Práce na doma. Nevíte o něčem smysluplném?

19. lis 2019

Ahoj. Prosím je tu někdo kdo si vydělává doma, nemyslím tím mlm systém jako je avon, tianDe, essens, dedra atp ale opravdovou práci. Jsem na rodicaku a potřebuji přidat penízky do rodinného rozpočtu a nemám možnost jít na zkrácený úvazek někam. Prosím je tu maminka která dělá něco normálního 🙏. Nepotřebuji 15 000,- měsíčně, stačili by 4000,-. Ale chci dělat něco smysluplného. Dejte mi někdo navrh

lv
19. lis 2019

Chodila jsem dělat mystery shopping, když bylo hlídání prodávat do drogerky za rohem. Zkus fb v okolí, hlídání, vyzvedavani děti, zehleni, uklid bytů. Nebo pro současného zaměstnavatele dpp, to je vubec nejlepší

lennus
19. lis 2019

Pracuju pro Median, zpracovávají dotazníky, i pro ČT 1 a Radiožurnál, je to ale nárazové a pak píšu na blog pro jednu firmu.
Zkus aktivně oslovit firmy, i ve svém okolí, teď je nedostatek zaměstnanců, taky rozhodit sítě přes známé, každý zná někoho. Držím palce!

zuzkasim
19. lis 2019

Zauvažuj, co umíš? Nikde si peníze nevyděláš "jen tak", všude budeš muset něco obětovat. Někdo se věnuje ručním pracím, dělá korektury, překlady, účetnictví, doučuje, prodává balíky oblečení na internetu, překresluje výkresy v programu na PC, žehlí, hlídá děti... Přivydělávala jsem si u všech 3 dětí, šiju, ale všechny děti měly režim a chodily v 8 spát, do půlnoci jsem pak často pracovala. Některé měsíce to byly spíš stovky navíc k rodičáku, jindy tisíce, samozřejmě jsem musela investovat do vybavení (kvalitní stroje, foťák) a nákupu materiálů, stále se zdokonaluju (je to pouze můj koníček, nejsem vyučená). 1 den v týdnu jsem na pár hodin chodívala pracovat ve svém oboru, ten den muž chodil z práce dřív, bývalo to organizačně dost náročné. V době poledního spánku prcka ke mě jednu dobu chodívalo jedno dítě na doučování - musela jsem si to zařídit tak, aby prcek v tu dobu pokud možno spal, nebylo to vždy jednoduché. Chci naznačit, že práce se dá najít, ale nejde to "samo", vždycky musí být člověk aktivní a něco pro to dělat. Výmluvy, že nemám hlídání, jsou nanic. Známá si udělala kurz plavání s batolaty (nemalá počáteční investice), ale pak to další 3 roky provozovala a taky si slušně přivydělávala, obvykle plavání předváděla se svým dítětem. Jo a dost často to znamená zařídit si živnostenský list.

autor
20. lis 2019

@zuzkasim oblečení prodávám na různých bazarcich na fb, ale dohadovat se s těmi maminkami je opravdu o nervy, nejraději by chtěli všechno zadarmo a ještě abych platila postovne. A kolikrát to byly věcičky po dcerce co měla 2x na sobě 😲, flekate či derave oblečení ani neperu a hned vyhazuju. Miluju módu a psala jsem jedné paní co si ve městě otevřela obchůdek že kdyby sháněla vypoc byť na vybalovani zboží že se hlásím ale kdo ví. 😔

zelenaesmolda
20. lis 2019

Doucuju anglictinu

zuzkasim
20. lis 2019

Ano, tak to je, jednání se zákazníky je vždy ta nejkomplikovanější část práce🙂

kattyd
20. lis 2019

Tak ono záleží co umíš...Já využívám znalosti ze své práce, a pro několik organizací píšu z domu dotační projekty, monitorovací zprávy, posudky. U každého mám uzavřenou DPP. Když je třeba něco pořešit osobně, jedu tam i s miminem a v pohodě vše vyřídím, naštěstí většinu zvládáme po mailu. S prvním dítkem jsem po večerech předcvičovala aquaaerobic, když muž dojel domů, předala jsem mu dítě a šla jsem lektorovat. Kámoška takto dělala lektorku pilates. Možností je spousta, do něčeho ale musíš předem investovat a udělat si kurz.

liss_durman
4. pro 2019

@zuzkasim presne tak, souhlasim do puntiku! Vubec nechapu, proc se tolik maminek stavi do pasivni role a casto se brani podnikani. Je to proste o tom byt aktivni a hledat prilezitosti. Ja zacala podnikat online a uplne mi to zmenilo zivot.

autor
4. pro 2019

@liss_durman a v čem, pokud se můžu zeptat

liss_durman
4. pro 2019

Jednak prodavam svoje know-how, kteremu se venuju i pracovne, a to je vyuka hudby a veci kolem. A dvak si buduju globalni frencizu jednoho eshopu s antiagingovym zbozim.

kaja2016
10. led 2020

No ja uprimne rikam, ze jsem pracovala z domova skoro od porodu do roku ditete ( prace pro neziskovku - psani, vedeni projektu, grantova rizeni, personalistika a dalsi), ale pak uz jsem mela dojem, ze me zivot moji dcerky utika pred ocima, zastavila jsem to a jsem za to fakt rada. Delala jsem tak cca od 20 - 80 hodin mesicne na DPP. Mela jsem od te doby par napadu, jak podnikat, ale vsechno znamenalo pravidelny casovy zavazek - coz me prave uz u te neziskovky vadilo - nic uplne flexibilniho krome nejakeho nezavisleho tvoreni me nenapadlo. Pro inspiraci : eshop se specifickym zbozim ( oblast meho zajmu - mam tam kontakty), rozsirit svuj blog a vydelavat na nem, krouzky pro deti u nas doma ( hudebka, vytvarka, anglictina). Ted cekam druhe a rada bych zacala tvorit s sicim strojem - jako konicek, a kdyz z toho neco kapne, tak to bude fajn. Jinak obcas nekam zajdu narazove vypomoct pro bono - socialni oblast, abych nezblbla.

autor
11. led 2020

@kaja2016 jo šicí stroj mám také, ale vydělat se s tím moc nedá, nehledě na to že je toho všude plno 😔šiju zatím jen pro dcerku 😍🤗

zuzkasim
11. led 2020

Autorce: Promiň, ale takovéto šití není na prodej. Podívej se, jak se ti to u kapes vlní. O střihu ani nemluvím, vím, že někdo to nosí, ale toto není reprezentativní vzorek toho, co bys měla umět. Pokud budeš umět opravdu šít, přijdeš s něčím trochu novým, je šance si tím přivydělat i přes to, že je toho "všude plno". Šiju patchworkové deky s fotkami, to je věc, kterou nenabízí moc lidí, vymyslela jsem na jeden konkrétní dost prodávaný kočárek doplňky, které tu chyběly, protože je výrobce odmítl do našich zemí nechat dovážet. Šití na kočárek není až tak těžké, jen musí být udělané hezky, patchworková deka je o přesnosti a opět poctivé práci, ale nic složitého. Tímto si už spoustu let přivydělávám, ale musím toho umět víc a mít aspoň nějaké základy. Pokud budeš v něčem dobrá, uspěješ i přes to, že je konkurence velká.

jatva
11. led 2020

idealne je odpichnut sa od niecoho co vies, co si robila predtym. Robim tak pre zamestnavatela co aj pred detmi a dovolil mi 100% homeoffice. Ak sa orientujes v IT, napis mi spravu, hladame ludi.

autor
11. led 2020

@zuzkasim to byl první pokus, a první zkouška kapes 🙈😂😂. Teď už vypadají jinak a mám jiné střihy. 🙈

zuzkasim
11. led 2020

To už je lepší🙂

janasv3
1. čer 2020

Dobře dneska funguje psaní webu a zprostředkování prodeje. Pokud z toho nechceš mít měsíčně 30tis Kč a stačí Ti drobný přivýdělek, zvládneš to za 2 hodiny týdně, tak jen do toho 🙂

kometkak
1. čer 2020

U dvou dětí na rodičáku jsem si měsičně vydělala cca 7-15t. Dělala jsem zákaznický servis pro jednu společnost.. vyřizování emailů atd. Pak jsem měla prodávala na ičo své hand made výrobky. Zabralo mi to průměrně 2h denně (pracovní dny). Dnes je možností neomezeně.. Pravidelný výdělek znamená nutnost vyřidit si živnosťák, ale to na rodičáku není problém.. třeba umět šít, fotit.. hlídat děti se dá 100-200Kč/h. uklízet někomu 150/h, uklízet bytovky 150/h.. dělat někomu sekretářku z domu..

janasv3
1. čer 2020

@kometkak živnost bych kvůli tomu nezakládala. Stačí se domluvit s nějakým živnostníkem nebo firmou a udělat spolupráci na dohodu.

kometkak
1. čer 2020

@janasv3 Tak na rodičáku to stojí 1000Kč zřízení a pak prakticky nic.. Nějaké drobáky na zdravotním.. vypočítané z příjmu. Žádné minimální odvody.. Právě obrovská výhoda.

janasv3
1. čer 2020

@kometkak Pokud chceš doma obchodovat na burze, budeš mít na živnost určitě mnohem lepší daně, to třeba určitě ano. Příkladů je celá řada.