icon

Rozpočet pro čtyřčlennou rodinu

stankamedkova
11. čer 2017

Dobry den, s manzelem se posledni dobou hadame kvuli financim. Manzel si mysli ze rozhazuju a ze si nevazim penez. Rekl ze na mesic mam 6000 a z toho musim vyjit. Ale ja nejsem schopna z toho zaplatit jidlo, drogerii a napr. Obleceni pro deti. Snazim se treba to obleceni kupovat levne od maminek.Mame holcicku 2,5 roku a chlapecka 1,5 roku. Tak jsem se chtela zeptat vas jaky mate rozpocet na mesic pro ctyrclennou rodinu. Jestli opravdu tak rozhazuju. Moc dekuji za vase rady a zkusenosti 🙂

zuzineckah
13. čer 2017

@sisstin ze zkušenosti ti můžu rict, že v menším bytě je mnohem náročnější udržet pořádek než ve velkém domě 😉 ono se to v tom prostoru tak nějak stratí 🤣

blahova_andrea
13. čer 2017

@sisstin třeba najdeš někoho přímo tam u vás nebo z nejbližších vesniček. někdo, kdo nemůže sehnat práci nebo si nemůže časově dovolit klasický úvazek, studentka, důchodkyně, maminka, co má hlídání jen občas nebo dítě ve školce a sama zatím bez práce...

blahova_andrea
13. čer 2017

@zuzineckah taky si myslím. v malém prostoru není kam věci dávat, vše se kupí jedno přes druhé. naopak na větší prostoru je více míst kam uklízet, hezky se to rozprostře a vše schová. a sem tam něco neuklizeného hned neznamená, že nelze projít 😅

zuzineckah
13. čer 2017

@blahova_andrea já jsem se s jednou paní rozloučila. Prostě mi vůbec nesedla a uklizela šíleně dlouho, až jsem měla pocit,že to hraje na prachy :( Uvidíme jak se osvědčí tahle, snad to bude lepší. Doufám 😁
Já měla velký problém skousnout, že mi tady bude někdo běhat a uklízet, ale prostě není zbytí. Manžel je s tim taky v pohode. Čas radši věnuji dětem a finančně ty cca 2 tisíce náš rozpočet téměř nepocíti.

sisstin
13. čer 2017

Jo holky, s mistem bojujem, mame ted 2+1 a malo uloznych prostoru. Nekdy je to fakt zmar. Chlap teda s pani nesouhlasi, ale uz se mi povedlo dost veci zmenit, tak snad casem i tohle. Bo nekdy jsem fakt frustrovana a nejradsi bych se na to vyprdla 🙃

zuzineckah
13. čer 2017

@sisstin tenhle nas New York je taky slusna řiť sveta a nasla jsem paní 😉hodně pomohly sousedky, tyhle informace se sdílíme, Takže paní neuklizi jen u nás, ale v dalších 3 domech v sousedství 👍neboj, někoho urcite splašíš 👍

blahova_andrea
13. čer 2017

@zuzineckah v tomto případě je to fakt hodně o penězích. kdyby to rozpočet nepocítil, tak bychom se přes to třeba přenesli a taky raději čas trávili jinak. takto na to nemáme, tak musíme uklízet sami a vymlouvat se na to, že bychom doma nikoho cizího nesnesli 😀

blahova_andrea
13. čer 2017

@sisstin my žijeme teď mezi krabicemi a stavíme sice 4kk, ale úložné prostory budou chybět dál 😝😔

sisstin
13. čer 2017

@blahova_andrea mne neprijde ten uklid nejak drahej, pokud je to jednou tydne jen. Chlapovi spis vadi, co psala
@zuzineckah ze by tu lital cizi clovek a co tomu reknou lidi 🙈😂

blahova_andrea
13. čer 2017

@sisstin tak co řeknou lidi by mi bylo fuk, ale to, že se mi někdo hrabe ve věcech, špinavém prádle atd...to je pro nás problém. já jsem sama brala 300,- za úklid. pro nás je to třeba dost...x 4-5 týdnů v měsíci. ale tak já nemám firmu, nestuduju. mám jen ty děti, tak si holt k tomu poklidím, problém s tím nemám. ale kdyby mi chlap za to dávat ty 300,- tejdně jako kapesný, tak bych se vůbec nezlobila 😅

sisstin
13. čer 2017

@blahova_andrea jasny no, my se ted mame fajn a 300 tydne je pro me "prd", kdyz to blbe napisu... ale byly doby, kdy jsem si nemohla koupit ani kafe....

anetka1701
13. čer 2017

6tisíc? já mám pro čtyřčlenou domácnost tak 25 - jídlo, krmení pro zvířata, drogerie, oblečení, poplatky ve školce, dárky (jen narozeniny a svátky)... a to ještě platíme benzín, hypotéku a účty zvlášt... A občas vyjdu tak tak... závidím všem kdo jsou takhle při zemi :( To prostě neumím...

blahova_andrea
13. čer 2017

@sisstin já vím, pamatuju si ty tvé doby. je dobře, že se máš o tolik lépe. i když asi ne ve všem

blahova_andrea
13. čer 2017

@anetka1701 neumíš, protože nemusíš 😉 když těch 25 nemáš, tak je prostě neutratíš 😀

sisstin
13. čer 2017

Jinak ja se priznam, ze uplne prehled nemam. Vim, kolik vydelava chlap, ale kolik plati hypo atd vubec nevim, kolik utratime za jidlo taky ne. Ja mam svuj prijem - alimenty (ne uplne male) plus rodicak a s tim hospodarim. Jidlo a najem ted plne plati chlap, co zacal vydelavat o 20 tisic vic. Ale ze bych vedela, te treba mame 16000 na domacnost, tak to fakt nevim 😳

anetka1701
13. čer 2017

@blahova_andrea no já se fakt snažím šetřit, nerozhazuju... sama se pak divím kam to mizí...

blahova_andrea
13. čer 2017

@sisstin já teď taky úplně přehled nemám. chlap má taky víc, ale taky stavíme a vše jde do baráku. taky se chlap víc stará a platí nákupy. já hospodařím s rodičákem ohledně dětí, sebe, nějaký ten dárek občas někomu, čerstvé pečivo k snídani. občas vezmu děti na výlet, tak nějaká útrata k tomu. ale jinak tedy po letech poslední měsíce vůbec netuším, jak na tom jsme a docela těžce to nesu 😀

blahova_andrea
13. čer 2017

@anetka1701 tak si to piš a uvidíš 🙂

sisstin
13. čer 2017

@blahova_andrea jo, ja to proste vim u sebe, ze kdyz si utratim, tak holt uz si nic nekoupim. Ale o celkovych financich netusim. Ale dost se toho u nas zlepsilo v celkovym rozdeleni a komunikaci.

sisstin
13. čer 2017

@blahova_andrea ja si nestezuju, ale teda to pracovni vytizeni u chlapa je obrovsky, temer se nevidame...

blahova_andrea
13. čer 2017

@sisstin já se s tím mým taky nikdy moc nevýdala a rozhodně velké peníze domů nenosil. to fakt bylo fakt blbý o ničem. ty aspoň víš, proč se nevidíte, ale když to nemá efekt a domů stejně nenosí...no už je to taky lepší než to bývalo. ale jako u vás zdaleka ještě ne 😀

petit.a.nge
13. čer 2017

Jestli jsem to dobře pochopila, tak máte americkou hypotéku? S tou asi teď momentálně moc nepohnete.

sisstin
13. čer 2017

@blahova_andrea tak ono hodne sezero hypo, uver atd. Ale jako jo, jestli vezmu jogurt za 7 nebo za 14 neresime, casto jime venku atd.no...

pajula123
13. čer 2017

@dreadnought jj,presne tak,tydenni plan 🙂

zuzineckah
13. čer 2017

@sisstin jestli budete pak v baráku bydlet v novější lokalitě, tak jistě nebudeš jediná, kdo má paní na úklid. Já jsem zjistila, že v naši ulici jsem ji neměla snad jen já 😂 Ale i kdybych měla být jediná, tak ji mít prostě budu. S manželem jsme oba hodně vytížení a když máme volno, tak ten čas chceme prostě trávit společně, i kdyby to znamenalo, že budeme jen blbnout s děckama na zahradě v bazénu 👍🏼 A mě by se těžko válelo, kdybych neměla vymetené kouty 😂 to mám takový stihomam z dětství, u nás se každou sobotu vydělávalo sklo z vitrín, komínkovaly hadry ve skříních a podobné nesmysly😂 Na druhé straně jsem za tenhle návyk ráda, protože mě taky nutí mít čisto a uklizeno a to zase odkoukávají děcka. Takže pokud peníze jsou, vynaložit je tímhle způsobem mi přijde rozumné. Někdo to propije a prokouří, já mám uklizeno 👍🏼Paní bere 100 na hodinu, úklid ji zabere 4-5 hodin, jak kdy. Teď řekla, že si do září nevezme ani korunu, protože jsem jí dala dost věcí po mé nejstarší (ona má 9 letou dcerku), takže oboustranně výhodný barter 🤘🏼

sisstin
13. čer 2017

@zuzineckah mno ehm, lokalita je o 400m dal 😂

zuzineckah
13. čer 2017

@sisstin aha, no to nevadí 😂 budeš průkopnice 😂👌🏼

sisstin
13. čer 2017

@zuzineckah no snad, on chlap je fakt skrt, sam sobe nedopreje nic (narozdil ode me) a tohle mu prijde uplne mimo. Plus taky nevi, kolik usili to stoji a bordel vubec neresi a sam ho jeste pridelava 😡 Mne by fakt stacila jedna sobota v tydnu, kdy ja vypadnu s deckama ven a vratim se do uklizenyho.

zuzineckah
13. čer 2017

@sisstin tak si to zařiď bez jeho vědomí, byť to nebude možná sobota, ale pracovní den, ale nemusí o tom vědět, ne?

kacenka1111
14. čer 2017

@zuzineckah máme 1+1👌👍🙌

Strana