icon

Rozpočet pro čtyřčlennou rodinu

stankamedkova
11. čer 2017

Dobry den, s manzelem se posledni dobou hadame kvuli financim. Manzel si mysli ze rozhazuju a ze si nevazim penez. Rekl ze na mesic mam 6000 a z toho musim vyjit. Ale ja nejsem schopna z toho zaplatit jidlo, drogerii a napr. Obleceni pro deti. Snazim se treba to obleceni kupovat levne od maminek.Mame holcicku 2,5 roku a chlapecka 1,5 roku. Tak jsem se chtela zeptat vas jaky mate rozpocet na mesic pro ctyrclennou rodinu. Jestli opravdu tak rozhazuju. Moc dekuji za vase rady a zkusenosti 🙂

hanyas
13. čer 2017

@blahova_andrea mazec, viď? Kdyby nedali odměnu žádnou, tak to člověk bere tak, jak to je. Takhle se akorát nas**u 😀

pajula123
13. čer 2017

@dreadnought obdivuji,jak to zvladate. Bylo by mozne sem pro inspiraci napsat nejaky vzorovy jidelnicek? Ja si za tu castku neumim predstavit zivit tolik lidi. A urcite by to tu i nekdo jiny privital 🙂

lucka662006
13. čer 2017

Za jidlo mesicne za 4 clennou rodinu utratime 7 - 8 tis. Není v tom jídlo dcery ve školce a manželovy obědy v práci. Dceři je 5, synovi 3.

marketa11112
13. čer 2017

@blahova_andrea jojo, neni to moc, zalezi kolik presne vycerpame. Je to na 10 let, ale snad to zaplatime driv. Tak je to na pristavbu, kterou delame sami......na rovinu..hypoteky se bojim...

blahova_andrea
13. čer 2017

@marketa11112 marky, já bych se takové hypotéky fakt nebála. není to vysoká částka a je na deset let, takže kdyby vám dělala problém, tak můžete natáhnout dobu čerpání a splátku snížit. my máme takovou tu klasiku...9000 na 30 let, takže pro mě teda taky strašák.

zuzineckah
13. čer 2017

@hojda já si neumím představit, že to vůbec někdo dělá. Psala jsem názor čistě jen v porovnání s tím, co mám já. A fakt si nedovedu představit, jak jde dělat velký úklid s batoletem za zadkem, právě mi tady jedno "běhá" a neudělám téměř nic, natož velký úklid. Takže buď mám o úklidu jinou představu, nebo je ta paní extrémně nadaná a dítě extrémně hodné a spavé 😂😂😂 Já si to fakt nedovedu představit!

@terezapetrova já jsem psala o hlídání v Praze 😉Obě naše chůvy jsou Pražandy. Asi jsem měla štěstí👍🏼

blahova_andrea
13. čer 2017

@zuzineckah a ty doma tedy s dítětem neuklízíš? pořád se věnuješ plně jemu a na to ostatní máš někoho zaplaceného? je jasné, že člověk ten velký úklid nedělá každý den a celý najednou, ale přece všechny doma uklízíme a to s dětmi za zadkem. já tedy na úklid nikdy nikoho neměla a ani mi nikdo nebral děti třeba někam ven, abych měla na ten úklid doma klid.

sisstin
13. čer 2017

@zuzineckah uklizim 3h denne, malou dam do satku na zada a jedu ;) u toho zpivame, rikanky, nekdy usne atd.

kacenka1111
13. čer 2017

Jenže Zuzka má firmu. Vy holky pracujete?

sisstin
13. čer 2017

@kacenka1111 jasne, pokud bych jeste pracovala u toho, tak je to jina 🙂

sisstin
13. čer 2017

Jinak my ted mame prijem slusny - kolem 65-70 tisic, ale s tim, ze je chlap opravdu porad v praci. Neco za neco...

kacenka1111
13. čer 2017

@sisstin 😊a firmu, zaměstnance, sekretářku...Mít tři děti, z toho takhle malé, svoji firmu, tak mám taky uklízečku👌🙌

sisstin
13. čer 2017

@kacenka1111 ja proti tomu nic nemam, jsem cetla jen posledni stranku :D byt i pracovne vytizena, pani mam urcite taky 🙂

guinea
13. čer 2017

@sisstin Ty uklízíš 3 hodiny denně doma, a nebo nebo někomu jako přivýdělek? Jen jsem zvědavá... 🙂

sisstin
13. čer 2017

@guinea doma, mam extremne prasive cleny domacnosti 😡Ale nedelam to v kuse, neco dopo, neco odpo ;) velky uklid (jako ze umyt okna, vyhazet nadobi z linky atd), to delam jednou za 1-2m ;)

blahova_andrea
13. čer 2017

@sisstin tři hodiny denně? to máte doma až moc sterilno, ne? 😅

sisstin
13. čer 2017

@guinea v baraku to bude jeste vetsi morda, to taky trosku pocitam, ze bude-li financni situace stejna, tak nejakou pani taky budu vyuzivat. Chci jeste opet studovat, mozna nejaky puluvazek k tomu do budoucna a fakt bych to nestihala.

sisstin
13. čer 2017

@blahova_andrea prave, ze je tu furt neco mi prijde... uklidim a za hodinu bych mohla zas 😣

sisstin
13. čer 2017

@blahova_andrea jakoby neni tu prach nebo tak, ale takovy ty rozhazeny hracky atd, to je tu furt, to asi s deckama jinak nejde. Je to sisyfovska prace 😂Ale myslim, ze asi i neumim uklizet efektivne, proto mi to tak trva...

kometkak
13. čer 2017

Teď funguju s 9000.. 2 dospělí, děti 3,5let a 8m. Platím veškeré nákupy.. jidlo, drogerie, plíny, kosmetika pro všechny, oblečení boty pro sebe a deti, dárky. Vychází mi to celkem akorát. Jíme lepší kvalitnější jídlo přibližující se bio kvalitě. 6000 bych si představit neuměla. Jen 1000 plíny. Takže 5000 na jídlo, ale nic dalšího..

blahova_andrea
13. čer 2017

@sisstin no tak mě přijde, že každý úklid je skoro zbytečnost a do pěti minut není poznat, že jsem ho dělala. proto to beru trošku s rozumem. nehodlám být otrokem členů domácností a hadry. uklízení hraček je opravdu pořád dokola a stokrát do dne. ale tak to neberu jako běžný úklid. pokud to není to velké mytí a třídění hraček. hračky na zemi vlastně nejsou úplně nepořádek. pokud teda nevytáhnou úplně vše, nesesypou doprostřed, na to deky a bunkry a odejdou do pryč. to mě berou všichni čerti 😀

sisstin
13. čer 2017

@blahova_andrea ja denne luxuju, vytiram, stiram prach, myju nadobi, peru, nastesti uz mam susicku plus provozni bordel. Obden koupelna a hajzluk, kuchyn, dvere a parapety. Troubu, mikrovlnku atd. delam jednou tydne.

terezapetrova
13. čer 2017

@zuzineckah ale nepsala jsi ze bydlíte mimo Prahu? Jestli se nepletu..

dreadnought
13. čer 2017

@pajula123 Jidelnicek? No nevim jak by sis to predstavovala 😀 jako tydenni plan toho, co budu varit?

zuzineckah
13. čer 2017

@blahova_andrea @sisstin holky, jasně, že uklízím, ale normální provozní úklid. Já reagovala na to, co bylo napsáno v tom komentáři, že paní za těch 150 na hodinu hlídá ročního prcka, vozí nákupy a dělá úklid, na který si jiní volají profi firmu. To mi přijde opravdu nereálné.

Jinak ano, jednou týdně k nám chodí paní na úklid (bere 100/h., jeví se šikovná, tak uvidime, zatím u nás není dlouho). Já opravdu nemam časové kapacity na to, abych ještě gruntovala, ale pořádek mám ráda. Dělám hodně z domu, ale především se věnuji malé. A každý den vařím, to je moje hobby, na to si cas prostě udělám, ale úklid jsem s čistým svědomím reagovala 👍😀 (i když jsem se k tomu 2 roky odhodlavala🙈).

zuzineckah
13. čer 2017

@terezapetrova bydlíme 10 min od Letnan, hlidacky jsou obě z Prahy. Jedna mi hlídá přímo v Praze, protože kancl mám na Braniku 👍

zuzineckah
13. čer 2017

@sisstin to musíš mít hodně vypulirovano 😂 ja dělám vše, co si vypsala, akorát nádobí teda myje myčka a prach stírá jednou týdně paní + provozní bordel na 160m2 + terasa ted v lete a nedá mi to víc než hodku a půl 😎obcas neco vypustim, To když mládě nespolupracuje se spaním, nebo se mi nahrne pracovní korespondence 🙈

sisstin
13. čer 2017

@zuzineckah 160m, pecka :D my budem mit neco cca stejnyho a uz ted jsem sediva z toho uklidu....

sisstin
13. čer 2017

@zuzineckah ja bych taky nekoho jednou tydne pak brala, ale tady v ty riti vubec nevim, zda by nekdo prijel...

blahova_andrea
13. čer 2017

@zuzineckah no pokud to reálné je, tak je to silně podhodnocené 😅 já si tedy neumím představit, že by mi uklízel někdo jiný a chlap by domů asi nikoho taky nepustil. ale tak nás se netýká příjmy, ze kterých by se o tom dalo uvažovat. ale mám kamarádky, co mají paní na úklid a moc si to chválí. jen je prý těžký najít tu správnou paní či slečnu, s kterou si sednou a bude se dít opravdu to, co má. já sama jsem dřív jedné paní uklízela, takže to znám spíš z druhé strany 😅

Strana