Rozpočet pro čtyřčlennou rodinu
Dobry den, s manzelem se posledni dobou hadame kvuli financim. Manzel si mysli ze rozhazuju a ze si nevazim penez. Rekl ze na mesic mam 6000 a z toho musim vyjit. Ale ja nejsem schopna z toho zaplatit jidlo, drogerii a napr. Obleceni pro deti. Snazim se treba to obleceni kupovat levne od maminek.Mame holcicku 2,5 roku a chlapecka 1,5 roku. Tak jsem se chtela zeptat vas jaky mate rozpocet na mesic pro ctyrclennou rodinu. Jestli opravdu tak rozhazuju. Moc dekuji za vase rady a zkusenosti 🙂
@dreadnought obdivuji,jak to zvladate. Bylo by mozne sem pro inspiraci napsat nejaky vzorovy jidelnicek? Ja si za tu castku neumim predstavit zivit tolik lidi. A urcite by to tu i nekdo jiny privital 🙂
Za jidlo mesicne za 4 clennou rodinu utratime 7 - 8 tis. Není v tom jídlo dcery ve školce a manželovy obědy v práci. Dceři je 5, synovi 3.
@blahova_andrea jojo, neni to moc, zalezi kolik presne vycerpame. Je to na 10 let, ale snad to zaplatime driv. Tak je to na pristavbu, kterou delame sami......na rovinu..hypoteky se bojim...
@marketa11112 marky, já bych se takové hypotéky fakt nebála. není to vysoká částka a je na deset let, takže kdyby vám dělala problém, tak můžete natáhnout dobu čerpání a splátku snížit. my máme takovou tu klasiku...9000 na 30 let, takže pro mě teda taky strašák.
@hojda já si neumím představit, že to vůbec někdo dělá. Psala jsem názor čistě jen v porovnání s tím, co mám já. A fakt si nedovedu představit, jak jde dělat velký úklid s batoletem za zadkem, právě mi tady jedno "běhá" a neudělám téměř nic, natož velký úklid. Takže buď mám o úklidu jinou představu, nebo je ta paní extrémně nadaná a dítě extrémně hodné a spavé 😂😂😂 Já si to fakt nedovedu představit!
@terezapetrova já jsem psala o hlídání v Praze 😉Obě naše chůvy jsou Pražandy. Asi jsem měla štěstí👍🏼
@zuzineckah a ty doma tedy s dítětem neuklízíš? pořád se věnuješ plně jemu a na to ostatní máš někoho zaplaceného? je jasné, že člověk ten velký úklid nedělá každý den a celý najednou, ale přece všechny doma uklízíme a to s dětmi za zadkem. já tedy na úklid nikdy nikoho neměla a ani mi nikdo nebral děti třeba někam ven, abych měla na ten úklid doma klid.
@zuzineckah uklizim 3h denne, malou dam do satku na zada a jedu ;) u toho zpivame, rikanky, nekdy usne atd.
Jenže Zuzka má firmu. Vy holky pracujete?
@kacenka1111 jasne, pokud bych jeste pracovala u toho, tak je to jina 🙂
Jinak my ted mame prijem slusny - kolem 65-70 tisic, ale s tim, ze je chlap opravdu porad v praci. Neco za neco...
@sisstin 😊a firmu, zaměstnance, sekretářku...Mít tři děti, z toho takhle malé, svoji firmu, tak mám taky uklízečku👌🙌
@kacenka1111 ja proti tomu nic nemam, jsem cetla jen posledni stranku :D byt i pracovne vytizena, pani mam urcite taky 🙂
@sisstin tři hodiny denně? to máte doma až moc sterilno, ne? 😅
@blahova_andrea prave, ze je tu furt neco mi prijde... uklidim a za hodinu bych mohla zas 😣
@blahova_andrea jakoby neni tu prach nebo tak, ale takovy ty rozhazeny hracky atd, to je tu furt, to asi s deckama jinak nejde. Je to sisyfovska prace 😂Ale myslim, ze asi i neumim uklizet efektivne, proto mi to tak trva...
Teď funguju s 9000.. 2 dospělí, děti 3,5let a 8m. Platím veškeré nákupy.. jidlo, drogerie, plíny, kosmetika pro všechny, oblečení boty pro sebe a deti, dárky. Vychází mi to celkem akorát. Jíme lepší kvalitnější jídlo přibližující se bio kvalitě. 6000 bych si představit neuměla. Jen 1000 plíny. Takže 5000 na jídlo, ale nic dalšího..
@sisstin no tak mě přijde, že každý úklid je skoro zbytečnost a do pěti minut není poznat, že jsem ho dělala. proto to beru trošku s rozumem. nehodlám být otrokem členů domácností a hadry. uklízení hraček je opravdu pořád dokola a stokrát do dne. ale tak to neberu jako běžný úklid. pokud to není to velké mytí a třídění hraček. hračky na zemi vlastně nejsou úplně nepořádek. pokud teda nevytáhnou úplně vše, nesesypou doprostřed, na to deky a bunkry a odejdou do pryč. to mě berou všichni čerti 😀
@blahova_andrea ja denne luxuju, vytiram, stiram prach, myju nadobi, peru, nastesti uz mam susicku plus provozni bordel. Obden koupelna a hajzluk, kuchyn, dvere a parapety. Troubu, mikrovlnku atd. delam jednou tydne.
@zuzineckah ale nepsala jsi ze bydlíte mimo Prahu? Jestli se nepletu..
@pajula123 Jidelnicek? No nevim jak by sis to predstavovala 😀 jako tydenni plan toho, co budu varit?
@blahova_andrea @sisstin holky, jasně, že uklízím, ale normální provozní úklid. Já reagovala na to, co bylo napsáno v tom komentáři, že paní za těch 150 na hodinu hlídá ročního prcka, vozí nákupy a dělá úklid, na který si jiní volají profi firmu. To mi přijde opravdu nereálné.
Jinak ano, jednou týdně k nám chodí paní na úklid (bere 100/h., jeví se šikovná, tak uvidime, zatím u nás není dlouho). Já opravdu nemam časové kapacity na to, abych ještě gruntovala, ale pořádek mám ráda. Dělám hodně z domu, ale především se věnuji malé. A každý den vařím, to je moje hobby, na to si cas prostě udělám, ale úklid jsem s čistým svědomím reagovala 👍😀 (i když jsem se k tomu 2 roky odhodlavala🙈).
@terezapetrova bydlíme 10 min od Letnan, hlidacky jsou obě z Prahy. Jedna mi hlídá přímo v Praze, protože kancl mám na Braniku 👍
@sisstin to musíš mít hodně vypulirovano 😂 ja dělám vše, co si vypsala, akorát nádobí teda myje myčka a prach stírá jednou týdně paní + provozní bordel na 160m2 + terasa ted v lete a nedá mi to víc než hodku a půl 😎obcas neco vypustim, To když mládě nespolupracuje se spaním, nebo se mi nahrne pracovní korespondence 🙈
@zuzineckah 160m, pecka :D my budem mit neco cca stejnyho a uz ted jsem sediva z toho uklidu....
@zuzineckah ja bych taky nekoho jednou tydne pak brala, ale tady v ty riti vubec nevim, zda by nekdo prijel...
@zuzineckah no pokud to reálné je, tak je to silně podhodnocené 😅 já si tedy neumím představit, že by mi uklízel někdo jiný a chlap by domů asi nikoho taky nepustil. ale tak nás se netýká příjmy, ze kterých by se o tom dalo uvažovat. ale mám kamarádky, co mají paní na úklid a moc si to chválí. jen je prý těžký najít tu správnou paní či slečnu, s kterou si sednou a bude se dít opravdu to, co má. já sama jsem dřív jedné paní uklízela, takže to znám spíš z druhé strany 😅

@blahova_andrea mazec, viď? Kdyby nedali odměnu žádnou, tak to člověk bere tak, jak to je. Takhle se akorát nas**u 😀