Rozpočet pro čtyřčlennou rodinu
Dobry den, s manzelem se posledni dobou hadame kvuli financim. Manzel si mysli ze rozhazuju a ze si nevazim penez. Rekl ze na mesic mam 6000 a z toho musim vyjit. Ale ja nejsem schopna z toho zaplatit jidlo, drogerii a napr. Obleceni pro deti. Snazim se treba to obleceni kupovat levne od maminek.Mame holcicku 2,5 roku a chlapecka 1,5 roku. Tak jsem se chtela zeptat vas jaky mate rozpocet na mesic pro ctyrclennou rodinu. Jestli opravdu tak rozhazuju. Moc dekuji za vase rady a zkusenosti 🙂
@sisstin třeba najdeš někoho přímo tam u vás nebo z nejbližších vesniček. někdo, kdo nemůže sehnat práci nebo si nemůže časově dovolit klasický úvazek, studentka, důchodkyně, maminka, co má hlídání jen občas nebo dítě ve školce a sama zatím bez práce...
@zuzineckah taky si myslím. v malém prostoru není kam věci dávat, vše se kupí jedno přes druhé. naopak na větší prostoru je více míst kam uklízet, hezky se to rozprostře a vše schová. a sem tam něco neuklizeného hned neznamená, že nelze projít 😅
@blahova_andrea já jsem se s jednou paní rozloučila. Prostě mi vůbec nesedla a uklizela šíleně dlouho, až jsem měla pocit,že to hraje na prachy :( Uvidíme jak se osvědčí tahle, snad to bude lepší. Doufám 😁
Já měla velký problém skousnout, že mi tady bude někdo běhat a uklízet, ale prostě není zbytí. Manžel je s tim taky v pohode. Čas radši věnuji dětem a finančně ty cca 2 tisíce náš rozpočet téměř nepocíti.
Jo holky, s mistem bojujem, mame ted 2+1 a malo uloznych prostoru. Nekdy je to fakt zmar. Chlap teda s pani nesouhlasi, ale uz se mi povedlo dost veci zmenit, tak snad casem i tohle. Bo nekdy jsem fakt frustrovana a nejradsi bych se na to vyprdla 🙃
@sisstin tenhle nas New York je taky slusna řiť sveta a nasla jsem paní 😉hodně pomohly sousedky, tyhle informace se sdílíme, Takže paní neuklizi jen u nás, ale v dalších 3 domech v sousedství 👍neboj, někoho urcite splašíš 👍
@zuzineckah v tomto případě je to fakt hodně o penězích. kdyby to rozpočet nepocítil, tak bychom se přes to třeba přenesli a taky raději čas trávili jinak. takto na to nemáme, tak musíme uklízet sami a vymlouvat se na to, že bychom doma nikoho cizího nesnesli 😀
@sisstin my žijeme teď mezi krabicemi a stavíme sice 4kk, ale úložné prostory budou chybět dál 😝😔
@blahova_andrea mne neprijde ten uklid nejak drahej, pokud je to jednou tydne jen. Chlapovi spis vadi, co psala
@zuzineckah ze by tu lital cizi clovek a co tomu reknou lidi 🙈😂
@sisstin tak co řeknou lidi by mi bylo fuk, ale to, že se mi někdo hrabe ve věcech, špinavém prádle atd...to je pro nás problém. já jsem sama brala 300,- za úklid. pro nás je to třeba dost...x 4-5 týdnů v měsíci. ale tak já nemám firmu, nestuduju. mám jen ty děti, tak si holt k tomu poklidím, problém s tím nemám. ale kdyby mi chlap za to dávat ty 300,- tejdně jako kapesný, tak bych se vůbec nezlobila 😅
@blahova_andrea jasny no, my se ted mame fajn a 300 tydne je pro me "prd", kdyz to blbe napisu... ale byly doby, kdy jsem si nemohla koupit ani kafe....
6tisíc? já mám pro čtyřčlenou domácnost tak 25 - jídlo, krmení pro zvířata, drogerie, oblečení, poplatky ve školce, dárky (jen narozeniny a svátky)... a to ještě platíme benzín, hypotéku a účty zvlášt... A občas vyjdu tak tak... závidím všem kdo jsou takhle při zemi :( To prostě neumím...
@sisstin já vím, pamatuju si ty tvé doby. je dobře, že se máš o tolik lépe. i když asi ne ve všem
@anetka1701 neumíš, protože nemusíš 😉 když těch 25 nemáš, tak je prostě neutratíš 😀
Jinak ja se priznam, ze uplne prehled nemam. Vim, kolik vydelava chlap, ale kolik plati hypo atd vubec nevim, kolik utratime za jidlo taky ne. Ja mam svuj prijem - alimenty (ne uplne male) plus rodicak a s tim hospodarim. Jidlo a najem ted plne plati chlap, co zacal vydelavat o 20 tisic vic. Ale ze bych vedela, te treba mame 16000 na domacnost, tak to fakt nevim 😳
@blahova_andrea no já se fakt snažím šetřit, nerozhazuju... sama se pak divím kam to mizí...
@sisstin já teď taky úplně přehled nemám. chlap má taky víc, ale taky stavíme a vše jde do baráku. taky se chlap víc stará a platí nákupy. já hospodařím s rodičákem ohledně dětí, sebe, nějaký ten dárek občas někomu, čerstvé pečivo k snídani. občas vezmu děti na výlet, tak nějaká útrata k tomu. ale jinak tedy po letech poslední měsíce vůbec netuším, jak na tom jsme a docela těžce to nesu 😀
@anetka1701 tak si to piš a uvidíš 🙂
@blahova_andrea jo, ja to proste vim u sebe, ze kdyz si utratim, tak holt uz si nic nekoupim. Ale o celkovych financich netusim. Ale dost se toho u nas zlepsilo v celkovym rozdeleni a komunikaci.
@blahova_andrea ja si nestezuju, ale teda to pracovni vytizeni u chlapa je obrovsky, temer se nevidame...
@sisstin já se s tím mým taky nikdy moc nevýdala a rozhodně velké peníze domů nenosil. to fakt bylo fakt blbý o ničem. ty aspoň víš, proč se nevidíte, ale když to nemá efekt a domů stejně nenosí...no už je to taky lepší než to bývalo. ale jako u vás zdaleka ještě ne 😀
Jestli jsem to dobře pochopila, tak máte americkou hypotéku? S tou asi teď momentálně moc nepohnete.
@blahova_andrea tak ono hodne sezero hypo, uver atd. Ale jako jo, jestli vezmu jogurt za 7 nebo za 14 neresime, casto jime venku atd.no...
@dreadnought jj,presne tak,tydenni plan 🙂
@sisstin jestli budete pak v baráku bydlet v novější lokalitě, tak jistě nebudeš jediná, kdo má paní na úklid. Já jsem zjistila, že v naši ulici jsem ji neměla snad jen já 😂 Ale i kdybych měla být jediná, tak ji mít prostě budu. S manželem jsme oba hodně vytížení a když máme volno, tak ten čas chceme prostě trávit společně, i kdyby to znamenalo, že budeme jen blbnout s děckama na zahradě v bazénu 👍🏼 A mě by se těžko válelo, kdybych neměla vymetené kouty 😂 to mám takový stihomam z dětství, u nás se každou sobotu vydělávalo sklo z vitrín, komínkovaly hadry ve skříních a podobné nesmysly😂 Na druhé straně jsem za tenhle návyk ráda, protože mě taky nutí mít čisto a uklizeno a to zase odkoukávají děcka. Takže pokud peníze jsou, vynaložit je tímhle způsobem mi přijde rozumné. Někdo to propije a prokouří, já mám uklizeno 👍🏼Paní bere 100 na hodinu, úklid ji zabere 4-5 hodin, jak kdy. Teď řekla, že si do září nevezme ani korunu, protože jsem jí dala dost věcí po mé nejstarší (ona má 9 letou dcerku), takže oboustranně výhodný barter 🤘🏼
@zuzineckah mno ehm, lokalita je o 400m dal 😂
@sisstin aha, no to nevadí 😂 budeš průkopnice 😂👌🏼
@zuzineckah no snad, on chlap je fakt skrt, sam sobe nedopreje nic (narozdil ode me) a tohle mu prijde uplne mimo. Plus taky nevi, kolik usili to stoji a bordel vubec neresi a sam ho jeste pridelava 😡 Mne by fakt stacila jedna sobota v tydnu, kdy ja vypadnu s deckama ven a vratim se do uklizenyho.
@sisstin tak si to zařiď bez jeho vědomí, byť to nebude možná sobota, ale pracovní den, ale nemusí o tom vědět, ne?
@zuzineckah máme 1+1👌👍🙌

@sisstin ze zkušenosti ti můžu rict, že v menším bytě je mnohem náročnější udržet pořádek než ve velkém domě 😉 ono se to v tom prostoru tak nějak stratí 🤣