Podvodník a bankovní účet. Stačí změnit heslo k účtu?

klokanka31
2. bře 2024

Manžel chtěl prodávat jednu věc na aukru. Zájemce to údajně koupil, a manželovi přišel z aukra email, že zašlou v dalším emailu další pokyny. Po asi 5 minutách došel email od údajné balíkovny (emailová adresa úplně nesmyslná), že už zbývá dokončit transakci, aby zadal číslo bankovního účtu, a název účtu kvůli platbě, že pak pošlou sms kód . Mně to hned smrdělo a manželovi jsem říkala že je to jasný podvod, ale trval na svém, že to tak je...No tak zadal vše co chtěli. Měl přijít sms kód, ale i po xtý pokus nic. Bylo mi jasný že naletěl, a tak jsem okamžitě změnila heslo k účtu. Ale stačí to? Dneska mu aukro potvrdilo že to podvodník byl...

gruyerre
2. bře 2024

@klokanka31 A to tam zadal i číslo karty a ten kód ze zadní strany?

klokanka31
autor
2. bře 2024

@gruyerre Údaje z karty ne, ale chtěli tam abysme se přihlásili do našeho bankovnictví, takže název účtu i přístupové heslo...Já bych ho nejradši zaškrtila 😡 Jsem psala ještě přímo do banky, ale bůhví kdy odepíšou...

gruyerre
2. bře 2024

@klokanka31 já bych hned do té banky volala a řekla jim, co se stalo. Vůbec se mi to nelíbí, bála bych se, že vás vysosají.

fyii
2. bře 2024

@klokanka31 teda pochopim cislo uctu, ale proc nekomu davate heslo, to mi hlava nebere. Jeste, ze se o tom vsude informuje, nedavat zadne zabezpecovaci udaje. Zavolej do banky, co s tim mas delat..

klokanka31
autor
2. bře 2024

@fyii Já to odmítala, ale manžel si trval na svém. Já věděla hned že to bude podvod...

denisq
2. bře 2024

@klokanka31 pro klid na duši bych okamžitě z manželova účtu poslala všechny peníze na tvůj účet. Ať nemají co vybrat

denisq
2. bře 2024

@klokanka31 než se to vyřeší s bankou nebo než si pozmění přístupové údaje

klokanka31
autor
2. bře 2024

@denisq To je náš společný účet (psaný na mě). Naštěstí tam žádný peníze nemáme, všechno vždycky vybírám.

petlep
2. bře 2024

@klokanka31 tak to je manžel sikula tedy

marge_s
2. bře 2024

@klokanka31 nestaci, zablokujte hlavne tu kartu

marge_s
2. bře 2024

Jsem idiot, prehlidla jsem ze jste nezadali cislo karty. To nemate v bance 24/7 call linku? A druha vec- me zaujala -zi jako fakt zadavate pokazde stejne heslo od bankovnictvi? Jsi si jista, ze nezadal cislo a cvv karty? Ale pristup k uctu? Nevim o bance, ktera by mela takove NEzabezpeceni

somalicats
2. bře 2024

@klokanka31 Manžel je pako. Tohle je typický podvod. Pokud jsi to ještě neudělala, do banky volej, v IB zablokuj platební kartu (to, že ji nezadal, nic neznamená, s přístupem do účtu mají údaje i k platební kartě). Pokud nemá vaše banka komunikační kanál 24/7, doporučuju taky změnit banku 😉 (takhle vybílili účet manželovi, jen proto, že nebylo možné zastavit probíhající transakci, protože debilní Unicredit).

marge_s
2. bře 2024

@somalicats to fakt existuje? 😱 to je strasny, to kaem myslela ze uz jsou bnky sluzbama jinde

martinka_33
2. bře 2024

@klokanka31 víš co je na chlapech nejhorší? Ta jejich jesitnost. Voni vedi vzdycky vsechno nejlip zejo ☝️ preju hodne stesti, jestli tam nejsou penize a neni ci vzit ted, tak tk reste s bankou, tam vam poradi co vse zmenit.

fyii
2. bře 2024

@klokanka31 to kazdopadne na situaci nic nemeni.. je treba to zabezpecit skrz banku, pac se muze krasne stat, ze az vam tam prijdou penize, ze zmizi driv nez se stacis nadechnout..

somalicats
2. bře 2024

@marge_s jo, při reklamaci sdělili, že rušit transakci by mohl chtít každej... pro mě to byl jen signál, že je super, že tam nemám účet. Moje banka posílá sms ve všech případech, kdy odchází větší platba na jiný účet, než mám uložen v seznamu, nebo když provádím platbu kartou ze zahraničí.

klokanka31
autor
2. bře 2024

@martinka_33 Přesně. A to jsem mu říkala fakt xkrát ne, nedělej to, je to jasný podvod 🤦‍♀️ teď tam nemá nikdo co vzít, a hned v pondělí zajdeme do banky osobně a zeptáme se co a jak.

lichozroutsudy
2. bře 2024

Gratuluji, tvuj muz vyhrava soutez idiot pro brezen 2024, coz je fakt hodne huste, kdyz je teprve druheho. No, ja osobne bych docela zvazovala, co s nim, protoze pokud te nerespektuje v tak zasadnich vecech, jako je manipulace s vasim spolecnym majetkem a dela si, co chce, jak moc si te asi vazi?

te_reza
2. bře 2024

Pokud máte k účtu i nějaký spořicí, můžou vyluxovat i ten. Na chlapa bych byla extrémně nasraná. To je na Darwinovu cenu.

klokanka31
autor
2. bře 2024

@te_reza To taky nasr*ná jsem...

anita003
2. bře 2024

Tak ono je nejhorší, že i když nejsou peníze na účtu, podvodníci si naberou různé předschválené půjčky, které se k tomu účtu vážou...

eloise02
2. bře 2024

Víš, když v dnešní době, kdy je tento typ podvodu tak strašně profláklý, na to ještě fakt dokáže někdo skočit, tak bych ho snad ani nepolitovala.

janule0123
3. bře 2024

@klokanka31 no nepsala bych mail, volala bych … a jestli tam mate takovou tu super možnost … predschvalena půjčka za par minut na šílený částky - tak umí i tohle a velice rychle převést do zahraničí … jinak jestli si stihla změnit heslo mělo by to byt ok… jinak oni ti ho obratem změní a už se neprihlasis, tam myslím ze v pořádku

klokanka31
autor
3. bře 2024

@janule0123 Změnila jsem heslo téměř hned. Včera jsem nad tím ještě přemýšlela, zkoušela jsem se přihlásit do bankovnictví normálně přes internet, a nešlo to, protože mi opět nedošla potvrzovací sms. A pak mi došlo, že moje banka skončila s potvrzovacími sms, můžu se přihlašovat přes aplikaci, a potvrzuju všechno biometricky. Tak si říkám jestli i tohle není plus...no zítra uvidíme co nám řeknou.

klokanka31
autor
4. bře 2024

Tak volali z banky, a vypadá všechno naštěstí v pořádku 😊