bylo.....
Až vám bude 35+, už tu pleť a vlasy nezachráníte, na to trošku myslete.
Ale to už jsem dost OT původního tématu. Téma mě zaujalo, chtěla jsem vědět, jak se dá šetřit. Něco se mi tu opravdu zalíbilo (ten ocet určitě vyzkouším), nad něčím už kroutím hlavou, ale proti gustu....
@tanak No ani se nechováte moc ekologicky. Co furt utíráte těmi ubrousky, že balení na týden? Takového odpadu... Každý den vynášíte koš? To ho máte tak mrňavý, nebo netřídíte odpad? Jinak ,,kvalitní'' zubní pasta je jen marketingový trik, pasta je jen kosmetický doplněk, v podstatě pro zdravé zuby stačí si je čistit jen manuálně kartáčkem🙂 My teda máme doma většinou nějaký Signal. To jen tak mimo téma, když už se diskuze stejně od něj odklonila🙂
@xpila No musím se přidat k těm, kterým krémy Vichy taky nevyovovaly. Měla jsem po nějakém jejich toniku i dost hnusnou dermatitidu. Chvíli jsem používala Avene, ale taky se podle mě pak zhoršili. Hodně dobrá pro mě je kosmetika Alcina a teď používám krémy a masku značky For life Madaga, taky mi vyhovuje, dokonce je to vyrobeno u nás českou firmou, tak aspoň podoporuju naše výrobce🙂
@ayenkas Třídění odpadů jsem popisovala na předchozí stránce, ale tedy znovu: odpad třídíme a to hlavně plasty, papír a sklo (ve skříňce pod dřezem mám na tyhle odpady speciální koše) a přes léto (částečně i jaro a podzim) i bioodpad (mám na zahradě v rámci studia vermikompost a ty žížaly se právě bioodpadem živí, navíc od jara má naše město program na třídění bioodpadu - rodinné domky vyfasovaly speciální popelnice, kde se vejde i tráva...)...ale i tak každý den vynáším koš z koupelny a kuchyně... a ano, koše máme záměrně malé, aby se prostě často vynášely. Téma vlhčené ubrousky - to je jediná naše částečná ekologická domácí neřest. Proč částečná? někdy zakoupím (neříkám že pokaždé) ubrousky rozložitelné př. Jackson Reece. Používáme je i pro sebe na utření po vykonání velké potřeby, když to chcete vědět. Cítíme se tak lépe a prostě nám to vyhovuje a když si spočítáte že v balení je 64- 80ks ubrousků (záleží na značce), 3 lidi jdou 1-2x za den na velkou a použijí 1ks ubrousku, dále se s nimi třeba narychlo utře špinavý stůl, nebo každý den jeden nastříkám desinfekcí a "sjedu" záchod (mimo velký úklid 1x zy týden) tak za týden prostě 1 balíček spotřebujeme. Mám se cítit provinile? Ani náhodou, jsou lidi, co na ekologii totálně kašlou, nekupují ekologickou drogerii a netřídí nic. Já s pokorou platím odpady a myslím si, že platíme ještě málo (na rozdíl od většiny občanů), občas také zakoupím čistící prostředky značky Ecover, Frosch...které jsou nesrovnatelně dražší než "klasické" prostředky, ale dělám to pro svůj dobrý pocit, pro dceru, která na této zemi bude žít atd. Takže mně dokáže docela naštvat, že o mně v diskuzi napíšete "že se asi nechováme moc ekologicky" když o nás absolutně nic nevíte 😠 Ale rychlejší je člověka shazovat, než zjišťovat jak to ve skutečnosti je...
co se to tu děje, nechápu.. zas je z toho místo poradního klubu slepičárna.. 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 ani se mi nechce číst, jak se tu rejpáte v malichernostech a slovíčkaření...ach jo.. 😢 😢 😢 😢
@lenka5731 ono záleží asi jak má kdo citlivou kůži, ale koukala jsem na tvé ceny a to fakt dáme teda víc a to nějak extra neřeším takové věci, nekupuju nejdražší ale ani ne nejlevnější
šampon - tak kolem 80 Kč v akci já, manžel používá pánskou niveu 2v 1 (sprchový gel i šampon a má to tak na týden) - kolem 60 Kč jeden průměrně, děti mají svoji Niveu - cca 120 kč (gel i šampon v jednom)
sprcháč - manžel jak jsem psala výš, děti to samé. Já jsem v pohodě takže beru většinou v akci ty vyzkoušené - Radox, Nivea,
prací prášek - můžu koupit za pár kaček ale houby to vypere, dávám víc. Kupuju z německa a kolem těch 300 Kč dávám
toaleťák - ok
jar - mám tak na půl roku a kupuju bud Jar nebo Pur
tablety do myčky - to sedí celkem
zubní kartáčky - kupuju takový střed ale kolem 200 Kč za ty 4 kartáčky dám určitě
pasta na zuby - děti kolem 50 Kč, my taky to mám cca 100 Kč za 2 pasty
ústní vodu - nepoužívám pořád, nemám přesně spočteno
krém na obličej - nepoužívám přiznám se že nevím
deodorant - tak rok fakt ne, možná 2,3 měsíce a kupuju niveu a ta 20 nestojí
houbičky na nádobí, hadříky - ok to sedí nějak extra nepoužívám když je myčka
závěs do WC - at voní WC, ty z Dm jsou fajn
vatové tampony - nepoužívám
vlhčené ubrousky - kupuju balení těch 4 v DM, beru je když někde jdeme-je fajn třeba na hřišti děckám utřít ruce, osvěží se s nimi, pokud někde jedeme ale kolikrát je i doma používám když uklízím - třeba záchod se s nimu utírá dobře
pěna do koupele - ráda se koupu s pěnou i děti, ale to většinou koupím jako dárek-třeba ted dostali na vánoce ve tvaru krtka a měli velkou radost ale taky stál 300 kč, já to samé většinou mi to někdo dá jako dárek takže to prakticky nekupuju ale jinak kolem 200 Kč by to určitě bylo a je to tak na 2-3měsíce?
gel na holení - manžel má citlivou plet a hodně se osype po obyč, skvěle mu vyhovuje od Justu a to je cena 300 Kč a má ho cca na 3měsíce (ale manžel se holí málo, tak 1x týdně)
sáčky do koše - koupila jsem ty levné snad za 10 Kč a letěli do koše, to se hned prorve je to děs, kupuju v DM ty jejich pevné 60 litrů a ty stojí kolem 40 Kč a máme tak na měsíc cca
lak na vlasy a tělové mléko - lak na vlasy ne, tělové mléko ano - dětské nivea kolem 100 kč, nám jsem ted koupila v Lidlu a zdá se mi fajn a kolem 50 Kč

@lenka5731 Argumenty docházejí, budeme řešit gramatiku? 😠