icon

Poradíte mi, jak lépe hospodařit s nízkými příjmy?

4. zář 2022

Ahoj všem, pokaždé se mi finance mění, ale teď jsem přišla o brigádu a se synem jsme sami. Je malý ještě, tudíž do školky ještě nemůže. Budeme mít tak cca 3500,- na mesic a ja proste nedokážu vyjít ani s tím ani i když mám třeba 8 tisíc na mesic.
Teď jsem měla třeba + 7 tisíc a už nemám skoro nic, proste to nechápu.. poradíte mi prosim?

Strana
z4
lv
4. zář 2022

Rozpočet na týden, po odečtení všech nutných výdajů - bydlení, telefon, pojistky, atd., pokud máš 3,5tis na měsíc po odečtení všeho, to je vážně maličko, na jidlo atp. - brigáda, alimenty (i na seve, do 2let, zažádat i zpětně, pokud nemáš), upravit nastavení plateb mobilu, pojistek atd.

jipe
4. zář 2022

alimenty, příspěvek na dítě, event. příspěvek na bydlení máš požádáno? Ted ti asi přišel i ten jednorázový příspěvek 5000 Kč. Něco se dá ušetřit na mobilu/internetu/televizi. Oblečení seženeš i z druhé ruky. Na jídlo a drogerku holt rozpočítat, co ti zbyde po zaplacení nutných plateb, kolik můžeš utratit za den/týden a toho se držet.

jipe
4. zář 2022

ještě doporučuji si všechny výdaje zapisovat a pak zhodnotit

jjasmina
4. zář 2022

A co varite a kupujete, že nedokážete hospodařit?

klokanka31
4. zář 2022

A máš alimenty, přídavky na dítě, doplatek na bydlení? Ze všech peněz co máš tak poplatit nutné výdaje (nájem, paušál) a zbytek rozpočítat na týdny, abys věděla kolik každý týden můžeš utratit.

krisstina93
4. zář 2022

A co je v tom rozpočtu? Jen jídlo? Jako 3500 je málo pro dva, zvlášť teď, když je vše jednou tak drahé.

zmrzlinka
4. zář 2022

Spíš bych navýšila rozpočet.S 3 500,- Kč se hospodařit snad ani nedá...Nemá kdo dítě pohlidat aspoň přes víkend ,aby si si našla nějakou brigádu?

betelgeuzz
4. zář 2022

Těch 3500 je zbytek na jídlo a drogérku, nebo celkově? jaký máš tedy celkový příjem a všechny výdaje? Pobíráš všechny přídavky a příspěvky, na které máš nárok? Co zahrnují všechny tvé výdaje?
Jak se píše výš, základem je si to všechno sepsat a posoudit, zda se nedají snížit výdaje, jestli někde neplatíš víc, než je potřeba.

autor
4. zář 2022

Hlidani nemám, ani možnosti, tudíž musí se mnou do práce.
Příspěvky, alimenty mám, ale taky spoustu placeni, hoodne se zvýšily energie, hlavně plyn mám na nej všechno proto je to tak na prd. A příspěvek na bydlení jsem prý v nějaké normě, tudíž už mi ho nezvednou

jjasmina
4. zář 2022

Zkusit vařit na vicero dní, tím se taky ušetří hodně

martinka_33
4. zář 2022

Rozepiš si kolik ti zbude na týden nebo na den a podle toho pak nakupuj, tak to vždy pomáhá mně když nemám nazbyt. Přeju ať brzy najdeš s prckem brigádu a budete na tom lépe. No a když budeš mít zrovna víc, zkus dát něco málo "na horší časy", každá stovka se počítá a přijde vhod ve slabší měsíc

autor
4. zář 2022

@jjasmina Neboj, snažím moc děkuji
@martinka_33

marketka_m
4. zář 2022

Pokud ti mamr poradit zkus napsat prijem a kde jaka castka jde.. mozna spolecne nejak poradime ☹

mourovatakocka
4. zář 2022

Odkud rámcově jsi?

alubif
4. zář 2022

Za co ztrácíš peníze? Jak hospodařiš? Nenapsala jsi jak žijete, za co ztrácíš peníze. Jaké jídlo jíte? Varis doma nebo stravujete ,,venku"?
Kouříš? (Pro upřesnění cigarety 😉🤪)Pokud ano, nekuřáctví ušetří dost peněz. Další takové vychytávky jako kosmeticka, gelové nehty, kadeřnice.... To jsou zdybtecne výdaje do domácnosti. Značkové oblečeni a jiné vecii pro sebe a dítě...

autor
4. zář 2022

@marketka_m Nebo akorát se tu do mě spoustu lidi pustí, jak tohle a tamto.. ale napisu to..takže (RP, přídavek na dítě příspěvek na bydlení, alimenty = 21.400,-
Odchází mi 10 tis nájem, energie 4500,-, půjčka z minulosti (moje blbost) 2000,-, paušál, TV, wifi 1500,- + ještě pojistka na zdraví pro malou 450,- takže vše poplatim a jsem na tomhle..

marketka_m
4. zář 2022

Hmm tady neni kde ubirat...najem levnejsi asi nenajdes co?

marketka_m
4. zář 2022

Nejake drobne by mohlo prinest roznaseni letaku..jde to i s malou.

autor
4. zář 2022

@alubif Utracim jenom za jídlo, drogerieyyco je potřeba..
Ano teď mě lidi odsoudí kourim iqos, ale krabicka mě vyjde na 90,- a mám ji tak na 3 dny.. mám to na uklidnění, když mam nervy 😁 a to už jsem zkoušela prestat 😔
Jídlo úplně normální kupuji co je v akci, maso klasika kuřecí, mleté, kure a brambory, zelenina nedělám nějaký svickovy atd.. delam klasické rizota, kure na paprice, proste varim normálně a ze slev..
Nehty, kadernice a zbytek vůbec..
Oblečení taky normální, sobě nic nekupuji malému pepco. Vinted, tesco..
A venku se nestravujeme max zmrzlina, pití..
takže opravdu to jde do jidla…

marketka_m
4. zář 2022

S tim najmem..nejaka rodina kde bys mohla jit za mensi penize? Popripade nejake spolubydleni? Vim je to na ukor soukromi..ale treba nejaka maminka s dotetem resi podobnou situaci...k tomu bystr si mohly vzajemne hlidat deti.varit..mozna by to financne pomohlo

autor
4. zář 2022

@marketka_m Zkoušela jsem, nejhorší je zima.. to je fakt mazec, kočár a letáky a prd ti to dá, čekám na uklid, zda se mi pan ozve.. tak snad to..
Jsem napsala malou (ale mám syna😀) by mě zabil kdyby to četl 😀
Je to úplně na prd… nájem právě asi už ne, mám 2+1 prsa 100m2 a za 10 tis.. což mohu byt rada

autor
4. zář 2022

@marketka_m Rodina vůbec..
a taky mě to napadlo, ale přesně jak píšeš, člověk má rad svoje soukromí, kdybych ji tu měla, tak bych taky mohla přijít úplně o příspěvek na bydlení 😔

marketka_m
4. zář 2022

Kolik ten prispevek dela? Kdyby ti nekdo dal polovinu najmu je to jine...ono 100 m2 pro dalsi matku s ditetem by vpohode slo

I kdybys sehnala mensi kuchynku do dalsiho pokoje.abyste sdilely pouze koupelku..tak by to ve vysledku mohlo jit...ono co si budeme rikat..zanedlouho pribude takovych maminek co tohle budou resit..☹

autor
4. zář 2022

@marketka_m 7000,-

autor
4. zář 2022

@marketka_m Popravdě bych raději byla sama, nemám moc z minulosti důvěru k cizím.. vim ze to myslíš dobře…

betelgeuzz
4. zář 2022

Nezkoušelas využít Šatník - funguje pro samoživitelky, zadarmo si tam vybereš oblečení, hračky, drogérku, záleží, co lidi donesou. Dále fungují potravinové banky, které také dávají samoživitelkám.

autor
4. zář 2022

@marketka_m A ani mi nemluv, je to strašný 😔 a bude ještě hůř… teď hromada lidi ani nechce už další dítě nebo vůbec kvůli tomu co se teď děje 😔😔😔

autor
4. zář 2022

@betelgeuzz To vůbec neznám 😮🤗🤗

marketka_m
4. zář 2022

Ten prispevek je teda hezky no...to vyjde asi na stejno..tak nezbyva nic nez navysit prijmy...alimenty? Brigada...i v zime ty letaky jdou... Je to vopruz alr neni to almuzna

jipe
4. zář 2022

hmm,kromě kouření se dá asi leda stáhnout výdaje na tv/wifi/mobil. Pokud máš wifi, vpodstatě nepotřebuješ data a televizi. Ten úklid bývá dobrá brigáda nebo něco přes pc, co se dá dělat z domu. Záleží, co umíš.

Strana
z4