icon

Po zaplacení kroužků nám nezbyde skoro nic

anickajirka
5. únor 2015

Prosím o radu tento měsíc musíme zapatit popeláky 1800kč, hudebku 600kč, mal plavání 1300kč, syn se učí s bičem, na který dlouho už čekáme než se uplete a zrovna tento měsíc je take 1500kč, kroužek counry 500kč...to jsou výdaje navíc, spoření máme, ale odešla lednička, tkže na něm skoro nic není ☹ co teď?zbyde nám kolem 3500kč n celý měsíc, n benzín, jídlo, drogerku...je možné z toho nějakým způsobem vyjít?Většinou máme n měíc necelých 10000kč.Můžeme si půjčit od rdičů ale rději bych to nějak zvládla, nebo nějaké typy jak co nejvíce ušetřit?Jsme dva dospělí sedmiletý prvňáček, a roční holčička, dva pejsci a králíček.Budu ráda za všechny rady

lenka5731
7. únor 2015

@smardik holky psaly, že ten DM prášek vyhrál nějaké testy, já detaily nevim, nesleduji to. Mne vyhovuje, že v DM nakoupím zásobu všeho, když je výhodná cena a pak to nemusím zas hodně dlouho řešit. Před lety bych taky nevěřila, že budu používat nějakou řetěz ovou značku a budu to kupovat proto, že jsem s tím spokojená, no Holt vyvoj 😅

smardik
7. únor 2015

@lenka5731 jo pokud mi dojde z Německa tak ten DM kupuju, ale jinak kupuju německé - Persil nebo Waise Reise. já třeba nemůžu koupit Ariel v tom něco manželovi a synovi vadí a jsou osypaní

ale Dm jsem spokojená - tablety do myčky, ubrousky mají dobré, příkrmy jsem taky kupovala ty jejich

anickajirka
autor
7. únor 2015

@daruna po zaplacení všeho nám zbývá 10000 zhruba bez peněz nejsme 🙂

ayenkas
7. únor 2015

@tanak Tak to se omlouvám, nechtěla jsem se tě dotknout🙂 Je dobře, že tak myslíte na ekologii, kéž by se aspoň takhle chovali všichni🙂

anickajirka
autor
7. únor 2015

@lenka5731 teď si to tady pročítám všechno, jak to děláš, že to stačí n vložky a tampony 20-30kč za měsíc?

marsrutka
7. únor 2015

@anickajirka i mne to překvapilo

anickajirka
autor
7. únor 2015

@marsrutka no mě to přijde dost hodně málo, já většinou používám tmpony, nesnesu vložky, ikdyž vím, že je to levnější, le prostě mi nepaasaaují.aVčera jsem bylaa n nákupu v kufu a radovala se, že mají akci na už tak levné tampony 32ks za 48kč a to spotřebuji většinou dvoje a nějaké ty vložky, takže celkem nechápu.Leda, že by paaní měla své dny jen dva dny?No jsou i takový lidé 🙂

kammka
7. únor 2015

@anickajirka no já třeba kupuju vložky v kauflandu, mám jednu oblíbenou značku, dělají i dlouhé noční.. a to je za balíček okolo třiceti korun.. občas mi jeden balík stačí..ale spíš spotřebuju tak balík a půl, takže by mně taky zajímalo, jak je možné se vejít do třiceti korun.. já kupuju celkem levné. a nemyslím, že bych krvácela moc.

třeba s tou drogerií, my taky moc neutratíme.. pleny se snažím kupovat v akci, teda spíš posílám muže, teď teda byly v lidlu, vyšly na míň než 4kč jedna..což je už fajn.. tbl do myčky taky v lidlu, měla jsem i z Německa z lidlu nebo i jiné dražší značky, ale rozdíl jsem žádný neviděla, takže není důvod kupovat dražší.. jar mi vydrží hoodně dlouho, určitě dva měsíce i víc..prášek kupuju taky v lidlu, nebo ho dostáváme darem od tchýně třeba k Mikuláši 😅 , ten z lidlu je tuším za dvě stě a vydrží cca dva měsíce..formil.. zubní pasty kupouju pro nás nějaké obyč, protože opravdu stačí katráček, ale pro děti máme elmex.. ten je sice drahý, ale dětem vydrží hoodně dlouho, klukovi čistím zuby sama a jen mu máznu kartáček a stačí.. šampon používá muž fructis, má delší vlasy než já, já mám ráda timotei, oba jsou celkem levné. já nepoužívám sprchové gely, on ano, ale rozhodně mu lahev vydrží cca měsíc, kupuje si ppánské, rozhodně ne ty nejlevnější, zase jsou husté a spotřebuje jen kapku..já se meju jen obyč mýdlem, mám na nohou ekzém. ten si promašťuju sádlem 😀 cokoli jiného je buď strašně drahé nebo mně to ten ekzém zhorší.
děti mají pěnu do koupele na několik týdnů, jinak pevné mýdlo.. šampon mají klasika dětský, lahev na několik měsíců a to má holka vlasy do pasu, musím mít pro ni i kondicionér, lahev taky vydrží mnoho mytí.takže ta drogerie u nás není tak strašně náročná..
ad zvířata: máme čubu borderku, má teď 20kg.. loni měla štěňata, měla jich sedm, to žrali eminent junior všichni spolu, ona pak dojídala načatý pytel, když už byli pryč, měla ho až do Vánoc a aspoň se po těch štěněcích granulích spravila, měla po dětech kolem 15kg, totální kostra.. teď má obyč granule kolem 50kč/kg, řekla bych , že 10kg jí stačí skoro na měsíc, ale ona je prase, chodí se cpát zbytkama ke slepicím 😀 😀 😀
to nás dráž přijde kočka.. má malou konzervu na den až dva, k tomu granule, ale těma spíš přikrmujeme cizí kočky, takže určitě by se to dalo pořídit i levněji, nekrmit ty cizí mrchy..

kajalka
7. únor 2015

@anickajirka A nepřemýšlela jsi nad menstruačním kalíškem? Sice je větší prvotní investice, ale vydrží spoustu let. já mám svůj už snad 7. rokem. Tenkrát vyšel na necelý 400 kč.

anickajirka
autor
7. únor 2015

@kammka no já bohužel krvácím trošku více, po každém těhotenství více, já mít daalší dvě, tak snad vykrvácím.No a my s drogerkou.zubní pasty já s manželem obyčejné, taky dáváme jen trošku, a vydrží, kartáčky na azuby taky levné, syn má teda lepšejší pastu a malá má elmex, ale to jim vydrží pěkně dlouho 🙂 .No vanu nemme, jen sprcháč, takže pěnu do koupele máme obyčejnou a ta vydrží dost dlouho jen malé dáme semtak do vaničky, kde si vleze i syn a potápí se 😀 šampon mi bohužel pasuje jen head schouldres, kvůli lupům, takže ten je drahší, aale jeden velký stačí taak na dva měsíce.Sprcháče nepoužíváme jen mýdla, ale dotáváme na narozky...takže semtam.Krém na obličej nemám, osvědčila se stará dobrá nivea.Lak na vlasy...nepoužívám.Malovátka si koupím jen tak jednou za rok a to je moc, většinou se nemaluji, antiperstirant mám tak na měsíc.Záchod, koupelnu, kuchyň...myju s domácím přípravkem, voda, ocet, trošku jaru nějaký ten vonný olej pár kapek a je to skvělé, odmaští...jen vůni do záchodu používáme, taky tu levnou.Prášek na praní kupujeme vždy v akci po 10kg, většinou kolem 200kč plus viváž, kterou máme tak na dv měsíce.Plenky kupujeme v tescu, v kci jsou za nějkaé 200kč a je jich 52ks se mi zdá.Ubrousky vlhčené používáme jen na cestách, doma berem žínku vodu a krém na zadeček pro mlaou taky dáváme niveu.Jar máme tak skoro na 2 měsíce ten velkýVytírám vodou s octem a olejíčkem trošku t smrdí, ale vyvětrá se a prach stírám vodou s aviváží, hezky se leskne a méně se lepí prach teda aspoň se mi zdá.Nevím jestli jsem na nic nezapoměla s drogerky.Syn odmala trpěl ekzémy, vcelku dot hodně, mastičky od kožní nezabíraly, bylinky taky ne...ž nakonec Aderma, za kterou jsme utrácely dot hodně, no.Nepamatuji si přesně ale kolem 1500kč tak na dva měsíce.Naštětí z toho vyrostl.Takže někdy obyčejná drogerka nestačí.Jo a ještě jsem zapoměla plenečky na bazén, 90kč za 12ks.Chodíme každý týden jednou.Máme z práce poukázky, takže neplatíme nicc

anickajirka
autor
7. únor 2015

@kajalka no přemýšlela, určitě by se to vyplatil, jen nevím, nějak mi nedělá dobře ten pocit, že mám v sobě něco takového ☹

anickajirka
autor
7. únor 2015

tak dala jsem se do pečení housek, ty jsem ještě nepekla, jen chleba, tak uvidíme 😀

kajalka
7. únor 2015

@anickajirka Do doby, než jsem měla kalich, jsem myslela, že tampon necítím. Teď ho nesnesu. Na kalich bych kolikrát úplně zapomněla, že ho mám.

anickajirka
autor
7. únor 2015

no ještě pouvažuju, a nejsou tam nějaké rizika?no ikdyž i tampony nesou rizika

kajalka
7. únor 2015

@anickajirka Pokud budeš dodržovat hygienická pravidla, tak o rizicích nevím.

hojda
7. únor 2015

@anickajirka Plavky se dají koupit třeba na bazaru, taky pro mimina a nemusí se kupovat ty jednorázové.

anickajirka
autor
7. únor 2015

@hojda ony existují normální?to ani nevím, jak to funguje?

kajalka
7. únor 2015

@anickajirka Ano, existují, např. Imse Vimse, ty máme my. Slouží víceméně jen k zachycení hovňousů. Ona se stejně moč dostane do vody i z těch jednorázovek, o dospělých močících do bazénů snad ani nemluvě...

anickajirka
autor
7. únor 2015

@kajalka aha , tak ten chlor by tao měl zlikvidovat nečistoty si myslím, kromě ted hovínek.A na bazénech nejsou proti?

hojda
7. únor 2015

@anickajirka Na plavání jsme měli tyhle, jsou takové víc jakoby gumové než klasické plavky a zevnitř je froté a gumičky kolem nožiček.

https://www.modrykonik.cz/market/detske-plavky-...

anickajirka
autor
7. únor 2015

@hojda tak to je supr tak na to pokoukám, si pořídíme, dodělámaea co máme doma 🙂 děkuji za typ

lenka5731
7. únor 2015

@anickajirka na korunu presne to samozrejme spocinane nemam 🙂 Ale ms mam slabou a kratkou a kupuju DM výrobky v těch největších - nejvýhodnějších baleních a jedině v té dvojité akci, takže tipuju, že by to tak nějak plus mínus mohlo vyjít. Tampony normal tu mam krabičku 80 kusů a stála nevím kolik, ale určitě nakonec jeden kus vyšel hodně pod jednu korunu. Kalíšek jsem taky měla, ale vůbec mi nevyhovoval, asi po půl roce letěl do koše. Ale při silnější ms a velké spotřebě tamponů by to pro tebe asi stálo za zvážení a vyzkoušení.

poupe
7. únor 2015

@anickajirka vždyť máte peněz dost, myslim že neni potřeba šetřit 😉 jen tenhle měsíc se platí toho víc, tak se uskromníte. 😉

hojda
7. únor 2015

@anickajirka Není zač

kacca11
8. únor 2015

@lenka5731 Také mám slabou Ms, kdybych používala vložky či tampony, budu na ještě nižší ceně. Ale mám kalisek, takže byla jednorázová investice a teď už roky bez výdajů.

evulina77
8. únor 2015

@poupe no ono šetřit se nám když je z čeho

lenka5731
8. únor 2015

@kacca11 to mas dobrý, ale mně nevyhovuje, vyhodila jsem ho. Jak jsem tu psala.

andelka
8. únor 2015

Taky mám kalíšek,už dva roky. Skvělá investice. A necitim ho vůbec,v ničem neomezuje a nemusím nic kupovat pravidelně,ani doma skladovat. Ted jsem měla MS na dovolené,vezla jsem jeden kalíšek v pytlíku a to bylo všechno,takže i ušetřené místo.

lu777
8. únor 2015

kalíšek je super vynález.... za mě zlepšení ve všech směrech... hlavně mi vyhovuje, že dám ráno sprchu, zavedu , jdu do práce, tam nemusím nic řešit 😎 odpracuju, vyzvednu děti, dojdu domů a až večer v klidu řeším, že vlastně mám ms 😉
a jinak pro to vnitřní prostředí z mé zkušenosti taky lepší než tampóny 🙂
s kalíškem jsem byla plavat, cvičit bodybuilding, běhat, na kole... ani jsem o něm nevěděla... zavádět jsem se naučila během pár dnů 🙂
nevím jak to vychází finančně, ale ze všech hledisek jsem s ním fakt moc spokojená a můžu vřele doporučit 😎

andelka
8. únor 2015

@lu777 finančně myslím to vychází velmi dobře. Taky jsem kupovala někde na slevovém portálu, nestál ani 400 určitě. Mám ho dva roky.Jinak jsem za MS spotřebovala jedno balení tamponů (16ks) a půlku až jeden balíček vložek. Myslím že nejpozději za třičtvrtě roku se mi investice do kalíšku vrátila a od té doby už jen šetřím. 🙂

Strana