icon

Po zaplacení kroužků nám nezbyde skoro nic

anickajirka
5. únor 2015

Prosím o radu tento měsíc musíme zapatit popeláky 1800kč, hudebku 600kč, mal plavání 1300kč, syn se učí s bičem, na který dlouho už čekáme než se uplete a zrovna tento měsíc je take 1500kč, kroužek counry 500kč...to jsou výdaje navíc, spoření máme, ale odešla lednička, tkže na něm skoro nic není ☹ co teď?zbyde nám kolem 3500kč n celý měsíc, n benzín, jídlo, drogerku...je možné z toho nějakým způsobem vyjít?Většinou máme n měíc necelých 10000kč.Můžeme si půjčit od rdičů ale rději bych to nějak zvládla, nebo nějaké typy jak co nejvíce ušetřit?Jsme dva dospělí sedmiletý prvňáček, a roční holčička, dva pejsci a králíček.Budu ráda za všechny rady

lu777
8. únor 2015

jinak teda zírám jak šetříte někdo na drogerce... já teda třeba za pastu a kartáčky, ústní vodu a mezizubní kartáčky docela vydám... beru to jako investici, dětem je skoro 5 a 7 a jsou bez kazů, já dva roky taky, ale zlobí mě dásně, takže kvalitní pasta a ústní voda a mezizubní kartáčky to jistí... 😉 zubař je dneska hrozně drahý a u dětí je to velká investice do zdravých zubů, u dospělých ani nemluvím, po 35 už si člověk zuby musí setsakra hlídat 😉

jinak teď jedeme hodně ve výrobcích Cannabis - s konopím, český výrobek, dobré ceny a je to super pro mě i pro děti... máme krém, sprch. gel, já krém na obličej a oči a maximální spokojenost! mají to v teta drogerii... ještě od nich chci zkusit intim. mycí gel a šampon...

jinak teda jedna věc je hlídat ceny a druhá hygiena... nejsem typ co Savem drhne kachličky každý den, ale člověk musí být čistý...takže deodorant, šampón nebo zubní pasta, tam na spotřebu fakt nehledím 😉 už se mi párkrát stalo, že mi padla čelist, že i mladá maminka je celá propocená nebo nemá umyté vlasy.. to nechápu, lepší levný šampon a deodorant, ale musí to být! už kvůli lidem okolo 😔

lu777
8. únor 2015

@andelka no asi jo, já to nepočítala, mně šlo o to jestli kalíšek ano, dva roky jsem váhala (dneska si říkám že to byla škoda, mohla jsem o tomhle vědět už dávno!)....
jinak já kupovala za 600 Kč zhruba a má vydržet 5 let při správné údržbě zhruba, takže jeden cyklus mi vychází zhruba na necelých 10 Kč? 😅 super, to jsem ani netušila 😀 já už ani nepoužívám slipovku kromě prvního dne k tomu, protože jak se to člověk naučí zavádět dobře, tak je to fakt pohoda 🙂 🙂

andelka
8. únor 2015

@lu777 dneska vyjde kalíšek i levněji,600 dáš tak za dva. A 5let je minimum co vydrží. Já na poslední den používám látkové vložky,což byla investice asi 150kc a mám je taky dva roky. O kalíšku jsem slyšela už dříve,ale koupila jsem ho až rok po druhem porodu,kdy bylo jasné ze nebude zahálet.
Jinak já z kosmetiky kupuji hodně v DM,někdy v Rossmannu. Ve slevach kupují hlavně toaletní papír,jinak mi stačí brát dobrou kvalitu za dobrou cenu,není potřeba mít všechno nejdražší.

lu777
8. únor 2015

@andelka určo by se dal sehnat i levnější 😉 ale já chtěla Ladycup a zrovna žádná akce nebyla když jsem se rozhoupala konečně.... bylo mi jasné, že když už jsem se odhodlala, tak ho budu používat a chtěla jsem jít do značky co ji měly holky, které mi kalíšek doporučovaly, takže na ty levnější jsem nějak raději nekoukala....
jinak počítám spíš s minimem u toho používání a raději se nechám příjemně překvapit 😉
já byla kdysi hodně nemocná, takže v drogerce tak neutratím, ale utratím zase za opravdu kvalitní doplňky, které mě hodně drží, obzvlášť v zimě.... 🙂 některé věci prostě beru jako investici.. zase nepiju,nekouřím, nechodím na solárko nebo nehty a vím, že zdraví je nejvyšší priorita

jinak k původní otázce zakladatelky - jeden měsíc se dají výdaje dost přiškrtit...dlouhodobě by to ale byl problém, chtělo by to výrazné změny, ale to jsem pochopila že není ten případ

andelka
8. únor 2015

@lu777 taky mám Ladycup, byla akce tehdy na nějakém slevovém portále. 🙂 Ony ty akce jsou celkem často.
Jinak souhlas, taky nechám dost v lékárně, např. probiotika apod.
Jo, když se jeden měsíc musí hodně počítat a něco oželet, tak to jde. Další měsíc pak už je v pohodě, dá se to zvládnout.

lenka5731
8. únor 2015

koukám, že se tu můj rozpis výdajů za drogerii opravdu ujal 😀 😎

samozřejmě, že chodíme čistí, nesmrdíme na sto honů, normálně pereme, tzn. podle někoho si DOPŘÁVÁME prací prášek (dokonce i sušíme v sušičce), voníme se, čistíme si zuby, na spotřebu zubní pasty nekoukáme (ale to neznamená, že přejedu kartáček proužkem pasty tam a zpět), kartáčky měníme, při menstruaci si nedělám čárky za použité tampony atd. atd. Předpokládám, že ani muži se za mnou neotáčí kvůli tomu, že bych smrděla 😎 Jen prostě drogerie a kosmetika opravdu nikdy nebyla a nebude předmětem mého zájmu a tím, kde bych se chtěla realizovat. Normálně každé 2 měsíce chodím ke kadeřnici na střih a melír. Neodpírám si nic, co bych chtěla mít. Kdybych měla pocit, že chci a potřebuju krém za 2 tísíce, tak jdu a koupím si ho. Ale ten pocit fakt nemám. Přijde mi to zbytečný. Stejně jako vůně do záchoda, aviváž, pátá řasenka, spousta zbytečného oblečení atd. Ale stejně tak chápu, že toto spousta lidí nechápe 😔 Ale podle některých si něco odpírá ... Jenže odpírat si člověk může jedině to, co chce mít.

kammka
8. únor 2015

@lu777 a to skutečně jde nechat v těle celý den bez vyndání a vymytí???? já jsem právě řešila, jak bych to dělala v práci, kde chodí na wc X lidí, jak bych tam ten kalíšek ošetřovala.. přeci ani tampon nelze nechat v těle víc jak půl dne, teda já osobně bych to nesnesla ani 4 hodiny..a představa, že jsem něčím silikonovým nebo z čeho to je , zašpuntovaná celý den od rána šesti do večera pěti, kdy jsem se obvykle vracívala dom, se mi teda moc nelíbí..můžete mi k tomu něco napsat?? nechám se poučit.. díky.

lenka5731
8. únor 2015

@kammka holky ten kalíšek na WC vyplachují lahví vody (pokud chtějí). A nebo prostě kalíšek vyjmou - vylejou a zase zavedou. Jen je dobrý mít u sebe dostatek toaleťáku nebo vlhčených ubrousků na utření rukou 🙂 Umyvadlo nutně není potřeba. Jen se musíš naučit v polních podmínkách.

baca
8. únor 2015

@kammka mám Ladycup a celý den ho tam klidně nechávám, ale ne první dny. Prostě záleží na síle krvácení, to si musí každá vyzkoušet. V práci jsem ho zatím nepoužívala, protože jsem ho pořídila až po prvním porodu. Taky netuším, jak t budu v práci dělat, protože umyvadlo máme v předsínce, která není uzamykatelná. ale v návodu je psán, že stačí v nouzi jen vylít, vytřít toaletákem a umýt až to bude možné. Už jsem to tak jednou dělala, ale fakt už nevím, kde. Možná někde na dovolené v terénu nebo tak něco.

andelka
8. únor 2015

@kammka vylevam dvakrát nebo třikrát denně. Tampón a kalíšek jsou úplně jiné materiály. Když musím vyměnit mimo domov,beru na WC lahev s vodou a intimní ubrousky.není problém.

lu777
8. únor 2015

@kammka může se to nechat až 12 h, je to z nějakého materiálu, na kterém se nedrží bakterie... já kromě prvního dne bez problému můžu nechat... a ani první den mi nikdy nepřetekl nebo tak něco...
jinak materiálově jsou tampony nesrovnatelně horší 😉 je to chemicky bělené a nemůže to dýchat...
takže můj poznatek fakt je, že to dělá tomu prostředí dobře 🙂
a i mně, prostě ms už není taková otrava 😎

lu777
8. únor 2015

@kammka jinak v nouzi se dá i jen vytřít toal. papírem... 😉 ale tím, že to člověk fakt dělá 2-3 x za den, tak to není problém...

lu777
8. únor 2015

@baca já mám v práci prázdnou petku a prostě si ji vezmu s sebou na wc a tam opláchnu a zavedu...
právě do práce je ta výhoda větší jak když je člověk na MD... je to fajn klidně do terénu

baca
8. únor 2015

@lu777 To mě nenapadlo, ale já nad tím nepřemýšlela, protože jsem fakt doma a protože těch MS mezi třemi dětmi moc nebylo 🙂 Mně kalíšek vyhovuje proto, že mě nevysušuje jako tampony.
A je fakt, že v práci mi na záchod nepolezou děti, jak to dělají doma 🙂

zuzana_ka
8. únor 2015

Zajímavé, kam jste se v diskuzi dostali 😀

lu777
8. únor 2015

@zuzana_ka ženský no 😀

zuzana_ka
8. únor 2015

@lu777 ještě zbývá téma "chlapi"

elu
8. únor 2015

Ty jo, cumim jak se zde několik ženských na problémů druhých pekne nahonilo ego a neopustily si jak ony to perfektně zvládají a ještě to vytahování považovaly za radu 🙂 🙂

amallie
8. únor 2015

@anickajirka nečtu celou diskuzi, ale máte u vás lidl? Prášek tam vyjde treba na 100 Kč, drogerka taky levná, jidlo bývá každý týden v akci něco. Já mám kolem snad všechny obchody a nejradši chodím tam.

Držím palce, je super, že najdeš peníze na kroužky, investice do dětí je ta nejlepší!

elu
8. únor 2015

Jako vypisovat u tohoto příspěvků, jak si kupují Vichy .....to snad nemáte sociální inteligenci, ne

amallie
8. únor 2015

@anickajirka plenky na bazén se dle mě vyplatí ty jednorázové, protoze na tri měsíce te vyjdou na 90 korun a to ty látkové stoji několik stovek a dítě z nich vyroste.....

anickajirka
autor
9. únor 2015

@amallie děkuji ti z podporu lídl u nás je le celkem dleko.

hojda
9. únor 2015

@amallie Nám plavky vydržely rok a když koupí na bazaru, tak to vyjde jako jedny ty jednorázovky i s poštovným.

hojda
9. únor 2015

@elu Vytahování? Nevím, ale já si všímám, že lidé kteří mají peněz dostatek, tak ve většině případů za to vděčí tomu, že s nimi umí dobře hospodařit a kdo jiný by měl radit, než ten kdo to umí, ne? Chápu, že ne každý má vysoké příjmy, ale jedinou možností jak vyjít, je buď zvýšit příjmovou stranu pokud je to možné, nebo snížit tu výdajovou a ujasnit si, co je v mé situaci priorita a co není.

lenka5731
9. únor 2015

@hojda mně spíš přijde, že dostatek peněz mají ti, kteří dostatečně vydělávají. Pak se celkem ztratí, jestli nějakou tisícovku utratí zbytečně. 🙂 🙂 A spíš než dobré hospodaření s pár korunama hraje roli tzv. štěstí - dobré investice ve správnou chvíli. Když uděláš v životě velké rozhodnutí, které se ukáže zpětně jako blbé, jsi finančně poznamenaná na několik let- desetiletí, i kdybys jinak hospodařila jako pánbůh. Nevím teda, kdo se tu vytahoval, napadá mě snad jen ta paní, co musí během mateřské pracovat, aby si mohla dopřát prací prášek a kadeřníka.

anickajirka
autor
9. únor 2015

tak já to téma odlehčím dneska housky dělané doma se povedly a byly výborné, chleba také a půjdu zadělávat na další.a jště domácí jgurt, ten jsem už dělala kdysi a byl fajn, s ovocem...

anickajirka
autor
10. únor 2015

potřebuj se ještě zeptat, má někdo učet u air bank?uvažujeme nad přechodem, máme čs

babka
10. únor 2015

@anickajirka ještě mrkněte na equa bank. Bez poplatků, výběr ze všech bankomatů zdarma. Ještě máme zuno. Taky zdarma vše, ale teď je před prodejem, tak kdo ví, co s ní nový majitel udělá..
Taky jsme s manželem "utekli" od ČS a litujeme jenom toho, že jsme to neudělali už dávno.

anickajirka
autor
10. únor 2015

děkuji, ještě kouknem, ale ta air bank se mi zdá fajn.a nevíte jak je to s převedením uvěru?

babka
10. únor 2015

@anickajirka Převedení půjček nabízí snad všechny banky. Zkušenost nemám ,ale nejlepší bude se informovat přímo v bance, o kterou máte zájem 🙂

Strana