Pojištění Allianz Mercury - dokládání dokumentace

bbkk
25. říj 2014

Ahoj holky. Můžete mi prosím poradit, co vše jste musely doložit pojišťovně v době zažádání o pojistné plnění pojištění neschopnosti práce pro rizikové těhotenství? Děkuji 😲

kris88
25. říj 2014

Zpravu z kazde navstevy doktora, vypis z pojistovny za poslednich 5 let, kopie neschopenky a kopie tehotenske prukazky. Mne to stejne bylo k nicemu a nechteji plnit. Za me zbytecne vyhozene penize na pojisteni a zbytecne nervy s dokladanim papiru.

bbkk
autor
25. říj 2014

@kris88
No, to já se právě obávám, že to takhle dopadne.. A co jsi měla za problém? Co ti tam doktor napsal za diagnózu? Já to pojištění platím už rok a obávám se, že to bude stejně na dvě věci. Platím 1100 Kč. Když jsem smlouvu uzavírala, poradce mi řekl, že to je 100% záležitost. Šla jsem na PN začátkem 4. měsíce.

kris88
25. říj 2014

@bbkk ja si pojistku platila skoro 3 roky. Mela jsem tam vyssi tlak a riziko preeklampsie, plus normalni tehotensky potize - bolest zad, podbrisku. Byla jsem i v nemocnici par dni. Stejne prislo zamitnuti, s tim ze vlastne nejsem az tak moc nemocna. Taky mi poradce sliboval 100 %, ale od ledna 2014 to strasne zprisnili a ted pry skoro nikomu nechteji plnit. Jeste, ze jsem sla na neschopenku az od 6. mesice.

bbkk
autor
25. říj 2014

@kris88
Tak to je celkem závažná diagnźa. No já to snad ani nebudu zkoušet. Jsem zdr. sestra. Proto jsem šla na neschopenku. Nic mi nebylo, ale už jsem nechtěla pracovat v těch bakteriích. Měla jsem opary a vyrážky. Takže to asi zruším. Je to celkem k ničemu.

sarkar
25. říj 2014

@bbkk nevím jak konkrétně tohle pojištění, ale znám 3 holky, které měly od allianz F1, kde taky byly připojištěné na neschopnost a vybíraly pojištění právě kvůli tomu rizikovému těhotenství a ani jedna nedostala plnění ☹ Jako ono možná kdyby se člověk s nimi hodně hádal, tak by to třeba nakonec nechali, možná sází na to, že těhule na rizikovém se s tím nebudou chtít zabývat, nevím.

bbkk
autor
25. říj 2014

@sarkar
To je docela síla. Blbý u těhulý je, že nemají moc času se handrkovat.. Pojišťovna má čas na vyřizování a to už budu na mateřské a to už mi nic neproplatí 😀... Je to trošku zlodějina, teda. Neschopenka je jenom jedna, tak nevím, co řeší.

sarkar
26. říj 2014

@bbkk nevím no...co vím, tak tam bylo dost podvodů, proto teď musí mít ženská tu smlouvu uzavřenou min. 6 měsíců předem před prvním možným čerpáním (dřív to bylo 3m a jasně, že tam bylo podvodů hodně). Teda pořád mluvím jen o F1, ten druhý produkt neznám.
Vím, že jedný kámošce jednou neplnili protože nedoložila nějaký rentgen nebo ultrazvuk nebo co a přitom její doktor ho vůbec nedělal - prostě chyba v systému. Těch je v ČR všude hodně, to je jako když po nás banka k hypotéce chtěla potvrzení od stavebního úřadu a přitom pro ty naše úpravy stavební úřad vůbec žádný potvrzení nevydával ani nepožadoval 😀
Já tomuhle pojištění už nevěřím, neudělala bych si ho.

michalusenka
30. bře 2015

chtěla jsem se zeptat těch, co jim bylo již vyplaceno - co uznali za dobrý důvod k proplacení a zda se musí nastoupit na rizikové hned od začátku nebo třeba zaplatí i když nastoupím třeba nečekaně až v 5 měsíci např.?