icon

Po zaplacení kroužků nám nezbyde skoro nic

anickajirka
5. únor 2015

Prosím o radu tento měsíc musíme zapatit popeláky 1800kč, hudebku 600kč, mal plavání 1300kč, syn se učí s bičem, na který dlouho už čekáme než se uplete a zrovna tento měsíc je take 1500kč, kroužek counry 500kč...to jsou výdaje navíc, spoření máme, ale odešla lednička, tkže na něm skoro nic není ☹ co teď?zbyde nám kolem 3500kč n celý měsíc, n benzín, jídlo, drogerku...je možné z toho nějakým způsobem vyjít?Většinou máme n měíc necelých 10000kč.Můžeme si půjčit od rdičů ale rději bych to nějak zvládla, nebo nějaké typy jak co nejvíce ušetřit?Jsme dva dospělí sedmiletý prvňáček, a roční holčička, dva pejsci a králíček.Budu ráda za všechny rady

lenka5731
6. únor 2015

@morgan jo, kupuju zásadně v akci. V DM drogerii výrobky jejich značky.
Toaleťák 10 rolí za 51 Kč. Prací prášek 40 pracích dávek nějak okolo té stovky, nevím už přesně. Dávkuju to lžící podle oka 🙂 Přijde ti to málo?

morgan
6. únor 2015

@lenka5731 no trochu jo 😀 , jinak tyhle věci taky prakticky jinak než v akci nekupuju 🙂

morgan
6. únor 2015

@tanak tak to radši nepiš nebo se dozvíš, že kupuješ zbytečnosti 😀

tanak
6. únor 2015

@morgan manžel mi tu ještě napovídá kondomy 😀

lenka5731
6. únor 2015

@tanak jak jsem psala nahoře, kupuju výrobky DM značek, a zásadně v akci 25% + 15% sleva
šampon - 30 Kč, vydrží dlouho
sprcháč - 20 Kč - snad 2 měsíce, nedávám si ho plnou ruku 🙂 Děti meju vodou.
prací prášek - už jsem psala
toaleťák - 10 rolí 200 útržků třívrstvého 51 Kč
jar - DM jar stojí asi 20 Kč a vydží nám snad rok?
tablety do myčky - balení 40 kusů stojí v té akci cca 80 Kč, tzn. na měsíc 60 Kč
zubní kartáčky - asi 10-15 Kč/ks?
pasta na zuby - taky asi 10 Kč, vydrží měsíce
uchošťoury - ne
ústní vodu - Listerin 1 litr za 99, vydrží snad půl roku
krém na obličej Nivea Q10 - taky do zásoby koupený v super výhodné akci, krabička snad za míň než stovku mi vydrží půl roku
deodorant - pár desetikorun a mám ho asi rok? 😀
houbičky na nádobí, hadříky - asi dvacka na půl roku?
závěs do WC - k čemu?
vatové tampony - k čemu?
vlhčené ubrousky - 1 balíček za cca 20 Kč mi vydrží 2 měsíce
pěna do koupele - taktéž
gel na holení - asi 30 korun a mám ho tuším dva roky? 🙂
sáčky do koše - ano, takže asi 10 Kč/ měsíc za velké pevné
lak na vlasy a tělové mléko - podobné kraviny jsem dávno zrušila (a to jsem si myslela, jak mám suchou kůži a kdysi jsem to na sebe patlala po litrech)

Ne, opravdu není potřeba moc drogerie.

morgan
6. únor 2015

@lenka5731 já teda kupuju většinou v rossmann, jak jsem psala taky všechno hlavně v akci, DM mi přijde drahý a nemám ho tak blízko, ale pro ty velké a pevné pytle do koše za 10 Kč na měsíc si fakt do DM zajdu 😀

kacca11
6. únor 2015

@lenka5731 Když bych to brala jako nutné minimum, tak prosím, ale sampon za 30,- by moje vlasy nepřežily, stejně tak moje pleť nesnese krémy jako nivea, kartáčky na zuby jediné kvalitní. Kdybych nevyšla s penězi, klidně to levné měsíc přeziju, ale jinak o sebe dbám a dávám si záležet na kvalitě. Chápu, že to někomu nevadí, ale já i manžel máme citlivou pleť a kupovat levné je pro nás příliš drahý a nebezpečný špás.

daruna
6. únor 2015

já nepíšu, že jsou na tom špatně nebo ne, jen jsem napsala, že 10 tis. na měsíc pro4 je málo přinejmenším není dost, a zakladatelka píše 3500 na jídlo 10000na měsíc tak asi na všechno, každý máme jiné potřeby a taky povinné výdaje.

lenka5731
6. únor 2015

😀
ještě mě napadá
tekuté mýdlo bez vůně - 500 ml za cca 25 Kč, manžel to používá i jako sprcháč, manžel se holí el. strojkem, žádnou kosmetiku k tomu nepotřebuje
vložky a tampony měsíčně tak 20-30 Kč
líčidla cca 40 Kč měsíčně

nic jinýho už mě nenapadá. Takže asi 250 Kč měsíčně? Možná míň. Nepočítala jsem to.

tanak
6. únor 2015

@lenka5731 šampon - 30 Kč, takový neznám
sprcháč - 20 Kč - ok, ale máme tak na měsíc a dítě má svůj dětský, a rozhodně ne za 20kč
prací prášek - ne každý snese na kůži nejlevnější...
toaleťák - ok
jar - na rok nemám ani náhodou
tablety do myčky - ok
zubní kartáčky - tak levné nebereme
pasta na zuby - tza 10 kč vydrží měsíce? u nás fakt nee...jdeme po kvalitě stejně jako u kartáčků
ústní vodu - na půl roku nemáme
krém na obličej - taky nevydrží tak dlouho
deodorant - 3 měsíce max
houbičky na nádobí, hadříky - možná
závěs do WC - k voňavému wc
vatové tampony - na obličej
vlhčené ubrousky - máme 1 na týden
pěna do koupele - dítě má rádo pěnu
gel na holení - vy možná ale manžel se holí obden
sáčky do koše - každý den vynáším koš
lak na vlasy a tělové mléko -každý podle svého gusta 😀
tímto chci říct, že každý to má jinak a co vám přijde jako zbytečné, někdo kupuje ...

morgan
6. únor 2015

@daruna kde to čtěs? Píše, že tenhle měsíc vyjímečně má 3500kč na jidlo, benzín a drogerii a jindy má na to samé 10000!!!

luckap91
6. únor 2015

@lenka5731 Přesně... prací prášek si dělám jednou za dva měsíce z Jelena, teď je po Vánocích a šampónů, sprcháčů máme na celý půl rok. V Tetě jsem před časem koupila kartáčky a pasty, což vydrží určitě na půl roku dopředu. Takže zatím investice do Jelena /40kč 10litrů prášku/ + kartáčky s pastami za 200,- .. na půl roku, to není špatný skóre. @tanak Řekla bych, že záleží na každým... my např. nepoužíváme ústní vodu, pěnu do koupele. Sáčky do košů mám od tchýně z práce na roky dopředu - hodně třídíme a koš vynášíme jednou do týdne a ještě ne vrchovatý, jinak dál mám od ní vyfasovaný toaleťák, závěsný košíčky do wc atd. Podlahu začínám stírat s trochou octa a éterického oleje nebo pár kapek tek. mýdla kvůli malýmu, který mi do kbelíku neustále něco háže a nějaký saponát by určitě neprošel. Dál - lak na vlasy mi vydrží několik měsíců, tělové mléko též, máznu se jednou za čas... Každý je zvyklý na něco jinýho a přijde mu béžný něco jinýho... Rozhodně ty všechny zmiňovaný věci nejsou třeba kupovat každý měsíc... teda aspoň ne u nás 🙂

hojda
6. únor 2015

@daruna Píše že jim tentokrát zbylo 3500,- jinak mívají těch 10000,- špatně jsi to pochopila.

lenka5731
6. únor 2015

@kacca11 my jsme celá rodina roky používali Curaprox, ale nějak nám přestal vyhovovat, tak teď si rok používáme ten DM dontodent a jsme docela spokojení. Šampon Balea profesional je náhodou perfektní, až se divím. Dlouho jsem nebyla s ničím spokojená a tenhle mi sedl. Kupovala jsem ho s tím, že ho vyzkouším a vyhodím, ale velmi mile mě překvapil. Jinak s tou kvalitou by ses možná divila. Že je něco drahé, neznamená, že je to kvalitní. Já mezi krémem za 600 a tou Niveou Q10 rozdíl nevidím (stovku stál v akci -40% + 15%) Jinak ti svoje nákupy samozřejmě nevnucuju, jen píšu svůj pohled na to, že za drogerii opravdu není nutné utrácet majlant. Nemám pocit, že bych o sebe nepečovala nebo to na mě bylo nějak vidět 🙂 😀

lenka5731
6. únor 2015

@tanak jasně, že to spousta lidí kupuje, ale je to zbytečné 🙂 Není nutné vším plýtvat, dávat plnou dlaň sprcháče, 3 cm pasty na kartáček, plný uzávěr ústní vody atd. Bohatě stačí méně. Děti sprcháč nepotřebují, občas kapku na zadek. Nádobí myju výhradně v myčce - jarem si s manželem myjeme brýle 😀 A opravdu stačí kapka. Já jsem k tomu taky došla lety, dřív bych asi taky napsala něco jiného a dražší produkty jsem považovala za synonymum kvality.

kacca11
6. únor 2015

@lenka5731 Já ale nikde nepisu, že co je drahé, je kvalitní. Ale to, co je kvalitní, to holt něco stojí. Ale zároveň každému vyhovuje něco jiného, moje pleť prostě nekvalitní krém nesnese.
- Sampony od Balea jsem používala na vysoké. Jo, že začátku fajn, ale časem byla z vlasů jen Suchá sláma. To mi kvalitní sampon z kadeřnictví, co stojí ve stejném množství jen 5x tolik neudělá a vydrží mi déle. Za mě nesrovnatelné.
- Aktuálně nejlevnější krém, co mi vyhovuje, stojí kolem 600,- a potřebuji tak dva na rok. Ráda to dám, mám po něm hezkou pleť. Když jsem zkoušela krémy z drogerie, byla to katastrofa a trávila jsem pak svůj čas na koznim. To mi za ty prachy fakt nestojí.
- Kartáček mi stojí cca 80,- a měním každý měsíc. Do toho mezizubni kartáčky a kvalitní pasta. Pasta mi vydrží tak rok, stačí mi málo, ale rozhodně nestojí 10,-
- Telovy krém nebo sprchac můžu mít levný, ale k tomu mám další propriety na čištění pleti, péči o problematickou pleť a to rozhodně nemůžu koupit nejlevnější. A to nemluvím o dekorativce.

Gratuluji, že pro tebe kvalita není nutná, pro mě ano. Já nejsem tak bohatá, abych tak levné věci kupovala.

tanak
6. únor 2015

@luckap91 S tím košem: my taky třídíme a to hlavně plasty, papír a sklo a přes léto i bioodpad (mám na zahradě v rámci studia vermikompost)...ale i tak každý den vynáším koš z koupelny a kuchyně...prostě ten pocit že mi to tu smrdí bych nedala..☹

guinea
6. únor 2015

@luckap91 Jak si děláš prací prášek z Jelena? Já si louhuju pomerančové slupky ve vinném octu, a to pak používám na vytírání a koupelnu, ale výrobu prášku neznám 🙂

Mimochodem, před časem časopi D-test hodnotil prostředky na mytí podlahy (ty různé Mistry Propery, apod.), a absolutně nejlépe se umístil obyčejný ocet! Co do mycí síly, ničení bakterií, ekologie, atd. Ten octový odér za chvilku vyprchá, nebo jde hodně přebít tou kůrou citrusů.

lenka5731
6. únor 2015

@tanak jinak všechny ty moje ceny píšu z akce, která se opakuje pravidelně myslím 2x ročně, je to sleva na DM produkty 25% a k tomu sleva 15% na celý nákup z jejich větnostního programu (celkem to dělá slevu 36,6 procent z cen, co vidíš na regále)

lenka5731
6. únor 2015

@kacca11 co je pro tebe kvalitní krém? Kdysi jsem taky měla drahý šampon z kadeřnictví a přišel mi stejný jako ty běžné do stovky. Balea šampon je špatný, ale šampon Balea profesional je úplně o něčem jiném (teda pro moje vlasy a můj pocit) 🙂

kacca11
6. únor 2015

@lenka5731 Krém, po kterém mi nevyrazi akné, vyrážka, svědění a pálení. Krém, který udržuje mou pleť v hezkém stavu, který plní, co slibuje (hypoalergeni, hydratacni...). A to mi fakt ty levné nedělají, u nich končím dřív nebo později na koznim. I u samponu cítím rozdíl, v dlouhodobém používání. Ano, šlo o Baleu Profesionál. Pro mě je to obrovský rozdíl.

lenka5731
6. únor 2015

@kacca11 a jaký to teda je? co ti vyhovuje? Já jsem kdysi používala strašně let jeden, který se přestal vyrábět, pak nastalo období zkoušení, vyhazování krémů, svědění, špatný pleti, ani Vichy neprošel, Levný Balea taky špatný, až jsem zakotvila právě u toho Nivea Q10 pro suchou kůži. S tím nemám problém. A výhoda je, že není drahý a navíc se dá často sehnat v akci (a stejně je to chemie, takže se nebojím zásobit dopředu).

achjonetusim
6. únor 2015

Mě to nedá, sem do vlákna asi nasměruju tchýni. Ta by nejradši místo krému všechny jen mazala sádlem nebo gauč potáhla igelitem aby se lety neošoupal. Má řasenku od revoluce a odličuje se vodou.
Doufám že máte smysl pro humor 😉

kacca11
6. únor 2015

@lenka5731 Mám Vichy a sedí mi dobře. Předtím jsem měla Clinique, ten byl ještě lepší, ale stojí daleko víc.

daruna
6. únor 2015

pochopila jsem jak jsem pochopila, jasně za sebe říkám, že 10000 na měsíční chod domácnosti je dost málo a dlouhodobě dost stresující, ani je nelituju,ani nedávám rady jak ušetřit, do jejich hospodaření nevidíme, paní se už taky neozývá tak si asi potřebovala jen postěžovat jak se to na ni navalilo, protože jí nikdo nepomůže, ale ono sdílet starosti je taky pomoc

katerinap1978
6. únor 2015

Tedy, dámy. Teď nevím, jestli se víc stydím, že takhle hospodařit a šetřit neumím, nebo jsem ráda, že nemusím. Uff, radši budu celou mateřskou a rodičovskou pracovat, než sobě a rodině muset odepřít vymoženosti tipu prací prášek, aviváž, kvalitní kosmetika, kadeřník, pěkné oblečení, kroužky pro děti....

Ale ten ocet, ten mě tedy zaujal, ten zkusím.

xpila
6. únor 2015

@kacca11 Já taky používala Vichy, ale jen mi způsobil dermatitidu. Pak jsem přešla na La Roche Posay, ten je výborný a levnější než Vichy.

lenka5731
6. únor 2015

@katerinap1978 vymoženosti tYpu
Jinak většina lidí už má dnes stejně sušičku, a do té aviváž nesmí. Beztak je to pro pleť jen další chemie. To už raději místo aviváže zase ten ocet.

morgan
6. únor 2015

@daruna Ježíši to jsou řeči, to tady asi moc diskuze nepročítáš, protože jinak bys musela valit oči za kolik peněz někdo žije a všude psát jak mají málo, každopádně nějak nechápu, proč tady dáváš takový příspěvky.

kacca11
6. únor 2015

@xpila La Roche nesedlo mně. U mě je to Vichy, Avene, Clinique, Esteé Lauder. U Vichy mi sedí jen ten jeden krém + na léto jeho lehčí verze, ale i tak je to propastny rozdíl ve snášenlivosti oproti Niveám, Garnierům a Baleám. Na obličeji nesetrim, ale na tělo mi klidně ta Balea stačí, tam zase pleť nemám citlivou vůbec.

Strana